Ζαχαρίας Ζούπης: Τίποτα δεν είναι αιώνιο

Ζαχαρίας Ζούπης: Τίποτα δεν είναι αιώνιο

Του Ζαχαρία Ζούπη
 
Tην αντίθεση στην βία, τον φόβο και την αστυνομοκρατία άκουσα να βάζει ως βασικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ ή του νέου ΣΥΡΙΖΑ ή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία (πέστε το όπως αρέσει στον καθένα) ο Α. Τσίπρας, μιλώντας στην Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου. Αισθάνθηκα ότι βρισκόμαστε κάπου παραμονές δικτατορίας, αλλά ηρέμησα.

Συνέχισε λέγοντας ότι «θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα». «Δόξα σοι ο Θεός» σκέφτηκα. Κάποιος θα μας σώσει από τους Ρουβίκωνες, από τους καταληψίες δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων, από τους μπαχαλάκηδες, από την χρησιμοποίηση Πανεπιστημιακών χώρων ως γιάφκες, από όσους μαζεύουν τα μπάζα από τις ανακαινίσεις σπιτιών και τα πάνε στις ταράτσες μήπως χρειαστούν για να τα πετάνε στα κεφάλια αστυνομικών. Κάποιος θα μας σώσει από όσους θέλουν την Ελλάδα Κράτος που να υπάρχει τάξη, ασφάλεια , χώρα που να τηρούνται οι Νόμοι. Μετά σκέφτηκα  τότε πως ο Α. ΤσΊπρας θα ταράξει κάποιους στην νομιμότητα αφού ο ίδιος θεωρεί ως φόβητρο την εφαρμογή της νομιμότητας. Πολιτική, ιδεολογική και διανοητική σκιζοφρένεια.

Αυτό χαρακτηρίζει την πλήρη σύγχυση του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του από τις εκλογές και μετά. Δεν μπορεί να καταλάβει με τίποτα, ότι αν συνεχίσει με μια ρητορική που δεν πείθει και παραπέμπει στον ΣΥΡΙΖΑ του 3%-4% , τότε θα χάνει και θα απομονώνεται.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Metarrithmisi.gr