Θα ρίξει την κυβέρνηση!

Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ με τo όνομα Ηλίας Καματερός, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό πως εάν δοθεί άδεια να χτιστεί ένα ακόμη ξενοδοχείο all inclusive στην Κω, θα ρίξει την κυβέρνηση! Ο κ.Καματερός, επικαλέστηκε μάλιστα την αριστερή του ιδιότητα για να κάνει αυτή την τοποθέτηση και πρόσθεσε με οργή πως «είναι κάποια πράγματα που εντάξει, πρέπει να υπάρχουν και όρια».

Η... αριστερή του τοποθέτηση, δεν τον έχει αποτρέψει να να ψηφίσει: α) ένα μνημόνιο β) την εκποίηση σχεδόν όλων των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων της χώρας γ) τις μεγάλες επιβαρύνσεις σε χαμηλοσυνταξιούχους, μισθωτούς, μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες. Και πολλά ακόμα. Ωστόσο, τον αποτρέπει να συμφωνήσει σε ένα all inclusive ξενοδοχείο στην εκλογική του περιφέρεια!

Ένα ξενοδοχείο τέτοιου τύπου, πράγματι πλήττει σε σημαντικό μέρος τις μικρές επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές. Αυτό, σημαίνει επιδείνωση της θέσης τους, η οποία ήδη είναι επιβαρυμένη και λόγω των νόμων τους οποίους έχει ψηφίσει και ο κ. Καματερός (αύξηση φορολογίας, κρατήσεων κ.λ.π.). Άρα, οι μικροεπαγγελματίες δικαιολογημένα διαμαρτύρονται.

Ωστόσο, εδώ υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση. Ένας βουλευτής  επικαλούμενος την αριστερή του ιδιότητα, απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση για το έλασσον (την δημιουργία ενός μεγάλου ξενοδοχείου) και όχι για το μείζον (το μνημόνιο και τους συνοδευτικούς νόμους). Αν δεν συμβαίνει κάτι διαφορετικό (δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να είναι αυτό), η στάση του ερμηνεύεται με μια απλή σκέψη. Οι καταστηματάρχες του νησιού, αποτελούν εν δυνάμει ψηφοφόρους του κ. Καματερού. Μπορεί να τον βοηθήσουν όταν χρειαστεί, να επανεκλεγεί και να συνεχίσει την... συνεπή του πολιτική καριέρα.

Την ώρα της επόμενης κάλπης, ο κ. Καματερός θα τους θυμίζει πως ενδιαφέρθηκε για τα συμφέροντά τους. Προφανώς δεν θα τους θυμίζει πως ψήφισε μνημόνιο και νόμους, που επηρέασαν πολλαπλά αρνητικά τα συμφέροντα αυτά.

Γιάννης Παντελάκης