Τυχερός ο Μητσοτάκης μέσα στην ατυχία του

Ακόμα και ο πιο φανατικός εχθρός του Κυριάκου Μητσοτάκη παραδέχεται πως ο πρωθυπουργός έπρεπε να αντιμετωπίσει την μια κρίση πίσω από την άλλη. Δεν σήκωσε κεφάλι. 

Με το που σχημάτισε κυβέρνηση του έστειλε ο Ερντογάν αντί για ανθοδέσμη χιλιάδες μετανάστες που πλημμύρισαν τα νησιά. Στην συνέχεια ο Τούρκος Πρόεδρος προσπάθησε να εκπορθήσει τον Έβρο ανεπιτυχώς, ενώ ήδη είχε ξεσπάσει η πανδημία που έφερε την πανελλαδική καραντίνα με τα γνωστά οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα. Κι εκεί που λέγαμε πως με τις ζέστες ο κορονοϊός θα εξαφανιστεί, αυτός όχι μόνον δεν εξαφανίστηκε, αλλά επανήλθε και μάλιστα δριμύτερος. 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, επί δύο μήνες οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας ήταν σε επιφυλακή στο Αιγαίο και στην ΝΑ. Μεσόγειο, λόγω των τουρκικών προκλήσεων.

Και όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε 15 μήνες. Έλεος!  Μετά, πού να βρει μυαλό για μεταρρυθμίσεις!

Βέβαια, μέσα στην ατυχία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε τυχερός. Έχει απέναντι του τον Α. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, που με τα όσα λένε και κάνουν, έχουν αναδειχθεί στους μεγάλους χορηγούς της κυβέρνησης. 

Δεν είναι μόνον η ανεπάρκεια τους να ασκήσουν μια συγκροτημένη και πειστική αντιπολίτευση. Δεν είναι μόνον τα εσωκομματικά προβλήματα που ταλανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι και οι συνεχείς άστοχες και φαιδρές δηλώσεις τόσο του ίδιου του Τσίπρα όσο και συνεργατών του που πριμοδοτούν, εξ αντικειμένου, την κυβέρνηση. 

Πριν από δύο ημέρες ο Α. Τσίπρας, από την Θεσσαλονίκη, μοίρασε αφειδώς δισεκατομμύρια ευρώ στους πολίτες θυμίζοντας τον Μαυρογιαλούρο. Τον ακολούθησε μετά από λίγο ο Α. Λιάκος με την γνωστή δήλωση του για τον εμπρησμό στην Μόρια, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Και χθες ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Γιάννης Μουζάλας απείλησε τους λιμενικούς που επαναπροωθούν τους παράνομους μετανάστες, με διώξεις. 

Τι καλύτερα δώρα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δοκιμάζεται και από τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός τυφώνας. 

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν μπορούν να αποβάλουν τις ιδεοληψίες τους, δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα πως η κριτική που υφίσταται η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, γίνεται από τα δεξιά. 

Δεν την εγκαλούν γιατί δεν περιθάλπει τους μετανάστες. Την εγκαλούν γιατί δεν τους απελαύνει ή δεν τους εγκαθιστά σε κλειστά κέντρα. Όταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν τους λιμενικούς γιατί κάνουν την δουλειά τους και δεν υπακούν στα ιδεολογικά κελεύσματα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, τότε έρχονται σε αντίθεση με την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και με μέρος των δικών τους ψηφοφόρων.

Κάθε κυβέρνηση όταν διαχειρίζεται αλλεπάλληλες κρίσεις είναι λογικό και λάθη να κάνει και να υφίσταται μια φθορά. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι τυχερή γιατί αυτήν την φυσιολογική, μικρή φθορά δεν την καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αν ο τελευταίος δεν ανασυνταχθεί και δεν ανανεωθεί—κάτι ιδιαίτερα δύσκολο—τότε αυτή η κατάσταση θα παγιωθεί. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθε βράδυ, όταν κάνει την προσευχή του πριν κοιμηθεί, να παρακαλεί τον Ύψιστο να κρατά γερό τον Α. Τσίπρα και τους συνεργάτες του. Δύσκολα θα ξαναβρεί τέτοιους αντιπάλους.