Θ. Μαυρίδης

Η ψεκασμένη δεξιά!

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, 00:01
Στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης οι άνθρωποι έλεγαν ότι ο κομμουνισμός κάποια στιγμή θα έπεφτε, αλλά το τελευταίο κάστρο του θα ήταν στην Ελλάδα. Αυτό που δεν είχαν προβλέψει ήταν ότι ο τελευταίος σύμμαχος των κομμουνιστών θα ήταν ένας πολύ (μα πάρα πολύ) δεξιός πολιτικός, ο Πάνος ο Καμένος.
Η ψεκασμένη δεξιά!

Η ασθένεια της «υγείας», ο πυρηνικός όλεθρος και το απόλυτο καταφύγιο

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, 00:01
Ο ένας μετά τον άλλον οι πολιτικοί μεγάλων χωρών βγαίνουν για να μας διαβεβαιώσουν ότι οι τράπεζές τους σκάνε από υγεία. Είναι αλήθεια ότι αυτός είναι ένας πραγματικός λόγος για να αρχίσει κανείς να ανησυχεί. Η «υγεία» πρέπει να είναι η πιο επικίνδυνη ασθένεια στις μέρες μας.
Η ασθένεια της «υγείας», ο πυρηνικός όλεθρος και το απόλυτο καταφύγιο

Γιατί πέφτει το χρηματιστήριο;

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, 00:01
Το ελληνικό χρηματιστήριο πέφτει, επειδή οι άνθρωποι που έβαλαν τα λεφτά τους στις τράπεζες πριν λίγες εβδομάδες τρέχουν να διασώσουν ό,τι μπορούν. Καλώς ή κακώς αυτό συμβαίνει. Μπορεί κάποιοι «αριστεροί τραπεζίτες» να προσπαθούσαν να πείσουν το Μαξίμου ότι έχουν τους επενδυτές στο τσεπάκι τους, αλλά η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική!
Γιατί πέφτει το χρηματιστήριο;

Προσοχή, βρέχει ελέφαντες!

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, 00:01
Ζούμε μία ακόμη χρηματιστηριακή θύελλα, αλλά αυτήν τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κάθε φορά όλα είναι διαφορετικά και χειρότερα από τις προηγούμενες. Όταν χρησιμοποιείς μπαζούκας για να σκοτώσεις ένα κουνούπι, το λιοντάρι το αντιμετωπίζεις πλέον με πυρηνική βόμβα. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά σε συνδυασμό με το προσφυγικό είναι ένας συνδυασμός ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα δικά μας συμφέροντα.
Προσοχή, βρέχει ελέφαντες!

Οι τράπεζες σε αφασία - Στον αέρα επιχειρηματικά deals σωτηρίας

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, 00:01
Οι αναδιαρθρώσεις εταιρειών δεν πρόκειται να προχωρήσουν ούτε έναν χιλιοστό του μέτρου, εφόσον οι τραπεζίτες, φοβούμενοι μην τυχόν βρεθούν στο μέλλον στο εδώλιο κάποιου δικαστηρίου, συνεχίσουν να αρνούνται να βάλουν την υπογραφή τους σε οτιδήποτε. Πολλά από τα λουκέτα της επόμενης περιόδου έχουν σχέση με αυτή την κατάσταση, γεγονός που μας φέρνει πιο κοντά σε ένα ατύχημα…
Οι τράπεζες σε αφασία - Στον αέρα επιχειρηματικά deals σωτηρίας

Μεγάλα κόλπα!

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, 00:01
Ακούγεται ότι βρέθηκε τρόπος να λυθεί το μεγάλο και ανυπέρβλητο πρόβλημα του υπερδανεισμού των Μέσων Ενημέρωσης. Δεν θα ζητήσουν, λέει, από τους μετόχους να φέρουν τα λεφτά τους από το εξωτερικό, αλλά θα «πουλήσουν» τα δάνεια σε… ξένα fund με μεγάλη έκπτωση, αφήνοντας τους σημερινούς μετόχους στο απυρόβλητο. Δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο! Θα είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης!
Μεγάλα κόλπα!

Ο Κύπριος υπουργός και οι φευγάτοι ΑΦΜ

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, 00:01
Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε αίθουσα μεγάλης ελληνικής εταιρείας, έτσι ώστε οι συγκεντρωμένοι επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι και λοιποί ευκατάστατοι συμπατριώτες μας να μην βρεθούν κάτω από αδιάκριτα βλέμματα. Οικοδεσπότης ήταν κορυφαίος Κύπριος υπουργός και θέμα της συζήτησης το πώς οι Έλληνες θα μεταφέρουν την έδρα των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων στη Μεγαλόνησο.
Ο Κύπριος υπουργός και οι φευγάτοι ΑΦΜ

Οι δραχμιστές, ο επίμονος Σόιμπλε και τα κουλουβάχατα της Ευρώπης…

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016, 00:01
Ένα από τα βασικά ερωτήματα που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί είναι ποιες τελικά ήσαν οι διαφορές των δραχμιστών και του Δόκτωρ Σόιμπλε. Και γιατί οι ευρωπαϊστές ήταν «γερμανοτσολιάδες», όταν οι απόψεις τους ήταν σε ευθεία σύγκρουση με εκείνες του Δόκτωρα και των ψεκασμένων.
Οι δραχμιστές, ο επίμονος Σόιμπλε και τα κουλουβάχατα της Ευρώπης…

…ψηλά και αγνάντευε!

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, 00:01
Από τα 100 ευρώ που βγάζει ένας ελεύθερος επαγγελματίας τα 26,95 θα πάνε στα ασφαλιστικά του ταμεία, αν και γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να πάρει σύνταξη ανάλογη με τις εισφορές του. Τα 50 θα πάνε στην εφορία και τα 8 στο ταμείο αλληλεγγύης. Αν συνυπολογίσουμε και την προκαταβολή του επόμενου χρόνου, θα πρέπει να βρει και τράπεζα να δανειστεί!
…ψηλά και αγνάντευε!

Θέλουν εκλογές; Θα τις έχουν!

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, 00:01
Η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να φοβηθεί τις εκλογές! Η απάντηση σε κάθε είδους εκβιασμό θα πρέπει να είναι άμεση: Αν δεν μπορούν να κυβερνήσουν, να παραιτηθούν! Και καλό είναι να μην ψάξουν να βρουν ασπίδα προστασίας σε δραματοποιημένες συσκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο, επικαλούμενοι το «εθνικό συμφέρον». Το συμφέρον της πατρίδας δεν ταυτίζεται με τα ατελείωτα ψέματά τους.
Θέλουν εκλογές; Θα τις έχουν!

Εδώ η άδεια, εκεί η άδεια, πού είναι η άδεια;

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, 00:01
Μία τηλεοπτική άδεια ο Τούρκος, μία ο Γάλλος, μία ο Ρώσος, μία η λεβεντομάνα Κρήτη και φτάσαμε αισίως στις 4! Η Γιάννα; Τα ήδη υπάρχοντα κανάλια; Δεν βγαίνουν τα νούμερα! Πάμε πάλι! Μία το Mega, μία ο Κουρής, μία ο Antenna, μία ο Αλαφούζος και φτάσαμε αισίως στις 4 άδειες και πάλι.
Εδώ η άδεια, εκεί η άδεια, πού είναι η άδεια;

Ο υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος για τον Κυριάκο είναι η καμαρίλα!

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, 00:01
Πρόκειται για μία ιδιαίτερα επικίνδυνη ασθένεια που συναντάται στη Συγγρού. Αν δεν μπορείς να μαχαιρώσεις τον αντίπαλο κοιτώντας τον στα μάτια, τότε αγκάλιασε τον και σπρώξε με χάρη το μαχαίρι στην πλάτη του. Η Καμαρίλα, λοιπόν, είναι η ασθένεια που φέρνει πιο κοντά τον θύτη με το θύμα και κάνει το θύμα εύκολο στόχο…
Ο υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος για τον Κυριάκο είναι η καμαρίλα!

Ελληνική τηλεόραση, μία οικουμενική ιστορία (και) με αριστερές ρίζες

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, 00:01
Οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες απέκτησαν τις τηλεοπτικές τους άδειες επί Οικουμενικής, όταν υπουργός επί των οικονομικών ήταν και ο νυν υπουργός Οικονομικών κ. Δραγασάκης και Δικαιοσύνης ο αριστερός υπουργός της καρδιάς μας Φώτης Κουβέλης. Οι άδειες, βέβαια, ήταν προσωρινές. Και τι δεν είναι προσωρινό σε αυτή την χώρα; Τα χρέη! Και το πολιτικό παίγνιο!
Ελληνική τηλεόραση, μία οικουμενική ιστορία (και) με αριστερές ρίζες

Πάμε κατευθείαν στον διάολο...

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, 00:01
Οι Δανοί θα πιάνουν στα σύνορα τους κάθε αιτούντα πολιτικό άσυλο και θα του αρπάζουν τιμαλφή και χρήματα. Φανταζόμαστε ότι δεν θα φτάσουν μέχρι του σημείου να αναζητούν ψήγματα χρυσού στα δόντια των δυστυχών. Κι ο Βέλγος ζητάει να φτιάξουμε στην Αθήνα ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για 400.000 ψυχές. Συγγνώμη, αλλά δεν θέλω να είμαι σε αυτή την Ευρώπη...
Πάμε κατευθείαν στον διάολο...

Άθλια και βρώμικα παιγνίδια σε Βερολίνο και Αθήνα

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, 00:01
Το σκηνικό των «πολιτικά εφικτών λύσεων» είναι έτοιμο. Ένας τραπεζίτης ή ένας δικαστής θα κληθούν να διαχειριστούν μία αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση. Φανταστείτε μία Ελλάδα με κλειστά σύνορα, ανέτοιμη να διαχειριστεί το μεταναστευτικό και το διπλό νόμισμα. Ζούμε σε ένα σύγχρονο πειραματικό εργαστήριο που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να ανατιναχτεί. Σαν το Κούγκι. Και για τους λάθος λόγους…
Άθλια και βρώμικα παιγνίδια σε Βερολίνο και Αθήνα

Τα σκυλιά ταξιδεύουν παρέα με το καραβάνι…

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, 00:01
Ο επιχειρηματικός κόσμος δεν αντιμετώπισε την κρίση με αίσθημα πατριωτισμού. Οργανωμένα συμφέροντα είδαν στην κρίση μία ευκαιρία για να επεκτείνουν την κυριαρχία τους. Ακόμη και σήμερα σφάζονται πάνω στα ερείπια της χώρας για το ποιος θα πάρει τις τηλεοπτικές άδειες! Η επόμενη ημέρα δεν μπορεί να είναι ίδια με την προηγούμενη. Δικαιοσύνη και κανόνες για όλους!
Τα σκυλιά ταξιδεύουν παρέα με το καραβάνι…

Γιατί θα πέσουν και γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η λύση!

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, 00:01
Έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα κι έχουν βάλει απέναντί τους τον ελληνικό λαό. «Ή εμείς ή εκείνοι»! Στο «εμείς» είναι η εξουσία τους και η κομματική νομενκλατούρα που έχει καταλάβει το κράτος, μαζί με τους συγγενείς και φίλους. Στο «εκείνοι» είναι οι πολλοί που βλέπουν καθημερινά τη ζωή τους να υποβαθμίζεται.
Γιατί θα πέσουν και γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η λύση!

Είναι η Γερμανία, ηλίθιε…

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, 00:01
Ο υπουργός των Οικονομικών της μεγάλης γερμανικής αυτοκρατορίας έχει κάθε λόγο να ανησυχεί για το μέλλον. Οι δουλειές στην Κίνα δεν πάνε καλά, ο ευρωπαϊκός Νότος είναι εξαγριωμένος με τις πρακτικές του και το προσφυγικό είναι ένα επικίνδυνο αγκάθι στο πόδι του γίγαντα. Ο κ. Σόιμπλε είναι ένας πρακτικός άνθρωπος. Ο μεγάλος εκνευρισμός του δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος.
Είναι η Γερμανία, ηλίθιε…

Η επανάσταση της γραβάτας

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, 00:01
Η κυβέρνηση έκανε μία ταξική επιλογή! Να γονατίσει στους φόρους τους ελεύθερους επαγγελματίες, για να στηρίξει τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Το «σχέδιο» δεν βγαίνει ούτε με σφαίρες, εκτός κι αν η χώρα μεταβληθεί σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν. Είναι θέμα χρόνου να ακούσουμε έναν υπόκωφο θόρυβο…
Η επανάσταση της γραβάτας

Η διαπλοκή θέλει να προχωρήσουν οπωσδήποτε τα deals στον Τύπο

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, 00:01
Τα deal στον χώρο των MME πρέπει να προχωρήσουν πάση θυσία. Ακόμη κι αν πέσουν κορμιά. Ακόμη κι αν οι τραπεζίτες «υποχρεωθούν» να κουρέψουν δάνεια ή ακόμη και να τα χαρίσουν, ανταλλάσσοντάς τα με… διαφήμιση. Σημασία για ένα καθεστώς έχει να ελέγχει την ροή της πληροφορίας. Ή όπως αλλιώς λέγεται, αύριο θα ξημερώσει μία κανονική ημέρα...
Η διαπλοκή θέλει να προχωρήσουν οπωσδήποτε τα deals στον Τύπο

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα