Το νομοσχέδιο «κοπτάτσια» του κ. Γαβρόγλου

Το νομοσχέδιο «κοπτάτσια» του κ. Γαβρόγλου

Της Κατερίνας Μάρκου *

Το νομοσχέδιο για την παιδεία που φέρνει στη Βουλή εσπευσμένα για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι η πρώτη δουλειά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να απονομοθετήσει τα νομοθετικά εκτρώματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Που σημαίνει το εξής: οπωσδήποτε να επαναφέρει το θεσμό των προτύπων σχολείων αλλά και των πειραματικών σχολείων, που είναι κάτι το διαφορετικό. Να θεσμοθετήσει οπωσδήποτε από ένα τέτοιο σχολείο σε κάθε νομό και την εισαγωγή των μαθητών με ιδιαίτερες δεξιότητες σύμφωνα με τα προσόντα τους. Τα σχολεία αυτά πρέπει να δέχονται μαθητές από όλη την επικράτεια του νομού.

Να επαναφέρει την αξία των μαθημάτων, που τώρα υποτιμά, στην Γ' Λυκείου, μαθήματα όπως τα μαθηματικά, τη φυσική, την χημεία και τα λοιπά. Να δώσει στα σχολεία αυτονομία. Είναι σημαντικό οι σχολικές μονάδες να ανήκουν πραγματικά στην περιφέρεια, οι οποίες περιφέρειες πρέπει να μοιράζονται αρμοδιότητες και με τους τοπικούς δήμους. Ό,τι συμβαίνει δηλαδή σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια οι μαθητές πρέπει να έχουν κάποια δυνατότητα επιλογής του σχολείου που θα πάνε. Αυτό που επιθυμούν οι γονείς τους δηλαδή.

Όσο για τα πανεπιστήμια, τι να πει κανείς; Ο κύριος Γαβρόγλου με αποφάσεις που θυμίζουν «κοπτάτσια» φτιάχνει νέα πανεπιστήμια, κάνει με το έτσι θέλω ΤΕΙ πανεπιστήμια, καταργεί την τεχνική εκπαίδευση σβήνοντας από τον χάρτη τμήματα. Και όλα αυτά με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Μέσα σε δυο μέρες. Ενώ η κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος βρίσκεται σε πανικό και σε αποδρομή. Τι φαντάζεται ότι όλα αυτά θα μείνουνε έτσι; Ότι δημιουργεί τετελεσμένα; Θα μείνει ως ο υπουργός της ψηφοθηρίας και της ανυπαρξίας.

Ο κύριος Γαβρόγλου συμβολίζει πραγματικά αυτό που ήτανε ανέκαθεν η λεγόμενη αριστερά. Αντιδημοκρατική. Και όλα τ'' άλλα ήταν για τα μάτια του κόσμου. Για να βολευτούμε κάπου στο κράτος και να παίρνουμε ένα μισθό ληστεύοντας τους φορολογούμενους. Έχει κάνει όμως, τόσο αυτός όσο και οι συνοδοιπόροι του, ένα μεγάλο καλό. Έχουν δημιουργήσει μια συμπαγή τεράστια φιλελεύθερη πλειοψηφία που είναι πια και ιδεολογικά κυρίαρχη. Θα ζήσει ο κύριος Γαβρόγλου να το δει όλο αυτό τον επόμενο καιρό. Θα είναι η ανταμοιβή του για όλα αυτά που έχει κάνει.

* H Κατερίνα Μάρκου είναι υποψήφια Ευρωβουλευτή και Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας