Θ. Ζαρέτος: Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του λαού τω λαώ

Θ. Ζαρέτος: Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του λαού τω λαώ

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: «Ναι παίρνουμε τους καλύτερους μισθούς αλλά απαιτούμε ΚΑΙ να παραμείνει η έκπτωση στο ρεύμα μας στο 75%, αδιαφορώντας για το ποιοί θα επιβαρυνθούν τελικά». Πρόκειται για την ουσία του κρατικού συνδικαλισμού όπως τον γνωρίσαμε από το 1981 μέχρι και σήμερα.

Ταυτόχρονα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συγκρίνει την κυβέρνηση με την χούντα που «δεν τόλμησε να καταργήσει συλλογική σύμβαση εργασίας σε ισχύ»!
Αυτή η συνδικαλιστική εξαχρείωση, αυτή η αλήτικη προκλητικότητα, αυτή η απόλυτη αντικοινωνικότητα ξεκίνησε από τότε που το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση έφερε "το λαό στην εξουσία".

Η κρατική χρεοκοπία το 2010 συντελέστηκε στο όνομα του λαού, της ισότητας και της δημοκρατίας, στο όνομα του μαρξιστικού ιδεολογικού πρωτείου της Ισότητας εις βάρος της Ελευθερίας.

Γι'' αυτό μιλάμε για "σοβιετική Ελλάδα"!

Ζήσαμε την αργή βασανιστική πορεία προς την χρεοκοπία που προκάλεσαν και επέβαλαν μαζί, στη διάρκεια όλης της μεταπολίτευσης, σύνολο το κομματικό σύστημα, ο κρατικός συνδικαλισμός και τα εκτός ανταγωνισμού κρατικοδίαιτα μεγαλολαμόγια.

Η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα του Ανδρέα Παπανδρέου για αυτήν την πορεία είναι κολοσσιαία.

Αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν είχε με αποφασιστικότητα επιτύχει την ένταξη της χώρας μας στο οικονομικό και κυρίως στο θεσμικό περιβάλλον της τότε ΕΟΚ, ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα δίσταζε να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε ένα νεοπερονικό εξουσιαστικό αυταρχικό μόρφωμα.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο metarithmisi.gr