Τους τόνους για το Μεταναστευτικό τους όρισε το Υπουργείο

Τους τόνους για το Μεταναστευτικό τους όρισε το Υπουργείο

Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Η ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το Μεταναστευτικό ως απάντηση στα σχόλια που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για το θέμα κανονικά, θα έπρεπε να διαβάζεται ολόκληρη και επί εβδομάδες ως πρώτη είδηση, σε όλα τα δελτία ειδήσεων. Για να δικαιωθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ που κλαψουρίζει νυχθημερόν για τη στάση των Μήντια απέναντί του.

Η φράση «εγκληματική αμέλεια και ανικανότητα» δεν είναι αρκετή για να περιγράψει τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο προσφυγικό. Η ανικανότητα, η σαχλαμάρα, η ιδεοληψία και πάνω απ'όλα η γνωστή, πλέον, σε όλους αριστερή υποκρισία που θέλει τους ανθρώπους πεταμένους σαν τα σκουπίδια για να μπορεί μετά να παριστάνει ότι θρηνεί γιαυτούς, μετέτρεψαν τη χώρα σ' ένα απέραντο hot spot για μετανάστες και δίκτυα διακινητών.

Οι άνθρωποι στοιβάζονται και εγκλωβίζονται επί μακρόν σε θλιβερά στρατόπεδα ωραιοποιημένων ονομασιών όπως «δομές φιλοξενίας» και «κέντρα υποδοχής».

Δεν υπάρχει σύστημα διαχείρισης, ο αριθμός των παρανόμως διαμενόντων στη χώρα είναι άγνωστος (!), τα σύνορα της χώρας μας είναι «σουρωτήρι», χωρίς βασικές υποδομές και τεχνολογικά εργαλεία διαχείρισης/εποπτείας των θαλάσσιων ροών και συνάνθρωποί μας που τους έχει βρει η συμφορά και οδηγούνται στον ξεριζωμό από την πατρίδα τους καταλήγουν να γίνονται έρμαια των εγκληματικών οργανώσεων.

Η χώρα μας έχει καταλήξει να υφίσταται στο όνομα της «δικαιωματικής ευαισθησίας» τα αποτελέσματα των γεωπολιτικών επιδιώξεων άλλων αφού η ίδια, μέχρι σήμερα, δεν είχε καμία πολιτική στο προσφυγικό.

Αυτό είναι το έργο ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό.

Από κοντά και πλήθος άλλων διοικητικών κενών, δηλωτικών κι αυτών της απόλυτης ανικανότητας των ανθρώπων αυτών:
Μόλις το 40% των οργανικών θέσεων στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχαν πληρωθεί (γίνεται τώρα διαγωνισμός για την πλήρωση 200 διοικητικών θέσεων)

Από τις 26 δομές προσφύγων στη χώρα μόνον οι 3 είχαν συσταθεί διοικητικά ενώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια έχει απορροφηθεί μόλις το 22%.

Περισσότερο όμως από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠροΠο μας εντυπωσίασε η πολιτική θέση της ανακοίνωσης και μάλιστα με τον τρόπο που διατυπώνεται: «Γιατί εμείς πιστεύουμε πως τα στρατόπεδα όσο κι αν τα βαφτίζεις δομές φιλοξενίας δεν είναι λύση. Γιατί θεωρούμε ανάξιο για τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας να λέγεται πως δεν μπορούμε να ενσωματώσουμε 60.000 ανθρώπους, εμείς που έχουμε στο εθνικό μας κύτταρο την προσφυγιά».

Αυτό τα λέει όλα. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκτός από την εφαρμογή των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ έχει μία ακόμα υποχρέωση. Να επιβάλλει αυτή τη διατύπωση σε όλους τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικά σε όσους παριστάνουν ότι πιστεύουν στον Χάγιεκ αλλά αληθινό τους ίνδαλμα είναι ο Σαλβίνι και οι λοιποί κλόουν της ακροδεξιάς συντήρησης που τολμούν να εμφανίζονται και ως φιλελεύθεροι. Στο εξής ο,οτιδήποτε άλλο εμείς θα το επισημαίνουμε ως εκτός κυβερνητικής γραμμής και θα το σχολιάζουμε ως τέτοιο.