LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Τετάρτη 09/05/18
2ος χρόνος, ημέρα 920η

Αγαπητέ μου δρομέα

Print Friendly and PDF
-A +A
liberal logo

Της Δρ Βενετίας Κουσία*

Όταν η ψυχή σου νιώθει αποκαμωμένη και νικημένη, μην το βάλεις κάτω! Έχεις σύμμαχο το μυαλό σου!

Δεν έχει σημασία πόσες γνώσεις έχεις ούτε πόσο καλός μαθητής είσαι ή ήσουν ούτε πόσο ψηλά έχεις φτάσει ούτε πόσα ταλέντα έχεις ούτε πόσοι σε θαυμάζουν. Για όλους μας έρχεται μιά ώρα που νιώθουμε την κούραση να μας τσακίζει, το θάρρος μας να λιγοστεύει, την καρδιά μας να ραγίζει, τα κουράγια μας να στραγγίζουν…

Σ αυτές τις στιγμές μη σε νοιάζει τι θα σκεφτούν οι άλλοι για σένα. Στην προπόνηση δεν μετράει πόσα pushups κάνεις όσο δεν πονάς. Μετράει πόσο συνεχίζεις να προπονείσαι όταν νιώθεις ότι κουράζεσαι και πρέπει να κάνεις το έξτρα μίλι.

Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν τότε η δύναμη αρχίζει να αναπτύσσεται μέσα σου, αν βέβαια εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου. Κι είναι στις δύσκολες στιγμές που χρειάζεσαι σύμμαχο το σθεναρό εαυτό σου, το πάθος σου την επιμονή σου.

Στις δύσκολες στιγμές τεστάρισε τον εαυτό σου και προχώρα! Μπορείς!

Εμπιστεύσου τον εαυτό σου αλλά μάθε να ξεπερνάς τον παρορμητισμό σου και έχε υπομονή! Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα! Είναι λεπτές οι διαχωριστικές γραμμές, αλλά και πολλές οι οπτικές γωνίες. Εσύ επιλέγεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Αυτό που σου μοιάζει σωστότερο για σένα! Αυτό που σε ξεσηκώνει.

Αναγνώρισε τα συναισθήματά σου κάθε στιγμή, ώστε να μπορείς στη συνέχεια να τα διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά.

Αποκαθήλωσε την αποτυχία και δώσε της τη θέση που της αξίζει: είναι απλά ένα σκαλοπάτι στη διαδρομή σου. Είναι ένα μάθημα που σε οδηγεί κοντύτερα στους στόχους σου. Αλλά πρόσεξε να είσαι επιμελής και να δίνεις σημασία στις λεπτομέρειες για να μην μένεις μετεξεταστέος! Η αριστεία είναι τρόπος ζωής.

Μην σε παραλύει ο φόβος που γίνεται φοβία! Έχε το φόβο για προφύλαξη, για όριο αλλά μην μένεις σ’ αυτά που ξέρεις, στα σιγουράκια. Το βόλεμα δεν απέχει και πολύ από το βάλτωμα. Όλοι οι καναπέδες κάποτε χαλάνε και ίσως εκείνη τη στιγμή να είναι αργά…

Τόλμησε να πετάξεις και θ’ απελευθερωθείς. Τόλμησε ν’ απελευθερωθείς για να πετάξεις! Έχουμε όλοι φτερά και δύναμη για να πετάξουμε! Δεν κινδυνεύεις να γίνεις Ίκαρος αν φτιάξεις ο ίδιος τα φτερά σου και αντιληφθείς τη θέση σου στο Σύμπαν.

Μην αφήνεις τους Δαίδαλους να σκεφτούν και να πράξουν για σένα!  Όσο και να σ’ αγαπάνε δεν είναι εσύ!

Εσύ έχεις τον εαυτό σου. Πίστεψε στον εαυτό σου, ακολούθησε αταλάντευτος το όνειρό σου, όσα μποφόρ κι αν φυσάει, όσο κύμα κι αν έχει σηκώσει. Μείνε σταθερός στο τιμόνι της ζωής σου ακόμη κι όταν δεν σε ακολουθεί κανείς ούτε καν οι γλάροι.

Οι αρχές σου είναι ο μαγνητικός βοράς της πυξίδας σου. Φάροι σου η  καλοσύνη, η αγάπη και η θετική στάση σου που σε προειδοποιούν για τις ξέρες και τα βράχια που η υπερροψία τα καλύπτει.

Η ζωή είναι ένας Μαραθώνιος που θα εξαντληθείς γρήγορα αν προσπαθείς να την διανύσεις με ρυθμούς σπρίντερ. Ανακάλυψε τους ρυθμούς που σου ταιριάζουν, προσηλώσου στην πορεία σου και μην αφήνεις το εγώ σου να σε αποπροσανατολίζει!

* Η Δρ Βενετία Κουσία ασχολείται με την Διοίκηση, τον Στρατηγικό Σχεδιασμό, την Ανάπτυξη Προϊόντων και Υπηρεσιών για πολυεθνικές και τοπικές εταιρείες. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του ΕΑΣΕ και του ΕΕΔΕ-Τομέας Ηγεσίας.

Επιστροφή στην mobile έκδοση.