Το «συμβόλαιο θανάτου» του Ρασπούτιν

Του Σάκη Μουμτζή

Με τα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας ξεχάσαμε την υπόθεση Novartis. Κακώς, γιατί τελικά ήταν μια πολιτική συνωμοσία που η διακύβευση της ήταν η πολιτική εξουσία.

Ήρθε όμως η χθεσινή, πολυαναμενόμενη, κατάθεση της κυρίας Ε. Ράικου, πρώην εισαγγελέως διαφθοράς, που έφερε ξανά την υπόθεση στο προσκήνιο και τον κ.Δ.Παπαγγελόπουλο ένα βήμα πριν το Ειδικό Δικαστήριο.

Με την κατάθεση της η κυρία Ράικου τεκμηρίωσε το συμπέρασμα στο οποίο όλοι είχαμε καταλήξει, πως ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης με μια ομάδα έμπιστων εισαγγελέων—υπό την κάλυψη της ηγεσίας του Αρείου Πάγου—και με μια ομάδα δημοσιογράφων, προσπάθησαν να εξοντώσουν ηθικά και πολιτικά τους βασικούς πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ και της κορυφής της δεξιάς συνιστώσας.

Από την συγκεκριμένη κατάθεση προκύπτει και κάτι άλλο ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τους συνωμότες. Ενώ η κύρια προσπάθεια των δικαστικών αρχών, στην αφετηρία της υπόθεσης, ήταν πώς –λόγω των παράνομων πρακτικών της Νovartis – θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία έσοδα, πολύ γρήγορα,Β  εξ αιτίας των πολιτικών παρεμβάσεων, εξετράπη του αρχικού σκοπού.

Έτσι, η υπόθεση Novartis μετατράπηκε σε εργαλείο πολιτικής δίωξης. Αποτέλεσμα; Μέχρι στιγμής όσοι γιατροί φαίνεται πως χρηματίστηκαν έχουν μείνει στο απυρόβλητο, με την παραγραφή προ των πυλών.

Το δόγμα Παπαγγελόπουλο ήταν –σύμφωνα με την κυρία Ράικου—« στείλτε και θα τα βρουν οι παρακάτω». Αυτό είπε στην πρώην εισαγγελέα διαφθοράς όταν αυτή του είπε πως δεν έχει στοιχεία. Και όταν του δήλωσε πως δεν είναι της σχολής να στέλνει υποθέσεις παρακάτω χωρίς στοιχεία, ο κ.Παπαγγελόπουλος της είπε: « μείνε με την σχολή σου και θα δεις τι θα πάθεις».

Τότε η κυρία Ράικου μίλησε για «συμβόλαιο θανάτου σε βάρος της από τον Παπαγγελόπουλο».

Από τότε ενεργοποιήθηκε ο δημοσιογραφικός μηχανισμός απειλών και εκβίασης. Τα περιστατικά είναι γνωστά με επικεφαλής την θηλυκή Κλουζώ της δημοσιογραφίας και με εκδότη που δεν κουράζεται να μετρά ποινικές καταδίκες για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο Ρασπούτιν έκανε σωστή επιλογή των συνεργατών του. Μάλιστα η κυρία Κλουζώ ισχυριζόταν πως είχε βίντεο με τον Πικραμμένο να χρηματίζεται. Ενα βίντεο που ποτέ δεν εμφανίστηκε, γιατί ποτέ δεν υπήρξε.

Αυτό είναι ο ξεπεσμός κάποιων δημοσιογράφων, που έγιναν τα γιουσουφάκια των πολιτικών σκευωρών.

Η κυρία Ράικου έθεσε ένα αφοπλιστικό ερώτημα, με ισχυρή λογική βάση. « Ειλικρινά απορώ πώς τον στήριζε η τότε κυβέρνηση. Λειτουργούσε με τρόπο εκβιαστικό σε βαθμό που απορούσα πως τον στηρίζει η τότε κυβέρνηση. Έστηνε δημοσιεύματα με παρακρατικές μεθόδους. Εφτιαχνε ιστορίες και διέσυρε αθώους ανθρώπους».

Συνεπώς το ερώτημα παραμένει. Γιατί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον κάλυπτε; Γιατί εξακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίζει; Τι σχέση έχει ο κ.Παπαγγελόπουλος με τον επικεφαλής της δεξιάς συνιστώσας που κατέχει ύψιστο θεσμικό αξίωμα;

Ο τελευταίος ήταν ενήμερος των έκνομων δραστηριοτήτων του προστατευόμενου του;

Η κυρία Ράικου, με την κατάθεση της, φώτισε σχεδόν όλες τις πτυχές της δράσης του κ.Δ.Παπαγγελόπουλου – ο οποίος αυτοβαφτίστηκε σε Ρασπούτιν—και κατά τα φαινόμενα τον έφερε προ των πυλών του Ειδικού Δικαστηρίου.

Επειδή η συνωμοσία Novartis έχει μακρύ δρόμο στην Προανακριτική επιτροπή, ας περιμένουμε και άλλες, εξίσου, συνταρακτικές καταθέσεις, που ίσως δώσουν απάντηση στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στήριζε τον κ.Παπαγγελόπουλο.