Θ. Μαυρίδης

Κι είδα ένα σιντριβάνι!

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, 00:01
Κατέβηκα την Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια. Θέλησα να δω το επίτευγμα του δημάρχου. Φτάνοντας στην γωνία με την Πατησίων σήκωσα τα μάτια μου. Και τι βλέπω; Ένα σιντριβάνι! Εκείνη την ώρα δεν ξέρω τι περίμενα να δω. Αυτό πάντως που είδα ήταν απλό και όμορφο. Κι έμεινα ώρα να το κοιτάω, όπως ακριβώς έκανα πέντε χρονών, όταν για πρώτη φορά βρέθηκα στο κέντρο του κόσμου...
Κι είδα ένα σιντριβάνι!

Θυμηθείτε το Χρηματιστήριο

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, 00:01
Το χρηματιστήριο είναι ένα βασικό εργαλείο για την οικονομική ανάπτυξη. Σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, όχι. Μετά την «ποινικοποίηση» της χρηματιστηριακής φούσκας του 1999, το χρηματιστήριο μπήκε στα μαύρα κατάστιχα. Κυβερνήσεων, τραπεζών, κοινού. Το χρηματιστήριο πέθανε μαζί με τις ελπίδες εκατοντάδων χιλιάδων μικροεπενδυτών, ότι θα μπορούσαν να κερδίσουν τον επιούσιο με μόνο εφόδιο μια οθόνη και μια online σύνδεση για την παρακολούθηση της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου.
Θυμηθείτε το Χρηματιστήριο

Φάγανε και φάγανε και φάγανε...

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, 00:01
Έχουν περάσει από αυτή την χώρα ευρωπαϊκά πακέτα και πακέτα. Και έπεσαν όλα μαζί μέσα στην μεγάλη μαύρη τρύπα που είχε πέσει νωρίτερα και το πακέτο Μάρσαλ. Γι αυτό και η καχυποψία τόσων ανθρώπων για το νέο ευρωπαϊκό πακέτο – μαμούθ. Η αναγνώστριά μας Ε.Ι. Μας γράφει σήμερα γιατί έφυγε τρέχοντας στο εξωτερικό. Επειδή τρόμαξε από τα πιράνχας που συνάντησε στα προηγούμενα «πακέτα στήριξης».
Φάγανε και φάγανε και φάγανε...

Δεν κινδυνεύεις Κυριάκο από την αντιπολίτευση

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020, 00:01
Όσοι άκουσαν για τα δισεκατομμύρια της Ευρώπης και έσπευσαν στα μπαούλα τους για να ανασύρουν το εγχειρίδιο του καλού κατεργάρη, καλό είναι να κάνουν λίγο κράτει. Δεν γίναμε δα και η πρεσβεία του Παραδείσου επί της γης, αλλά αυτή η κυβέρνηση κάνει και ορισμένα πράγματα σωστά. Η Επιτροπή του νομπελίστα Χριστόφορου Πισσαρίδη θα προτείνει το πού και το πώς. Είναι μία καλή αρχή! Υπάρχουν και οχτροί!
Δεν κινδυνεύεις Κυριάκο από την αντιπολίτευση

Η προοπτική μιας σαρωτικής νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, 00:01
Τα χρήματα της Ευρώπης αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στην Οικονομία και στην πολιτική σκηνή. Ο «άχαστος» και το επιτελείο του είχαν ποντάρει στην οικονομική κατάρρευση, σε ένα νέο κίνημα της πλατείας. Δημιουργούνται συνθήκες παντοκρατορίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αρκεί να μπορέσει να κάνει την δουλειά. Να μην γίνει των… ΕΣΠΑ και να εκμεταλλευτούμε αυτή την τελευταία ευκαιρία για να αλλάξουμε την χώρα.
Η προοπτική μιας σαρωτικής νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 00:01
Να σας πω τι σημαίνουν τα 22 δισεκατομμύρια που θα πέσουν με μορφή επιχορηγήσεων στην ελληνική Οικονομία. Ακόμη μία απόδειξη ότι ο Θεός της Ελλάδας υπάρχει. Επιτροπή Περιφέρειας ζήτησε από τεχνική εταιρεία να… «επικαιροποιήσει» βεβαίωση της αρχαιολογίας! Λες και στο ίδιο οικόπεδο μετοίκισαν μέσα σε έξι χρόνια… άλλοι αρχαίοι! Γι αυτό σας λέω. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!
Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση

Ιστορίες της Lady G.A.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:01
Προσπαθώ να φανταστώ την ώρα που ο προλετάριος εργαζόμενος στην Επιτροπή Ελλάδα 2021 θα πληροφορούσε την Lady G.A. για το ακατονόμαστο της ανάρτησης άρθρου του φίλου Αριστείδη Χατζή για το ήρωα της επανάστασης, τον δικό μας, τον κατάδικό μας Γεώργιο Καραϊσκάκη. Την φαντάζομαι να σηκώνει αργά - αργά το ακουστικό, να ακούει την εξιστόρηση και να απαντά: «Τι μου λέτε»;
Ιστορίες της Lady G.A.

Απέναντι στο δεύτερο κύμα επιθέσεων της Τουρκίας

Τρίτη 26 Μαΐου 2020, 00:01
Οι «προφητείες» θέλουν την Κωνσταντινούπολη να περνάει σε χέρια ελληνικά και ο μισός και πλέον πληθυσμός της Πόλης να βαπτίζεται χριστιανικός. Λογικό! Αλλιώς δεν βγαίνει το αφήγημα. Πως να ενσωματώσει κανείς μία Πόλη με διπλάσιο πληθυσμό απ' αυτόν της Ελλάδας; Το δυστύχημα είναι ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας βασίζεται σε μύθους που κτίστηκαν από κύκλους που έχουν βαθιά πίστη σε ένα φαντασιακό περιβάλλον.
Απέναντι στο δεύτερο κύμα επιθέσεων της Τουρκίας

Ο αντιγερμανισμός βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντά μας

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, 00:01
Οι Γερμανοί δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί άνθρωποι. Είναι το ίδιο καλοί ή κακοί με τους Έλληνες, τους Αμερικανούς ή τους Κινέζους. Κοιτούν το δικό τους συμφέρον, όπως κάνει ο κάθε άλλος σ' αυτό τον κόσμο. Όσο η Ενωμένη Ευρώπη συμβαδίζει με τα συμφέροντα των Γερμανών, τόσο θα χρηματοδοτούν ενέργειες που θα ενισχύουν αυτή την προοπτική.
Ο αντιγερμανισμός βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντά μας

Φτάνει πια κύριε Κυρανάκη!

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 00:01
Αν για κάτι ξεχωρίζει ο αστικός χώρος από τα άκρα είναι η πολιτική ευπρέπεια. Η υπεράσπιση και η αποδοχή της άλλης άποψης, η πολιτισμένη αντιπαράθεση με επιχειρήματα, η πολυφωνία. Ύβρεις, τραμπουκισμοί και συμπεριφορές πεζοδρομίου δεν έχουν σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό που θέλουμε να εκπροσωπούμε. Οι Κυρανάκηδες είχαν πολλές ευκαιρίες μέχρι σήμερα για να αποδείξουν ότι τους έχουμε «παρεξηγήσει». Αυτοί έχουν μάλλον παρεξηγήσει τις δικές μας ανοχές.
Φτάνει πια κύριε Κυρανάκη!

Καλά τα πήγε χτες ο Κυριάκος, αλλά...

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 00:01
Αν ήμουν Γερμανός τουρίστας θα είχα έναν προφανή λόγο να αποφασίσω να έρθω αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Αν ήμουν όμως Γερμανός επενδυτής δεν θα είχα τον παραμικρό λόγο για να επενδύσω στην Ελλάδα. Εξαιρετικά τα χτεσινά μέτρα για τον κορονοϊό, αλλά δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων. Θέλουμε τον Γερμανό τουρίστα, αλλά περισσότερο πρέπει να μας ενδιαφέρει ο Γερμανός επενδυτής.
Καλά τα πήγε χτες ο Κυριάκος, αλλά...

Ας ξεκινήσουμε στον τουρισμό με την αλφαβήτα

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 00:01
Να συμφωνήσουμε ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας. Όχι αν θα έπρεπε να είναι, αλλά τι λένε τα στοιχεία. Από την άλλη, τα στοιχεία λένε και κάτι ακόμη! Ότι η «βαριά βιομηχανία» της χώρας δεν είναι στο γκρουπ των... «αρίστων» της Ευρώπης. Ναι μεν ζούμε στην ομορφότερη γωνιά της γης, αλλά, κατά τα φαινόμενα, δεν είμαστε και ο εξυπνότερος λαός του πλανήτη. Αν ήταν άλλοι στη θέση μας, θα είχαν εκμεταλλευτεί καλύτερα το... οικόπεδο.
Ας ξεκινήσουμε στον τουρισμό με την αλφαβήτα

Σωκράτης και Βαρδής: Μόνο ΠΑΣΟΚ!

Τρίτη 19 Μαΐου 2020, 00:01
Μια από τις πιο σημαντικές, τις πιο ιστορικές και καθοριστικές αναμετρήσεις του παρελθόντος ήταν αυτή του Ομίλου Βαρδινογιάννη και του Ομίλου Κόκκαλη. Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού, το παλιό εναντίον του καινούργιου, ο φιλόδοξος Σωκράτης του ανατολικού μπλοκ εναντίον του πανίσχυρου τότε Βαρδή της τροφοδοσίας του έκτου στόλου. Κι αυτό το παιγνίδι ήταν ... στημένο, η τράπουλα σημαδεμένη. Ήταν και οι δύο ... ΠΑΣΟΚ!
Σωκράτης και Βαρδής: Μόνο ΠΑΣΟΚ!

Αφορίστε μας, αφορεσμένοι!

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, 00:01
Ναι, το σάλιο κολλάει ασθένειες, η γη είναι στρογγυλή και οι γάτες δεν είναι διαβολικά όντα. Σε άλλες τρεις χιλιάδες χρόνια ίσως αποδεχτούμε το προφανές, ότι ο Θεός, αν υπήρχε, δεν θα καταδεχόταν να «εκπροσωπείται» από Αμβρόσιους. Στο μεταξύ οι ιδεοληπτικοί μπορεί να έχουν ξεκληρίσει μέχρι τότε το ανθρώπινο είδος με την θεία κοινωνία. Δεν είμαι άθεος και άπιστος. Μισώ, όμως, τους θεομπαίχτες. Μικρό το αμάρτημά μου, Δέσποτα...
Αφορίστε μας, αφορεσμένοι!

Το πολύ – πολύ να μαζέψουν έτσι τα ναυτάκια του 6ου στόλου

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, 00:01
Ένα εμπορικό κατάστημα που οφείλει σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία θα αντιμετωπίσει και δικαίως την οργή του κ. Πιτσιλή. Αν πρόκειται όμως για μεγάλη επιχείρηση που οφείλει μερικά εκατομμύρια ευρώ, τότε οι αρμόδιες αρχές θα κλείσουν τα μάτια. Αν δε η επιχείρηση είναι κάποιο Μέσο Ενημέρωσης, τότε οι αρμόδιες αρχές κλείνουν και στόμα και αφτιά.
Το πολύ – πολύ να μαζέψουν έτσι τα ναυτάκια του 6ου στόλου

Τα ναυάγια της σημερινής κυβέρνησης τα γνωρίζουμε...

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, 00:01
Δεν θα αποχωριζόμουν κάτι πολύτιμο για να διαβάσω την αξιολόγηση των υπουργών του επίμονου εργάτη του Μαξίμου Άκη Σκέρτσου. Στην συνείδηση του κόσμου πολλοί υπουργοί μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και βρέθηκαν ελλιποβαρείς. Δεν περιμένουν να διαβάσουν κάποιου είδους εισαγγελική απόφαση για να μάθουν τι είδαν και τι άκουσαν όλο αυτό τον καιρό. Τα υποψήφια θύματα του ανασχηματισμού έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν. Δεν είναι λίγο πράγμα να αποχαιρετά κανείς την dolce vita...
Τα ναυάγια της σημερινής κυβέρνησης τα γνωρίζουμε...

Kramer vs Kramer ή τα μυαλά στα κάγκελα!

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, 00:01
Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Η διοίκηση μιας Ανεξάρτητης Αρχής να στρέφεται εναντίον άλλης διοίκησης Ανεξάρτητης Αρχής και μάλιστα με δημόσιες ανακοινώσεις. Ο λόγος για την Επιτροπή Ανταγωνισμού που κατηγορεί την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ότι … δεν κάνει καλά την δουλειά της. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει!
Kramer vs Kramer ή τα μυαλά στα κάγκελα!

Νέο lockdown και τους ζυγούς λύσατε...

Τρίτη 12 Μαΐου 2020, 00:01
Η οικονομία και η χώρα φλερτάρουν με μία νέα βαθιά ύφεση. Ένα νέο lockdown θα τελειώσει τις όποιες πιθανότητες ανάκαμψης υπάρχουν. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν πολίτες αυτής της χώρας που... εύχονται κάτι τέτοιο! Ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που στέλνουν τον κόσμο στον Καιάδα της πλατείας για να επωφεληθούν από μια πιθανή κατάρρευση της Οικονομίας ως απόρροια ενός νέου εφιαλτικού κύκλου της ασθένειας.
Νέο lockdown και τους ζυγούς λύσατε...

Ο μπαμπούλας αυτή τη φορά είναι πραγματικός!

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, 00:01
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2020 θα είναι μια συναρπαστική χρονιά - για τους ερευνητές του μέλλοντος. Για μας που το ζούμε είναι σίγουρα τρομακτική, με εκατομμύρια ανέργους και πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τον μελλοντικό τρόπο ζωής μας. Στα μικρά παιδιά γεννά τρόμο ο μπαμπούλας που παραμονεύει στο σκοτάδι. Στους ενηλίκους, η προοπτική της πτώχευσης και της κοινωνικής περιθωριοποίησης.
Ο μπαμπούλας αυτή τη φορά είναι πραγματικός!

Μία παταγώδης αποτυχία, μια ακόμη ευκαιρία!

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, 00:01
Ελάχιστοι καθηγητές έλαβαν μέρος στη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ. Μόλις το 0,37% των καθηγητών ή αλλιώς 276 άτομα. Αν ήμουν στην ηγεσία της οργάνωσης θα είχα παραιτηθεί. Η... δεξιά πλειοψηφία της ΟΛΜΕ δεν αισθάνεται πάντως την ανάγκη να απολογηθεί για τις επιλογές της. Για την συνεχή της άρνηση σε εκσυγχρονιστικές πρωτοβουλίες. Οι ιδεολογικές της διαφορές με την αριστερή αντιπολίτευση είναι ελάχιστες.
Μία παταγώδης αποτυχία, μια ακόμη ευκαιρία!