Ξεκινάμε για ανανέωση στην πράξη

Ξεκινάμε για ανανέωση στην πράξη

Του Νίκου Ρωμανού*

Σε αυτές τις εκλογές θα ακούσετε πολλούς να σας λένε ότι εκφράζουν το «νέο» στην πολιτική. Το ακούσαμε, άλλωστε, και το 2015, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ μας μιλούσε για τους «παλιούς» που βύθισαν τη χώρα, μέχρι που ανέλαβε ο ίδιος την εξουσία, έφερε ένα τρίτο, αχρείαστο Μνημόνιο και υιοθέτησε τις χειρότερες πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος.

Το να είναι κανείς νέος δεν λέει από μόνο του κάνει. Η ανανέωση πρέπει να είναι έμπρακτη. Αυτό είναι και το μότο μου για τις επικείμενες εκλογές. «Ανανέωση στην πράξη». Δεν είναι απλώς ένα σχήμα λόγου. Μιλάμε για νέες πρακτικές, για νέες πολιτικές, αλλά και για νέο ήθος. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι μια από τα ίδια. Δεν έχει υπάρξει ξανά, άλλωστε, κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης που να υπόσχεται λιγότερα από την κυβέρνηση και μάλιστα με αναλυτικότερη κοστολόγηση.

Στις εκλογές, όμως, ο κόσμος ψηφίζει και πρόσωπα πέρα από κόμματα. Και οι πολίτες του Βορείου Τομέα της Β' Αθηνών έχουν στο δικό μου πρόσωπο μια επιλογή ανανέωσης, αλλά όχι κενής περιεχομένου. Είμαι στην αγορά από τα 22 μου και ξέρω τι σημαίνει να ξυπνάς πολύ νωρίς, να δουλεύεις σκληρά, να κοιμάσαι πολύ αργά, για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και της οικογένειάς σου. Ξέρω τι σημαίνει να έχεις αγωνία, αν στο τέλος του μήνα θα καταφέρεις να είσαι συνεπής απέναντι στην εφορία, στους προμηθευτές και στους εργαζομένους σου. Ξέρω τι σημαίνει να σε ταράζουν στους φόρους και στο τέλος να σου υπόσχονται ότι θα τα κάνουν όλα αλλιώς, αν τους ψηφίσουν ξανά οι πολίτες. Ξέρω τι σημαίνει να κλείνεις την πόρτα του σπιτιού σου και να μην είσαι σίγουρος, αν τα παιδιά σου είναι ασφαλή.

Τα προβλήματα των πολιτών του Βορείου Τομέα, από την Κηφισιά ως τη Νέα Ιωνία είναι και δικά μου προβλήματα. Γι' αυτό και στις μέρες που απομένουν ως τις εκλογές σκοπεύω να πάω σε όλες τις γειτονιές της περιφέρειας. Να μιλήσω, να επεξηγήσω τις θέσεις μας, αλλά κυρίως να ακούσω τους ανθρώπους που αγωνιούν και βλέπουν τη ΝΔ ως την τελευταία τους εναλλακτική.

Από σήμερα ξεκινάμε και επισήμως μια μάχη δύσκολη. Με φίλους παλιούς, αλλά και καινούργιους, δίνω ένα πρώτο ραντεβού, σήμερα στις 19:30, στο Ζηρίνειο, στην Κηφισιά. Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο Μάκης Βορίδης, η Άννα-Μισέλη Ασημακοπούλου και ο Κώστας Δέρβος, ενώ θα συντονίσει ο Άρης Πορτοσάλτε. Και ως τις 7 Ιουλίου, δεν πρόκειται να μείνει γειτονιά, στην οποία δεν θα δώσω ραντεβού με τους πολίτες. Πολλές υποσχέσεις δεν μπορούμε να δώσουμε, παρά μόνο μια βασική: μόνο με την ισχυρή στήριξη της ΝΔ μπορεί να έρθει επιτέλους η πολιτική αλλαγή που είναι στα χείλη όλο και περισσότερων πολιτών.

Ξεκινάμε!

*Ο Νίκος Ρωμανός είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών