Θεωρούν την κανονικότητα «εκτροπή»

Το μοτίβο όλων των στελεχών της ριζοσπαστικής Αριστεράς ήταν πως τα αστυνομικά μέτρα της Κυριακής συνιστούσαν μια μορφή εκτροπής. Μάλιστα ο γυμνασιάρχης του άτυχου Γρηγορόπουλου μίλησε για «κατοχικό καθεστώς ντροπής». Προφανώς δεν ντράπηκε που το είπε.

Με απλά λόγια υπήρξαν πολιτικά στελέχη που υποστήριξαν πως η προσπάθεια να αποφευχθούν επεισόδια για την μνήμη Γρηγορόπουλου βρισκόταν έξω από τα όρια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Δεν μπορούν να αντιληφθούν πως όταν οργανωμένες ομάδες πολιτών δεν πειθαρχούν στα μέτρα τήρησης της τάξης, σε όλες τις ευνομούμενες πολιτείες, αντιμετωπίζονται με τρόπο κατασταλτικό. Η δε κλιμάκωση της αντιμετώπισης είναι ευθέως ανάλογη της παραβατικής συμπεριφοράς των πολιτών.

Την Κυριακή είχαμε δύο μείζονες διακυβεύσεις. Πρώτον, να μην υπάρξουν συγκεντρώσεις λόγω της πανδημίας και δεύτερον, να αποφευχθούν οι καταστροφές, αν κάποιοι τολμούσαν να παραβούν την απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Και οι δύο στόχοι επιτεύχθηκαν και αυτό εγγράφεται στα θετικά τόσο της ΕΛΑΣ όσο και των πολιτικών προϊσταμένων της.

Τέσσερις χιλιάδες αστυνομικοί έκαναν άψογα την δουλειά τους, με μια παραφωνία που οι τσιριδούλες των αριστερών της έδωσαν υπερμεγέθεις διαστάσεις, ενώ όλοι αυτοί εκώφευσαν στην επίθεση που δέχθηκαν την προηγούμενη ημέρα πέντε άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που τραυματίστηκαν κιόλας, από ογδόντα αντιεξουσιαστές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως « η δήθεν αριστερή ευαισθησία είναι φτηνή» και έχει δίκιο.

Το ΚΙΝΑΛ, ενώ καταδίκασε την επίθεση κατά των αστυνομικών μίλησε για «τον φαύλο κύκλο της βίας που πρέπει να σταματήσει». Προφανώς και δεν υπάρχει κανένας φαύλος κύκλος. Δεν μπορεί να εξισώσουμε την νόμιμη κρατική βία με την βία των ακροαριστερών. Αυτός που, εκ του νόμου, είναι υπεύθυνος να καταστέλλει την βία δεν μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά με τον πολίτη που την προκαλεί.

Την Κυριακή, για δεύτερη χρονιά, δεν είχαμε καταστροφές και έκτροπα στην μνήμη του Γρηγορόπουλου, γιατί η ΕΛΑΣ έλαβε τα κατάλληλα μέτρα, κατόπιν πολιτικών οδηγιών. Και οι μπαχαλάκηδες όταν γνωρίζουν τις προθέσεις της αστυνομίας ενεργούν αναλόγως. Μένουν στο καβούκι τους. Ας μην λησμονούμε ότι επί υπουργίας Τόσκα είδαμε μέχρι και παρέλαση ενόπλων στα Εξάρχεια.

Προφανώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την κατάσταση την θεωρούν «κανονικότητα». Τους αντιεξουσιαστές να παρανομούν και τους αστυνομικούς διακριτικά να τους παρακολουθούν ή να είναι απόντες. Βέβαια και η αριστερή «κανονικότητα» έχει τις εξαιρέσεις της, όταν πρόκειται για γυναικόπαιδα που διαδηλώνουν για την Μακεδονία. Εκεί ματώνουν κεφάλια.

Αυτή η νοσηρή κατάσταση έλαβε τέλος με τις εκλογές του 2019. Η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά δεσμεύθηκε να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις παραβατικές συμπεριφορές των κάθε μορφής συλλογικοτήτων, ανεξαρτήτως χρώματος. Και το κάνει τις περισσότερες φορές με επιτυχία. Υπάρχουν και οι ατυχείς στιγμές, αλλά είναι λίγες και αντιμετωπίζονται.

Το ζητούμενο είναι οι πολίτες να αντιληφθούν ποια είναι η δημοκρατική κανονικότητα και ποια η εκτροπή. Δεν είναι εκτροπή η φύλαξη της περιουσίας των πολιτών, δεν είναι εκτροπή η τήρηση των νόμων, δεν είναι εκτροπή η άσκηση κρατικής βίας εναντίον όσων παρανομούν.

Κάποιοι γραφικοί και ιδεοληπτικοί δεν θα αντιστρέψουν την πραγματικότητα. Δεν θα μετατρέψουν την κανονικότητα σε εκτροπή και την εκτροπή σε κανονικότητα.

Στο κάτω-κάτω αυτή η κυβέρνηση ψηφίστηκε για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της.