Θ. Μαυρίδης

Η «επιστροφή» του Γιάνη Βαρουφάκη

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, 00:01
Αυτό το φθινόπωρο θυμίζει έντονα τις ημέρες του Γιάνη Βαρουφάκη. Η κυβέρνηση παίζει κρυφτό με τους δανειστές και πιστεύει ότι θα συνεχίσει να κερδίζει χρόνο δίδοντας μόνο υποσχέσεις. Χρόνο ναι, αλλά για τι πράγμα ακριβώς; Οι τηλεοπτικές άδειες το έδειξαν: Νομίζουν ότι αν καρφώσουν τις καρέκλες τους στο τσιμέντο, θα μείνουν για πάντα εκεί!
Η «επιστροφή» του Γιάνη Βαρουφάκη

Η σύγκρουση με το Βερολίνο είναι αναπόφευκτη

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016, 00:01
Η συμφωνία που έκανε ο κ. Τσίπρας με τους Ευρωπαίους είναι μία κακή συμφωνία και δεν υπάρχει πιθανότητα να έχει αποτελέσματα. Η Γερμανία αρνείται να δεχτεί έναν new deal για την Ελλάδα. Οι ελληνικές κυβερνήσεις του μέλλοντος έχουν να διαλέξουν μεταξύ της στασιμοχρεοκοπίας και μιας αναπόφευκτης σύγκρουσης με μία Ευρώπη που λειτουργεί με το πείσμα ενός πεντάχρονου…
Η σύγκρουση με το Βερολίνο είναι αναπόφευκτη

Ξέρει κάτι ο κ. Παυλόπουλος;

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016, 00:01
Κι είπε ο Πρόεδρος: «Το νόμισμα πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος το νόμισμα». Κι έπεσαν πάνω του οι υπηρέτες του Μινώταυρου, που λατρεύουν τον Κύριό τους σε σκοτεινές σπηλιές και ανήλεα υπόγεια. Αλλά ο Πρόεδρος επέμενε: «Η οικονομία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος την Οικονομία». Κάτι προσπαθεί να πει ο άνθρωπος...
Ξέρει κάτι ο κ. Παυλόπουλος;

Οι κουμπάροι

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016, 00:01
Ξιφουλκούσαν κατά της διαπλοκής, αλλά σήμερα κλείνουν το μάτι στον «σύντροφο Καλογρίτσα» και τον κάνουν καναλάρχη. Τους έφταιγε ο Μπόμπολας επειδή ήταν εργολάβος, ενώ ο Καλογρίτσας είναι απλά ο «κουμπάρος». Ότι κερδίσατε σύντροφοι μία άδεια είναι γεγονός. Ίσως και δύο. Δεν ξέρω αν έχετε μετρήσει τι έχετε χάσει την ίδια ώρα…
Οι  κουμπάροι

Για να αποφύγουμε την δραχμή!

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016, 00:01
Η κοινωνία είναι κουρασμένη, καθώς ξέρει ότι κι αυτά τα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Η νέα φροροκαταιγίδα μοιάζει σαν να πηγαίνει κανείς στο νεκροταφείο και να ζητάει κοινωνική εργασία από τους νεκρούς. Η μόνη (μικρή) πιθανότητα να αποφύγουμε την δραχμή είναι να αλλάξουμε γρήγορα πολιτική.
Για να αποφύγουμε την δραχμή!

Από σήμερα δεν υπάρχει διαπλοκή…

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, 00:01
Ήταν μία νίκη σε βάρος της διαπλοκής και της οικονομικής ολιγαρχίας της χώρας. Από σήμερα, λοιπόν, δεν υπάρχει διαπλοκή. Το τέρας το σκότωσε ο Νίκος Παππάς. Δεν μπορεί, λοιπόν, να εμφανιστεί εκ νέου (το τέρας) και να διαψεύσει έτσι τους συντρόφους. Όποιος πει κάτι διαφορετικό, ότι συνάντησε το τέρας, θα πάσχει από τη γνωστή ασθένειας της αυταπάτης.
Από σήμερα δεν υπάρχει διαπλοκή…

Με τον παρά μου και την κυρά μου!

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, 00:01
Η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν ένα reality show της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να προσφέρει θέαμα στο ακροατήριό της. Κι από αυτή την πλευρά τα πήγε περίφημα. Ήταν μία μοναδική επίδειξη αυταρχισμού λίγο πριν την ΔΕΘ και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Με τον παρά μου και την κυρά μου!

Η… αυταπάτη της αριστερής παρένθεσης…

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, 00:01
Κάποιοι πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μία μικρή παρένθεση. Κάνανε λάθος. Όχι ότι δεν θα συνέβαινε. Ότι δεν θα κέρδιζε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα γινότανε αργά ή γρήγορα. Η διαφορά είναι ότι η θεωρία της αριστερής παρένθεσης οδήγησε σε λάθος στρατηγικές επιλογές και σε μία πολιτική ήττα με κάτω τα χέρια.
Η… αυταπάτη της αριστερής παρένθεσης…

Η Δικαιοσύνη αποφάσισε: Ο Σώρρας τα έχει τα λεφτά! Κι εγώ θέλω να αγοράσω το Mega!

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016, 00:01
Δεν πιστεύετε ότι ο Αρτέμης Σώρρας έχει 600 δισεκατομμύρια ευρώ. Το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε το 2013 ότι τα… λεφτά υπάρχουν, αφού έκρινε ότι δεν απέδειξε κάποιος ότι… δεν υπάρχουν. Είναι οριστικό και με την βούλα της Δικαιοσύνης: Ποιος Γκέιτς και ποιος Σόρος μπροστά του;
Η Δικαιοσύνη αποφάσισε: Ο Σώρρας τα έχει τα λεφτά! Κι εγώ θέλω να αγοράσω το Mega!

Ο Αρτέμης Σώρρας και οι «άλλοι»

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, 00:01
Βρέθηκαν 700 Τριπολιτσιώτες, οι οποίοι (οι Τριπολιτσιώτες γενικώς) θεωρούνται -κατά τεκμήριο- ευφυείς άνθρωποι και υποδέχτηκαν ως σωτήρα τους τον Αρτέμη Σώρρα! Επτακόσιους νοματαίους δεν μαζεύει αυτή την στιγμή στην Τρίπολη ούτε ο Αλέξης ούτε ο Κυριάκος. Κυρίες και κύριοι, όπως πάει το πράγμα ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τον κ. Σώρρα στην Βουλή των Ελλήνων.
Ο Αρτέμης Σώρρας και οι «άλλοι»

Γκάου! Ουστ από εδώ βρωμιάρηδες!

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, 00:01
Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΕΡΤ αποκάλεσε την Ολυμπιονίκη Στεφανίδη γκάου, επειδή η τελευταία δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την εφημερίδα Αυγή. Να φανταστούμε ότι όσοι προσλήφθηκαν στην ανανεωμένη και δημοκρατική ΕΡΤ γνωρίζουν τι είναι η Αυγή. Αλλιώς θα είχαν να αντιμετωπίσουν την οργή των διευθυντών τους. Ελπίζουμε να μην τους βάζουν και να διαβάζουν κάθε πρωί την εφημερίδα…
Γκάου! Ουστ από εδώ βρωμιάρηδες!

Κι έτσι πολέμησαν τους νταβατζήδες…

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, 00:01
Εσείς τι πιστεύετε; Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία κτυπήθηκε η διαπλοκή, ισοπεδώθηκαν οι νταβατζήδες και θριάμβευσε η Δικαιοσύνη; Ή μήπως η Ελλάδα εξακολουθεί και είναι μία χώρα που προσφέρει οξυγόνο μόνο στις πέντε έξι οικογένειες που την διαφεντεύουν εδώ και χρόνια;
Κι έτσι πολέμησαν τους νταβατζήδες…

Η Μέρκελ δεν θέλει εκλογές!

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, 00:01
Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι θα πάρει την αξιολόγηση και θα μπορέσει έτσι να περάσει κι αυτό τον χειμώνα, καθώς οι Γερμανοί είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την κυβέρνηση με αντάλλαγμα το προσφυγικό. Το Βερολίνο δεν θέλει εκλογές στην Ελλάδα και η Μέρκελ είναι σήμερα ο καλύτερος σύμμαχος του Αλέξη.
Η Μέρκελ δεν θέλει εκλογές!

Αφήστε τον κόσμο να δουλέψει!

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016, 00:01
Στον πραγματικό κόσμο, στην πραγματική οικονομία, δεν κινείται κάτι. Αυτό που λέγαμε κάποτε αγορά βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη. Δεν υπάρχουν δουλειές, δεν υπάρχει δραστηριότητα. Κι ό,τι πάει να αναπνεύσει το πνίγουν η παρεμβατικότητα του κράτους και η υπέρογκη φορολογία. Ας σταματήσουν, επιτέλους, να προσπαθούν να μας σώσουν! Ας αφήσουν τον κόσμο να δουλέψει!
Αφήστε τον κόσμο να δουλέψει!

Το (βαθύ) κράτος κάνει υπερωρίες!

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016, 00:01
Σε λίγο θα δούμε άρματα μάχης στον δρόμο και θα το θεωρήσουμε απολύτως φυσιολογικό. Προς το παρόν στέλνονται ισχυρά μηνύματα σε όποιον νομίζει ότι μπορεί να έχει μία διαφορετική άποψη για την εθνοσωτήριο. Το κράτος κάνει υπερωρίες! Στον εισαγγελέα ο Μητροπολίτης Χίου, στην εφορία οι «αντίπαλοι» καναλάρχες, στην πυρά οι δημοσιογράφοι που τολμούν να… ρωτούν.
Το (βαθύ) κράτος κάνει υπερωρίες!

Στα πρόθυρα του κραχ!

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, 00:01
Τι μπορούμε να πούμε για μία χώρα που οι πολίτες της δεν πληρώνουν τους φόρους τους, τις δόσεις των δανείων τους προς τις τράπεζες, τους λογαριασμούς του ρεύματος; Ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Οι χειρότεροι εφιάλτες μας είναι εδώ! Τα χειρότερα, δυστυχώς, είναι μπροστά μας!
Στα πρόθυρα του κραχ!

Η επιστροφή στον λαϊκισμό δείχνει κάλπες!

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, 00:01
Για ποιες αυταπάτες μιλάνε; Την ώρα που καταρρέουν στις δημοσκοπήσεις και βλέπουν το τέλος να έρχεται, θυμούνται και πάλι όσα έλεγαν στην εποχή της… αυταπάτης: Σεισάχθεια, διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία και άλλα σχετικά. Είναι ξεκάθαρο ότι μέρα με την ημέρα το σενάριο των εκλογών κερδίζει έδαφος.
Η επιστροφή στον λαϊκισμό δείχνει κάλπες!

Και καλείται ο Κυριάκος να δώσει εξετάσεις…

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016, 00:01
Μέχρι στιγμής έχουμε ακούσει δύο «προτάσεις»: Η μία ήταν η πιστή εφαρμογή των μνημονίων και η άλλη η απόλυτη άρνησή τους. Πιστή εφαρμογή δεν έγινε και το αντιμνημόνιο αποδείχτηκε, τελικά, μία πολιτική φούσκα. Οπότε επιστρέψαμε στο αρχικό και θεμελιώδες ερώτημα, αν διαθέτει κάποιος μία σοβαρή πρόταση για την έξοδο από την κρίση…
Και καλείται ο Κυριάκος να δώσει εξετάσεις…

Χρεοκόπησε την χώρα ο… Ανδρέας Γεωργίου;

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016, 00:01
Μία ερώτηση προς όσους ξιφουλκούν με αφορμή την «υπόθεση Γεωργίου» και προσπαθούν να ανακαλύψουν δράκους στο παραμύθι: Η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2012 ψηφίστηκε ή όχι από την Νέα Δημοκρατία και τους βουλευτές της; Εκείνη η έκθεση αποδεχότανε πλήρως τα στοιχεία Γεωργίου.
Χρεοκόπησε την χώρα ο… Ανδρέας Γεωργίου;

Αποκαλύφθηκαν στην Αττική οι διάδρομοι προσγείωσης των αρχαίων αστροναυτών

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016, 00:01
Όταν η αρχαιολογική υπηρεσία αποφασίζει να στήσει την σημαία της στου Αφάντου, στα Ορυχεία της Χαλκιδικής και στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, είναι σαφές ότι έχουμε χάσει την επαφή μας με την σοβαρότητα. Κι ύστερα μιλάνε για επενδύσεις. Η επιχείρηση καταστροφής της χώρας συνεχίζεται!
Αποκαλύφθηκαν στην Αττική οι διάδρομοι προσγείωσης των αρχαίων αστροναυτών