Το πρόσωπο της καραντίνας: τα 100 συγκλονιστικά πορτρέτα της National Portrait Gallery

Το πρόσωπο της καραντίνας: τα 100 συγκλονιστικά πορτρέτα της National Portrait Gallery

Το Hold Still ξεκίνησε τον Μάιο του 2020 με σκοπό τη δημιουργία ενός συλλογικού πορτρέτου του Ηνωμένου Βασιλείου, στη διάρκεια της καραντίνας. Άνθρωποι όλων των ηλικιών απέστειλαν στη National Portrait Gallery φωτογραφίες που τράβηξαν μέσα σε έξι εβδομάδες, επικεντρωμένα σε τρία βασικά θέματα: «Βοηθοί και Ήρωες», «η νέα Κανονικότητα» και «Πράξεις καλοσύνης». Πάνω από 31.000 υποβολές έφτασαν από όλη τη χώρα, με τους συμμετέχοντες να είναι από 4 έως 75 ετών. Μια ομάδα κριτών επέλεξε 100 πορτρέτα, αξιολογώντας τις εικόνες μέσα από τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που μπόρεσαν να μεταδώσουν.

Σε αυτή την πρωτόγνωρη για το θέμα και τη μαζικότητα των συμμετεχόντων ψηφιακή έκθεση, παρουσιάζονται 100 συγκλονιστικές προσωπικές καταγραφές μιας ιδιαίτερης περιόδου στην νεότερη ιστορία μας. Από εικονικά πάρτι γενεθλίων, χειροκροτήματα της κοινότητας για το γενναίο προσωπικό της ιατρικής κοινότητας, ανθρώπους που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή και άτομα ευπαθών ομάδων, απομόνωση και απώλεια. Οι εικόνες μεταφέρουν χιούμορ και θλίψη, δημιουργικότητα και καλοσύνη, τραγωδία και ελπίδα - εκφράζοντας και εξερευνώντας τόσο τις κοινές όσο και τις ατομικές μας εμπειρίες.

Στην έκθεση μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες συλλογικά (χωρίς συγκεκριμένη σειρά) και στη συνέχεια να ανακαλύψετε τις συναρπαστικές ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες μέσω των λέξεων των ίδιων των συμμετεχόντων. Μπορείτε επίσης να δείτε θεματικές επισημάνσεις που επέλεξε ο Διευθυντής του μουσείου και να μάθετε για τη διαδικασία επιλογής με πληροφορίες από τους κριτές. 

Δείτε τα 100 πορτρέτα εδώ