Το Αιγαίο δεν ανήκει στα ψάρια του και η στεριά δεν ανήκει στους ασβούς

Το επίπεδο της αντιπαράθεσης του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό πεδίο, απέναντι στην κυβέρνηση, δεν απέχει από το αντίστοιχο των αντιπαραθέσεων που γίνονται στα καφενεία, ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν διαθέτουν το παραμικρό αναλυτικό και συνθετικό υπόβαθρο. Έτσι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν με «εξυπνακίστικες» εκφράσεις, να περάσουν τα πιο τοξικά μηνύματα στην κοινωνία.

Οι εκφράσεις που συμπεριλαμβάνονται στον επίσημο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είτε αγνοούν το ειδικό βάρος που θα έπρεπε να κουβαλάει ο πολιτικός λόγος τους, είτε δεν διαθέτουν άλλα βέλη στη φαρέτρα τους, παρά μόνο αυτά που είναι εμβαπτισμένα σε δηλητήριο.

Μέχρι τώρα διαβάζαμε και ακούγαμε για την εταιρεία «Μαξίμου ΑΕ». Με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο, αναφέρονταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Έτσι απλά. Δίχως στοιχεία, δίχως επεξηγήσεις, με το στυλ που υιοθετεί έννοιες που δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να υποστηρίξει ακόμα κι ένας επαναστατημένος έφηβος, που αναμασά «πιασάρικα» μηνύματα και εκφράσεις για να παραστήσει τον μάγκα.

Τις τελευταίες ημέρες ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, που επί θητείας του προσπαθούσε αγωνιωδώς να ανοίξει δρόμους συνεργασίας με τον κατά φαντασίαν σύμμαχό του, που δεν ήταν άλλος από το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν, υιοθέτησε την έκφραση «ΙΧ εξοπλιστική πολιτική του κ. Μητσοτάκη». Σε μια προσπάθεια, να απαξιώσει το έργο της κυβέρνησης στον τομέα της άμυνας και στον τομέα της περαιτέρω ταύτισής της με τις υπόλοιπες δυτικές δυνάμεις, στην αποστολή αμυντικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Βέβαια τις προηγηθείσες καταγγελίες κατά της κυβέρνησης για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, ο ΣΥΡΙΖΑ τις λησμόνησε αμέσως μετά από την πραγματοποίηση αντίστοιχων αποστολών, στις οποίες προέβη η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ νοιώθει αδερφό κόμμα.

Στο πλαίσιο της «ΙΧ εξοπλιστικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη», ανάμεσα στα άλλα, καταγγέλλεται και η αποστολή των αρμάτων BMP-1, στην Ουκρανία στα πλαίσια της αμυντικής βοήθειας. Η κυβέρνηση συμφώνησε να στείλει στην Ουκρανία, τεθωρακισμένα οχήματα 50 ετών σοβιετικής κατασκευής και να πάρει ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης γερμανικής κατασκευής, τύπου Marder, που αποτελεί ένα πιο σύγχρονο όχημα μάχης, το οποίο μπορεί και να μεταφέρει προσωπικό, αλλά και να φέρει αντιαεροπορικά πυρά.

Επειδή όμως, ευτυχώς, δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, θυμηθήκαμε ότι το 2017 η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είχε συμφωνήσει την παραχώρηση 92 ΒΜΡ-1 στην Αίγυπτο. Και ότι παράλληλα θα προμηθευόταν σε αντικατάσταση τους ΤΟΜΠ Μ113 από τα αμερικανικά αποθέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εξειδικευμένες στρατιωτικές ιστοσελίδες οι διαδικασίες δεν ολοκληρώθηκαν από την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, καθώς ενεπλάκησαν φυσικά πρόσωπα και εταιρείες σαν διαμεσολαβητές, όπως και στην περίπτωση της πώλησης βλημάτων και οβίδων προς τη Σαουδική Αραβία.

Και μάλιστα το 2020 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει επερώτηση, για το αν υλοποιείται και με ποιο τρόπο η σχετική διακρατική συμφωνία, μαζί με άλλες συμφωνίες που αφορούσαν εξαγωγικές συμβάσεις για βλήματα πυροβολικού και συμβάσεων πυρομαχικών μικρών διαμετρημάτων με την Αίγυπτο, το Μαρόκο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Τυνησία.

Και έρχονται τώρα το 2022 και εγκαλούν την κυβέρνηση επειδή αντικαθιστά τα στοιβαγμένα σε αποθήκες BMP-1, με νεότερα γερμανικά οχήματα, ανοίγοντας ταυτόχρονα το κεφάλαιο της αναβάθμισης των υπαρχόντων οχημάτων. Ίσως και να μην έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι το Αιγαίο δεν ανήκει στα ψάρια του και ότι η στεριά δεν ανήκει στους ασβούς.