Θ. Μαυρίδης

Καρύδια VS μουρουνέλαιου και άλλες ιστορίες του λόγγου…

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, 01:01
Στην Ελλάδα υπάρχουν 1.300 ενδημικά φυτά, όταν στη Αγγλία έχουν καταγραφεί 12 και στην Γερμανία 8! Και ποιος έχει κάνει την καταγραφή στην Ελλάδα; Η μπύρα Carlsberg στις αρχές της δεκαετίας του 80. Ουδείς άλλος ενδιαφέρθηκε. Κι ας μιλάνε όλοι για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και για την πρωτογενή παραγωγή.
Καρύδια VS μουρουνέλαιου και άλλες ιστορίες του λόγγου…

Ο κύριος Τσίπρας κουράστηκε και κούρασε

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, 01:01
Η χώρα οδεύει σε εκλογές. Ο κύριος Τσίπρας αδυνατεί να σηκώσει άλλο το βάρος των ανεύθυνων πράξεών του. Πολύ θα ήθελε να συνεχίσει το χορό του παραλόγου, αλλά ουδείς άλλος είναι διατεθειμένος να περάσει μια νέα Βαρουφάκειο εποχή. Οι εκλογές μοιάζουν αυτή τη στιγμή με λύτρωση, και με την τελευταία ελπίδα της χώρας να γλυτώσει τα χειρότερα.
Ο κύριος Τσίπρας κουράστηκε και κούρασε

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της «νομισματικής παρένθεσης»!

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, 01:01
Συνεχίζουν την τακτική του Γιάνη του Βαρουφάκη περί «δημιουργικής ασάφειας». Στην πραγματικότητα πρόκειται για δημιουργική καταστροφή, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην δραχμή. Δεν κλείνουν την συμφωνία άμεσα, επειδή δεν θέλουν να την κλείσουν. Μεταθέτουν συνεχώς τον χρόνο, αν και ξέρουν ότι κάθε μέρα καθυστέρησης μας φέρνει πιο κοντά στο σχέδιο Σόιμπλε.
Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της «νομισματικής παρένθεσης»!

Η νίκη στις εκλογές έρχεται με ψήφους!

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, 00:01
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι κυβέρνηση για πολλά – πολλά ακόμη χρόνια αν δεν διαφυλαχτεί η ενότητα στην Νέα Δημοκρατία. Σε αυτό το σενάριο ποντάρουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα ο κάθε ένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Το ίδιο θα λέγαμε αν στην θέση της Ν.Δ ήταν το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ. Το ζητούμενο σήμερα είναι η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η νίκη στις εκλογές έρχεται με ψήφους!

Τα βάζουν με τον Πανούλη τον Κα(η)μμενούλη…

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, 01:01
Ξέρουν ότι ο Πάνος ο Καμμένος ζει το όνειρό του ως υπουργός των στρατών κι ότι δεν πρόκειται να αφήσει οικιοθελώς την ζωή με τα χακί. Οι «53», λοιπόν, τον κατηγορούν για το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής. Δεν έχουν το θάρρος να τα βάλουν με τον Αλέξη Τσίπρα και κτυπούν τον… Πανούλη! Όχι σύντροφοι, αυτό είναι άτιμο!
Τα βάζουν με τον Πανούλη τον Κα(η)μμενούλη…

Σχεδιάζουν τη μοναχική πορεία ενός ανάδελφου έθνους

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, 00:01
Με την απλή αναλογική δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση, εκτός κι αν έχουμε συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτό θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα. H σημερινή κυβέρνηση είναι προϊόν μιας τέτοιας συμφωνίας, της Αριστεράς με ένα παραδοσιακό κομμάτι της Δεξιάς. Βλέπετε να υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα;
Σχεδιάζουν τη μοναχική πορεία ενός ανάδελφου έθνους

Αφήστε τις σαμπάνιες στο ψυγείο για μία άλλη φορά…

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, 01:01
Τώρα που τελείωσαν σε όλους οι φαντασιώσεις για σκίσιμο των μνημονίων και άλλα τέτοια ακατανόητα για τους Σόιμπλε του σύγχρονου κόσμου μας, ας προσπαθήσουμε να έρθουμε για μία φορά σε επαφή με τον κόσμο του ρεαλισμού, για να δούμε, επιτέλους, τι μας μένει να κάνουμε.
Αφήστε τις σαμπάνιες στο ψυγείο για μία άλλη φορά…

Ο Αλέξης φεύγει!

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, 01:01
Η τελευταία «στρατηγική επιλογή» του Αλέξη Τσίπρα είναι να αντέξει μέχρι τις γερμανικές εκλογές και να δει τον δόκτωρ Σόιμπλε να καταπίνει το μπαστούνι του. Μέχρι τότε ελπίζει να γίνει ένας χαμός με Λεπέν, Γκρίλο και ό,τι άλλο προκύψει. Ο Αλέξης ποντάρει στο χάος, αλλά δεν θα προλάβει, να μας πάρει μαζί του! Βρισκόμαστε μία ανάσα από τις εκλογές.
Ο Αλέξης φεύγει!

Συλλάβετε τον Βγενόπουλο!

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, 00:01
Ούτε σε μπανανία δεν συμβαίνουν αυτά! Ο Ανδρέας Βγενόπουλος καταγγέλλει την πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, κατά της οποίας έκανε μάλιστα και μηνυτήρια αναφορά για τα αδικήματα της δωροληψίας και της απόπειρας εκβίασης! Ελπίζουμε να ξεπεράσουμε σύντομα όλοι το σοκ από το απίστευτο των καταγγελιών. Διότι δεν εξηγείται διαφορετικά η αφωνία. Ή ήπιαν το αμίλητο νερό ή το σοκ ήταν μεγάλο…
Συλλάβετε τον Βγενόπουλο!

Παρακολουθήσεις και άλλα πράγματα του διαβόλου!

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, 01:01
Το ΚΚΕ κατήγγειλε ότι τα τηλέφωνά του παρακολουθούνται, όπως και άλλων κομμάτων. Και τι βρήκε να πει η υπεύθυνη κυβέρνησή μας; Ότι είναι πολύ σοβαρές οι καταγγελίες! Δεν είχαμε αμφιβολία γι αυτό. Το ΚΚΕ είναι ένα σοβαρό μαγαζί. Έχει συνέπεια, τεχνογνωσία, αξιοπιστία. Το ερώτημα, όμως, παραμένει: Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο; Πόσα βαλιτσάκια κυκλοφορούν;
Παρακολουθήσεις και άλλα πράγματα του διαβόλου!

Είναι τόσο ανίκανοι ή…

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016, 01:01
Αυτό Αλέξη δεν είναι νίκη. Πήρες το «απόλυτο τίποτα». Ωστόσο, είσαι υποχρεωμένος να πάρεις ό,τι σου δίνουν, όπως έκαναν νωρίτερα ο Αντώνης κι ο Γιώργος. Το θέμα Αλέξη είναι ότι δεν έχεις το παρακάτω! Χτες έφυγαν κι οι Αζέροι. Δεν γίνεται έτσι δουλειά. Και παρακάλα να μην μας έχουν στήσει εκεί στο Τέξας κάποιο περίεργο παιγνίδι...
 Είναι τόσο ανίκανοι ή…

Αντί για λεύκες, γιατρέ μου, βλέπω στο δρόμο Πολάκηδες και Ζουράριδες…

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, 01:01
Το κουδούνι κτυπούσε δαιμονισμένα. Σηκώθηκα με το ζόρι και σύρθηκα αργά-αργά μέχρι την πόρτα. Bρέθηκα πρόσωπο με πρόσωπο με το κτήνος! Φορούσε ένα προσωπείο του υπουργού Ζουράρι. Γύρισα στο κρεβάτι για να συνεχίσω τον εφιάλτη, από εκεί που τον σταμάτησε ο βίαιος θόρυβος του υπουργού: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση!
Αντί για λεύκες, γιατρέ μου, βλέπω στο δρόμο Πολάκηδες και Ζουράριδες…

Ο πατέρας του Ερνέστο και η μοναξιά του Μοσκοβισί

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, 01:01
Ο πρόεδρος Αλέξης άφησε μόνους πίσω στην Αθήνα τους λαβωμένους συνεργάτες του να μονομαχήσουν με όσες δυνάμεις τους επέμειναν με τους σκληρούς τροϊκανούς κι έτρεξε στην Αβάνα να αποχαιρετήσει τον Φιντέλ. Ίσως να σκέφτηκε ότι διαφορετικά δεν θα μπορούσε στο μέλλον να συγχωρέσει στον εαυτό του. Άλλωστε, πόσοι ακόμη κομμουνιστές ηγέτες έμειναν σε αυτό τον κόσμο;
Ο πατέρας του Ερνέστο και η μοναξιά του Μοσκοβισί

Εντάξει, εμείς δεν έχουμε plan B. Ο Σόιμπλε;

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, 01:01
Ο μύθος θέλει τους Γερμανούς να είναι έτοιμοι για οτιδήποτε. Στα υπόγεια της καγκελαρίας πρέπει να υπάρχει Plan B για το πώς θα αντιδράσει το Έθνος ακόμη και μετά από εισβολή εξωγήινων. Είναι έτσι; Ή ακόμη και οι Γερμανοί έχουν τον Έλληνα μέσα τους; Τι θα κάνει ο δόκτωρ Σόιμπλε μετά το ιταλικό δημοψήφισμα και τι σχέση έχουν όλα αυτά με την Ελλάδα;
Εντάξει, εμείς δεν έχουμε plan B. Ο Σόιμπλε;

Τι τις θέλετε τις εκλογές νεοφιλελεύθερα γατάκια;

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, 01:01
Οι εκλογές δεν κάνουν καλό στον τόπο! Αφήστε που μπορεί να ανατραπεί κι η σημερινή πλειοψηφία της Αριστεράς. Κι αν χαθεί, πώς θα γίνουμε άλλη φορά μάρτυρες ενός τέτοιου ιστορικού γεγονότος; Γι\\' αυτό σας λέω! Τελειώσαμε με τις εκλογές! Θα αποτύχει ο Τσίπρας; Υπάρχει ο Δραγασάκης. Θα αποτύχει κι εκείνος; Σταθάκης! Εγγύηση, εμπιστοσύνη!
Τι τις θέλετε τις εκλογές νεοφιλελεύθερα γατάκια;

«Καταστροφές μεγάλες και σκληρές γίνονται»...

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, 01:01
Τις τελευταίες ημέρες η ίδια η ζωή δίδει την απάντηση στο φιλοσοφικό ερώτημα που μας απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια: «Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα»; Σύντομα θα πάρουμε και τις άλλες απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχαμε. Όπως, «ήταν καλύτεροι οι προηγούμενοι»; «Δεν θα μάθει κάποια στιγμή το παιδί»;
«Καταστροφές μεγάλες και σκληρές γίνονται»...

Χωρίς την στήριξή τους ο Αλέξης θα είχε ήδη πάει σπίτι του!

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, 01:01
Και ξαφνικά «ανακάλυψαν» ότι οι εκλογές θα κάνουν ζημιά στον τόπο. Μακάρι να έλεγαν τα ίδια τον Χειμώνα του 2014, όταν ο Τσίπρας δεν συναίνεσε για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας και προκάλεσε έτσι εκλογές. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας! Εκλογές ζήτησαν ο Κυριάκος και η Ν.Δ.. Δεν κατέβασαν στον δρόμο αγανακτισμένους, δεν γιαούρτωσαν κόσμο, δεν διέκοψαν παρελάσεις.
Χωρίς την στήριξή τους ο Αλέξης θα είχε ήδη πάει σπίτι του!

Τους ψήφισε και πάλι ο σοφός λαός!

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, 01:01
Τώρα που το συνδικαλιστικό κίνημα στο ΤΕΕ βούτηξε στην κολυμπήθρα των εκλογών και εξήλθε από αυτή πλήρως ανανεωμένο, θα δούμε, άραγε, κάποια ουσιαστική παρέμβαση για το θέμα της Τράπεζας Αττικής; Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε οι συνδικαλιστές να σείουν τα πατώματα και ο κόσμος να αναζητά την αλήθεια. Όχι; Δεν είναι έτσι;
Τους ψήφισε και πάλι ο σοφός λαός!

Amigos, τώρα και Αθήνα-Λίμα με διακτινισμό…

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, 01:01
Εκατομμύρια λαού έχουν βγει στους δρόμους και πανηγυρίζουν στην Αθήνα την δεύτερη αξιολόγηση! Την κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, την νέα μείωση των συντάξεων. Ο ΣΕΒ εξέδωσε ανακοίνωση: «Μόνο στην Ελλάδα και την Χιλή του Πινοσέτ». Παραπλανηθήκαμε! Ποια Βενεζουέλα; Τους παρεξηγήσαμε! Σε Χιλή ήθελαν οι άνθρωποι να μας μετατρέψουν!
Amigos, τώρα και Αθήνα-Λίμα με διακτινισμό…

Γιατί ο Τσίπρας πιστεύει ότι θα παραμείνει!

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, 01:01
Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν πρόκειται να πέσει σύντομα, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία από τις χειρότερες κυβερνήσεις που πέρασαν ποτέ. Δεν θα πέσει επειδή έχει την απεριόριστη στήριξη των δανειστών. Αυτοί οι οποίοι έβριζαν τους άλλους ως «γερμανοτσολιάδες», οι οπαδοί του «όχι», είναι εκείνοι που σήμερα λένε «ναι» σε όλα! Ακόμη και για εκείνα που δεν του το ζητάνε!
Γιατί ο Τσίπρας πιστεύει ότι θα παραμείνει!