Τι πουλιά στον αέρα πιάνει ο κ. Τσίπρας;

Τι πουλιά στον αέρα πιάνει ο κ. Τσίπρας;

Της Κατερίνας Μάρκου

ΜΤι εννοεί; Πώς αντιλαμβάνεται την έννοια της αυξημένης διανοητικής ικανότητας ο σεβαστός Καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος; Εκτός κι αν πρόκειται για αστείο. Βέβαια, ας μου επιτρέψει ο κ. Καθηγητής της Νομικής Σχολής, αστεία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, δεν γίνονται και δεν πρέπει να γίνονται. Η οικονομική καταστροφή αλλά και η περιστολή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών από τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, έχει προκαλέσει μια κατάσταση ζοφερή, έχει φέρει την «καρδιά του σκότους» στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

Θα πει κανείς, μα πάρεξ του κυρίου Αλιβιζάτου υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που παραδέχονται ότι μερικά πουλιά πράγματι τα πιάνει στον αέρα ο κ. Πρωθυπουργός. Αυτό μου θυμίζει τη σκοτεινή σειρά του HBO Sopranos. Πράγματι, ο αρχηγός της οικογένειας έπιανε πουλιά στον αέρα, όμως επρόκειτο για εγκληματία και εκβιαστή. Ένα ζήτημα λοιπόν είναι το τι πουλιά μπορεί να πιάσει στον αέρα ο κ. Τσίπρας. Γιατί οι διεθνείς του εμφανίσεις, για να μην πω για την ποιότητα των εγχωρίων παρεμβάσεών του, προκαλούν κλαυσίγελο.

Το τραγικό όμως είναι, προσέξτε, ότι ο ίδιος είναι περήφανος για τον κλαυσίγελο αυτό! Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι αυτές ακριβώς τις ιδιότητες της αμορφωσιάς, του ακραίου αμοραλισμού και της πολιτικής χυδαιότητας κάποιοι εξυπνάκηδες ιεροκρυφίως επικαλούνται για να υποστηρίξουν, μαζί με ένα μικρό, μοχθηρό χαμόγελο, ότι ο Τσίπρας πιάνει πουλιά στον αέρα! Η απουσία οποιασδήποτε καλλιέργειας, στοιχειώδους πολιτικού επιπέδου και ηθικής είναι πράγματι ένα είδος ισχύος ή «μενταλιτέ» καλύτερα την οποία πιστώνεται ο κ. Τσίπρας. Πιστώνεται από τους ομοίους του, φυσικά, από κανέναν άλλον. Να γίνει αυτό καθαρό για να μην έχουμε παρεξηγήσεις αύριο.

Όταν θα αλλάξει η κυβέρνηση με το καλό και επανέλθει πρώτα από όλα η σταθερότητα και η ηρεμία, αποκατασταθεί η ανεξαρτησία των θεσμών , το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα και οι ελευθερίες, με άλλα λόγια όταν οι υπασπιστές, τα ρετάλια και οι συνοδοιπόροι του κ. Τσίπρα σκορπίσουν δεξιά και αριστερά, τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Τότε θα δούμε τον βασιλιά γυμνό.

Διότι άλλο ο ανοικτομάτης κι άλλο ο αυγουλομάτης, αγαπητέ κ. Καθηγητά.