Thanassis καλεί Panos: Η OLAF σας γυρεύει!

Thanassis καλεί Panos: Η OLAF σας γυρεύει!

Ο Πάνος Καμμένος έβγαλε ένα πετυχημένο σποτ με τον μικρό Αλέξη. Τότε που ανέλαβε να τον μάθει να γράφει με το... δεξί. Έτσι ψηφίστηκε η συμφωνία των Πρεσπών, με τον Πάνο οδηγό της αμαξοστοιχίας. Τώρα έχουμε νέο εύρημα: Τον Thanassis που παίρνει οδηγίες από την Μέρκελ. Ελπίζουμε να μην θέλει να υπονοήσει ότι πίσω από έρευνες της OLAF κρύβεται η Άνγκελα!

Η OLAF ζητάει εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίον η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα κονδύλια για το προσφυγικό. Όπως αποδείχτηκε πρόσφατα, αυτό είναι ένα θέμα που “καίει” τους ενοχλητικούς Ευρωπαίους, καθώς κι αυτοί με την σειρά τους έχουν να δώσουν εξηγήσεις σε εξίσου ενοχλητικούς ψηφοφόρους, που θέλουν να ξέρουν που ακριβώς πάνε οι φόροι τους.

Ο κ. Καμμένος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κυβέρνηση Τσίπρα και στην διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων για το προσφυγικό. Δεν συμφωνούμε απόλυτα στην εκτίμηση ότι ο κ. Τσίπρας του οφείλει την πρωθυπουργία. Αν δεν ήταν ο Πάνος, θα βρισκότανε ο Σταύρος! Κι αν δεν ήταν ο Σταύρος θα ήταν ο Βασίλης. Ο Πάνος οφείλει, πάντως, στον Αλέξη, περισσότερα απ'' όσα του οφείλει ο Αλέξης. Χωρίς τον Τσίπρα ο Καμμένος δεν θα είχε την τύχη να πραγματώσει το όνειρό του, να καθίσει στην θέση του υπουργού Άμυνας. Οι δυο τους, πάντως, ο Πάνος και ο Αλέξης, έχουν μια στενή σχέση. Σχέση εμπιστοσύνης. Ήταν ένα! Δύο κόμματα σε μια σάρκα. Ήταν η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και η διαχείριση του προσφυγικού έγινε από την κοινή τους «εταιρεία», από την κοινή τους κυβέρνηση. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς στα αλήθεια ότι θα μπορούσε ο κ. Καμμένος να κινηθεί αυτόνομα, χωρίς να έχει την έγκριση του πρωθυπουργού! Η σχέση τους ήταν στενή, αλλά τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον είχε ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Καμμένος έπαιζε απλά τον ρόλο του. Ακριβώς όπως και το μαύρο σκυλάκι στο τηλεοπτικό σποτ των ΑΝΕΛ!

Η έρευνα για τα κονδύλια του προσφυγικού δεν αφορά ειδικά τον Πάνο Καμμένο. Ο κ. Καμμένος είχε την ευθύνη του υπουργείου Άμυνας, το οποίο με την σειρά του είχε την σημαντικότερη εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση. Από εκεί ξεκινάει αναγκαστικά η έρευνα. Στην πράξη, όμως, η OLAF ερευνά την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μία κυβέρνηση τόσο γερμανόδουλη όσο καμία άλλη στο παρελθόν. Ας μην ξεχνάμε ότι ψήφισε όλα όσα της ζήτησαν οι Γερμανοί. Από τα 99 χρόνια του Υπερταμείου μέχρι το Μακεδονικό. Ήταν μία πραγματικά υπάκουη κυβέρνηση.

Τι συνέβη και στα ξαφνικά ο Πάνος Καμμένος που ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, που έκανε όλα τα χατίρια στην κυρία Μέρκελ, εμφανίζεται τώρα ως πολέμιος της; Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι μετά το διαζύγιο (;) με τον κ. Τσίπρα επιχειρεί να ψαρέψει στα θολά νερά του αντιμνημονίου. Μπορεί τα ψάρια να είναι πλέον λιγότερα, αλλά αντίστοιχα είναι λιγότεροι και οι ψαράδες. Μια άλλη εξήγηση είναι ότι δημιουργεί από τώρα έναν εχθρό, την Γερμανία και την Μέρκελ, για να μπορεί αύριο να του χρεώσει (του εχθρού) οποιαδήποτε πιθανή αρνητική εξέλιξη σε θέματα σαν κι αυτά της έρευνας της OLAF. Το να σταματήσει η έρευνα της OLAF στον Πάνο Καμμένο και μάλιστα να αποδοθεί σε ιδιοτελή κίνητρα, την δήθεν αντίθεσή του στις επιταγές της κυβέρνησης του Βερολίνου, είναι ένα βολικό σενάριο. Και για τον Πάνο και για τον Αλέξη.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]