Το τελευταίο ταγκό του Αλέκου Φλαμπουράρη

Το τελευταίο ταγκό του Αλέκου Φλαμπουράρη

Του Χρήστου Ν Κώνστα  

Οι εκλογές είναι πιο κοντά παρά ποτέ. Ο συγγενής και μέντορας της οικογένειας Τσίπρα, ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μετά τις «καλές του υπηρεσίες» στα μεγάλα δημόσια έργα, αναλαμβάνει -με απόφαση του Πρωθυπουργού- την εποπτεία του Τραπεζικού Συστήματος, αρμοδιότητα που μέχρι χθες ανήκε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Οι αναπόφευκτες εκλογές θα γίνουν μέσα σε κλίμα έντονης σκανδαλολογίας, διχασμού και χιλιάδων «μικρών ή μεγαλύτερων προσωπικών εξυπηρετήσεων». 

Το «παραμύθι του σκανδάλου Novrtis» θα ξαναβρεθεί στον αφρό της δημοσιότητας τις επόμενες μέρες. Δεκάδες ακόμη «δράκοι» θα βγουν στην επιφάνεια των καλοστημένων επικοινωνιακών θεατρικών «αποκαλύψεων».

Η ομάδα του Αλέξη Τσίπρα έχει απόλυτη ανάγκη να ελέγχει πλήρως και ουσιαστικά το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.  Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο προφανής επόμενος στόχος, μιας κυβέρνησης που αποχωρεί και βυθίζεται στον βάλτο των δικών της αποτυχημένων επιλογών. 

Το Μέγαρο Μαξίμου φοβάται να παραδώσει την εξουσία σε μια νέα κυβέρνηση η οποία θα ζητήσει να ενημερωθεί από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για το πως χάθηκαν περισσότερα από 4 δις Ευρώ από την κεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών -μέσα στα τελευταία  3 χρόνια- αλλά και για το πως «εξατμίσθηκαν» 30 δις Ευρώ από την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών λόγω της «γενναίας διαπραγμάτευσης» που κατέληξε στο τρίτο Μνημόνιο.

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε για συντονιστή του τραπεζικού συστήματος όχι τον στενό συνεργάτη και διευθυντή του Οικονομικού του Γραφείου, Δημήτρη Λιάκο που τουλάχιστον γνωρίζει τα τεκταινόμενα της αγοράς, αλλά τον έμπιστο μέντορά του, Αλέκο Φλαμπουράρη.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ασχολείται ήδη με την «καθημερινότητα του πολίτη» ως «συντονιστής των δράσεων και στην ανάληψη πρωτοβουλιών σε θέματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής».

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης προεδρεύει ήδη στην Επιτροπή «Συντονισμού Κυβερνητικής Πολιτικής για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις» και ηγείται ουσιαστικά της  «Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής».

Οι τελευταίες μεγάλες δουλειές αυτής της κυβέρνησης πρέπει να ελέγχονται μέσα από την οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είναι ο ιδανικός για τον συντονισμό της πολιτικής και στον χρηματοπιστωτικό τομέα, τώρα που ξεκινούν τα οι μεγάλες συμφωνίες, οι αγοραπωλησίες δανείων, οι μαζικοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις.

Όπως ακριβώς το έχει πει ένας μεγάλος «γνώστης» των εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε πολλές φορές αναγκασμένοι, να θυσιάζουμε τα προσόντα, χάριν της εμπιστοσύνης»