8ος χρόνος, ημέρα 2477η
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Θ. Μαυρίδης

Δημόσιος κίνδυνος!

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, 00:00
Όταν το 1999 είχα δει για πρώτη φορά την ταινία «δημόσιος κίνδυνος» (enemy of the state) τρόμαξα! Ξέρετε, πράκτορες που με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια κατέστρεφαν ζωές καθημερινών ανθρώπων. Από τότε η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά και αντίστοιχα έχουν μεγαλώσει οι δυνατότητες των υπηρεσιών. Εκείνο που έχει μικρύνει είναι η δυνατότητα των πολιτών να προστατευτούν. Αλήθεια, τι είναι και πως ορίζεται η εθνική ασφάλεια; Ας ξεκινήσουμε, δηλαδή, από τα βασικά.
Δημόσιος κίνδυνος!

Θέλουν να σύρουν τη ΝΔ από την κορυφή στο περιθώριο

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022, 00:00
Η απλή αναλογική είναι ο μοναδικός τρόπος για να μην ξαναδεί η χώρα κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί να δούμε κυβερνήσεις συνεργασίας, μεγάλους και μικρούς συνασπισμούς, αλλά όχι αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Αντίθετα, το πιο πιθανό με την απλή αναλογική είναι να κυριαρχήσει η κεντροαριστερά για τα επόμενα 10 - 15 χρόνια. Αυτό είναι το δια ταύτα της σημερινής αντιπαράθεσης για τις υποκλοπές. Το πώς δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος!
Θέλουν να σύρουν τη ΝΔ από την κορυφή στο περιθώριο

Ένα θανάσιμο αμάρτημα και ένα αναπάντητο ερώτημα

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022, 00:00
Σε πολλούς δεν άρεσε η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη. Προφανώς και περίμεναν την ευκαιρία να δηλώσουν την «οργή» τους. Όπως και να έβγαινε ο κ. Μητσοτάκης, αυτοί θα έλεγαν τα δικά τους. Και καλά κάνουν! Τους δόθηκε γήπεδο για να παίξουν και θα ήταν ανόητο να επιμείνουν στο κατενάτσιο. Το θέμα θα ανέβει. Κυρίως από το εξωτερικό, έτσι ώστε να πιεστεί ο κ. Μητσοτάκης. Αφού δεν τους βγαίνουν οι εκλογές, επιλέγονται άλλοι δρόμοι. Επικίνδυνοι.
Ένα θανάσιμο αμάρτημα και ένα αναπάντητο ερώτημα

Ποιος κερδίζει από αυτό το νοσηρό κλίμα;

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, 00:00
Ποιόν εξυπηρετεί σήμερα μια πολιτική κρίση στην Ελλάδα; Το ποιον εξυπηρέτησε στην Ιταλία το γνωρίζουμε ήδη! Κι είναι προφανές  τι θα κέρδιζε η Ρωσία αν δύο κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα και η Τουρκία βρισκόντουσαν σε μια νέα θερμή περίοδο. Κι επειδή ξέρουμε ότι οι Τούρκοι αγαπούν την σιγουριά, κατανοούμε τι ακριβώς θα ήταν εκείνο που θα ενίσχυε την αυτοπεποίθησή τους! Χρειάζεται, λοιπόν, προσοχή στην διαχείριση της σημερινής κατάστασης. Απ' όλους!
Ποιος κερδίζει από αυτό το νοσηρό κλίμα;

Μια στενάχωρη κατάσταση

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022, 00:00
Η υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι στενάχωρη υπόθεση. Κυρίως για όσους εξ ημών παραμένουμε σταθεροί στα θέματα των ατομικών δικαιωμάτων. Είναι παρήγορο το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έτρεξε να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του. Η διαφορά της Κεντροδεξιάς με τους «άλλους»! Παρακολουθήσεις γινόντουσαν και στο παρελθόν. Η διαφορά, λοιπόν, είναι ότι η υπόθεση αυτή κτυπάει στο DNA της κεντροδεξιάς. Κι είναι αυτό που την ξεχωρίζει και την κάνει μοναδική στο πολιτικό σύστημα. 
Μια στενάχωρη κατάσταση

Στο ποδόσφαιρο όπως και στην κοινωνία: Είναι το περιβάλλον ηλίθιε

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022, 00:00
Οι ελληνικές ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες ξεκινούν τη χρονιά επικά, με στόχους την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τουλάχιστον ενός ευρωπαϊκού τίτλου. Μετά τις πρώτες σφαλιάρες στην Ευρώπη, όμως, ο πρόεδρος που είχε υποσχεθεί να φέρει στα πόδια των οπαδών του τη σελήνη, τον ήλιο και τα αστέρια μαζί, ξεκινάει έναν αγώνα «εξυγίανσης», πετώντας από το παράθυρο τα λεγόμενα ακριβά συμβόλαια. Αξίζει τον κόπο να παρατηρεί κανείς τα ποδοσφαιρικά. Είναι μια μικρογραφία μιας χώρας…
Στο ποδόσφαιρο όπως και στην κοινωνία: Είναι το περιβάλλον ηλίθιε

Και ποιο θα είναι το αφήγημα των εκλογών;

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022, 00:00
Το 2015 υπήρχε μία ανάγκη: Να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ και να αντισταθεί στον λαϊκισμό. Το 2019 υπήρχε ένα όραμα: Να έρθει στην εξουσία μια κεντροδεξιά κυβέρνηση για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα έφερναν τη χώρα στην τροχιά της ανάπτυξης. Ποιο θα είναι το αφήγημα για τις επόμενες εκλογές; Αν αυτό δεν βρεθεί σύντομα και δεν είναι πειστικό, τότε θα δοθεί χώρος στην (ενωμένη) αντιπολίτευση για να βάλει τη δική της ατζέντα!
Και ποιο θα είναι το αφήγημα των εκλογών;

Cho Ci Minh; Γιατί όχι ο Ιωσήφ;

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, 00:00
Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για κάποιο απότοκο  ενοχικού συνδρόμου ή για καθαρά βλακεία, αλλά η κεντροδεξιά στην Ελλάδα δεν σταματάει να μας εκπλήσσει με το πόσο τιμάει τους αγώνες του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος. Και δεν μιλάμε για τους τοπικούς ήρωες του αποτυχημένου εγχειρήματος της βίαιης κατάληψης της εξουσίας, αλλά για παγκόσμιους αστέρες, όπως ο Cho Ci Minh, τον ανδριάντα του οποίου θα στήσει ο Νίκος Δένδιας στην Έδεσσα. Γιατί όχι και του Ιωσήφ, Νίκο; 
Cho Ci Minh; Γιατί όχι ο Ιωσήφ;

Μόνο όπλο μας απέναντι στο χάος είναι τα μετρητά!

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022, 00:00
Μπορούμε να φανταστούμε μία χρηματιστηριακή καταστροφή που οι μετοχές θα χάσουν το 80% ή το 90% της αξίας τους; Το παρελθόν μας έχει δείξει ότι δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα έρθει η εποχή του χάους, αλλά στο τέλος πάντοτε έρχεται. Άλλοτε νωρίτερα και άλλοτε αργότερα απ? ότι δείχνουν τα σημάδια, αλλά έρχεται και δεν μας ξεχνάει! Σημάδια τα οποία το τελευταίο διάστημα είναι όλο και πιο έντονα. Τι κάνουμε λοιπόν; 
Μόνο όπλο μας απέναντι στο χάος είναι τα μετρητά!

Οι εξελίξεις α λα Ντράγκι, ο εκλογικός νόμος και ο μεγάλος κερδισμένος της ανωμαλίας

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022, 00:00
Ο μόνος τρόπος για να «αποτραπεί» μια νέα τετραετία Μητσοτάκη είναι να υποχρεωθεί ο κ. Μητσοτάκης να αποχωρήσει, ακόμη κι αν κερδίσει τις εκλογές. Το κλειδί είναι η αυτοδυναμία, η οποία, όμως, είναι δύσκολος στόχος με το υπάρχοντα εκλογικό νόμο. Οι εχθροί του θα ήθελαν εκείνη την ώρα να βρεθεί με απονευρωμένο το εσωτερικό του σύστημα, όπως είχε συμβεί με τον Κώστα Καραμανλή και τον Θοδωρή Ρουσόπουλο. Ή αλλιώς, τα κάστρα πέφτουν από μέσα… 
Οι εξελίξεις α λα Ντράγκι, ο εκλογικός νόμος και ο μεγάλος κερδισμένος της ανωμαλίας

Με την τοξικότητα κάποιοι κερδίζουν

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, 00:00
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που πιστεύει βαθιά στις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην ζητήσει από το Κοινοβούλιο να διερευνηθούν με απόλυτα διαφανή τρόπο οι καταγγελίες Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση του κινητού του. Η Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής είναι η καλύτερη οδός. Ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, εκείνο που πρέπει να προστατευτεί ως κόρη οφθαλμού είναι η ποιότητα της δημοκρατίας μας. 
Με την τοξικότητα κάποιοι κερδίζουν

Ο καυγάς είναι για το πάπλωμα

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, 00:00
Την εκστρατεία «ενημέρωσης» της αντιπολίτευσης θα τη ζήλευαν οι υπηρεσίες παραπληροφόρησης των πρώην «σοσιαλιστικών» χωρών. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτήν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να εδραιώσει ένα καθεστώς, ελέγχοντας τον Τύπο και χρησιμοποιώντας το κράτος. Πες – πες στο τέλος κάτι μένει, θα σκέφτηκαν οι εμπνευστές του δήθεν ευφυούς αυτού «σχεδίου». Θέλουν να μιλήσουμε για πολιτικά δικαιώματα; Είναι σίγουρα έτοιμοι γι αυτό ή ο καυγάς είναι μόνο για το πάπλωμα;
Ο καυγάς είναι για το πάπλωμα

Περί παρακολουθήσεων

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022, 00:00
Οι κυβερνήσεις έχουν στη διάθεσή τους υπηρεσίες που είναι εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να προστατεύουν τα εθνικά τους συμφέροντα. Δηλαδή, ακούν και παρακολουθούν. Αν τώρα μπαίνουν στον «πειρασμό» να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες των υπηρεσιών και για … εσωτερικούς λόγους, τότε ξεσπάνε – και δικαίως - μεγάλα πολιτικά σκάνδαλα. Προσωπικά θα ήταν για μένα μεγάλη απογοήτευση αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπεφτε σε αυτή τη λούμπα. Και δεν το πιστεύω! Θέματα, πάντως, υπάρχουν!
Περί παρακολουθήσεων

Προσοχή: Τα επιδόματα προκαλούν εθισμό

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, 00:00
Τα επιδόματα ήταν απαραίτητα στην πρώτη φάση της κρίσης του κορονοϊού, αλλά η συνέχισή τους προκαλεί εθισμό. Όταν η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να δώσει άλλα επιδόματα, τότε θα υπάρξει ένα δυσανάλογο πολιτικό κόστος. Εκείνη τη στιγμή! Πράγματι. Και έχει στο τέλος σημασία να δούμε ποια θα είναι αυτή η στιγμή σε σχέση με τον χρόνο των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ασπιρίνη ανακουφίζει, αλλά δεν γιατρεύει τον πονοκέφαλο.
Προσοχή: Τα επιδόματα προκαλούν εθισμό

Έτσι μπορούμε καλύτερα από τους Ευρωπαίους!

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, 00:00
Δεκαοκτώ ώρες ταλαιπωρήθηκε φίλος για να φτάσει από την Ολλανδία στην Ελλάδα με αεροπλάνο. Χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Κι όμως! Στην Ελλάδα όλα κυλάνε φυσιολογικά. Στα αεροδρόμιά μας δεν υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω έλλειψης προσωπικού. Κάπου προνοήσαμε! Όπως και στις προμήθειες φυσικού αερίου και έτσι δεν χρειάζεται να έχουμε οριζόντιες περικοπές στην κατανάλωση. Κάτι γίνεται! Κάπου προσπαθούμε! Δεν έχουν αφεθεί όλα στην μοίρα τους. 
Έτσι μπορούμε καλύτερα από τους Ευρωπαίους!

Ή αγοράζουν το ευρώ ή το πετάνε στα σκουπίδια

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, 00:00
Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία σηματοδοτούν τον σκληρό χειμώνα που έρχεται για την Ευρώπη. Κατά τα φαινόμενα ο Βλαδίμηρος έχει μετρήσει καλύτερα τα χαρτιά του από τους Ευρωπαίους. Και οι επενδύσεις που έχουν κάνει εδώ και χρόνια τα παιδιά της KGB στα διάφορα «κινήματα», ήρθε η ώρα να φέρουν πίσω τα λεφτά τους. Η Ευρώπη είναι εγκλωβισμένη στον σνομπισμό της και αδυνατεί να αντιληφθεί ότι ο πλανήτης μπορεί να κινηθεί και χωρίς τις δικές της αγκυλώσεις.
Ή αγοράζουν το ευρώ ή το πετάνε στα σκουπίδια

Οι φλόγες στην Κηφισιά ή στην Αγία Παρασκευή

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, 00:00
Οι μεγάλες πυρκαγιές είναι μια πραγματικότητα. Και θα είναι μέχρι να καεί και ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου. Εδώ είχαμε 40 βαθμούς και πυρκαγιά στο Λονδίνο! Οι ολέθριες συνέπειες της αλλαγής του κλίματος είναι πλέον ορατές και στους πιο δύσπιστους. Και τα δικά τους σπίτια κινδυνεύουν! Ακόμη και αν δίπλα τους υπάρχει μια θαμνώδης περιοχή και όχι ένα πυκνό δάσος. Η αλήθεια είναι ότι αλλάζουν όλα γύρω μας. Τι κάνουμε γι αυτό;
Οι φλόγες στην Κηφισιά ή στην Αγία Παρασκευή

Επόμενο project η Οικονομία

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, 00:00
Η Ελλάδα έχει ανατρέψει πλήρως τις ισορροπίες με την Τουρκία τα τελευταία τρία χρόνια. Αν σας λέγαμε το 2019 ότι η Ελλάδα θα είχε έναν σύγχρονο στόλο από Rafale, F-35 και F-16 και ότι η Τουρκία θα έμενε μετεξεταστέα από τη Δύση, θα μας περνούσατε για τρελούς. Επειδή τότε το δεδομένο ήταν ότι η Τουρκία θα είχε F-35 και μία option κυριαρχίας στον αέρα στο Αιγαίο. Επόμενος στόχος: Η Οικονομία!
Επόμενο project η Οικονομία

Τα πτωχοκομεία είναι γεμάτα από τέτοιους τύπους

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, 00:00
Ο καλύτερος φίλος του επενδυτή είναι η συνεχής αμφισβήτηση των πάντων. Οι ταύροι προσπαθούν να πείσουν ότι οι τιμές θα ανεβαίνουν διαρκώς. Οι αρκούδες τα βλέπουν όλα μαύρα. Πίσω από αυτές τις δύο τοποθετήσεις κρύβεται το κίνητρο του κέρδους. Όλοι προσπαθούν να πάρουν τον επενδυτή με το μέρος τους. Όχι γιατί νοιάζονται για τα χρήματά του. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν οι ίδιοι και για αυτό χρειάζονται τα λεφτά των άλλων.
Τα πτωχοκομεία είναι γεμάτα από τέτοιους τύπους

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, 00:00
Τι θα συνέβαινε αν μαζευόντουσαν εκατό μουσουλμάνοι, χριστιανοί ή ινδουιστές και αποφάσιζαν να περικυκλώσουν το σπίτι ενός … λαϊκού αγωνιστή; Χαμός! Επειδή θα επρόκειτο για έναν … δικό τους. Οι εκατό θα ήταν ακροδεξιοί, ναζί που απειλούν το λαϊκό κίνημα. Δεν συμβαίνει αυτό. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι προσπαθούν να επιβάλλουν δια της βίας τις απόψεις τους. Ένα νέο 2015 ξεπροβάλλει από την γωνία. Μας θυμίζουν έτσι γιατί δημιουργήθηκε το μέτωπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο αγώνας συνεχίζεται!