Το Σύνδρομο του Πήτερ Παν

Ως Σύνδρομο του Πήτερ Παν περιγράφεται η συμπεριφορά κάποιων ατόμων που ουσιαστικά αρνούνται πεισματικά να μεγαλώσουν, παραμένοντας εγκλωβισμένα στην παιδική ηλικία ή την εφηβεία. Αυτή η (light) ψυχολογική διαταραχή ενδεχομένως να αποτελεί την απάντηση για την ανεξήγητη συμπεριφορά του #1 και του #2 της κυβέρνησής μας.

Ειδικά την Τρίτη που μας πέρασε οι ενδείξεις ήταν πολλές. Την αρχή έκανε ο συνήθης ύποπτος, ο Πάνος ο Καμμένος, δημοσιοποιώντας σέλφι που έβγαλε μέσα σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο. Μάλιστα, στην εν λόγω φωτό  που φυσικά έγινε αμέσως viral, o Πάνος της καρδιάς μας φοράει μια εντυπωσιακή κάσκα θυμίζοντας τον Τομ Κρουζ στο Τοπ Γκαν. Μάλλον μιλάμε για κάποιας μορφής προβιβασμό καθώς, πριν λίγους μήνες, ο ίδιος είχε δημοσιεύσει στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter το πόστερ της αγαπημένης ταινίας των 80's όπου πόζαρε ως Κέλι ΜακΓκίλις…

Λίγη ώρα ο αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας μέσα στην τρελή χαρά, αποκάλυψε σε ομιλία του στη Νίσυρο  πώς εκεί συνάντησε για πρώτη φορά τον Καμμένο και πως ενώ αρχικά τον θεωρούσε μπούλη ανακάλυψε στην πορεία τον βαθύ εσωτερικό του κόσμο. Ας μη ξεχνάμε πως όλες αυτές οι χαριτωμενιές του «αριστερού» Αλέξη έχουν ως αποδέκτη έναν σκληρό δεξιό, πρώην κενταυρορέιντζερ, διαβόητο για τις ακραίες κατά καιρούς ρατσιστικές τοποθετήσεις του. Και φυσικά ένα επί εικοσαετίας πρωτοκλασάτο στέλεχος της «διεφθαρμένης» Νέας Δημοκρατίας.

Υπάρχουν άπειρα τέτοια παραδείγματα για τους δύο άνδρες αυτά τα δύο χρόνια που ο συνασπισμός τους βρίσκεται στην εξουσία. Εννοείται πως οι παλιμπαιδισμοί των Τσίπρα-Καμμένου δεν αποτελούν τον βασικό λόγο που η Ελλάδα πάει κατά διαόλου- Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να το διασκεδάζουμε όλοι μαζί. Όταν όμως βρίσκεσαι με το ένα πόδι στον τάφο τα χαμόγελα παγώνουν.

 Το Σύνδρομο του Πίτερ Παν οφείλεται σε μέγιστο βαθμό στο ότι τα άτομα που υποφέρουν από αυτό δεν θέλουν να έρθουν σε επαφή με την θλιβερή και δύσκολη πραγματικότητα που τους περιβάλει και, φυσικά, να αναλάβουν τις ευθύνες τους που συχνά είναι πολλές και δυσβάστακτες. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τους Τσίπρα-Καμμένο. Η χώρα ψυχορραγεί στα χέρια τους και ο πρώτος επιλέγει να κάνει τον παλιάτσο την ώρα που ο δεύτερος παίζει με τα στρατιωτάκια του.