Τόλης και ξερό ψωμί…

Τόλης και ξερό ψωμί…

Του Νότη Μαυρουδή

Δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα της αλλοπρόσαλλης, αψυχολόγητης και ακατάλληλης ένταξης ενός τραγουδιστή-σήμα κατατεθέν νυχτερινής πίστας, βουτηγμένου, χρόνια τώρα, στα νερά τής καταναλωτικής φθοράς, απασχολεί τη διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής.

Βούτυρο στο… ψωμί μου είναι μια τέτοια είδηση, καθ' ότι πάντα εμμένω στην άποψη πως, οι κεντρικές αίθουσες μουσικής Τέχνης, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές στο τι φιλοξενούν.

Έρχεται λοιπόν η είδηση από την Εφημερίδα των Συντακτών, πως υπάρχει πρόταση από τον Γιώργο Λιάνη να εμφανιστεί σε μια συναυλία ο… αρχιερέας τής τραγουδιστικής νύχτας, Τόλης Βοσκόπουλος, στο Μέγαρο Μουσικής! Επί πλέον, η είδηση αναφέρει πως η υπουργός Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου, είναι θετική σε μια τέτοια «ανανεωτική» για το ΜΜΑ παρουσία τού βάρδου.

Όχι, δεν είναι ετεροχρονισμένο πρωταπριλιάτικο καλαμπούρι. Δεν είναι της… αρρωστημένης φαντασίας μου, αλλά πραγματικότητα μιας νοσηρότατης κατάστασης που υπάρχει μέσα στους αντιφατικούς χώρους τού ελληνικού θεάματος.

Θα παρακολουθήσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη αυτής τής πρότασης προς το Μέγαρο και το πώς ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, ο Μίλτος Λογιάδης, θα ξεπεράσει έναν τέτοιο σκόπελο και θα παρακάμψει πολιτικούς παλαιάς κοπής (βλέπε Λιάνης) και την ίδια την υπουργό, σ' αυτή την διάτρητη καλλιτεχνική πρόταση, η οποία δείχνει και το πολιτιστικό μπέρδεμα της ερμαφρόδιτης αισθητικής, γύρω από το ελληνικό τραγούδι…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Metarithmisi.gr.

Φωτογραφία: Intimenews