Θ. Μαυρίδης

Ακίνητα, οι «μετοχές» της νέας εποχής!

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Οι αγοραστές των ακινήτων δεν πρέπει να βιάζονται. Οι πωλητές μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες τιμές, αλλά θα πρέπει στο μεταξύ να περάσουν την έρημο των πλειστηριασμών. Διάφοροι οργανισμοί αγόρασαν από τις τράπεζες κόκκινα δάνεια και θα πρέπει να αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν το καλάθι τους. Πολλά ακίνητα θα βγουν το 2020 στο σφυρί, πιέζοντας, έστω και πρόσκαιρα, τις τιμές.
Ακίνητα, οι «μετοχές» της νέας εποχής!

Liberal.gr και Φιλελεύθερος: Γενέθλια και new deal!

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Καλημέρα και χρόνια μας πολλά. Νοέμβριος του 2015, 2 του μηνός. Βγήκε στον αέρα το liberal.gr. Νοέμβριος του 2017, 20 του μηνός. Βγήκε στον περίπτερο ο Φιλελεύθερος. Τέσσερα χρόνια liberal.gr και δύο χρόνια Φιλελεύθερος. Χιλιάδες ευχαριστώ από όλους εμάς για όλους εσάς. Χωρίς την δική σας αγάπη, χωρίς την δική σας εμπιστοσύνη, δεν θα ήμασταν εδώ…
Liberal.gr και Φιλελεύθερος: Γενέθλια και new deal!

Θέλει την κυβέρνηση με ταχύτητα... Μητσοτάκη!

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Οι οπαδοί της ΝΔ είναι ικανοποιημένοι από τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ είναι κατενθουσιασμένοι. Κι οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται εμφανώς προβληματισμένοι με τα πεπραγμένα της δικής τους κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στα καλύτερά του. Αλλά δεν κάθεται στις δάφνες του. Φέρεται αποφασισμένος να λειτουργήσει την κυβέρνησή του ως ΑΕ. Ουδείς υπουργός του μπορεί να αισθάνεται ασφαλής!
Θέλει την κυβέρνηση με ταχύτητα... Μητσοτάκη!

Αθάνατο ΙΚΑ! Του έστειλαν την απόφαση έπειτα από 20 χρόνια!

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Είχε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και προσέλαβε εργαζόμενο χωρίς να τον δηλώσει στο ΙΚΑ. Το ΙΚΑ τον έγραψε, αυτός επικαλέστηκε το δικαίωμα που του έδινε ο Νόμος να κρατήσει δοκιμαστικά τον εργαζόμενο και έκανε ένσταση, πληρώνοντας το πρόστιμο των 280.000… δραχμών. Το περιστατικό συνέβη το 1999. Είκοσι χρόνια αργότερα το ΙΚΑ ενημέρωσε τον ενιστάμενο για την τύχη της προσφυγής του.
Αθάνατο ΙΚΑ! Του έστειλαν την απόφαση έπειτα από 20 χρόνια!

Τα τάγματα του διαβόλου έφεραν τον Μητσοτάκη και το κράτος της δεξιάς

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Παρασκευή απόγευμα. Η πόρτα του μικρού διαμερίσματος κτύπησε δυνατά. Απ’ έξω ήταν μία διμοιρία των ΜΑΤ, ένας βαθμοφόρος αστυνομικός και ένας κουστουμαρισμένος με μεγάλα μυωπικά γυαλιά. Το κράτος της Δεξιάς ήταν εδώ. «Μάνα κάψε τις προκηρύξεις», φώναξα την ώρα που το πίσω μου πόδι περνούσε από το μικρό πέρασμα του παραθύρου του μπάνιου στον φωταγωγό. Δεν θα περάσει ο φασισμός!
Τα τάγματα του διαβόλου έφεραν τον Μητσοτάκη και το κράτος της δεξιάς

Καταλήψεις, ένα... ενδιαφέρον κοινωνικό πείραμα...

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Δικαιούται μια ομάδα ανθρώπων, μία συλλογικότητα, να χρησιμοποιήσει ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο για να στεγάσει αστέγους, πρόσφυγες ή ακόμη και να το χρησιμοποιήσει ως στέκι ή και ως αποθήκη των υλικών της επανάστασης; Οι οπαδοί της άκρας αριστεράς θεωρούν δεδομένη την καταφατική απάντηση. Σήμερα αποφασίζουν, λοιπόν, τι θα κάνουν με την ιδιοκτησία μας. Αύριο τι θα σκεφτόμαστε, τι θα λέμε και ποιον αέρα θα αναπνέουμε.
Καταλήψεις, ένα... ενδιαφέρον κοινωνικό πείραμα...

Ένας Κινέζος και πολλοί «Κινέζοι»

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Μεταξύ ενός Κινέζου κι ενός Εσκιμώου επενδυτή, προτιμώ σαφώς τον δεύτερο. Με την διαφορά ότι δεν υπάρχουν Εσκιμώοι διαθέσιμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αντίθετα, υπάρχουν Έλληνες επενδυτές που επιχειρούν να πουλήσουν πάγο στους Εσκιμώους ή που κάνουν τον «Κινέζο», αντί να επενδύσουν στο μέλλον της χώρας τους. Στον καπιταλισμό «μιλάει» αυτός που έχει τα χρήματα και την διάθεση για να επενδύσει.
Ένας Κινέζος και πολλοί «Κινέζοι»

Στήστε κάλπες στα πανεπιστήμια, δώστε τέλος στην αθλιότητα

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Η κυβέρνηση έχει έναν τρόπο για να αποτρέψει την μπαχαλοποίηση των Πανεπιστημίων, από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει στρατηγικό του στόχο να ανατρέψει τις κυβερνητικές επιλογές, στηρίζοντας, επί της ουσίας, την βία ακραίων ομάδων. Η κυβέρνηση λοιπόν, μπορεί να προκαλέσει δημοψήφισμα μεταξύ των φοιτητών και του προσωπικού των ΑΕΙ και να ζητήσει την γνώμη τους για τα τεκταινόμενα. Ποιο Πανεπιστήμιο θέλουν; Με ή χωρίς τους μπαχαλάκηδες; Θέλουν την χρήση κάρτας εισόδου στα πανεπιστήμια;
Στήστε κάλπες στα πανεπιστήμια, δώστε τέλος στην αθλιότητα

Δεν υπάρχουν δεξιές και αριστερές πολιτικές στο μεταναστευτικό

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Οι μεν θέλουν να… κλείσουμε τα σύνορα για να «αποτρέψουμε την κατάληψη της χώρας από τους ισλαμιστές». Οι δε βλέπουν στο πρόσωπο των μεταναστών τους νέους πιονέρους του σοσιαλισμού, τους κατατρεγμένους που θα «τελειώσουν» τον καπιταλισμό. Το μεταναστευτικό δεν έχει δεξιό και αριστερό τρόπο αντιμετώπισης. Αντίθετα, θα μας πνίξει, κυριολεκτικά, αν συνεχίσουμε να αγνοούμε ορισμένες βασικές αρχές της κοινής λογικής.
Δεν υπάρχουν δεξιές και αριστερές πολιτικές στο μεταναστευτικό

Ποιος έστειλε την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τράπεζες;

Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Στην Ελλάδα δύο πράγματα βρίσκονται σε ανάπτυξη ακόμη και στις πιο σκοτεινές ώρες της ύφεσης. Οι φήμες και τα σενάρια συνωμοσίας. Οργίασε χτες η αγορά κι αυτό ήταν φυσικό. Δεν μπαίνει και κάθε μέρα η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τράπεζες! Αυτά δεν έχουν συμβεί άλλη φορά. Θεωρείται «αφύσικο». Έτσι ξεχείλωσαν τα σενάρια για την «εκδίκηση του Μαξίμου», τον «μασκοφόρο Άδωνι» και άλλα πολλά.
Ποιος έστειλε την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τράπεζες;

Η χώρα κινδυνεύει να πνιγεί από την βλακεία

Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Ο κ. Κυρανάκης πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα των φιλελευθέρων. Χαιρόμαστε που μας δίνει τόσο μεγάλη αίγλη, αλλά δυστυχώς δια εμάς, το βεληνεκές μας φτάνει μέχρι τον καθρέπτη μας. Κατά τα φαινόμενα ο κ. Κυρανάκης έπεσε κι αυτός θύμα της ρητορικής των κυνηγών του Μινώταυρου του (νεο)φιλελευθερισμού. Το πιο πιθανό, πάντως, δεν είναι η χώρα αυτή να πνιγεί από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αλλά από την απέραντη βλακεία που την καταδιώκει επίμονα.
Η χώρα κινδυνεύει να πνιγεί από την βλακεία

«Αδειάστε τα νησιά, γεμίστε τα ξερονήσια…»

Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Η πρόταση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι για πολλούς.... «προφανής» και δεν είναι καινούργια. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων στα ξερονήσια του Αιγαίου ξεκίνησαν ως ιδέα από κάποιους Ευρωπαίους, όπως και οι πλατφόρμες στα ανοιχτά της θάλασσας. Τώρα που έκλεισαν τα σύνορά τους δεν ανησυχούν πολύ. Ανησυχούμε, όμως, εμείς! Για την έξαρση του ρατσισμού στην Ελλάδα, με μπροστάρηδες τοπικούς άρχοντες. Δεξιούς και αριστερούς.
«Αδειάστε τα νησιά, γεμίστε τα ξερονήσια…»

Δεν έχουμε να διευθετήσουμε κάτι με τους συνωμότες

Τρίτη 05 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Οι δίκες της Μόσχας δεν είχαν τροχήλατες βαλίτσες, Ρασπούτιν και προστατευόμενους μάρτυρες, αλλά ήταν αυθεντικές, οι πρώτες του είδους. Η Novartis ήταν απλώς ένα φθηνό αντίγραφο. Στα χρόνια του Στάλιν αυτές οι δίκες προκαλούσαν τρόμο. «Ρούχα ζεστά», ήταν το παρασύνθημα για τους συλληφθέντες. Στις μέρες μας η προσπάθεια αναβίωσής μοιάζει με παρωδία: «Τον είδατε να παίρνει τα λεφτά»; «Βαλίτσες, κύριε εισαγγελέα. Πολλές βαλίτσες. Τροχήλατες βαλίτσες».
Δεν έχουμε να διευθετήσουμε κάτι με τους συνωμότες

Η στοά των στοχαστών «προβλέπει» καταστροφές και ελπίζει…

Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Εθνική Άμυνα και Οικονομία είναι έννοιες αλληλένδετες. Στην σύγχρονη εποχή μας δεν φτάνει ο ηρωισμός και μερικές σφεντόνες για να υπερασπιστεί κανείς τα πάτρια εδάφη. Ο εχθρός έχει υπερσύγχρονα και πανάκριβα όπλα. Ίσως είναι λυτρωτικό να λυπούνται για την κατάντια της χώρας εκείνοι που την προκάλεσαν, αλλά πάει πολύ να κάνουν πρόβα Εθνάρχη στον καθρέπτη, επενδύοντας σε μία νέα εθνική καταστροφή.
Η στοά των στοχαστών «προβλέπει» καταστροφές και ελπίζει…

Η ψήφος των αποδήμων του Σουλτανάτου του Ομάν

Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019, 00:01
Ο Επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουλτανάτο του Ομάν Ηλίας Νικολακόπουλος μας πληροφορεί ότι την περασμένη Κυριακή οι υπήκοοι του Σουλτανάτου που ζουν εκτός Ομάν ψήφισαν μέσω της τηλεφωνικής τους συσκευής για τους εκπροσώπους της Κάτω Βουλής. Διαβάζω το κείμενο που μας έστειλε ο κ. Νικολακόπουλος και κλαίω. Αλλά, να πούμε και του Θεοδωρικάκου το δίκιο. Στο Ομάν, κύριε Νικολακόπουλέ μας, δεν έχουν ΚΚΕ!
Η ψήφος των αποδήμων του Σουλτανάτου του Ομάν

Εκλογές την Άνοιξη. Μία κάκιστη ιδέα

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Το σενάριο λέει ότι ο Κυριάκος πάει σε διπλές εκλογές την Άνοιξη, διαλύει τον Αλέξη Τσίπρα και ανοίγει έτσι τον δρόμο για την αποστρατεία του Αλέξη. Οι φίλοι μας οι Γάλλοι έχουν μία έκφραση γι' αυτού του είδους τα σχέδια: «Είναι πολύ ωραίο για να είναι αληθινό». Είναι ένα κάκιστο σενάριο, ικανό να καταστρέψει ό,τι με κόπο κτίστηκε στα πέτρινα χρόνια της αντιπολίτευσης.
Εκλογές την Άνοιξη. Μία κάκιστη ιδέα

Από κανάλι σε κανάλι. Από το κινητό τους κυβερνούν;

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Είναι απολύτως βέβαιο ότι αρκετοί άνθρωποι ζουν αυτήν τη στιγμή στην κυβέρνηση το όνειρό τους. Κι αυτό το καταλαβαίνουμε από τη συχνότητα με την οποία βλέπουμε πολλούς υπουργούς στα τηλεοπτικά κανάλια. Κι από τη στιγμή που ο περισσότερος χρόνος της ημέρας τους καταναλώνεται από κανάλι σε κανάλι, φυσικό είναι από ένα σημείο κι έπειτα να αναρωτηθεί κανείς «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο».
Από κανάλι σε κανάλι. Από το κινητό τους κυβερνούν;

Ο Κώστας Καραμανλής και τα 11 χρόνια σιωπής

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να σπάσει την 11χρονη σιωπή του, ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη. Έντεκα χρόνια κράτησε και η σιωπή του θείου του, όσο εκείνος ήταν στο Παρίσι. Επίσης, ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για τα εθνικά θέματα. Για κάτι, δηλαδή, που αφορά όλους τους Έλληνες. Να συμβαίνουν, άραγε, τυχαία όλα αυτά;
Ο Κώστας Καραμανλής και τα 11 χρόνια σιωπής

Δεν θέλω ανόητες ερωτήσεις για το ποιος είπε το «όχι»!

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Το «όχι» το είπε ο ελληνικός λαός ή ο Μεταξάς; Ερώτημα ανάλογο με το αν «η επανάσταση του 1821 ήταν εθνικοαπελευθερωτική ή κοινωνική». Μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι η ζώσα πραγματικότητα δεν πρόκειται να αλλάξει επειδή κάποιος μισεί τον Μεταξά. Μπορούμε όμως να φανταστούμε στο μέλλον το «δωμάτιο ενηλίκων» ως πειστήριο της μίας, μοναδικής και αναμφισβήτητης ιστορικής αλήθειας!
Δεν θέλω ανόητες ερωτήσεις για το ποιος είπε το «όχι»!

Έκανα λάθος...

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, 00:01
Ήμουν από εκείνους που πίστευαν ότι η ήττα θα λειτουργούσε με τρόπο θεραπευτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Ότι θα τους βοηθούσε να ωριμάσουν πολιτικά. Αλλά έκανα λάθος. Ο λαϊκισμός έχει ποτίσει βαθιά το χώμα στη γλάστρα και δεν έχει αφήσει περιθώρια να φυτρώσει κάτι. Ο Αλέξης Τσίπρας ο... σοσιαλδημοκράτης θυμίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο τον Αλέξη του 2008-2012.
Έκανα λάθος...

Δημοφιλέστερα Άρθρα