Θ. Μαυρίδης

Κε Μηταράκη, εμείς ζούμε ακόμη σε οθωμανικό θύλακα

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Ο αναγνώστης μας Σ.Σ, μηχανικός στο επάγγελμα, αισθάνεται πιστός υπήκοος του Πατισάχ και δηλώνει δυστυχής που εξαιτίας αυτού του γεγονότος δεν μπορεί να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της Γιάννας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Αιτία, η σχέση… στοργής που ανέπτυξε με τον ΕΦΚΑ. Όχι ότι είναι ο μοναδικός Έλληνας που περιμένει να του επιστρέψει λεφτά το ελληνικό δημόσιο…
Κε Μηταράκη, εμείς ζούμε ακόμη σε οθωμανικό θύλακα

Τι μας κάνεις κύριε Ντόναλντ;

Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Την μία ημέρα ο Ντόναλντ Τραμπ μας είπε ότι αυτός τελείωσε με την Συρία και ότι συνομίλησε σχετικώς και με τον Ταγίπ. Κοινώς, είπε στους Τούρκους «καλό κυνήγι». Το ίδιο απόγευμα προειδοποίησε την Τουρκία να μην υπερβεί τα… εσκαμμένα και την αμέσως επόμενη δήλωσε ότι είναι και με την Τουρκία και με τους Κούρδους. Και θέλουμε εμείς τώρα να κοιμηθούμε ήσυχοι…
Τι μας κάνεις κύριε Ντόναλντ;

Θεέ μου μεγαλοδύναμε, που σαι ψηλά εκεί πάνω…

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Δεν περιμένω οι Αμερικανοί να στείλουν τον στόλο τους για να σώσουν την Ελλάδα. Απέχουν κάποια χιλιάδες μίλια. Περίμενα, όμως, η ΕΕ να έχει ήδη αναλάβει δράση για να υπερασπιστεί τα δίκαια της Κύπρου. Δεν ξέρω τι μπορούμε να περιμένουμε ως βοήθεια και από ποιόν. Καλό, όμως, είναι να μην κάνουν οι Ευρωπαίοι σαν να έχουν ισχύ και εμείς σαν να απολαμβάνουμε προστασίας.
Θεέ μου μεγαλοδύναμε, που σαι ψηλά εκεί πάνω…

Υπάρχουν οι 180 ψήφοι;

Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Η αριθμητική λέει ότι οι 158 έδρες της Νέας Δημοκρατίας και οι 22 του ΚΙΝΑΛ μας δίνουν άθροισμα 180. Πρόκειται για ένα μαγικό νούμερο, όταν συζητούμε για την συνταγματική αναθεώρηση και κατ΄ επέκταση και για τον εκλογικό νόμο. Αν το 180 υπάρχει πράγματι, κατά πως λένε, τότε υπάρχει πιθανότητα να δούμε την κανονικότητα να επιστρέφει. Έχουμε, πάντως, σοβαρούς λόγους να αμφιβάλουμε!
Υπάρχουν οι 180 ψήφοι;

Δεν υπάρχει σωτηρία! Επιστροφή στο μαμ, κακά και νάνι!

Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Σας το λέω εγώ που έχω αρθρογραφήσει επανειλημμένως υπέρ της συναίνεσης. Με τον διάβολο μπορεί κανείς να συμμαχήσει και να ελπίζει. Με τον ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται. Πολύ σωστά ο Κωστής Χατζηδάκης τους είπε χτες ότι είναι «για ομαδική ψυχοθεραπεία». Οι βουλευτές της ψεκασμένης αριστεράς δεν κύρωσαν τρεις συμβάσεις που είχε υπογράψει προεκλογικά ο κ. Τσίπρας για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
Δεν υπάρχει σωτηρία! Επιστροφή στο μαμ, κακά και νάνι!

Όταν ο Καραμανλής έτρωγε «ξύλο» για την ΠΕΣΙΝΕ

Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου παραγωγής ρεύματος του Ομίλου Μυτιληναίου ήταν η ευκαιρία για να περπατήσω στα κόκκινα από τον βωξίτη χώματα του Αλουμινίου της Ελλάδας. Και να μακαρίσω τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, για το γεγονός ότι έφερε στην Ελλάδα την επένδυση της ΠΕΣΙΝΕ. Απλά πράγματα: Αν ο Καραμανλής είχε υποχωρήσει στις αφόρητες πιέσεις των αντιπάλων του θα είχαμε σήμερα το απόλυτο τίποτα…
Όταν ο Καραμανλής έτρωγε «ξύλο» για την ΠΕΣΙΝΕ

Τι έγιναν τα λεφτά του προσφυγικού;

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Το 2015 η Ελλάδα πλημμύρισε από πρόσφυγες που αναζητούσαν καταφύγιο στην ασφάλεια της Δύσης. Ήταν τότε που εμείς κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να πάμε στον τρίτο κόσμο. Απειλήσαμε δε να γεμίσουμε τις πρωτεύουσες της Ευρώπης με τζιχαντιστές. Τέλος πάντων, οι πρόσφυγες σταμάτησαν να λιάζονται. Κι εταιρείες catering ανέλαβαν να τους ταΐσουν. Όλα καλά; Οι δουλειές, πώς πάνε;
Τι έγιναν τα λεφτά του προσφυγικού;

Ένα αναπτυξιακό, Άδωνι, δεν φτάνει!

Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Το «Κίνημα» αντιλαμβάνεται ότι το αναπτυξιακό νομοσχέδιο καταπολεμά αποτελεσματικά την φτώχεια. Κινδυνεύει να τελειώσει έτσι η δεξαμενή άντλησης επαναστατών! Γι αυτό και οι δυνάμεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κατεβάζουν πάλι τα στρατά τους αύριο Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας. Ο σύντροφος Τέλης Αϊβαλιώτης, γνωστός φιλελευθερόφρων, πάντως, είχε την υπομονή να μετρήσει τους διαδηλωτές στην προηγούμενη απεργία: Έφτασαν τα 1867 άτομα.
Ένα αναπτυξιακό, Άδωνι, δεν φτάνει!

Τα χέρια τους είναι βαμμένα από το μαύρο της ανελευθερίας

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Κυβέρνησαν 4,5 χρόνια και επανέφεραν στην χώρα μνήμες Εμφυλίου. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 και η σκευωρία της Novartis αποτελούν τον τάφο του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς. Και γι' αυτό πρέπει η έρευνα να πάει μέχρι το τέλος. Ούτε ένας συμβιβασμός με την Ιστορία. Για να μην κρυφτούν άλλη φορά στο μέλλον πίσω από πράσινους θάμνους και ροζ κορδέλες.
Τα χέρια τους είναι βαμμένα από το μαύρο της ανελευθερίας

Ο κύριος Μίμης, ο κ. Πρόεδρος και το κοινό τους πάθος

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Ο κύριος Μίμης υπήρξε κάτι περισσότερο από υπουργός του κ. Τσίπρα, αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης. Ήταν μία από τις σφραγίδες στο συμβόλαιο των αντιμνημονιακών για τη συγκρότηση του μετώπου του «όχι». Ήταν ένας από τους θεματοφύλακες της συμφωνίας, εκπροσωπώντας έναν από τους βασικούς εταίρους της κοινοπραξίας. Το γκρέμισμα του τείχους θα δείξει το εσωτερικό της αυλής. Μην έχετε αμφιβολία! Οι βασιλείς είναι γυμνοί!
Ο κύριος Μίμης, ο κ. Πρόεδρος και το κοινό τους πάθος

Όταν ο Πέτρος αποφάσισε να σώσει την ψυχή του…

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Αυτά είναι τα ωραία! Ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης είναι κατά τον δημοκράτη Πέτρο Κόκκαλη «ερασιτέχνης φασίστας». Επειδή ο φιλελεύθερος και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ. Δοξιάδης στιγμάτισε την στάση των Ελλήνων ευρωβουλευτών στο θέμα του ψηφίσματος για τα εγκλήματα των ναζί και των κομμουνιστών. Τελικώς, ο κ. Κόκκαλης έγινε ένας γνήσιος αριστερός: Ονομάζει «φασίστα» όποιον διαφωνεί μαζί του.
Όταν ο Πέτρος αποφάσισε να σώσει την ψυχή του…

Κόκκινη παντοδυναμία με την βούλα της ΝΔ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Υπάρχει μία μοναδική ευκαιρία για τον χώρο της κεντροδεξιάς να «διορθώσει» τις στρεβλώσεις του παρελθόντος που κατέστησαν την αριστερή ιδεολογία κυρίαρχη στην Ελλάδα. Αν ακόμη και τώρα και έπειτα από 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ η κεντροδεξιά δεν είναι σε θέση να περάσει στην αντεπίθεση και εξακολουθεί να ορίζεται από τα φοβικά της σύνδρομα, τότε ας ετοιμαζόμαστε για μια ακόμη εποχή κόκκινης παντοδυναμίας.
Κόκκινη παντοδυναμία με την βούλα της ΝΔ

Μέσα στον λάκκο της Novartis έχει φίδια πολλά…

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Μέρες 2018. Προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis επρόκειτο να καταθέσει την Δευτέρα. Την Κυριακή το πρωί, όμως, η κατάθεσή του είναι ήδη πρωτοσέλιδη σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα! Είναι προφανές ότι κάπου εκεί βρίσκεται η άκρη του νήματος, στους προστατευόμενους μάρτυρες. Και από εκεί θα πρέπει κανείς να ξεκινήσει. Και να το πάει μέχρι το τέλος! Χωρίς να φοβηθεί από το τι μπορεί να βρει…
Μέσα στον λάκκο της Novartis έχει φίδια πολλά…

120 δόσεις: Πιο επικίνδυνοι οι σαμποτέρ ή οι γραφειοκράτες;

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων οδηγείται σε αποτυχία. Η αγορά χάνει μία ευκαιρία και η κυβέρνηση αρκετούς πόντους στην δική της εκλογική πελατεία. Ότι το «υπάρχον σύστημα» των… εσόδων αγωνιά για την επιβίωσή του στις νέες συνθήκες που διαμορφώνουν οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι γεγονός. Ότι οι γραφειοκράτες ήσαν ανέκαθεν εχθροί της επιχειρηματικότητας, επίσης. Και η κυβέρνηση που είναι;
120 δόσεις: Πιο επικίνδυνοι οι σαμποτέρ ή οι γραφειοκράτες;

Τι έχουν τα έρμα (οι 120 δόσεις) και ψοφάνε…

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Δεν είναι που οι άνθρωποι δεν είχαν χρόνο για να ενταχθούν στις 120 δόσεις. Είναι που η ρύθμισή σας, σύντροφοι της κεντροδεξιάς, είναι λειψή. Οι Συριζαίοι είχαν κάθε δικαίωμα να αποτύχουν, επειδή ήσαν ανίκανοι και άσχετοι. Αλλά εσείς, σύντροφοι αυτής της πλευράς της όχθης, είστε πιο κοντά στο επιχειρείν. Δεν έχετε μελετήσει το πρόβλημα! Αν το είχατε κάνει δεν θα προλαβαίνατε να μετράτε αιτήσεις!
Τι έχουν τα έρμα (οι 120 δόσεις) και ψοφάνε…

Λάτσης – «Άλλοι» 1-0

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Ο Όμιλος Λάτση επενδύει στην προοπτική της χώρας 650 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα άλλοι Έλληνες (;) επιχειρηματίες δολοπλοκούν για να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Είναι δύο Ελλάδες. Η Ελλάδα της ανάπτυξης και η Ελλάδα της διαπλοκής. Αυτοί που βάζουν λεφτά από την τσέπη τους και εκείνοι που έχουν συνηθίσει μόνο να παίρνουν και μάλιστα από το υστέρημα του ελληνικού λαού.
Λάτσης – «Άλλοι» 1-0

Ο Κυριάκος δεν ήρθε στην εξουσία ως μασκοφόρος εκδικητής

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε Δικαιοσύνη και όχι γκιλοτίνες στους δρόμους για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Η σκευωρία Novartis είναι ένα μεγάλο πολιτικό και δικαστικό σκάνδαλο. Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ίδιος με τους άλλους. Αν έσερνε χωρίς στοιχεία ένα πρώην πρωθυπουργό σε δίκη, όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, τότε δεν θα ήταν ο Κυριάκος που ξέρουμε!
Ο Κυριάκος δεν ήρθε στην εξουσία ως μασκοφόρος εκδικητής

Ο μήνας του μέλιτος τελειώνει, επιστροφή στην… κανονικότητα!

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Τις πρώτες εβδομάδες κάθε νέα κυβέρνηση απολαμβάνει τη (σχεδόν) καθολική αποδοχή. Ο μήνας του μέλιτος, όμως, κάποτε τελειώνει και τότε επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Σε εκείνη που η διαπλοκή επιδιώκει ανεφάρμοστες λύσεις, που τα μέσα ενημέρωσης «απαιτούν» διαγραφή χρεών και που οι κανονικοί άνθρωποι εκλιπαρούν για άμεση βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Η «κανονικότητα» θέλει, δυστυχώς, τις κυβερνήσεις να μην ικανοποιούν τους… κανονικούς ανθρώπους.
Ο μήνας του μέλιτος τελειώνει, επιστροφή στην… κανονικότητα!

Ο Αλέξης και επίσημα «χορηγός» του Κυριάκου!

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Ο Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη ήταν καλός! Μίλησε στο ακροατήριο που ήθελε να απευθυνθεί κι αυτό το ακροατήριο τον αποθέωσε. Ο Αλέξης στην Θεσσαλονίκη έκανε τις επιλογές του. Διέψευσε όσους πίστευαν στην μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, κάνοντας σαφές ότι ο ίδιος επέλεξε πάλι τον δρόμο του λαϊκισμού. Διευκολύνει πολιτικά τον Κυριάκο, αλλά ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας.
Ο Αλέξης και επίσημα «χορηγός» του Κυριάκου!

Η Φώφη σε κόκκινο φόντο, το ΠΑΣΟΚ σε σύγχυση

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Ένα από τα αναπάντητα ερωτήματα της ιστορίας είναι οι πιθανές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας αν η Ένωση Κέντρου είχε τελικά καταλήξει στον νόμιμο της κληρονόμο, στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, και όχι στον ακραίο ριζοσπάστη σοσιαλιστή Ανδρέα Παπανδρέου. Η απάντηση ίσως δοθεί τώρα, έπειτα από δεκαετίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριαρχεί στον χώρο του κέντρου! Έχει βέβαια και τις βοήθειες από τη Φώφη…
Η Φώφη σε κόκκινο φόντο, το ΠΑΣΟΚ σε σύγχυση

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 08/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα