Το αναπάντητο «πες πες» του ΣΥΡΙΖΑ

Στην κυβέρνηση έχουν την εντύπωση, ότι ο κόσμος δεν ακούει τα fake news της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επειδή έχει νωπές τις ασύλληπτες κυβερνητικές επιδόσεις του σε ψεύδη και εξαπάτηση.

Η εντύπωση αυτή δεν είναι εντελώς λάθος. Αλλά δεν είναι και σωστή.  Υπάρχουν παρά πολλοί άνθρωποι που ακούνε αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλοι που δεν ακούν τίποτα απ΄αυτά που λέει. Υπάρχει όμως και μια κατηγορία πολιτών που θέλει και ψάχνει να δει αν αυτό που του λένε
είναι αλήθεια ή ψέμα, ακριβές ή ανακριβές.

Ένα ψέμα ή μια ανακρίβεια που επαναλαμβάνεται σταθερά από πολλούς πομπούς δημιουργεί στο τέλος μια «πραγματικότητα». Αυτό κάνει ο
ΣΥΡΙΖΑ, με τα fake news και την διαρκή αναπαραγωγή τους. Δημιουργεί  «πραγματικότητες» που πατάνε σε ένα υπαρκτό ζήτημα, χτίζοντας μια αυθαίρετη κατασκευή.  Αυτό δε το μοτίβο επαναλαμβάνεται σε όλα τα θέματα στα οποία ασκούν αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση επαναπαύεται ότι η αυθαίρετη κατασκευή, γίνεται αντιληπτή στους πολλούς. Μέγα λάθος. Μέλημά της όφειλε να είναι να γκρεμίζει καθημερινά, όπως καθημερινά χτίζεται από τους « μάστορες» της Κουμουνδούρου, την αυθαίρετη πραγματικότητα.

Παράδειγμα.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προεξάρχοντος του κ. Τσίπρα, ισχυρίζονται πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενισχύει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εκεί όπου γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά του κορονοιού, αλλά ακύρωσε και το διαγωνισμό για την προμήθεια 700 νέων λεωφορείων. Τι βλέπει ο κόσμος;  Ότι τα λεωφορεία, μετρό, τρένο είναι γεμάτα.

Η βάση της «πραγματικότητας» ΣΥΡΙΖΑ είναι αληθής. Το υπόλοιπο κατασκεύασμα είναι ψευδές, αλλά αυτό δεν ακούγεται με την ίδια ένταση και την ίδια συχνότητα. Έχω ακούσει δεκάδες φορές τον Κώστα Καραμανλή να απαντάει συγκεκριμένα, με επιχειρήματα και αποστομωτικά αλλά δεν έχω ακούσει σχεδόν κανέναν κυβερνητικό βουλευτή σε πάνελ στο τουιτερ ή αλλού να επαναλαμβάνει τα ακλόνητα επιχειρήματα.

Τα οποία επιπροσθέτως εκθέτουν τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ που έφτιαξε έναν διαγωνισμό που έβαζε έναν κορσέ στον ανταγωνισμό με αποτέλεσμα η Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και ουχί ο Κ. Καραμανλής να τον ακυρώσει.

Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ θα γκρεμίζονταν με την ταχύτητα που χτίζονται, αν όλοι οι βουλευτές της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θεωρούσαν την κατεδάφιση τους , μέρος της καθημερινής τους αποστολής.

Αν σφυρίζουν αδιάφορα, σαν να είναι υπόθεση του Οικονόμου, του Καραμανλή, της Κεραμέως, της Μενδώνη και του Πλεύρη θα ζήσουν όχι μόνο το χτίσιμο αλλά και τη νομιμοποίηση της αυθαίρετης πραγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερο παράδειγμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι η κατάσταση στα σχολεία είναι επιταχυντής και πολλαπλασιαστής της πανδημίας και επιμένει ότι αυτό γίνεται γιατί είναι πολλά τα παιδιά στην τάξη.

Πραγματικά,  ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη δεν μειώθηκε. Αλλά τα σχολεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ( ξανά) στη βουλή η Νίκη Κεραμέως είναι ο χώρος με το μεγαλύτερο testing στη χώρα.  1,6 εκατομμύρια άνθρωποι – μαθητές, καθηγητές, κλπ – δυο φορές την εβδομάδα κάνουν τέστ. Αν δε, υπάρξει κρούσμα οι στενές επαφές του υποβάλλονται κάθε μέρα επί επτά μέρες σε εργαστηριακά και σελφ τεστ.

Θα το πει και κανένας άλλος;