Τσιτσιπάς και Λάνθιμος αντί Μωραΐτη και Πολάκη

Τσιτσιπάς και Λάνθιμος αντί Μωραΐτη και Πολάκη

Του Παναγιώτη Καρκατσούλη*

kΠολλοί ασχολούνται με το ψυχογράφημα των ανθρώπων που εισέβαλαν ορμητικά στην καθημερινότητά μας το τελευταίο διάστημα: Με τον Πολάκη, τον Μωραΐτη, τον Δανέλλη και την Μεγαλοοικονόμου.

Είναι οι άνθρωποι που με λόγια και έργα σηματοδοτούν την περίοδο της παρακμής της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι πολιτικοί που δέχτηκαν να προσφέρουν το πρόσωπό τους για την εικονογράφηση των έργων και παραλείψεων ενός καταρρέοντος κομματικού σχηματισμού.

Θεωρώ ότι είναι λάθος να ξεπερνά κανείς μέσω της έκφρασης απαξίας στα συγκεκριμένα πρόσωπα το κεντρικό πολιτικό ζήτημα που προκύπτει από τα έργα τους. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το αξιακό πρόσημο που πρέπει να έχει σήμερα μια πολιτική που αντιστρατεύεται την απώλεια ντροπής και την εξιδανίκευση του κοινότοπου και του ασήμαντου που αυτοί εκπροσωπούν.

Αυτό φαντάζει μάταιο, ιδίως, όταν κάποιοι προσπαθούν να αντιπαραβάλουν ένα διαμετρικά διαφορετικό πολιτικό λόγο συνέπειας, ευθύνης και σοβαρότητας απέναντι σε εδραιωμένους κώδικες επικοινωνίας που υιοθετούνται από ισχυρότατα ΜΜΕ που αποθεώνουν το πρόσκαιρο και το φθηνό. Η εξατομίκευση της πολιτικής πράξης που επιτρέπει την συμβολική αναπαράσταση της συμμετοχής καθενός στην πολιτική πραγματικότητα έχει, όμως, μια αχίλλειο πτέρνα. Τα Μέσα ενδιαφέρονται όχι μόνο για τα αρνητικά αλλά και για τα θετικά επιτεύγματα. Τα καλά παραδείγματα και οι προσωπικές επιτυχίες μπορούν να αντισταθμίσουν τα κακά. Οι επιτυχίες των αθλητών και των επιστημόνων μας ασκούν την ίδια ή και μεγαλύτερη έλξη στο κοινό από την απαξία των ξεδιάντροπων ασήμαντων πρόθυμων.

Εάν μαζί μ' αυτούς τους θετικούς ήρωες, τα συντεταγμένα ευρωπαϊκά κόμματα που βρίσκονται απέναντι από τους λαϊκιστές, συνεχίσουν να δίνουν την μάχη των μεταρρυθμίσεων, τότε δημιουργούνται ισχυρά αντίβαρα απέναντι στην πολτοποίηση της πολιτικής και τον εκφασισμό της κοινωνίας μας που επιχειρεί ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Κίνημα Αλλαγής συνεχίζουμε την εργώδη προσπάθεια όχι μόνο για την απόκρουση των χυδαίων επιθέσεων στον χώρο μας αλλά για την πρόταση θέσεων και πολιτικών με τις οποίες θα ισχυροποιηθούν τόσο οι θεσμοί όσο και το πολιτικό σύστημα.

Με τις προτάσεις μας για την κατοχύρωση της ευθύνης και της ακεραιότητας σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα και την προσπάθεια όχι μόνο του Τσιτσιπά, του Λάνθιμου και του Δασκαλάκη αλλά και όλων των συνελλήνων που δημιουργούν στο πολύ δύσκολο περιβάλλον που βιώνουμε. Αυτούς αντιπαραθέτουμε στους κενόδοξους και τυχοδιώκτες.

Η ανάδειξη καλών πρακτικών και θετικών προσώπων συνιστούν αντίσταση στην πολιτική επιδειξιομανία και την ηδονοβλεψία, που επιλέγει και προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουμε ότι οι εκ μεταγραφής συνοδοιπόροι του Τσίπρα δεν είναι παρά η ομολογία μιας προφανούς έλλειψης ταυτότητας, ενός εύθραυστου και πτωχού πολιτικού ναρκισσισμού που τον διακρίνει.

Η δημοσιότητα των λίγων ωρών που οι «πρόθυμοι» απολαμβάνουν, ακόμη και με τίμημα την περιφρόνηση των ψηφοφόρων τους και την γελοιοποίησή τους μπορεί να τους δώσει μια κάποια αξία – εκείνη ακριβώς που δεν έχουν και την οποία δέχτηκα να αποκτήσουν με αντίδωρο τον εξευτελισμό τους.

*O κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι υποψήφιος στην Α'Αθήνας με το Κίνημα Αλλαγής.