ΓΔ: 908,00 0,92 (0,10 %)

Τζίρος: 22,11 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2024η
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

ΓΔ: 908,00 0,92 (0,10 %)

Τζίρος: 22,11 εκατ. €   RT

Το κράτος δικαίου και ο αρχιεκτελεστής της 17Ν

Το κράτος δικαίου και ο αρχιεκτελεστής της 17Ν

Αίφνης ο Δημήτρης Κουφοντίνας και το αίτημά του να επιλέξει τη φυλακή της αρεσκείας του επικαλούμενος το κράτος δικαίου που ο ίδιος ακόμη και σήμερα αρνείται να αποδεχθεί δηλώνοντας «πολιτικός κρατούμενος» για τις κατά συρροή δολοφονίες του έχει μετατραπεί σε αντικείμενο συζήτησης και διεκδίκησης όχι μόνο από τους αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές αλλά και από πανεπιστημιακούς.

Η απεργία πείνας που ξεκίνησε και δεν είναι η πρώτη, με αίτημα να μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι σε αυτές του Δομοκού μετατράπηκε σε σημαία αντίστασης και καταγγελιών για καταστρατήγηση του «κράτους δικαίου»

Η αρχή έγινε από 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίστηκε από 68 Πανεπιστημιακούς που έσπευσαν να υποστηρίξουν τα δικαιώματα του Κουφοντίνα. Οι ενδιάμεσες πορείες στήριξης από αντιεξουσιαστές και το αισχρό, υβριστικό πανό που αναρτήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς δεν ήταν το επιστέγασμα.

Τέσσερις εκ των πανεπιστημιακών που συνυπέγραψαν το κείμενο δίνουν σήμερα συνέντευξή Τύπου για τον Κουφοντίνα και το δηλώνουν με σαφήνεια ντύνοντας όμως το θέμα με τον εξής τίτλο «Υποστήριξη του κράτους δικαίου και επικίνδυνες διαστρεβλώσεις».

Οι εν λόγω πανεπιστημιακοί όπως και συνολικά οι υποστηρικτές του Δημήτρη Κουφοντίνα θέτουν θέμα δικαιωμάτων που καταστρατηγούνται και που ουσιαστικά έχουν ενταχθεί στην εξής διαδικασία.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καταδικασμένος για τις δολοφονίες που πραγματοποίησε ως αρχιεκτελεστής της 17Ν, βρέθηκε την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Με σπιτάκια κήπους και χαλαρή καθημερινότητα και με άδειες φυσικά που τον έφεραν σπίτι του δίνοντάς του τη δυνατότητα όμως, την οποία εκμεταλλεύθηκε, να κυκλοφορεί φτάνοντας στο σημείο να περιδιαβαίνει σημεία στα οποία άνθρωποι έπεσαν νεκροί από το χέρι του.

Η απόφαση μεταφοράς του με τον νέο νόμο τον οδήγησε στον Δομοκό, στις εκεί φυλακές αλλά ο ίδιος θέλει να πάει στον Κορυδαλλό. Και αυτός είναι ο λόγος της απεργίας πείνας όπως και η αφορμή για κινητοποιήσεις και υπογραφές κειμένων στήριξης του «δίκαιου» αιτήματός του.

Βέβαια επιχειρείται πλέον να τεθεί θέμα δικαιωμάτων και καταστρατήγησης. Αυτό καταγγέλλουν οι πανεπιστημιακοί που δίνουν και τη συνέντευξη Τύπου έχοντας λάβει πριν και τη στήριξη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που προηγήθηκαν.

Η δημιουργία εστιών έντασης σε χώρους που αναζητούν μια σπίθα για να πάρουν φωτιά δημιουργεί ερωτήματα. Διότι άλλος λόγος να ανοίξει το θέμα αυτό, μέσα από κομματικά στελέχη και ανθρώπους που εμφανίζονται εκπρόσωποι της διανόησης της χώρας, δεν υπάρχει.

Τα περί υγείας ενός κατά συρροή δολοφόνου που δηλώνει αμετανόητος αλλά και διατεθειμένος να υποστεί όλες τις συνέπειες από αυτή τη θέση που εκφράζει, απέχουν από την πραγματικότητα.