Το όχι του Σύριζα στο εμβόλιο

Ποια ήταν η μεγάλη είδηση της Δευτέρας; Μήπως τα νέα για το εμβόλιο BNT162b1 των Pfizer και BioNtech; Μήπως τα νέα για την επιτάχυνση των ερευνών του εμβολίου NVXCoV2373 της Nοvavax; Μήπως τα νέα για το φάρμακο bamlanivimab της Eli Lilly, το οποίο ενισχύει τις άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του κορονοϊού; 

Φυσικά και όχι! Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του Σύριζα, της Αυγής, Οι σημαντικότερες ειδήσεις ήταν οι ακόλουθες:

Με κεντρικό τίτλο, «γελοιοποιήθηκε το επιτελικό κράτος» ακολουθεί άρθρο που καταγγέλλει το «Βατερλώ με την τηλεκπαίδευση», τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης  καταλήγοντας στην απαίτηση για παραίτηση της υπουργού Παιδείας. Οι μουλάδες του σταλινισμού, απέκρυψαν την πραγματική αιτία του προβλήματος, αγνοώντας το τεχνολογικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στην πλατφόρμα Webex της Cisco. Πάλι καλά που δεν κατήγγειλαν τον καπιταλισμό της Webex, τον ιμπεριαλισμό της Cisco και τον τεχνοφασισμό του internet.

Ακολουθεί πανηγυρικού χαρακτήρα άρθρο για την αποχή του 92% των εκπαιδευτικών από τος εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των δασκάλων και των καθηγητών. Πανηγυρίζει η εφημερίδα, που οι σύγχρονοι «αντάρτες πόλεων» του χώρου της εκπαίδευσης, βιώνουν τον επαναστατικό παροξυσμό τους, αντιδρώντας στην τεχνολογία και στις διαφανείς εκλογικές διαδικασίες, εμμένοντας σε ξεπερασμένα μοντέλα και αντιλήψεις.

Αλλού, διαβάζουμε για την προειδοποίηση Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, ότι θα φέρει ακέραια την ευθύνη αν απορρίψει την υγειονομική πρόταση για συμφωνία για την πανδημία και την κοινωνική συνοχή, που προφανώς έχει προετοιμάσει το επιτελείο του Σύριζα με αρχηγούς τον πρώην υπουργό κ.Πολάκη και τον πρώην στρατηγικό σχεδιαστή κ. Καρανίκα. Ταυτόχρονα το άρθρο καταγγέλλει την κυβέρνηση για εγκληματική αδράνεια και ολιγωρία στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Διαβάζουμε ακόμα καταγγελίες για τα «νέα δώρα στους ιδιώτες των ΚΤΕΛ» που θα εντάξουν τα λεωφορεία τους στο στόλο των αστικών συγκοινωνιών, διότι προφανώς δεν γίνεται επίταξη όπως πολύ θα επιθυμούσαν οι ένθερμοι θιασώτες του ολοκληρωτισμού. Διαβάζουμε καταγγελίες για τα νοσοκομεία που είναι στο όριο, για τις απώλειες εισοδημάτων και για την «εξωθεσμική παρέμβαση Μενδώνη στο ΣτΕ».

Πλούσια η προπαγανδιστική ύλη της Αυγής, που ακολουθεί την ιδεολογική τύφλωση και τη απομάκρυνση από τη πραγματικότητα του ιδιοκτήτη της. Εκτός τόπου και χρόνου, το χαλασμένο ρολόι της ελληνικής Αριστεράς, αδυνατεί να δείξει με τους δείκτες του, μια κορυφαία στιγμή της ανθρωπότητας. Το προχθεσινό βήμα στη μάχη κατά του κορονοϊού. Σε μια μάχη στην οποία συμμετέχουν δεκάδες εταιρείες, εκατοντάδες επιστήμονες, ερευνητές και εθελοντές  και για την οποία δαπανώνται εκατομμύρια δολάρια από ιδιωτικούς και κρατικούς πόρους. Σε μια μάχη που δίνεται από ιδιωτικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε συνθήκες οικονομικής ελευθερίας και ανταγωνισμού. 

Πως να γίνει αναφορά σε όλα τα ανωτέρω από τον Σύριζα, αφού η ιατρική και φαρμακευτική πραγματικότητα, διαφέρει ουσιαστικά από τα ιδεοληπτικά απολιθώματα και τις εμμονικές αγκυλώσεις του; 

Και δεν φτάνουν όλα αυτά τα παρατράγουδα του συλλεκτικού πρωτοσέλιδου της Αυγής, ήρθε και το left, το site του Σύριζα να παρουσιάσει ένα εκτενές άρθρο για τις παρενέργειες  του εμβολίου της Pfizer στους εθελοντές που το χρησιμοποίησαν. Έτσι διαβάζουμε ότι «45χρονη εθελόντρια είπε ότι η πρώτη δόση της προκάλεσε παρενέργειες ίδιες με αυτές του εμβολίου της γρίπης αλλά αυτά εντάθηκαν μετά την δεύτερη δόση», ότι «ο 44χρονος Γκλεν Ντισίλντς, είπε ότι το εμβόλιο της Pfizer του προκάλεσε ένα αίσθημα σαν «βαρύ hangover» αλλά γρήγορα τα συμπτώματα υποχώρησαν», ότι «ο 42χρονος Μπράιαν από τη Τζόρτζια είναι σίγουρος ότι πήρε το εικονικό εμβόλιο, αφού πριν από ένα μήνα κόλλησε κοροναϊό» και ότι «η Carrie, μια γυναίκα από το Μιζούρι, είπε ότι πήρε την πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο και την δεύτερη τον περασμένο μήνα,  ανέφερε ότι υπέφερε από πονοκέφαλο, είχε πυρετό και πόνους σε όλο το σώμα και στην δεύτερη δόση αυτές οι παρενέργειες εντάθηκαν».

Ας μην διερωτώμεθα για το ποιοι μποϋκοτάρουν τη μάχη κατά του κορονοϊού. Ας μην διερωτώμεθα για το ποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα. Ας μην διερωτώμεθα για το ποιοι επενδύουν στην κλιμάκωση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Είναι αυτό το συνονθύλευμα ετερόκλητων ομάδων που περιστοιχίζεται γύρω από την ηγεσία του Σύριζα, ελπίζοντας στην κατάρρευση της χώρας και την επάνοδο τους στην εξουσία.