Θάνατος στους καρκινοπαθείς!

Του Θανάση Χειμωνά

Ένα από τα χιλιάδες προβλήματα που προέκυψαν με τη νίκη (τις νίκες) του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 είναι πως πλέον δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε. Είναι τέτοιος ο βομβαρδισμός από σουρεαλιστικές ασυναρτησίες με πηγή την Εθνοσωτήριο κυβέρνησή μας που συχνά θεωρούμε πως βρισκόμαστε μπροστά σε κάποια φάρσα του koulouri.gr ή σε κάποια συνομωσιολογική αρλούμπα από site τύπου «kraimales.org».

Ξέρετε όμως ποιο είναι το χειρότερο; Πως 99 στις εκατό φορές δεν πρόκειται για τρολιά. Αυτό που πληροφορούμαστε και μένουμε με ανοιχτό στόμα αποτελεί αληθινή είδηση. Και συνήθως τα γέλια κόβονται μαχαίρι.

Όπως στην περίπτωση της σοβαρότατης καταγγελίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή Έγκρισης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους του  ΕΟΠΥΥ απαίτησε από θεσσαλονικιό καρκινοπαθή την πιστοποίηση του προσδόκιμου επιβίωσής του προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για τη θεραπεία του με ακριβό ογκολογικό φάρμακο!

Έτσι είναι. Και ποιος είσαι εσύ που θα σπαταλήσουμε τόσα χρήματα για πάρτη σου και μετά θα μας πεθάνεις κιόλας; Ξέρεις πόσους μισθούς διορισμένων συριζοτρόλ μπορούμε να πληρώσουμε αντί να ασχολούμαστε με τα χαπάκια σου;

Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλογιστώ τι θα γινόταν έτσι και κάτι ανάλογο συνέβαινε επί υπουργίας π.χ. Άδωνι Γεωργιάδη ή Ανδρέα Λοβέρδου. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως τόσο οι «αγανακτισμένοι πολίτες» που ξεσήκωναν τον κόσμο σε επανάσταση όσο και οι κουκουλοφόροι που έκαιγαν κάθε τρεις και λίγο την Αθήνα έχουν εξαφανιστεί, απολαμβάνοντας τη θαλπωρή του σπιτιού τους. Γιατί όχι άλλωστε;  Τον στόχο τους τον πέτυχαν. Απλώς θα επαναλάβω κάτι που έχω γράψει και άλλες φορές στο παρελθόν: Δεν έχει ξαναϋπάρξει στην ανθρώπινη ιστορία πιο ανήθικη και παραδόπιστη κυβέρνηση από αυτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μια κυβέρνηση που έχει, προνόμιο για καθαρά ψηφοθηρικούς σκοπούς,  χωρίσει τον λαό της χώρας της σε μια μικρή φρεσκοκρατικοδίαιτη «ελίτ» που απολαμβάνει κάθε δυνατό προνόμιο και στο υπόλοιπο 90% του πληθυσμού που απλώς αργοπεθαίνει. Κάθε ευρώ είναι πολύτιμο. Κάθε αργομισθία και ψήφος.  Άλλωστε οι νεκροί καρκινοπαθείς –όπως και οι μετανάστες στο Ελληνικό- δεν ψηφίζουν.