Το χειρότερο κόμμα για έναν προοδευτικό

Το χειρότερο κόμμα για έναν προοδευτικό

Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου 

Είχε κι ένα καλό η ανακοίνωση της συμμετοχής του κ.Πέτρου Κόκκαλη στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι, ακόμα κι όσοι έχουν καταφερθεί με μένος εναντίον άλλων κεντρώων που τόλμησαν έστω και να κοιτάξουν προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα κι αυτοί που μας έχουν “μπαζώσει” στα σόσιαλ μήντια με το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος τους, έθεσαν το εξής ερώτημα: “Να παραβλέψουμε το έργο του στους πρόσφυγες και το περιβάλλον και να του επιτεθούμε επειδή πήγε με τον ΣΥΡΙΖΑ;”.

Καλή ερώτηση. Και ο λόγος που της βάζουμε θετικό πρόσημα είναι ότι για εμάς, κάθε αφορμή για να γίνει φανερή η πραγματική φύση αυτού του κόμματος των εθνολαϊκιστών και της συντήρησης αποτιμάται μόνο θετικά.

Πάμε λοιπόν.

Χάρις στην άμεση αντίδραση του Δήμου Πειραιά και του κ. Π.Κόκκαλη το λιμάνι του Πειραιά δεν γνώρισε το αίσχος της Ειδομένης. Το είχε δηλώσει ο ίδιος άλλωστε μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά στις 16/03/2016: “Η πόλη του Πειραιά είναι πολύ μεγάλη, αρχαία και σπουδαία για να γίνει μια νέα Ειδομένη και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να παρέχουμε τις ελάχιστες ανθρώπινες συνθήκες σε αυτούς τους ανθρώπους. Η Ειδομένη είναι ένα χωράφι. Εδω είναι Πειραιάς και σε αυτή την πόλη δεν θα δημιουργηθούν εικόνες σαν και αυτές που βλέπουμε στην Ειδομένη”.

Μόνο που την Ειδομένη τη δημιούργησε η κυβέρνηση των εθνολαϊκιστών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως μοχλό πίεσης στην Άγκελα Μέρκελ, όταν προσπαθούσαν να διατηρηθούν στην εξουσία.

Ακολούθησε το αίσχος της Μόριας και των υπόλοιπων προσφυγικών camp ενώ τα χρήματα που δόθηκαν από την ΕΕ και τους διεθνείς οργανισμούς στη χώρας ξεπέρασαν κάθε ιστορικό προηγούμενο για τέτοιου είδους κρίση.

Πως μπορεί λοιπόν κάποιος που έχει ενδιαφερθεί για τους πρόσφυγες να σπεύσει να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο τέλος μάλιστα της θητείας της χειρότερης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης;

Και το έργο του κ. Κόκκαλη για το Περιβάλλον είναι άξιο συγχαρητηρίων. Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να επιδείξει τους χειρότερους ρυθμούς στην Ευρώπη αναφορικά με την προσαρμογή στη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική΄Αλλαγή. Και όχι μόνο αυτό, κατήργησε τα τέλη λιγνίτη! Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση που εξέδωσε η WWF στις 25 Οκτωβρίου 2018: “Όμως το πιο ανησυχητικό μέτρο που εξήγγειλε ο υπουργός αφορά τη λεγόμενη «ρήτρα CO2» που θα μετακυλίει στους καταναλωτές το κόστος αγοράς δικαιωμάτων διοξειδίου του άνθρακα για τα οποία χρεώνονται όλες οι ελληνικές λιγνιτικές μονάδες. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του πνεύματος της ευρωπαϊκής οδηγίας για το χρηματιστήριο ρύπων, η οποία επιβάλλει στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από ορυκτά καύσιμα –και όχι στους πολίτες- να πληρώνουν για κάθε τόνο διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουν. Αντί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις της διεθνούς ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής και να στραφεί στις ΑΠΕ, η ΔΕΗ διεκδίκησε μέχρι τελικής πτώσης να πάρει δωρεάν δικαιώματα εκπομπών για τις λιγνιτικές της μονάδες. Όταν απέτυχε, έπεισε την ελληνική κυβέρνηση να μετακυλήσει το κόστος στους έλληνες καταναλωτές. “

Αυτή είναι η οικολογική συνείδηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Να συμπληρώσουμε μια ακόμα λεπτομέρεια για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Παραμονές των εκλογών του 2015 κι ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν και οι Οικολόγοι ο κ.Τσίπρα δέχτηκε τους κυνηγούς για να τους διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πειράξει το κυνήγι.

Απ'όλα τα ελληνικά κόμματα λοιπόν, ο κ.Κόκκαλης επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ που συνεργάστηκε με τη μισαλλόδοξη και αντισημιτική ακροδεξιά για να διευρύνει τους αγώνες του για τους Πρόσφυγες και το Περιβάλλον;

Στην πραγματικότητα, το θέμα μας δεν είναι ο κ.Κόκκαλης αλλά η δοξασία, ο μύθος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα προοδευτικό κόμμα. Δεν υπάρχει τίποτα προοδευτικό στον εθνολαϊκισμό που υπηρέτησε πιστά επί τέσσερα χρόνια. Κι αν η ηγεσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μια παρέα αποϊδεολογικοποιημένων κυνικών κάποιοι άνθρωποι, με καλή προαίρεση, με τις επιλογές τους, καταλήγουν να προσβάλλουν τον προοδευτικό κόσμο; Γιατί; Είναι αναγκαίο;