LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Πέμπτη 17/05/18
2ος χρόνος, ημέρα 928η
Print Friendly and PDF
-A +A
liberal logo
BLACK BOX
Παρασκευή
21
Απριλίου

-Τελικά μπαίνει ο Ιβάν Σαββίδης στον Πήγασο ή όχι; Απάντηση δεν έχει η στήλη, αλλά γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως η επιχείρηση (που τους χρωστά ήδη 4-5 μισθούς) δεν μπορεί να τους πληρώσει. Σήμερα αναμενόταν η απάντηση του Ι. Σαββίδη στον Φ. Μπόμπολα για τη συμμετοχή του ή μη στον Πήγασο. Η απόφαση του Ιβάν καθορίζει και το μέλλον της Πήγασος. Η πλευρά Φ. Μπόμπολα αισιοδοξεί ότι θα γίνει η συμφωνία. Αντίθετα όλοι οι υπόλοιποι κρατούν μικρά καλάθια.

-Η ουσία είναι ότι αν δεν μπουν νέα χρήματα, η Πήγασος μπαίνει στην τροχιά του ΔΟΛ. Ο Φώτης Μπόμπολας έχει πει στους εργαζόμενους ότι θα τους ενημερώσει την άλλη εβδομάδα. Οι ανακοινώσεις στους εργαζόμενους μπορεί να είναι οι εξής: Α) Έχω ευχάριστα νέα, ο κ. Ιβάν κλπ. Β) Έχω δυσάρεστα νέα. Δεν υπάρχει επενδυτής κι έχουμε δύο επιλογές μπροστά μας: Ή κλείνουμε ή περικόπτουμε δραματικά τους μισθούς, απολύουμε, κλείνουμε έντυπα κλπ.

-Για να έρθει από την Ινδία στον Καναδά με πέντε-δέκα δολάρια στην τσέπη και να δημιουργήσει τον κολοσσό της Fairfax, ο Πρέμ Γουάτσα σίγουρα δεν είναι τυχαίος. Για αυτό και όπως πληροφορείται η στήλη από το Τορόντο, όπου χθες έγινε η Γενική Συνέλευση του ομίλου του, ο δισεκατομμυριούχος διατηρεί ακμαίες και ισχυρές προσδοκίες για τις επενδύσεις του ομίλου του στην Ελλάδα. Μάλιστα ετοιμάζεται να έρθει στη χώρα μας προς τα τέλη Απριλίου.

-Προχωρεί στο έργο του ο διαχειριστής του ΔΟΛ και κάποια στιγμή -που όπως όλα δείχνουν δεν θα αργήσει και πολύ- θα έχουμε τη διαδικασία του πλειστηριασμού. Το δέλεαρ θα είναι μεγάλο αν ο Οργανισμός προσφερθεί ελεύθερος δανείων ή με περιορισμένο δανεισμό. Μέχρι στιγμής στην ουρά για να αγοράσουν τον ΔΟΛ στέκονται οι Σαββίδης, Μαρινάκης, Φιλιππάκης και Φιλιππόπουλος. Όσο προχωρεί η διαδικασία πιθανότατα θα εμφανιστούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

-Κι αφού ο λόγος είναι για πλειστηριασμούς θυμηθείτε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα γίνει πολύ της μόδας τα επόμενα 2-3 χρόνια. Η πορεία εξόδου από την κρίση θα είναι στρωμένη με πλειστηριασμούς για κάθε είδους περιουσιακά στοιχεία. Κατοικίες, υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, εμπορικά και βιομηχανικά ακίνητα, πακέτα υποθηκευμένων μετοχών και κάθε λογής περιουσιακά στοιχεία θα πωλούνται αδιάκοπα κατά τα επόμενα χρόνια.

- Σημειώστε ότι με το τέλος του 2017, δηλαδή μόλις σε 8 μήνες, παύει και η προστασία από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Όσοι δεν έχουν υπαχθεί στην προστασία του νόμου Κατσέλη θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

-Επ’ ευκαιρία να σημειώσουμε ότι ακούγεται στην αγορά πως η Εurobank κινείται πολύ αποτελεσματικά στο μέτωπο των κόκκινων δανείων και έχει στριμώξει αρκετούς ιδιώτες και επιχειρηματίες που ανήκουν στην κατηγορία των στρατηγικών κακοπληρωτών.

-Το ενδιαφέρον των ξενοδόχων της Αθήνας συγκεντρώνει ο διαγωνισμός που προσδιορίζεται προς τον Μάιο για τη μίσθωση του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου και μέχρι πριν λίγα χρόνια στέγαζε τα κεντρικά της Αγροτικής Τράπεζας. Το κτίριο ανήκει στο ταμείο αλληλοβοηθείας των υπαλλήλων της Αγροτικής ενώ παλαιότερα λειτουργούσε ως ξενοδοχείο. Μεταξύ των ενδιαφερομένων για τη μίσθωση του φέρεται να είναι και ο όμιλος Λασκαρίδη που έχει τη Μεγάλη Βρετανία και το Κing George.

-Δεν βγήκαν τα… χασαπομάχαιρα χθες στην Hellenic SeaWays. Τελικώς η γενική συνέλευση που είχε ζητήσει η πλευρά Γκριμάλντι αναβλήθηκε για τις αρχές Μαΐου, μετά από αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς που κατέχει το 40% της εταιρίας.

Επιστροφή στην mobile έκδοση.