Θ. Μαυρίδης

Η Τουρκία, η άκρη της Κόλασης και οι αφελείς των Αθηνών

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 00:01
Στις επόμενες ημέρες μεγάλες εφημερίδες και δίκτυα του εξωτερικού είναι πιθανόν να προσπαθήσουν να μας πιέσουν για την κατάσταση στα σύνορα. Δεν είναι περίεργο. Η Τουρκία δαπανά χρόνια τώρα σημαντικούς πόρους για να κτίσει εικόνα και σχέσεις στο εξωτερικό. Σε αντίθεση με μας που χρειάζεται να φτάσουμε στην άκρη της Κόλασης για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι μπορεί να πήγε λάθος.
Η Τουρκία, η άκρη της Κόλασης και οι αφελείς των Αθηνών

Κάνει και η Τουρκία λάθη!

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, 00:01
Η Τουρκία κινείται βάση ενός σχεδίου. Πάντα το έκανε αυτό κι ας πίστευαν οι ωραίοι του Κολωνακίου ότι όλα συνέβαιναν για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Οι λατρεμένοι μας γείτονες έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα για εξοπλισμούς και γεωτρύπανα. Από την άλλη πλευρά, η πολιτική τους έχει ήδη απώλειες. Ακριβώς επειδή από αυτή την πλευρά υπάρχει κάποιος για να εκμεταλλευτεί τα λάθη τους.
Κάνει και η Τουρκία λάθη!

Ο απόλυτος παραλογισμός με τις πτωχεύσεις

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, 00:01
Μία χρεοκοπημένη εταιρεία μπορεί να εξυγιανθεί εφόσον βρεθεί επενδυτής και ένα σοβαρό επενδυτικό σχέδιο. Χρειάζονται οι άνθρωποι, τα χρήματα και το σχέδιο. Κανονικά. Σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα η συναίνεση του δημοσίου στην πτωχευτική διαδικασία που αλλού θεωρείται αυτονόητη, δεν δίδεται. Ποτέ! Να γίνει καμία στραβή να εξυγιανθεί η εταιρεία, να κερδίσουν οι επενδυτές και η τοπική κοινωνία και να βρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τον «μπελά» τους; Ποτέ των ποτών.
Ο απόλυτος παραλογισμός με τις πτωχεύσεις

Ο δικός μας δρόμος για το Βερολίνο είναι κλειστός

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, 00:01
Οι κορυφαίοι της Ευρώπης έδωσαν χτες το παρων τους στον Έβρο και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην ελληνική κυβέρνηση. Χωρίς μισόλογα, χωρίς άνω τελείες. Δεν είναι τραγικό να υπάρχουν την ίδια στιγμή πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας που να ζητούν να… απελαθεί ο… Κυριάκος Μητσοτάκης! Εντάξει, δεν είναι όλοι ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και μπράβο στον Αλέξη Τσίπρα που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων
Ο δικός μας δρόμος για το Βερολίνο είναι κλειστός

Μαζί με τους μετανάστες θα πεθάνουμε κι εμείς. Το πώς είναι το θέμα…

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020, 00:01
Με τρομάζουν οι αγανακτισμένοι. Εκείνοι με το λοξό βλέμμα που υποκαθιστούν το κράτος στην Λέσβο. Με φοβίζουν κάποιοι «φιλελεύθεροι» που ζητούν να ριχτεί μία σφαίρα στην καρδιά του κάθε μετανάστη. Αλλά και οι δικαιωματιστές που μέσα στον γενικό χαμό ζητούν να … ανοίξουν τα σύνορα και να προσφέρουμε λουλούδια στους πράκτορες της ΜΙΤ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει να πολεμήσει, απ΄ ότι φαίνεται, πολλούς δράκους.
Μαζί με τους μετανάστες θα πεθάνουμε κι εμείς. Το πώς είναι το θέμα…

Ο κεντρώος κ. Τσίπρας και εμείς οι… ακραίοι

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, 00:01
Ο κ. Τσίπρας δεν εισχώρησε εσχάτως στην αντίληψη περί κατάληψης όλων των… δομών του κράτους. Μπορεί τις βαθιά αυτές αντιδημοκρατικές απόψεις να τις έχουν εκφράσει δημόσια πρώτοι το alter ego του Παύλος Πολάκης και η συντρόφισσα Μπαζιάνα, αλλά ο γεννήτωρ νους είναι αναμφισβήτητα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.
Ο κεντρώος κ. Τσίπρας και εμείς οι… ακραίοι

Με τον Νόμο ή με την ακροδεξιά!

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, 00:01
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Δεν πυροβόλησαν χτες «οι κάτοικοι» στα νησιά κατά των ανδρών της ελληνικής αστυνομίας. Δεν ήταν «οι κάτοικοι» αυτοί που μπήκαν στο ξενοδοχείο και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Πρόκειται για ακροδεξιούς που επιδίωξαν να χυθεί αίμα. Λοιπόν! Ας αποφασίσουν οι διάφοροι Μουτζούρηδες: Με τον Νόμο ή με την ακροδεξιά. Όποιος θέλει αυτόνομες πολιτείες ανομίας στα νησιά θα αντιμετωπίσει και τις συνέπειες.
Με τον Νόμο ή με την ακροδεξιά!

Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι του καπνίσει

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, 00:01
Έπειτα από τα όσα πέρασαν οι νησιώτες μας επί 5 ολόκληρα χρόνια με την διαχείριση του προσφυγικού, θα μπορούσε κανείς να βρει δικαιολογημένη την αντίδρασή τους. Δεν θέλουν το πρόβλημα στην αυλή τους. Είναι εύκολο να τους πει κανείς λαϊκιστές και ακραίους. Όπως και να επισημάνει το αυτονόητο, ότι κάποιοι κέρδισαν πολλά χρήματα από τα ανοικτά κέντρα. Πάμε, όμως, να δούμε τα πράγματα από την αρχή.
Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι του καπνίσει

Δεν θα κλείσουμε τα σύνορα!

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, 00:01
Υπάρχουν δύο επιλογές για την κυβέρνηση στο θέμα της αντιμετώπισης του Κορονοϊού. Η μία είναι να κλείσει τα σύνορα . Κάτι που δεν το έχει κάνει μέχρι στιγμή άλλη χώρα στην Ευρώπη. Η δεύτερη είναι να προσπαθήσει να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική, γνωρίζοντας ότι οι επιδημίες δεν σταματάνε με διοικητικές πράξεις. Η κυβέρνηση αποφάσισε, λοιπόν, να αφήσει τον εντυπωσιασμό και να ακολουθήσει την οδό της λογικής.
Δεν θα κλείσουμε τα σύνορα!

Γιατί δεν έχουμε ακόμη βουλιάξει;

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, 00:01
Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, είπε ο «παρεξηγημένος» ΓΑΠ. Πολλά μπορείτε να του χρεώσετε, αλλά θα πρέπει να του αναγνωρίσετε ότι ώρες – ώρες είχε αυτό που λέμε έμπνευση ή αλλιώς επαφή με το υπερβατικό. Το ερώτημα είναι αν αλλάξαμε. Κι αν όχι γιατί δεν βουλιάξαμε. Λέτε να είναι αλήθεια ότι η «Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» ή μήπως δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα του λογαριασμού;
Γιατί δεν έχουμε ακόμη βουλιάξει;

Βγάλτε τις κουκούλες!

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, 00:01
Όλα τα πετυχημένα σενάρια βγαίνουν μέσα από την ζωή. Κάπως έτσι έγινε το «σπίτι των ανέμων» και ο «άνθρωπος δίχως πρόσωπο». Έπαιζαν τα σήριαλ και κορόμηλο εμείς από κάτω το δάκρυ. Οπότε, ερωτώ: Ποιος είναι ο Μάξιμος Σαράφης και ποια η Αικατερίνη Κελέση; Αν ζούσε ο συγχωρεμένος ο Φώσκολος θα σας έκανε κάθε βράδυ να στήνεστε γεμάτοι αγωνία μπροστά στις τηλεοράσεις σας.
Βγάλτε τις κουκούλες!

O ΣΥΡΙΖΑ απειλεί σοβαρά να κερδίσει τον πόλεμο

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, 00:01
Στα κρυφά σχολειά της αριστεράς οι καθοδηγητές δίδασκαν τους μικρούς κομμουνιστές ότι ο τελευταίος καπιταλιστής θα κρεμαστεί από τα έντερα του τελευταίου γραφειοκράτη. Στην εποχή του ερυθρού καπιταλισμού του Πεκίνου είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς ποιος είναι ο καπιταλιστής και ποιος ο γραφειοκράτης. Αυτός που θέλει πάντως να διορίσει 3-4 χιλιάδες δικαστικούς για να αλλάξει την… Δικαιοσύνη, γραφειοκράτης είναι σίγουρα. Μάλλον θα πεθάνει πρώτος… 
O ΣΥΡΙΖΑ απειλεί σοβαρά να κερδίσει τον πόλεμο

Και το μάθημα του «νόμου Κατσέλη» κόστισε ακριβά

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, 00:01
Οι διάφοροι νόμοι για την «προστασία» της πρώτης κατοικίας το μόνο που κατάφεραν ήταν να τραυματίσουν σοβαρά την αγορά ακινήτων και να επιφέρουν έτσι πλήγμα στην Οικονομία και στην πράξη να καταστρέψουν πολλούς ανθρώπους που επιχείρησαν δήθεν να διασώσουν. Η λύση δεν βρίσκεται στην παροχή ασπιρίνης για βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Αλλά σε σοβαρά στεγαστικά προγράμματα.
Και το μάθημα του «νόμου Κατσέλη» κόστισε ακριβά

Στείλτε τους τρομοκράτες στα κελιά!

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 00:01
«Σιγά τον εγκληματία»! Έτσι αντέδρασε εκλεγμένος βουλευτής του Κοινοβουλίου όταν του τέθηκε το θέμα της σύλληψης του γνωστού «τοξοβόλου». Δεν επρόκειτο περί λάθους. Το πιστεύουν. Η Αριστερά έχει υπερασπιστεί επί της ουσίας πολλές φορές την τρομοκρατία στο παρελθόν. Είναι μία στάση που ερμηνεύεται μόνο μέσα από την ανάγνωση των πιο σκοτεινών σελίδων της ελληνικής ιστορίας. Αλλά δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την πολιτική νομιμοποίηση της τρομοκρατίας και των παραφυάδων της.
Στείλτε τους τρομοκράτες στα κελιά!

Ας βάλουν μερικά (έστω) λεφτά στο τραπέζι

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, 00:01
Τι θα συνέβαινε αν τα επιτόκια δανεισμού είχαν υποχωρήσει σε επίπεδα κάτω του 1% επί Αλέξη Τσίπρα; Πρώτον, δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά αποδεχόμαστε την υπόθεση ως σενάριο εργασίας. Τότε, λοιπόν, η άρχουσα τάξη της χώρας θα οργάνωνε εκδηλώσεις λατρείας του μεγάλου ηγέτη. Σήμερα, είναι αρκετό να βάλει μερικά λεφτά στο τραπέζι. Για το καλό της πατρίδας.
Ας βάλουν μερικά (έστω) λεφτά στο τραπέζι

Η φορμόλη στα ψάρια και ο θάνατος της δημοσιογραφίας

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, 00:01
Οι πρώτες σελίδες των sites έχουν φιλοξενήσει εδώ και καιρό την καταγγελία πρώην εργαζόμενου σε εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας, σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες «ταΐζουν» τον κόσμο με φορμόλη. Βαριά κατηγορία. Ποιος θέλει στο τραπέζι του φορμόλη και άλλα δηλητήρια; Είναι όμως έτσι; Ή εμείς οι δημοσιογράφοι έχουμε παγιδευτεί στην λογική της αναπαραγωγής των αναρτήσεων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
Η φορμόλη στα ψάρια και ο θάνατος της δημοσιογραφίας

Χρειάζεται ανασχηματισμός;

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, 00:01
Ο Ανδρέας Παπανδρέου χρησιμοποιούσε τους ανασχηματισμούς ως καθαρτήριο ή ως εφαλτήριο ενός νέου κύκλου, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό του. Οι κυβερνήσεις του μπορεί να μην τα πήγαιναν καλά, αλλά ο ηγέτης τους έριχνε στα λιοντάρια τους ανεπιθύμητους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ευτυχώς, έχει άλλη λογική. Θα αλλάξει πρόσωπα. Όχι γιατί το θέλει το φιλοθεάμον κοινό, αλλά γιατί δεν «προχωράει» αλλιώς η δουλειά.
Χρειάζεται ανασχηματισμός;

MEGAs είσαι κύριε!

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, 00:01
Το Mega και πάλι στις οθόνες μας; Κάποιο λάθος θα έγινε. Άδικα πήγαν οι υπερωρίες των πραιτοριανών του Αλέξη Παππά; Συγνώμη, του Νίκου Τσίπρα ήθελα να πω. Και πάλι συγνώμη. Του Νίκου του Παππά, του αυτοκόλλητου του Αλέξη Τσίπρα. Μία απορία έχω ακόμη! Το έχουν μετανιώσει όσοι άφησαν τα κλειδιά του μαγαζιού πάνω στο τραπέζι και δραπέτευσαν; Το γιατί το έκαναν είναι μια άλλη ιστορία.
MEGAs είσαι κύριε!

Ο Παράδεισος δεν μπορεί να μας περιμένει

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, 00:01
Η ανάπτυξη είναι πράγματι η μοναδική βιώσιμη πρόταση για τη χώρα. Δύσκολη άσκηση! Μοιάζει με το να προσπαθεί κάποιος να σηκώσει από το κρεβάτι του έναν χρόνια κλινήρη ασθενή και να τον βάλει να τρέξει αμέσως σε ένα κατάμεστο από θεατές στάδιο. Η ελληνική οικονομία είναι βαριά ασθενής από την εποχή των προβληματικών του Αρσένη. Ο κ. Μητσοτάκης καλείται να ανακαλύψει το «μαγικό φίλτρο»...
Ο Παράδεισος δεν μπορεί να μας περιμένει

Δεν είναι άμοιρη ευθυνών η κυβέρνηση Τσίπρα

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, 00:01
Υπήρξε συνωμοσία σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων του κ. Τσίπρα; Εισαγγελείς ορκίζονται στο ευαγγέλιο για τον ρόλο του Μίμη Παπαγγελόπουλου. Να με συγχωρείτε, αλλά αν αυτό που καταλάβατε ότι κατάλαβαν όλοι συνέβαινε επί των ημερών της επάρατης, θα συνεδρίαζαν νυχθημερόν τα δημοτικά συμβούλια για την μετονομασία οδών και περιοχών. Σαν να λέμε Λεωφόρος Σαμαρά, Οδός Άδωνη, Πάρκο Βενιζέλου.
Δεν είναι άμοιρη ευθυνών η κυβέρνηση Τσίπρα