Θ. Μαυρίδης

Ποιος έστειλε την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τράπεζες;

Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Στην Ελλάδα δύο πράγματα βρίσκονται σε ανάπτυξη ακόμη και στις πιο σκοτεινές ώρες της ύφεσης. Οι φήμες και τα σενάρια συνωμοσίας. Οργίασε χτες η αγορά κι αυτό ήταν φυσικό. Δεν μπαίνει και κάθε μέρα η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τράπεζες! Αυτά δεν έχουν συμβεί άλλη φορά. Θεωρείται «αφύσικο». Έτσι ξεχείλωσαν τα σενάρια για την «εκδίκηση του Μαξίμου», τον «μασκοφόρο Άδωνι» και άλλα πολλά.
Ποιος έστειλε την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τράπεζες;

Η χώρα κινδυνεύει να πνιγεί από την βλακεία

Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Ο κ. Κυρανάκης πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα των φιλελευθέρων. Χαιρόμαστε που μας δίνει τόσο μεγάλη αίγλη, αλλά δυστυχώς δια εμάς, το βεληνεκές μας φτάνει μέχρι τον καθρέπτη μας. Κατά τα φαινόμενα ο κ. Κυρανάκης έπεσε κι αυτός θύμα της ρητορικής των κυνηγών του Μινώταυρου του (νεο)φιλελευθερισμού. Το πιο πιθανό, πάντως, δεν είναι η χώρα αυτή να πνιγεί από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αλλά από την απέραντη βλακεία που την καταδιώκει επίμονα.
Η χώρα κινδυνεύει να πνιγεί από την βλακεία

«Αδειάστε τα νησιά, γεμίστε τα ξερονήσια…»

Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Η πρόταση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι για πολλούς.... «προφανής» και δεν είναι καινούργια. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων στα ξερονήσια του Αιγαίου ξεκίνησαν ως ιδέα από κάποιους Ευρωπαίους, όπως και οι πλατφόρμες στα ανοιχτά της θάλασσας. Τώρα που έκλεισαν τα σύνορά τους δεν ανησυχούν πολύ. Ανησυχούμε, όμως, εμείς! Για την έξαρση του ρατσισμού στην Ελλάδα, με μπροστάρηδες τοπικούς άρχοντες. Δεξιούς και αριστερούς.
«Αδειάστε τα νησιά, γεμίστε τα ξερονήσια…»

Δεν έχουμε να διευθετήσουμε κάτι με τους συνωμότες

Τρίτη 05 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Οι δίκες της Μόσχας δεν είχαν τροχήλατες βαλίτσες, Ρασπούτιν και προστατευόμενους μάρτυρες, αλλά ήταν αυθεντικές, οι πρώτες του είδους. Η Novartis ήταν απλώς ένα φθηνό αντίγραφο. Στα χρόνια του Στάλιν αυτές οι δίκες προκαλούσαν τρόμο. «Ρούχα ζεστά», ήταν το παρασύνθημα για τους συλληφθέντες. Στις μέρες μας η προσπάθεια αναβίωσής μοιάζει με παρωδία: «Τον είδατε να παίρνει τα λεφτά»; «Βαλίτσες, κύριε εισαγγελέα. Πολλές βαλίτσες. Τροχήλατες βαλίτσες».
Δεν έχουμε να διευθετήσουμε κάτι με τους συνωμότες

Η στοά των στοχαστών «προβλέπει» καταστροφές και ελπίζει…

Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Εθνική Άμυνα και Οικονομία είναι έννοιες αλληλένδετες. Στην σύγχρονη εποχή μας δεν φτάνει ο ηρωισμός και μερικές σφεντόνες για να υπερασπιστεί κανείς τα πάτρια εδάφη. Ο εχθρός έχει υπερσύγχρονα και πανάκριβα όπλα. Ίσως είναι λυτρωτικό να λυπούνται για την κατάντια της χώρας εκείνοι που την προκάλεσαν, αλλά πάει πολύ να κάνουν πρόβα Εθνάρχη στον καθρέπτη, επενδύοντας σε μία νέα εθνική καταστροφή.
Η στοά των στοχαστών «προβλέπει» καταστροφές και ελπίζει…

Η ψήφος των αποδήμων του Σουλτανάτου του Ομάν

Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Ο Επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουλτανάτο του Ομάν Ηλίας Νικολακόπουλος μας πληροφορεί ότι την περασμένη Κυριακή οι υπήκοοι του Σουλτανάτου που ζουν εκτός Ομάν ψήφισαν μέσω της τηλεφωνικής τους συσκευής για τους εκπροσώπους της Κάτω Βουλής. Διαβάζω το κείμενο που μας έστειλε ο κ. Νικολακόπουλος και κλαίω. Αλλά, να πούμε και του Θεοδωρικάκου το δίκιο. Στο Ομάν, κύριε Νικολακόπουλέ μας, δεν έχουν ΚΚΕ!
Η ψήφος των αποδήμων του Σουλτανάτου του Ομάν

Εκλογές την Άνοιξη. Μία κάκιστη ιδέα

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Το σενάριο λέει ότι ο Κυριάκος πάει σε διπλές εκλογές την Άνοιξη, διαλύει τον Αλέξη Τσίπρα και ανοίγει έτσι τον δρόμο για την αποστρατεία του Αλέξη. Οι φίλοι μας οι Γάλλοι έχουν μία έκφραση γι' αυτού του είδους τα σχέδια: «Είναι πολύ ωραίο για να είναι αληθινό». Είναι ένα κάκιστο σενάριο, ικανό να καταστρέψει ό,τι με κόπο κτίστηκε στα πέτρινα χρόνια της αντιπολίτευσης.
Εκλογές την Άνοιξη. Μία κάκιστη ιδέα

Από κανάλι σε κανάλι. Από το κινητό τους κυβερνούν;

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Είναι απολύτως βέβαιο ότι αρκετοί άνθρωποι ζουν αυτήν τη στιγμή στην κυβέρνηση το όνειρό τους. Κι αυτό το καταλαβαίνουμε από τη συχνότητα με την οποία βλέπουμε πολλούς υπουργούς στα τηλεοπτικά κανάλια. Κι από τη στιγμή που ο περισσότερος χρόνος της ημέρας τους καταναλώνεται από κανάλι σε κανάλι, φυσικό είναι από ένα σημείο κι έπειτα να αναρωτηθεί κανείς «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο».
Από κανάλι σε κανάλι. Από το κινητό τους κυβερνούν;

Ο Κώστας Καραμανλής και τα 11 χρόνια σιωπής

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να σπάσει την 11χρονη σιωπή του, ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη. Έντεκα χρόνια κράτησε και η σιωπή του θείου του, όσο εκείνος ήταν στο Παρίσι. Επίσης, ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για τα εθνικά θέματα. Για κάτι, δηλαδή, που αφορά όλους τους Έλληνες. Να συμβαίνουν, άραγε, τυχαία όλα αυτά;
Ο Κώστας Καραμανλής και τα 11 χρόνια σιωπής

Δεν θέλω ανόητες ερωτήσεις για το ποιος είπε το «όχι»!

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Το «όχι» το είπε ο ελληνικός λαός ή ο Μεταξάς; Ερώτημα ανάλογο με το αν «η επανάσταση του 1821 ήταν εθνικοαπελευθερωτική ή κοινωνική». Μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι η ζώσα πραγματικότητα δεν πρόκειται να αλλάξει επειδή κάποιος μισεί τον Μεταξά. Μπορούμε όμως να φανταστούμε στο μέλλον το «δωμάτιο ενηλίκων» ως πειστήριο της μίας, μοναδικής και αναμφισβήτητης ιστορικής αλήθειας!
Δεν θέλω ανόητες ερωτήσεις για το ποιος είπε το «όχι»!

Έκανα λάθος...

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Ήμουν από εκείνους που πίστευαν ότι η ήττα θα λειτουργούσε με τρόπο θεραπευτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Ότι θα τους βοηθούσε να ωριμάσουν πολιτικά. Αλλά έκανα λάθος. Ο λαϊκισμός έχει ποτίσει βαθιά το χώμα στη γλάστρα και δεν έχει αφήσει περιθώρια να φυτρώσει κάτι. Ο Αλέξης Τσίπρας ο... σοσιαλδημοκράτης θυμίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο τον Αλέξη του 2008-2012.
Έκανα λάθος...

Το προσφυγικό απειλεί σοβαρά την κυβέρνηση

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Οι προσφυγικές ροές προκαλούν συνθήκες ασφυξίας στα νησιά. Πρόκειται για μια σοβαρή κρίση που απειλεί ακόμη και να καταπιεί την κυβέρνηση. Έχοντας κληρονομήσει σοβαρά προβλήματα από την διαχείριση ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιδείξει ιδιαίτερη τόλμη. Όχι, δεν σκοπεύει το Ισλάμ να εισβάλλει στην Ελλάδα. Αλλά ναι, η Ελλάδα κινδυνεύει με αλλοίωση του πληθυσμού της αν δεν ανακαλύψει επειγόντως ένα ρεαλιστικό σχέδιο.
Το προσφυγικό απειλεί σοβαρά την κυβέρνηση

Ριφιφί στο Μαξίμου! Ο Joker κλέβει την ταυτότητα της κυβέρνησης!

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Ο Γιάννης Ραγκούσης νομοθετεί ως υπουργός του ΠΑΣΟΚ για το «ακατάλληλο δια ανηλίκους» και διαμαρτύρεται ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για την εφαρμογή του δικού του νόμου, επειδή, λέει, αυτή συνιστά… παλινόρθωση του κράτους της δεξιάς! Και η ΝΔ πέφτει στην παγίδα και επιδίδεται στο λατρεμένο της άθλημα του αυτομαστιγώματος. Που να έρθουν και τα πιο σοβαρά. Από τον Ζάλογγο θα πέφτουμε…
Ριφιφί στο Μαξίμου! Ο Joker κλέβει την ταυτότητα της κυβέρνησης!

Κυριάκο, κάνε το όπως ο Ελευθέριος…

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Ένα από τα πιο συναρπαστικά κεφάλαια της ιστορίας των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι αυτό των Μύλων Αγίου Γεωργίου. Ο Αριστείδης Συμεώνογλου, ένα σημαντικός Σμυρνιός επιχειρηματίας που πρόλαβε και έβγαλε τα χρήματά του στο εξωτερικό, δέχτηκε πρόσκληση από τον φίλο του Ελευθέριο Βενιζέλο στην Αθήνα. Αυτό ήταν! Ο πανούργος κρητικός τον έπεισε να τοποθετήσει το 1926 100.000 χρυσές λίρες Αγγλίας στην Ελλάδα.
Κυριάκο, κάνε το όπως ο Ελευθέριος…

Τρεις επιλογές, η εξής μία!

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Ακούμε διαρκώς τρομαχτικές ιστορίες για το μέλλον μας. Ότι θα γίνουμε μία χώρα γερόντων, ότι η Τουρκία θα αποτελεί μία διαρκώς αυξανόμενη απειλή, ότι οι σύμμαχοί μας έχουν ροπή στην αναξιοπιστία. Δυστυχώς, όλα αυτά είναι έτσι, όπως ακριβώς τα ακούτε. Έχουμε τρεις επιλογές: α) γινόμαστε Ισραήλ β) γινόμαστε ένα σοβαρό κράτος γ) προτείνουμε την επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και εκμεταλλευόμαστε την πατρότητα της ιδέας.
Τρεις επιλογές, η εξής μία!

Οφείλετε, σύντροφοι, μία δημόσια συγνώμη στον Αντώνη Σαμαρά

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Δεν ήταν, λέει, έτοιμοι να κυβερνήσουν. Δεν είχαν, λέει, σχέδιο. Κι ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν κακή επιλογή. Αλλά πρότειναν στους Ρώσους να μας τυπώσουν τις δραχμές. Και το νομισματοκοπείο δεν ήταν τελικά μύθος. Σαν να λέμε «Αντώνη θα λες και θα κλαις». Δεν φτάνει σύντροφοι η αυτοκριτική. Αν θέλετε να ζητήσετε συγχώρεση από την ιστορία συνεργαστείτε τώρα για το Σύνταγμα.
Οφείλετε, σύντροφοι, μία δημόσια συγνώμη στον Αντώνη Σαμαρά

Εδώ κυνήγησαν τον Ανδρέα Γεωργίου σαν το σκυλί…

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Οι Άγγλοι λένε ότι δύο πράγματα είναι απρόβλεπτα: Το πότε θα κάνει τα κακάκια του ένα μωρό και ποια θα είναι η απόφαση ενός δικαστή. Με το τελευταίο θα… διαφωνήσουμε! Η απόφαση ενός δικαστή είναι τελικά αποτέλεσμα των απόψεών του. Είναι αποδεκτό να έχει ο καθένας τις απόψεις του, καθώς η ομοιομορφία σκοτώνει την Δημοκρατία. Όμως…
Εδώ κυνήγησαν τον Ανδρέα Γεωργίου σαν το σκυλί…

Ο Κατρούγκαλος χειρότερος ήταν;

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Τα παιδιά και τα λεφτά δεν τα φέρνει ο πελαργός. Όποιος λοιπόν υπόσχεται ζωή χαρισάμενη στους συνταξιούχους, δεν έχει παρά να ρίξει μία ματιά στους πίνακες με το δημογραφικό. Αν νομίζει ότι η αναλογία εργαζομένων και συνταξιούχων «βγαίνει», τότε μπορεί να συνεχίσει και να μοιράζει εκατομμύρια. Τζάμπα είναι! Στο κάτω – κάτω της γραφής, μήπως είναι δικά του αυτά που μοιράζει;
Ο Κατρούγκαλος χειρότερος ήταν;

Θα συνεχίσετε να δίδετε επιδόματα;

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Τον Δεκέμβριο θα δοθεί ένα ακόμη βοήθημα στους οικονομικά αδύνατους. Σαν να ανοίγουμε σαμπάνια για να γιορτάσουμε μια μικρή νίκη. Ότι πήγαν καλά τα έσοδα. Το βοήθημα αυτό θυμίζει, το άνοιγμα της σαμπάνιας. Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν απόλυτη ανάγκη. Τα βοηθήματα, όμως, λειτουργούν ως άλλοθι. Ενός πολιτικού συστήματος που έχει υποχρέωση να ταΐσει τον λαό που βρίσκεται στην έρημο…
Θα συνεχίσετε να δίδετε επιδόματα;

Θόρυβο μας έταξαν και θόρυβο δεν ακούμε...

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Αυτήν τη στιγμή έχουμε μία μεγάλη επένδυση σε εξέλιξη, αυτή του Ελληνικού. Μία! Άλλη δεν έχουμε. Η αγορά, όμως, χρειάζεται περισσότερα projects, ιδέες και κίνητρα. Με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 2% δεν θα πάμε μακριά. Ρυθμοί ανάπτυξης, όμως, 5% και 7% σημαίνει ότι η Ελλάδα γίνεται εργοτάξιο. Ότι η Ελλάδα υποδέχεται χιλιάδες μετανάστες με δεξιότητες που αναζητούν εργασία και ένα κοινό και λαμπρό μέλλον.
Θόρυβο μας έταξαν και θόρυβο δεν ακούμε...

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 08/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα