Θάνος Νίκου: Η ιστορική πολιτική αναγκαιότητα του Τρίτου Πόλου και η μετεξέλιξή του

Θάνος Νίκου: Η ιστορική πολιτική αναγκαιότητα του Τρίτου Πόλου και η μετεξέλιξή του

Του Θάνου Νίκου

Μετά από οκτώ  και πλέον χρόνια  μνημονίων η χώρα ανακυκλώνει τα αδιέξοδά της. Η ανερμάτιστη κυβέρνηση της  «πρώτης φοράς  Αριστερά» που επαγγέλθηκε την έξοδο από την κρίση και δημοκρατική διακυβέρνηση αποδεικνύεται η μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων πολλών χρόνων.

Η ανικανότητα και η ανεπάρκειά της, σε συνδυασμό με την επικινδυνότητα της αριστεροακροδεξιάς κυβερνητικής πολιτικής,  στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα να ανασάνει.

Η ερημοποίηση της οικονομίας είναι δείκτης της υστέρησης που αντιμετωπίζουμε. Αν δεν υπάρξουν οι αναγκαίες ανατροπές, ένα είναι βέβαιο: Θα βαλτώνουμε σε μια αέναη κατάσταση στασιμοχρεοκοπίας.

Ωστόσο, μπορεί και πρέπει να βρούμε το δρόμο της ανάκαμψης.

Η απεξάρτηση από τα βαρίδια του παρελθόντος και η συμφιλίωση με την αμείλικτη πραγματικότητα αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων με ρεαλισμό έναντι των ιδεοληψιών  και του αναχρονισμού, αναζητώντας αναγκαίες συνθέσεις και συμμαχίες των πρόθυμων και δημιουργικών δυνάμεων που δεν θα υπαγορεύεται από τη νομή και αναδιανομή της εξουσίας, δίνοντας σκληρή μάχη με τον φόβο του πολιτικού κόστους και τις πελατειακές σχέσεις, με σαφή στόχευση στις μεταρρυθμιστικές πολιτικές.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Metarithmisi.gr.