Το σχέδιο ενός εκβιαστή αντιεμβολιαστή

Ο κύριος Χ εργάζεται εδώ και μια δεκαετία ως συμβασιούχος -με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων του- σε μια από τις πολλές δομές Υγείας που διαθέτουν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, για να φροντίζουν ανθρώπους ευάλωτων κοινωνικά και ασθενών οικονομικά κατηγοριών.

Ο κύριος Χ ανήκει στην κατηγορία όσων, δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και δεν κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ενώ είναι υποχρεωμένοι.

Για την ακρίβεια ο κύριος Χ είναι ένας φανατικός αντιεμβολιαστής ο οποίος προσφάτως ενημερώθηκε ότι πλέον μπαίνει σε αναστολή εργασίας και κόβεται ο μισθός του. Προκειμένου να το  αποφύγει σκέφτηκε ένα σατανικό σχέδιο. Να εκβιάσει την υπηρεσία! Με ποιο τρόπο;

Απειλώντας ότι θα πάει στα κανάλια για να καταγγείλει ότι ο χώρος στον οποίο εργάζεται, δεν πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας!  Ότι υπάρχουν καλώδια που κρέμονται, ότι πέφτουν σοβάδες και ότι το εργασιακό του περιβάλλον είναι επικίνδυνο για εκείνον και τους συναδέλφους του.

Ο κύριος Χ δεν απηύθυνε τον εκβιασμό του στον προϊστάμενο της υπηρεσίας του αλλά τηλεφώνησε στον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του
οργανισμού, ώστε να είναι σίγουρος ότι θα κατανοηθεί επακριβώς ο εκβιασμός: «Θα σας βγάλω στα κανάλια».

Απειλή που κατά το παρελθόν εξέθρεψε και ένα συγκεκριμένο είδος δημοσιογραφίας, κατάλοιπα της οποίας -χείριστα- διασώζονται μέχρι
τις μέρες μας.

Ο αποδέκτης του τηλεφωνήματος απόρησε ακούγοντας έναν επισκέπτη υγείας να του λέει ότι ο χώρος εργασίας του είναι επικίνδυνος και πως θα
καταγγείλει την υπηρεσία αν δεν τον καταλάβει και δεν τον βοηθήσει να μην μπει σε αναστολή εργασίας γιατί δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Στη διάρκεια ενός δεκαλέπτου πυροβολισμού δικαιωμάτων και εκβιασμών ο αντιεμβολιαστής δηλώνει κάθε τόσο και λιγάκι «κλείνω τώρα με παίρνουν από το…TV » ή «κλείνω τώρα με παίρνουν από τον…TV».

Η επίκληση της λογικής από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων στάθηκε αδύνατη και εμβρόντητος από το θράσος του κ. Χ στο τέλος του συνέστησε πως αν δεν βρει ανταπόκριση στα εγχώρια κανάλια να τον βοηθήσει να απευθυνθεί στα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

Η ιστορία είναι αληθινή και είναι χειρότερη απ' όσο ακούγεται.