Το cheerleading, η Δούρου και η παλαβή αντιπολίτευση

Το cheerleading, η Δούρου και η παλαβή αντιπολίτευση

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αναγνωρίζει ως άθλημα το cheerleading με παρέμβαση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη. Και μαζί τα 20 σωματεία που λειτουργούν πανελλαδικά. Φευ! Ουδείς ενημέρωσε τη Ρένα Δούρου και όλους όσοι έσπευσαν να καταγγείλουν το γεγονός πως ζητήθηκε άδεια για να παρουσιαστεί το αναγνωρισμένο άθλημα στα σχολεία. Τα τρολς που έχουν αναλάβει το ρόλο της αντιπολίτευσης έπιασαν δουλειά με τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεσπαθώνει. Και τη Ρένα Δούρου να θέτει θέμα σχετικά με τα στερεότυπα και τις «γυναίκες – bimbo».

Σε μια μακροσκελή της ανακοίνωση αναλύει τις σκέψεις της και μιλά για τις cheerleaders που παρεμβάλλονται «για να τέρψουν με τις χορευτικές και ακροβατικές τους επιδόσεις το κοινό, έως ότου συνεχιστεί το παιχνίδι», ενώ συνδέει τις κοπέλες που συμμετέχουν με την άποψη της σημερινής κυβέρνησης.

«Το υπουργικό πράσινο φως ήταν τυχαίο; Ή μήπως οι όμορφες, νεαρές, ευειδείς cheerleaders εκφράζουν πλήρως τη φιλοσοφία αυτής της κυβέρνησης», διερωτάται η Ρένα Δούρου και προσθέτει τη δική της θεωρία… συνωμοσίας θέτοντας και θέμα υποβάθμισης της γενικής γραμματείας ισότητας.

Και καταλήγει υποστηρίζοντας πως «πρόκειται για τη θέση που επιφυλάσσει στις γυναίκες η σημερινή κυβέρνηση. Τη θέση των cheerleaders στον αθλητισμό και την πολιτική» ενώ θέτει θέμα δικαιωμάτων των γυναικών, για τις οποίες επί ΣΥΡΙΖΑ πάντως ουδείς ασχολήθηκε εκτός αν αφορούσε στελέχη του κόμματος. Άλλωστε είναι γνωστή η στάση που τήρησε η γενική γραμματεία ισότητας σε συγκεκριμένες υποθέσεις.

Η ανάρτηση της Ρένας Δούρου δεν ήταν η μόνη. Μέχρι και σύγχυση δημιουργήθηκε από τα τρολς που έθεταν θέμα ένταξης του cheerleading στο σχολικό πρόγραμμα, ενώ με έντεχνο τρόπο τρολάριζαν την κυβέρνηση για το γεγονός πως η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου έδωσε άδεια να παρουσιαστεί ένα άθλημα στα σχολεία.

Ένα άθλημα που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αναγνώρισε έναν μήνα πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, με την Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ-Α.Ο.Χ) να ανακοινώνει τότε ότι «οι προσπάθειες χρόνων, των μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading και των εμπλεκομένων με το άθλημα, απέδωσαν καρπούς με την χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γεώργιο Βασιλειάδη».

Ο δε, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Μιχάλης Φουντεδάκης, τόνιζε: «Εκ μέρους του Δ.Σ και των μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην αναγνώριση του αθλήματος από την ΓΓΑ και ειδικά τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γεώργιο Βασιλειάδη και υποσχόμαστε ακόμα περισσότερες επιτυχίες σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο τόσο για το καλό του αθλήματος όσο για το μέλλον των παιδιών που ασχολούνται με αυτό».

Η παλαβή αντιπολίτευση

Η ανάρτηση της Ρένας Δούρου, τα σχόλια των τρολς και οι αναρτήσεις σε διάφορους ιστoτόπους δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να κάνει αντιπολίτευση με κάθε τρόπο και σε κάθε περίπτωση. Άλλωστε το έχει τονίσει το Αλέξης Τσίπρας όταν στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος κάλεσε τα στελέχη να αντιδρούν σε ό,τι κάνει η κυβέρνηση και να λαμβάνουν μέρος σε κάθε κινητοποίηση.

Όταν όμως η αντιπολίτευση ασκείται με αυτό τον παλαβό τρόπο τότε χάνει την ουσία της. Και από έλεγχος της κυβέρνησης και κριτική μετατρέπεται σε ακραίο λαικισμό. Ειδικά όταν ασκείται από την αξιωματική αντιπολίτευση στην οποία οι πολίτες έχουν αναθέσει με την ψήφο τους συγκεκριμένο ρόλο.