Θ. Μαυρίδης

120 δόσεις: Πιο επικίνδυνοι οι σαμποτέρ ή οι γραφειοκράτες;

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων οδηγείται σε αποτυχία. Η αγορά χάνει μία ευκαιρία και η κυβέρνηση αρκετούς πόντους στην δική της εκλογική πελατεία. Ότι το «υπάρχον σύστημα» των… εσόδων αγωνιά για την επιβίωσή του στις νέες συνθήκες που διαμορφώνουν οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι γεγονός. Ότι οι γραφειοκράτες ήσαν ανέκαθεν εχθροί της επιχειρηματικότητας, επίσης. Και η κυβέρνηση που είναι;
120 δόσεις: Πιο επικίνδυνοι οι σαμποτέρ ή οι γραφειοκράτες;

Τι έχουν τα έρμα (οι 120 δόσεις) και ψοφάνε…

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Δεν είναι που οι άνθρωποι δεν είχαν χρόνο για να ενταχθούν στις 120 δόσεις. Είναι που η ρύθμισή σας, σύντροφοι της κεντροδεξιάς, είναι λειψή. Οι Συριζαίοι είχαν κάθε δικαίωμα να αποτύχουν, επειδή ήσαν ανίκανοι και άσχετοι. Αλλά εσείς, σύντροφοι αυτής της πλευράς της όχθης, είστε πιο κοντά στο επιχειρείν. Δεν έχετε μελετήσει το πρόβλημα! Αν το είχατε κάνει δεν θα προλαβαίνατε να μετράτε αιτήσεις!
Τι έχουν τα έρμα (οι 120 δόσεις) και ψοφάνε…

Λάτσης – «Άλλοι» 1-0

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Ο Όμιλος Λάτση επενδύει στην προοπτική της χώρας 650 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα άλλοι Έλληνες (;) επιχειρηματίες δολοπλοκούν για να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Είναι δύο Ελλάδες. Η Ελλάδα της ανάπτυξης και η Ελλάδα της διαπλοκής. Αυτοί που βάζουν λεφτά από την τσέπη τους και εκείνοι που έχουν συνηθίσει μόνο να παίρνουν και μάλιστα από το υστέρημα του ελληνικού λαού.
Λάτσης – «Άλλοι» 1-0

Ο Κυριάκος δεν ήρθε στην εξουσία ως μασκοφόρος εκδικητής

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε Δικαιοσύνη και όχι γκιλοτίνες στους δρόμους για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Η σκευωρία Novartis είναι ένα μεγάλο πολιτικό και δικαστικό σκάνδαλο. Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ίδιος με τους άλλους. Αν έσερνε χωρίς στοιχεία ένα πρώην πρωθυπουργό σε δίκη, όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, τότε δεν θα ήταν ο Κυριάκος που ξέρουμε!
Ο Κυριάκος δεν ήρθε στην εξουσία ως μασκοφόρος εκδικητής

Ο μήνας του μέλιτος τελειώνει, επιστροφή στην… κανονικότητα!

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Τις πρώτες εβδομάδες κάθε νέα κυβέρνηση απολαμβάνει τη (σχεδόν) καθολική αποδοχή. Ο μήνας του μέλιτος, όμως, κάποτε τελειώνει και τότε επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Σε εκείνη που η διαπλοκή επιδιώκει ανεφάρμοστες λύσεις, που τα μέσα ενημέρωσης «απαιτούν» διαγραφή χρεών και που οι κανονικοί άνθρωποι εκλιπαρούν για άμεση βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Η «κανονικότητα» θέλει, δυστυχώς, τις κυβερνήσεις να μην ικανοποιούν τους… κανονικούς ανθρώπους.
Ο μήνας του μέλιτος τελειώνει, επιστροφή στην… κανονικότητα!

Ο Αλέξης και επίσημα «χορηγός» του Κυριάκου!

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Ο Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη ήταν καλός! Μίλησε στο ακροατήριο που ήθελε να απευθυνθεί κι αυτό το ακροατήριο τον αποθέωσε. Ο Αλέξης στην Θεσσαλονίκη έκανε τις επιλογές του. Διέψευσε όσους πίστευαν στην μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, κάνοντας σαφές ότι ο ίδιος επέλεξε πάλι τον δρόμο του λαϊκισμού. Διευκολύνει πολιτικά τον Κυριάκο, αλλά ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας.
Ο Αλέξης και επίσημα «χορηγός» του Κυριάκου!

Η Φώφη σε κόκκινο φόντο, το ΠΑΣΟΚ σε σύγχυση

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Ένα από τα αναπάντητα ερωτήματα της ιστορίας είναι οι πιθανές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας αν η Ένωση Κέντρου είχε τελικά καταλήξει στον νόμιμο της κληρονόμο, στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, και όχι στον ακραίο ριζοσπάστη σοσιαλιστή Ανδρέα Παπανδρέου. Η απάντηση ίσως δοθεί τώρα, έπειτα από δεκαετίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριαρχεί στον χώρο του κέντρου! Έχει βέβαια και τις βοήθειες από τη Φώφη…
Η Φώφη σε κόκκινο φόντο, το ΠΑΣΟΚ σε σύγχυση

Να τα «βρούμε» με τον ΣΥΡΙΖΑ! Αρκεί να το θέλει και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Άκουσα χτες την υπέροχη Μαριέττα Γιαννάκου να μιλάει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για την Παιδεία και στο τέλος να αναφέρεται με θάρρος στην ανάγκη της εθνικής συνεννόησης. Είναι προς το συμφέρον της χώρας να εγκαταλείψει η αριστερά τις ακραίες θέσεις της και να πετύχουμε έτσι μια συμφωνία σε εκείνα που μπορούμε να συμφωνήσουμε. Η κα Γιαννάκου αναφερόταν στην Παιδεία. Έχει, όμως, εφαρμογή παντού!
Να τα «βρούμε» με τον ΣΥΡΙΖΑ! Αρκεί να το θέλει και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Το πουλέν της «διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας» και οι κουτουλιές του Θανάση!

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Ο Θανάσης Καρτερός συμβούλεψε τον Αλέξη να αρχίσει τις… κουτουλιές και να πάψει να κλαίει σαν μωρό. Οπότε, ο πρώην ένοικος του Μαξίμου έχει δύο επιλογές: Να ακολουθήσει την πατρική συμβουλή του Θανάση Καρτερού και να κουτουλά όποιον βρίσκει μπροστά του ή να κάνει ό,τι του είπαν οι σύντροφοι της «διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας» στο Κόμο! Ποντάρω στο δεύτερο!
Το πουλέν της «διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας» και οι κουτουλιές του Θανάση!

Η Ελλάδα και το Ισλάμ: Μία συζήτηση που αποφεύγουμε!

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Ας φανταστούμε την Ελλάδα του 2050, διαθέτοντας λιγότερους από 8 εκατομμύρια «παλαιούς κατοίκους» και μάλιστα στην πλειοψηφία τους γερασμένους και άλλα 3 ως 5 εκατομμύρια «πολίτες του κόσμου», από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Συρία, την Σομαλία, το Μαρόκο. Όταν θα έχουμε φτάσει εκεί θα είναι αργά. Θα είναι γεγονός η αγαπημένη για τους αριστερούς πολυπολιτισμική κοινωνία, αλλά δεν θα υπάρχει Ελλάδα!
Η Ελλάδα και το Ισλάμ: Μία συζήτηση που αποφεύγουμε!

Αυτός είναι ο Κυριάκος!

Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Άλλοι θέλουν τον Κυριάκο πιο δεξιό, άλλοι πιο φιλελεύθερο, άλλοι πιο έτσι ή πιο αλλιώς. Το θέμα με τον Κυριάκο είναι αυτό ακριβώς! Δεν μπαίνει στα παπούτσια κανενός. Είναι αυτός που είναι! Κι έτσι «αγοράζεται», όπως ακριβώς είναι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μία μεγάλη πιθανότητα να τα καταφέρει, επειδή είναι από τους λίγους εκείνους πολιτικούς που μπορεί να δημιουργήσει σχολή.
Αυτός είναι ο Κυριάκος!

Τους βλέπω να καίνε μέσα στην νύκτα την ρύθμιση για τον Αιγιαλό…

Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Διάβασε η γυναίκα ρεπορτάζ της έγκριτης Καθημερινής για τον Αιγιαλό και της ήρθε σκοτοδίνη. Διότι βλέπει η Αττική να γίνεται Σαρδηνία, όπου για να φτάσεις στην παραλία θα πρέπει να είσαι μεγιστάνας ή αλλιώς να περιορίσεις τα βήματά σου σε μία στενή λωρίδα γης. Είπαμε, σύντροφοι, ότι είμαστε υπέρ της ανάπτυξης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα νομιμοποιήσουμε όλα τα αυθαίρετα μπουζουξίδικα της παραλίας!
Τους βλέπω να καίνε μέσα στην νύκτα την ρύθμιση για τον Αιγιαλό…

Βοήθα Παναγιά μην μας επιστρέψει το delivery boy

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Το είπε η Αγία Χριστίνα του Λαγκάρντ, μακρινή ξαδέλφη του Γερούν και των άλλων μενουμευρωπαίων. Ο φόρος που υπέγραψε το delivery boy με τους μερκελιστές, τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα, είναι απεχθής. Κατάρα στους πουτινιστές μπαρουφολόγους που θέλησαν να οδηγήσουν μια ολόκληρη χώρα στον παραισθησιογόνο κόσμο του Γαβρά. Ο Θεός να τους αφαιρεί ψήφους και να χαρίζει ώρες στην εξουσία του Κυριάκου του φοροφονιά.
Βοήθα Παναγιά  μην μας επιστρέψει το delivery boy

Το 31% και η δεξιά παρένθεση

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Η αριστερά νιώθει ότι έχει αφήσει μία δουλειά στην μέση και ότι έχει υποχρέωση να επιστρέψει για να την φέρει σε πέρας. Κι αυτή την φορά δεν θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας που γνωρίσατε. Θα είναι χειρότερος! Αυτή η αριστερά του 31% είναι αποφασισμένη να επαναλάβει τον άθλο του ΠΑΣΟΚ: Να κυριαρχήσει απόλυτα στην πολιτική σκηνή τα επόμενα χρόνια «επιτρέποντας» μερικά δεξιά διαλείμματα.
Το 31% και η δεξιά παρένθεση

Ο καλός στρατιώτης Άδωνις

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Παρακολουθώ χρόνια την πορεία του Αδώνιδος του Γεωργιάδη και μπορώ πλέον να σας πω ότι δικαίως συγκεντρώνει τα πυρά των Πραιτοριανών της Κουμουνδούρου. Επειδή είναι από τους λίγους που μπορούν να ανέβουν τον Γολγοθά που απαιτεί μία φιλελεύθερη κυβέρνηση. Έχει τα καλά και τα στραβά του. Αλλά έχει κυρίως ένα χαρακτηριστικό: Είναι ένας καλός στρατιώτης. Προς το παρόν...
Ο καλός στρατιώτης Άδωνις

Ο Κυριάκος δεν είναι Κούλης ή τι ζητά η αριστερά στην ΕΥΠ

Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
Προσωπικά δεν έχω καταλάβει τι σχέση μπορούσε να έχει με την ΕΥΠ ο εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ή Μίμης για τους φίλους του, κι ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης. Πόσο σχετικοί, δηλαδή, ήταν με το αντικείμενο. Γιατί άραγε κτυπούν τον Παναγιώτη Κοντολέοντα για την «επαγγελματική του επάρκεια»; Γιατί όλος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της αριστεράς έχει στοχοποιήσει τον επικεφαλής της ΕΥΠ;
Ο Κυριάκος δεν είναι Κούλης ή τι ζητά η αριστερά στην ΕΥΠ

Ο λαϊκισμός δεν ηττήθηκε. Μία μάχη έχασε. 

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, 00:01
Καλοκαίρι του 2015, ανεβαίνω αγροτικό δρόμο στα Κύθηρα για να φτάσω στην καμάρα, ακροβατώντας στην άκρη της χαράδρας. Μία ζαία μου κόβει τον δρόμο: «Έχετε λυσσάξει με το παιδί μας! Κόκκινο χαλί του έχουν στρώσει οι ξένοι». Φέτος δεν την είδα. Βλέπω όμως τον Κυριάκο με Μέρκελ και Μακρόν. Από πού μας πέρασες Θεέ μου για να μας γλιτώσεις!
Ο λαϊκισμός δεν ηττήθηκε. Μία μάχη έχασε. 

Συνέβη στην Αθήνα και όχι στη Βηρυτό

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, 00:01
Χτες ώρα 13.15 στην Μπενάκη και Πανεπιστημίου. Ένα smart κτυπάει ένα κοριτσάκι επτά ετών. Ο διασώστης του ΕΚΑΒ καταφτάνει στις 13.46. Το ασθενοφόρο δέκα λεπτά αργότερα και το περιπολικό της αστυνομίας στις 14.11. Το ατύχημα έγινε λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη Βουλή των Ελλήνων. Αυτή είναι μία εικόνα της σύγχρονης Αθήνας. Σας αρέσει, κύριοι Κικίλια και Χρυσοχοΐδη; Είμαι σίγουρος πως όχι.
Συνέβη στην Αθήνα και όχι στη Βηρυτό

Έρχονται οι επενδυτές...

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, 00:01
Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται στην ελληνική αγορά από funds του εξωτερικού που επιθυμούν να αγοράσουν υποτιμημένες αξίες από την Ελλάδα. «Αγοράζουν» τις προοπτικές της χώρας, οι οποίες και τους επιτρέπουν να ελπίζουν σε μια καλή τιμή μεταπώλησης. Είναι το πρώτο κύμα των επενδυτών. Δεν φτάνει! Κι υπάρχει και το εμπόδιο μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης. Από την άλλη, άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Έρχονται οι επενδυτές...

Σωκράτη εσύ super star!

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, 00:01
Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι μία σημαντική προσωπικότητα του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά ο ελληνικός λαός δεν θα είχε χάσει κάτι σημαντικό αν ο κ. Κόκκαλης παρέμενε στην τότε Ανατολική Γερμανία και δεν ερχόταν στην Ελλάδα για να σαρώσει τις δουλειές του ΟΤΕ. Δεν νομίζουμε ότι κάποιος από εμάς τους κοινούς θνητούς του οφείλει. Η προηγούμενη κυβέρνηση, βέβαια, τον ευνόησε. Με κάθε δυνατό τρόπο.
Σωκράτη εσύ super star!

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 21/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα