Θ. Μαυρίδης

Έχουμε δύο συμμάχους, το Ισραήλ και την Γαλλία

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, 00:01
Σύμμαχοί μας το Ισραήλ και η Γαλλία. Αναζητούμε τον τρίτο. Οι ξεκάθαρες ανακοινώσεις στήριξης των δικαίων της Ελλάδας δεν προέκυψε από τύχη. Είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας στρατηγικής της χώρας, η οποία ξεκίνησε, ουσιαστικά, επί των ημερών του Αντώνη Σαμαρά. Μία πολιτική που δεν ανέτρεψε, προς τιμή του, ο Αλέξης Τσίπρας και ενδυνάμωσε με την εκλογή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Έχουμε δύο συμμάχους, το Ισραήλ και την Γαλλία

Δεν είμαστε πια ομάδα...

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, 00:01
Μία ομάδα που ξεχνάει ότι είναι ομάδα την επομένη μιας μάχης, δεν θα έχει στο μέλλον άλλη μάχη για να δώσει. Η αλληλεγγύη είναι το βασικό συγκολλητικό στις σχέσεις των ομάδων και των κοινωνιών. Το χειρότερο, λοιπόν, που μας συνέβη με την κρίση είναι ότι χάθηκε η συγκολλητική ουσία. Είναι το βαρύ τραύμα που φέρει αυτή η χώρα. Κι εκεί ακριβώς ποντάρει ο «εχθρός».
Δεν είμαστε πια ομάδα...

Οι κυβερνήσεις χάνουν τις εκλογές, δεν τις κερδίζουν οι… «άλλοι»

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, 00:01
Στην Ελλάδα οι εκλογές χάνονται για δύο λόγους: Οι πολίτες πιστεύουν ότι έχει κλείσει ο «βιολογικός κύκλος» μιας κυβέρνησης και ότι αυτή δεν έχει πια να προσφέρει κάτι περισσότερο. Αυτός ο κύκλος διαρκεί, συνήθως, δύο κοινοβουλευτικές περιόδους. Ο δεύτερος λόγος ονομάζεται πλέον «φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ»! Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πράγματι μεγάλη προσπάθεια για να χάσει! Χειρότερα δεν γινότανε!
Οι κυβερνήσεις χάνουν τις εκλογές, δεν τις κερδίζουν οι… «άλλοι»

Μπορούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία;

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, 00:01
Η Τουρκία συνηθίζει να δοκιμάζει τις αντοχές, τα όρια των νέων κυβερνήσεων στην Ελλάδα. Όσοι διαβάζετε liberal.gr και τις αναλύσεις της ομάδας του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου, δεν πρέπει να αιφνιδιαστήκατε από την συμφωνία της Λιβύης. Ούτε και η ελληνική κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε. Μπορεί η Ελλάδα να συνεργαστεί στο μέλλον με αυτή την Τουρκία; Nα καθίσει σε ένα τραπέζι και να λύσει όλες τις διαφωνίες;
Μπορούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία;

Μια εισαγγελέας για τα λευκά κολάρα!

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Η Folli Follie είναι μία από τις πλέον αξιοθαύμαστες περιπτώσεις στο πάνθεο της δημιουργικής λογιστικής. Τα καλά νέα είναι ότι η νέα διοίκηση της Επιτροπής έκανε το αυτονόητο, ξηλώνοντας την διοίκηση της εταιρείας! Ίσως, όμως, δεν μάθουμε τι συνέβη εκείνη την μοιραία βραδιά, όταν έγινε γνωστό το σκάνδαλο. Όταν ο πρόεδρος της ΕΚ επέλεξε να μην πατήσει το κουμπί της αναστολής!
Μια εισαγγελέας για τα λευκά κολάρα!

Έτσι μαζεύεις μόνο γέροντες του... κομματικού σωλήνα

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Να είμαστε ειλικρινείς! Με 1.800 ευρώ τον μήνα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει κάποιος τη θέση του σε μια πολυεθνική για να αναλάβει τον Ευαγγελισμό. Αυτό δεν αποτελεί - φυσικά - άλλοθι για τη λίστα των κυβερνητικών επιλογών στα νοσοκομεία. Είναι όμως μία καλή βάση συζήτησης. Με 1.800 ευρώ τον μήνα θα έκαναν ουρά μόνο απόστρατοι στρατιωτικοί και γέροντες του... κομματικού σωλήνα!
Έτσι μαζεύεις μόνο γέροντες του... κομματικού σωλήνα

Με αφορμή την υπόθεση της Καρδίτσας

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Οι super αγαπημένοι μου ήρωες είναι οι δύο γκρινιάρηδες γέροντες στο Muppet Show. Εξοργίζομαι με τους κορεκτίλες που βρίσκουν σεξιστικά στοιχεία ακόμη και στην Κοκκινοσκουφίτσα, ενώ το όνειρο της ζωής μου είναι να γράψω την πραγματική χριστουγεννιάτικη ιστορία του Σκρουτζ. Είμαι φιλελεύθερος, έχω υπερτροφικό «εγώ» και γκρινιάζω για τα πάντα. Ωστόσο, πρέπει να το παραδεχτούμε: Σύντροφοι, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τους Τσιπρικαμμένους.
Με αφορμή την υπόθεση της Καρδίτσας

Η κληρονομιά του ΓΑΠ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Ο Γιώργος Παπανδρέου έλαμψε δια της απουσίας του από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ημέρα τίμησε δια της παρουσίας του την εκδήλωση για τα 100 χρόνια της εφημερίδας «Καθημερινή». Δεν ήταν ότι είχε δήθεν γριπωθεί ή ότι είχε κάποια άλλη υποχρέωση ως πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς. Ήταν που δεν ήθελε να πάει. Δεν τον συγκίνησε ούτε καν η θυσία του Βαγγέλη Βενιζέλου...
Η κληρονομιά του ΓΑΠ

Αυτόν τον δρόμο, Κωνσταντίνε Μπογδάνε, θα τον πας μόνος σου…

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, 01:01
Την ώρα που οι κομμουνιστές κάνουν μνημόσυνο για να τιμήσουν το… «προστατευτικό» τείχος του Βερολίνου, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος «θυμάται» τα ξερονήσια και ισοφαρίζει το παιγνίδι. Αυτογκόλ αυτοί; Σέντρα κι αυτογκόλ κι εμείς. Δεν ξέρω αν ο Κωνσταντίνος τα πιστεύει αυτά που λέει ή αν τα σκέφτεται το πρωί που κοιτάζεται στον καθρέπτη. Αν τα πιστεύει, πάντως, τότε κάτι έχω κάνει λάθος!
Αυτόν τον δρόμο, Κωνσταντίνε Μπογδάνε, θα τον πας μόνος σου…

Χαϊδεύοντας τους φασίστες

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, 01:01
Η αριστερά διαμαρτυρήθηκε για την αστυνομία που προστάτευσε την ΑΣΟΕΕ από τους μπαχαλάκηδες, αλλά δεν βρήκε να πει μία κουβέντα για τους μπαχαλάκηδες που κτύπησαν φοιτητές στα αμφιθέατρα, επιχειρώντας να τους φιμώσουν. Ποια αλήθεια είναι αυτή η σκοπιμότητα που υπαγορεύει σε μεγάλους ανθρώπους να ταυτίζονται με κουκουλοφόρους τραμπούκους; Ποια δημοκρατική ευαισθησία εξυπηρετεί η προστασία των φασιστοειδών;
Χαϊδεύοντας τους φασίστες

Ακίνητα, οι «μετοχές» της νέας εποχής!

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, 01:01
Οι αγοραστές των ακινήτων δεν πρέπει να βιάζονται. Οι πωλητές μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες τιμές, αλλά θα πρέπει στο μεταξύ να περάσουν την έρημο των πλειστηριασμών. Διάφοροι οργανισμοί αγόρασαν από τις τράπεζες κόκκινα δάνεια και θα πρέπει να αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν το καλάθι τους. Πολλά ακίνητα θα βγουν το 2020 στο σφυρί, πιέζοντας, έστω και πρόσκαιρα, τις τιμές.
Ακίνητα, οι «μετοχές» της νέας εποχής!

Liberal.gr και Φιλελεύθερος: Γενέθλια και new deal!

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, 01:01
Καλημέρα και χρόνια μας πολλά. Νοέμβριος του 2015, 2 του μηνός. Βγήκε στον αέρα το liberal.gr. Νοέμβριος του 2017, 20 του μηνός. Βγήκε στον περίπτερο ο Φιλελεύθερος. Τέσσερα χρόνια liberal.gr και δύο χρόνια Φιλελεύθερος. Χιλιάδες ευχαριστώ από όλους εμάς για όλους εσάς. Χωρίς την δική σας αγάπη, χωρίς την δική σας εμπιστοσύνη, δεν θα ήμασταν εδώ…
Liberal.gr και Φιλελεύθερος: Γενέθλια και new deal!

Θέλει την κυβέρνηση με ταχύτητα... Μητσοτάκη!

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, 01:01
Οι οπαδοί της ΝΔ είναι ικανοποιημένοι από τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ είναι κατενθουσιασμένοι. Κι οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται εμφανώς προβληματισμένοι με τα πεπραγμένα της δικής τους κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στα καλύτερά του. Αλλά δεν κάθεται στις δάφνες του. Φέρεται αποφασισμένος να λειτουργήσει την κυβέρνησή του ως ΑΕ. Ουδείς υπουργός του μπορεί να αισθάνεται ασφαλής!
Θέλει την κυβέρνηση με ταχύτητα... Μητσοτάκη!

Αθάνατο ΙΚΑ! Του έστειλαν την απόφαση έπειτα από 20 χρόνια!

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, 01:01
Είχε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και προσέλαβε εργαζόμενο χωρίς να τον δηλώσει στο ΙΚΑ. Το ΙΚΑ τον έγραψε, αυτός επικαλέστηκε το δικαίωμα που του έδινε ο Νόμος να κρατήσει δοκιμαστικά τον εργαζόμενο και έκανε ένσταση, πληρώνοντας το πρόστιμο των 280.000… δραχμών. Το περιστατικό συνέβη το 1999. Είκοσι χρόνια αργότερα το ΙΚΑ ενημέρωσε τον ενιστάμενο για την τύχη της προσφυγής του.
Αθάνατο ΙΚΑ! Του έστειλαν την απόφαση έπειτα από 20 χρόνια!

Τα τάγματα του διαβόλου έφεραν τον Μητσοτάκη και το κράτος της δεξιάς

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, 01:01
Παρασκευή απόγευμα. Η πόρτα του μικρού διαμερίσματος κτύπησε δυνατά. Απ’ έξω ήταν μία διμοιρία των ΜΑΤ, ένας βαθμοφόρος αστυνομικός και ένας κουστουμαρισμένος με μεγάλα μυωπικά γυαλιά. Το κράτος της Δεξιάς ήταν εδώ. «Μάνα κάψε τις προκηρύξεις», φώναξα την ώρα που το πίσω μου πόδι περνούσε από το μικρό πέρασμα του παραθύρου του μπάνιου στον φωταγωγό. Δεν θα περάσει ο φασισμός!
Τα τάγματα του διαβόλου έφεραν τον Μητσοτάκη και το κράτος της δεξιάς

Καταλήψεις, ένα... ενδιαφέρον κοινωνικό πείραμα...

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, 01:01
Δικαιούται μια ομάδα ανθρώπων, μία συλλογικότητα, να χρησιμοποιήσει ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο για να στεγάσει αστέγους, πρόσφυγες ή ακόμη και να το χρησιμοποιήσει ως στέκι ή και ως αποθήκη των υλικών της επανάστασης; Οι οπαδοί της άκρας αριστεράς θεωρούν δεδομένη την καταφατική απάντηση. Σήμερα αποφασίζουν, λοιπόν, τι θα κάνουν με την ιδιοκτησία μας. Αύριο τι θα σκεφτόμαστε, τι θα λέμε και ποιον αέρα θα αναπνέουμε.
Καταλήψεις, ένα... ενδιαφέρον κοινωνικό πείραμα...

Ένας Κινέζος και πολλοί «Κινέζοι»

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, 01:01
Μεταξύ ενός Κινέζου κι ενός Εσκιμώου επενδυτή, προτιμώ σαφώς τον δεύτερο. Με την διαφορά ότι δεν υπάρχουν Εσκιμώοι διαθέσιμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αντίθετα, υπάρχουν Έλληνες επενδυτές που επιχειρούν να πουλήσουν πάγο στους Εσκιμώους ή που κάνουν τον «Κινέζο», αντί να επενδύσουν στο μέλλον της χώρας τους. Στον καπιταλισμό «μιλάει» αυτός που έχει τα χρήματα και την διάθεση για να επενδύσει.
Ένας Κινέζος και πολλοί «Κινέζοι»

Στήστε κάλπες στα πανεπιστήμια, δώστε τέλος στην αθλιότητα

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, 01:01
Η κυβέρνηση έχει έναν τρόπο για να αποτρέψει την μπαχαλοποίηση των Πανεπιστημίων, από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει στρατηγικό του στόχο να ανατρέψει τις κυβερνητικές επιλογές, στηρίζοντας, επί της ουσίας, την βία ακραίων ομάδων. Η κυβέρνηση λοιπόν, μπορεί να προκαλέσει δημοψήφισμα μεταξύ των φοιτητών και του προσωπικού των ΑΕΙ και να ζητήσει την γνώμη τους για τα τεκταινόμενα. Ποιο Πανεπιστήμιο θέλουν; Με ή χωρίς τους μπαχαλάκηδες; Θέλουν την χρήση κάρτας εισόδου στα πανεπιστήμια;
Στήστε κάλπες στα πανεπιστήμια, δώστε τέλος στην αθλιότητα

Δεν υπάρχουν δεξιές και αριστερές πολιτικές στο μεταναστευτικό

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, 01:01
Οι μεν θέλουν να… κλείσουμε τα σύνορα για να «αποτρέψουμε την κατάληψη της χώρας από τους ισλαμιστές». Οι δε βλέπουν στο πρόσωπο των μεταναστών τους νέους πιονέρους του σοσιαλισμού, τους κατατρεγμένους που θα «τελειώσουν» τον καπιταλισμό. Το μεταναστευτικό δεν έχει δεξιό και αριστερό τρόπο αντιμετώπισης. Αντίθετα, θα μας πνίξει, κυριολεκτικά, αν συνεχίσουμε να αγνοούμε ορισμένες βασικές αρχές της κοινής λογικής.
Δεν υπάρχουν δεξιές και αριστερές πολιτικές στο μεταναστευτικό

Ποιος έστειλε την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τράπεζες;

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, 01:01
Στην Ελλάδα δύο πράγματα βρίσκονται σε ανάπτυξη ακόμη και στις πιο σκοτεινές ώρες της ύφεσης. Οι φήμες και τα σενάρια συνωμοσίας. Οργίασε χτες η αγορά κι αυτό ήταν φυσικό. Δεν μπαίνει και κάθε μέρα η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τράπεζες! Αυτά δεν έχουν συμβεί άλλη φορά. Θεωρείται «αφύσικο». Έτσι ξεχείλωσαν τα σενάρια για την «εκδίκηση του Μαξίμου», τον «μασκοφόρο Άδωνι» και άλλα πολλά.
Ποιος έστειλε την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τράπεζες;

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα