Θ. Μαυρίδης

Κάτω από το αυλάκι η γη θεωρείται ακόμη ελληνική…

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, 00:01
Κατά τον κ. Φίλη οι Έλληνες ήσαν λίγοι στην Μακεδονία μέχρι την καταστροφή του 1922, οπότε και η γενέθλιος γη του Αλεξάνδρου του Μέγα γέμισε με πρόσφυγες από τα βάθη της Ανατολής. Κατά συνέπεια, δεν υπήρξαν Έλληνες στην Μακεδονία, αλλά «Μακεδόνες». Ο Θεός να μας βοηθήσει να μην ασχοληθούν με την ιστορία της Ηπείρου. Κάτω από το αυλάκι, πάντως, θεωρείται ακόμη γη ελληνική…
Κάτω από το αυλάκι η γη θεωρείται ακόμη ελληνική…

Έχει νόημα να είναι κανείς στην Βουλή;

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, 00:01
Μια καλή ιδέα είναι να καθιερωθεί το βραβείο «Νίκος Βούτσης». Προς τιμή των υπέροχων στιγμών που ζούμε στο Κοινοβούλιο. Μια άλλη σκέψη θα ήταν να σηκωθούν να φύγουν από την Βουλή οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να μην χαλάνε και το ντεκόρ της μετάβασης του Αλέξη Τσίπρα προς τη σοσιαλδημοκρατία. Δεν ξέρω πια τι είναι σωστό, όταν η χώρα διολισθαίνει…
Έχει νόημα να είναι κανείς στην Βουλή;

Μην πιστεύετε τους πραιτωριανούς

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, 00:01
Πολλοί έχουν ποντάρει πολλά σε αυτή την κυβέρνηση. Ξένες κυβερνήσεις και εγχώριοι ολιγάρχες θα συνεχίσουν να τους στηρίζουν με λύσσα. Δεν χόρτασαν με την Μακεδονία. Σειρά παίρνει το Αιγαίο. Μην σας παραξενεύσει αν δείτε δημοσκοπήσεις που θα δείχνουν άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Διθυραμβικά άρθρα στο εξωτερικό για τον μεγάλο ηγέτη. Και πλήθος κοσμικών και γραφικών να κοιτούν με θαυμασμό το απόλυτο τίποτα.
Μην πιστεύετε τους πραιτωριανούς

Το μυστικό δείπνο με τις αστακομακαρονάδες

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, 00:01
Εκείνη την ημέρα το ψάρεμα δεν είχε πάει καλά. Για κάποιον μυστήριο και αδιευκρίνιστο λόγο οι συναγρίδες της περιοχής είχαν συνωμοτήσει και αποφασίσει να μην συμμετάσχουν στο τσιμπούσι των επωνύμων, που με τόση προσοχή ετοιμαζότανε μέρες τώρα. Καλεσμένοι θα ήσαν τρεις πολιτικοί αρχηγοί, ο πολιτικός επίτροπος της κυβέρνησης και ένας υψηλόβαθμος στρατιωτικός.
Το μυστικό δείπνο με τις αστακομακαρονάδες

Νόμος και τάξη, ρεμάλια

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, 00:01
Επιτέλους, ήρθε μία κυβέρνηση να επιβάλλει τον Νόμο και την Τάξη. Να συλλάβει τους αφισοκολλητές, να γεμίσει τα αστυνομικά τμήματα με προληπτικές συλλήψεις πιθανών ταραξιών σε μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα. Να πως θα γίνουμε Ελβετία. Επιβάλλοντας τον Νόμο. Η επόμενη κυβέρνηση δεν χρειάζεται να εισάγει κάποια καινοτόμο ιδέα. Αρκεί να κάνει ό,τι και η σημερινή.
Νόμος και τάξη, ρεμάλια

Σταύρο, με τον Μπίστη και τον Αντώναρο;

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 00:01
Το Ποτάμι «πέθανε» πολιτικά τον Ιανουάριο του 2015. Την νύκτα εκείνη των εκλογών που ο Σταύρος Θεοδωράκης περίμενε με αγωνία ένα νεύμα του Αλέξη Τσίπρα για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση της Αριστεράς. Σήμερα αυτό που παίζεται δεν είναι η νεκρανάσταση του Κέντρου. Είναι η πολιτική αξιοπρέπεια όσων ψήφισαν το Ποτάμι. Ποτάμι ψήφισαν, όχι τον Μπίστη και τον Αντώναρο.
Σταύρο, με τον Μπίστη και τον Αντώναρο;

Το «Μακεδονικό», η «Novartis» και ο Ερντογάν

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, 00:01
Ο μεταρρυθμιστής Ραγκούσης χαρακτήριζε τον Τσίπρα τον «πιο ανέντιμο πρωθυπουργό». Προχτές ήταν αγκαλιά στο Μέγαρο! Δείτε τι συνέβη στον Πάνο Καμμένο. Ο Αλέξης χειρίζεται καλά τους ανθρώπους, αρκεί να έχει χρόνο. Και τώρα θέλει να αγοράσει χρόνο. Για να ψηφίσει τα Σκόπια, να «βρει» στοιχεία από το... FBI για την Novartis και ίσως μετά ασχοληθεί και με τα... ελληνοτουρκικά!
Το «Μακεδονικό», η «Novartis» και ο Ερντογάν

Σταύρο, που ακριβώς βλέπεις το εθνικό συμφέρον;

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, 00:01
Κάποιοι υποστηρίζουν δογματικά ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι μία εθνικά ωφέλιμη συμφωνία. Ας διαβάσουν πάλι τα κείμενα και ας μας πουν που ακριβώς βρίσκεται το εθνικά ωφέλιμο. Μήπως στο άρθρο 36; Δεν καταλαβαίνουμε, για παράδειγμα, γιατί ο Σταυρός Θεοδωράκης στηρίζει στα δύσκολα τους νεοσταλινικούς του Τσίπρα, κάνοντας τα ρεπό του Καμμένου. Αυτή η υπογραφή δεν «σβήνεται» στο μοντάζ!
Σταύρο, που ακριβώς βλέπεις το εθνικό συμφέρον;

Μην το κάνεις αυτό Πάνο, μη…

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, 00:01
Δεν μπορούμε, Πάνο, χωρίς εσένα. Nα μιλήσουμε έξω από τα δόντια. Να ξεγυμνωθούμε στα μάτια των ευσεβών αναγνωστών μας. Ναι Πάνο! Πώς θα μπορούμε να αντικρίζουμε την κάθε νέα αυγή, χωρίς εσένα; Πάνο, μην εγκαταλείψεις τώρα τον Αλέξη. Πάνο, εσύ που είσαι ο βασιλιάς της κολοτούμπας, κάνε ακόμη μία. Σκέψου μόνο εμάς, τους μόνους πραγματικούς φίλους σου…
Μην το κάνεις αυτό Πάνο, μη…

Go back madam Merkel. Go back together with Alexis

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, 00:01
Οι Γερμανοί απαίτησαν από το 2009 δύο πράγματα από την Ελλάδα. Το πρώτο ήταν να εγκαταλείψει τα τραπεζικά οχυρά στις βαλκανικές χώρες. Το δεύτερο να αναγνωρίσει την ύπαρξη της Μακεδονίας στα βόρεια σύνορά της. Πέτυχαν δύο στα δύο. Η κυρία Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα για να πιστοποιήσει την γερμανική κυριαρχία στα Βαλκάνια.
Go back madam Merkel. Go back together with Alexis

Σημασία έχει μόνο η ήττα της αντιμνημονιακής συμμορίας

Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019, 00:01
Θα γίνουν εκλογές τον Μάρτιο; Τον Μάιο; Τον Οκτώβριο; Ειλικρινά, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει αυτή την στιγμή. Εκείνο που έχει σημασία είναι να τελειώσουμε με αυτή την ληστρική παρέα. Η αντιμνημονιακή συμμορία θα πρέπει να μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και κάποιος να το κλειδώσει (το χρονοντούλαπο) και να πετάξει το κλειδί βαθιά μέσα στην λίμνη, στην λασπουριά!
Σημασία έχει μόνο η ήττα της αντιμνημονιακής συμμορίας

Εκατόν πενήντα ένα για... όλες τις δουλειές!

Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019, 00:01
Ο Αλέξης διέρρευσε ότι έχει 151 για όλες τις ψηφοφορίες. Οι δικοί του 145 και μία η Παπακώστα η καραμανλικιά, φτάνει 146. Μέχρι το 151 θέλει άλλους 5. Αλλά εμείς ξέρουμε ότι ο «Κανίβαλος» έφαγε τρεις του Πάνου! Αν μίλαγε μόνο για το «μακεδονικό» θα λέγαμε ότι είναι οι Ποταμίσιοι. Εδώ, όμως, η διαρροή μιλάει για «όλες τις ψηφοφορίες». Σταύρο!
Εκατόν πενήντα ένα για... όλες τις δουλειές!

Έχει φίλους ο Αλέξης Τσίπρας;

Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2019, 00:01
Όχι, ο Πάνος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση. Ο Αλέξης μπορεί. Ο Πάνος όχι! Σκεφτείτε τον Πάνο χωρίς βουλευτική ασυλία! Είναι σαν να έχει κατέβει η ασπίδα του σκάφους στο Σταρ Τρεκ και οι Κλίνγκον να ετοιμάζονται να καταλάβουν τη βάση. Ο Αλέξης, όμως, μπορεί! Ο Πάνος θα είναι ένα ακόμη λάφυρο, δίπλα σε εκείνα των Αλαβάνου, Λαφαζάνη, Κουβέλη, Κωνσταντοπούλου.
Έχει φίλους ο Αλέξης Τσίπρας;

Τώρα πάλι το «Μακεδονικό», όπως και πέρυσι

Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2019, 00:01
Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η Αθήνα σείεται από το συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό». Την ίδια ημέρα η εφημερίδα Ντοκουμέντο δημοσιεύει λεπτομέρειες της κατάθεσης του κουκουλοφόρου μάρτυρα που εμπλέκει τον Αντώνη Σαμαρά στο σκάνδαλο Novartis. Η κατάθεση δόθηκε μετά την δημοσίευση του ρεπορτάζ! Τέλος Ιανουαρίου έρχεται στην Βουλή η συμφωνία για τα Σκόπια. Τα δημοσιεύματα θέλουν τώρα προφυλακίσεις μέσα στον Ιανουάριο. Τυχαίο;
Τώρα πάλι το «Μακεδονικό», όπως και πέρυσι

Έτσι στήθηκε η σκευωρία

Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2019, 00:01
Εκβιασμοί, άνομες υποσχέσεις και ίντριγκες. Ζήτησαν από τον προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη να καταθέσει ότι «λάδωσε» τους Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα. Κι όταν αυτός δεν τους έκανε το χατίρι, τότε τον μετέτρεψαν από προστατευόμενο μάρτυρα σε κατηγορούμενο. Η μεγαλύτερη πολιτική αθλιότητα των τελευταίων δεκαετιών ξεσκεπάζεται. Κι είμαστε μόνο στην αρχή! Κάποιοι, πράγματι, θα πάνε φυλακή!
Έτσι στήθηκε η σκευωρία

Δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις…

Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2019, 00:01
Δεν πειράζει σύντροφοι που δεν «κάθισε» του Νίκου Μανιαδάκη. Κάποιος άλλος θα βρεθεί να πει ότι είδε μία σκιά να ξεγλιστράει στο Μαξίμου και να παραδίδει μέρα – μεσημέρι μια βαλίτσα με εκατομμύρια στον Σαμαρά! Σκιά και μέρα μεσημέρι γίνεται; Όλα γίνονται στις μέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και προαναγγελίες διώξεων. Και δημοσιεύματα με απειλές κατά … «προστατευόμενων μαρτύρων».
Δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις…

Μαρτυριάρη αντιπρόεδρε

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, 00:01
Ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Σγουρίδης δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή αυτό που όλοι μας υποψιαζόμασταν. Ότι μπορεί η κύρωση της συμφωνίας να μην φτάσει στην Βουλή, λόγω κάποιου απρόβλεπτου γεγονότος. Όπως ένα «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία! Μαρτυριάρη αντιπρόεδρε! Έχε χάρη, αντιπρόεδρε, που είσαι των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του πατριωτικού μετώπου και όχι των πουλημένων μνημονιακών γερμανοτσολιάδων…
Μαρτυριάρη αντιπρόεδρε

Ο συμβολισμός μιας απόφασης

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, 00:01
Την ημέρα που βόμβα «νεοσύστατης» (κατά πως μας λένε) τρομοκρατικής οργάνωσης έσκασε έξω από τον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι, επέλεξαν να ανακοινώσουν την νέα άδεια στο Κουφοντίνα. Ο αμετανόητος δολοφόνος της 17ης Νοέμβρη θα πάρει αυτή την φορά 6ημερη άδεια από τις φυλακές. Ένας συλληφθείς (αν και εφόσον) βομβιστής προφανώς και μπορεί στο μέλλον να ελπίζει βάσιμα σε μεγαλύτερη άδεια!
Ο συμβολισμός μιας απόφασης

Ποιος θέλει συνέταιρό του τον Σαρλό;

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, 00:01
Στους κύκλους των αγορών ο κερδισμένος είναι εκείνος που καταφέρνει στην πτώση να χάσει λιγότερα απ’ όσα κέρδισε στην άνοδο. Το κακό για εμάς είναι ότι εδώ και δέκα χρόνια έχουμε ξεχάσει τι πράγμα είναι αυτός ο «ανοδικός κύκλος», την ώρα που οι διεθνείς αγορές έχουν βάλει τα χειμωνιάτικά τους και αναμένουν ακραία καιρικά φαινόμενα. Με άλλα λόγια, πάλι ξύλο θα φάμε!
Ποιος θέλει συνέταιρό του τον Σαρλό;

Εσείς, ποιόν Παππά θέλετε; Του 2012 ή του 2018;

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018, 00:01
Από το 2012 έχει κυλήσει πολύ νερό στον μύλο. Οι ακραίοι εχθροί της παγκοσμιοποίησης, τα παιδιά που πέταγαν βόμβες στην Γένοβα, έχουν γίνει σοσιαλδημοκράτες. Έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα. Γι' αυτό και δεν αντιδρούν στην αύξηση των διοδίων στην Εγνατία κατά 150%! Όταν ήταν κανονικοί αριστεροί, πάντως, έλεγαν άλλα. Όπως ο κ. Παππάς! Εμείς τι θέλουμε; Τον Παππά του 2012 ή του 2018;
Εσείς, ποιόν Παππά θέλετε; Του 2012 ή του 2018;

Δημοφιλέστερα Άρθρα