Θ. Μαυρίδης

Δεύτερος μήνας του μέλιτος για τον Κυριάκο

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Οι κυβερνήσεις έχουν συνήθως ένα πρώτο εξάμηνο αποδοχής από εχθρούς και φίλους που ονομάζεται και «μήνας του μέλιτος». Μετά το πέρας της γλυκιάς αυτής περιόδου, κατά την οποία οι νέοι υπουργοί δοκιμάζουν όλες τις γεύσεις της εξουσίας, έρχεται η προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, φαίνεται να περνάει και έναν δεύτερο «μήνα του μέλιτος». Ελλείψει αντιπολίτευσης… 
Δεύτερος μήνας του μέλιτος για τον Κυριάκο

Παγιδευμένοι σε χρονοκάψουλα

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση έχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τις άλλες προηγούμενες. Δεν προϋποθέτει να έχει κανείς περάσει από την τρίτη ή ακόμη και την δεύτερη. Είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Ελλάδας. Μπορούμε να κάνουμε μία νέα αρχή. Σαν να ξεκίνησε η ιστορία του κόσμου πριν από λίγη ώρα. Ας επενδύσουμε σε νέες ιδέες και κυρίως στις νέες γενιές.
Παγιδευμένοι σε χρονοκάψουλα

Κι αν ήταν ο Τσίπρας Πρωθυπουργός;

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Ας υποθέσουμε ότι είχαμε σήμερα Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, υπουργό των Εξωτερικών τον Νίκο Κοτζιά και υπουργό Άμυνας τον Πάνο τον Καμμένο. Θα νιώθατε άνετα; Προς Θεού! Μία υπόθεση εργασίας είναι. Η αλήθεια όμως είναι ότι έχουμε την εμπειρία της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα. Ξέρουμε τι συνέβη τότε. Δεν θα θέλαμε να δούμε να συμβαίνει κάτι ανάλογο άλλη φορά.
Κι αν ήταν ο Τσίπρας Πρωθυπουργός;

Το ταξίδι για το Βερολίνο αναβάλλεται λόγω ομίχλης…

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Δεν πέρασε καιρός από τότε που οι φίλοι μας οι Γερμανοί πέταξαν «αθώα» στο τραπέζι την ιδέα να φύγουμε από την Ευρωζώνη με μια μικρή βοήθεια για τα έξοδα του ταξιδιού. Αυτή η γερμανική Ευρώπη δεν έχει μέλλον. Δεν είναι που μας πάτησαν τον κάλο με το θέμα της Λιβύης. Είναι που οι ίδιοι δεν πιστεύουν στο όραμα της ενιαίας Ευρώπης.
Το ταξίδι για το Βερολίνο αναβάλλεται λόγω ομίχλης…

Ο νέος Φιλελεύθερος είναι το στοίχημα της ανάπτυξης

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Το Σάββατο θα βρείτε στο περίπτερο τον εβδομαδιαίο, πλέον, Φιλελεύθερο. Μία εφημερίδα με μεγάλη έμφαση στις αγορές. Επειδή πιστεύουμε ότι η ελληνική αγορά έχει εισέλθει σε μία νέα περίοδο. Ότι είμαστε στην αρχή ενός νέου κύκλου. Οι αγορές θα μπουν και πάλι στην καθημερινή μας ζωή. Θα μας απασχολούν ολοένα και περισσότερο. Είναι κι αυτό μια μορφή επιστροφής στην κανονικότητα.
Ο νέος Φιλελεύθερος είναι το στοίχημα της ανάπτυξης

Σε ευχαριστούμε Κυριάκο!

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, 19:35
Η πρόταση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την επόμενη Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μία κίνηση που αναμφισβήτητα δικαιώνει όλους όσοι πίστεψαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι μία πρόταση ενότητας και ελπίδας. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα καλείται να στηρίξει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Ελλάδα δικαιούται να ελπίζει, όταν μία γυναίκα επιστήμονας εγνωσμένου κύρους καλείται να υπερασπιστεί τις αρχές της Δημοκρατίας μας. 
Σε ευχαριστούμε Κυριάκο!

Ο Ανδρέας Γεωργίου και οι ιεροφάντες του λαβύρινθου...

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Η δικαστική περιπέτεια του Ανδρέα Γεωργίου έχει κατά μία έννοια μεταφυσική χροιά, αφού καλείται να απαντήσει στο πως ο επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ήταν ο υπαίτιος για το μνημόνιο, όταν αυτό είχε υπογραφεί πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του. Η αλήθεια είναι ότι στο πρόσωπο του Ανδρέα Γεωργίου οι ιεροφάντες του λαβύρινθου των μυστηρίων της κυβέρνησης Καραμανλή αναζήτησαν τον θάνατο του Μινώταυρου.
Ο Ανδρέας Γεωργίου και οι ιεροφάντες του λαβύρινθου...

Αυτή η χώρα έχει σοβαρό πρόβλημα!

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Η μεγάλη μας διαφορά από την Τουρκία είναι ότι η Τουρκία έχει επιχειρηματική ελίτ που ενδιαφέρεται για την χώρα της. Γι' αυτό η Τουρκία έχει παρόν και μέλλον, ενώ η Ελλάδα διαθέτει μόνο πλούσιους γόνους που έχουν έτοιμα τα διαβατήριά τους για να «δραπετεύσουν» στο Λονδίνο ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Η επόμενη ημέρα υπάρχει όταν υπάρχουν και άνθρωποι που την σχεδιάζουν…
Αυτή η χώρα έχει σοβαρό πρόβλημα!

Οι πρόωρες εκλογές σημαίνουν λίστα!

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Όταν θέλεις να αποφύγεις τον πόλεμο, θα πρέπει να προετοιμάζεσαι γι αυτόν. Ομοίως, όταν θέλεις να αποφύγεις την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα πρέπει να προετοιμάζεσαι για εκλογές και μάλιστα με λίστα! Μόνο έτσι μπορούμε να ερμηνεύσουμε την «βιασύνη» του κ. Μητσοτάκη να φέρει έναν εκλογικό νόμο στο καταχείμωνο και μάλιστα χωρίς να έχει εξασφαλίσει περισσότερους από τους 158 ψήφους διαθέτει.
Οι πρόωρες εκλογές σημαίνουν λίστα!

Ξέρω ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος!

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Είναι απολύτως βέβαιο ότι όλοι γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τι στο καλό; Μόνο ο Πρόεδρος Τασούλας έχει πάει σε μέντιουμ; Κι επιπλέον, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί ο Πρόεδρος Νικήτας και η Πρόεδρος Όλγα δεν έχουν δικαίωμα να υποστηρίζουν τον Προκόπη. Λοιπόν, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι η…
Ξέρω ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος!

Πολλή μιζέρια…

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Θα ήταν μίζερο να γράψουμε τι θα συνέβαινε αν στην θέση του κ. Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον ήταν ο κ. Τσίπρας. Όπως μίζερη ήταν και η «κριτική» στελεχών της αντιπολίτευσης. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνάντησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ σε μία κρίσιμη στιγμή για την χώρα και τα πήγε καλά. Ευτυχώς οι ημέρες που ο Πάνος Καμμένος όριζε την εξωτερική πολιτική ανήκουν στο παρελθόν. 
Πολλή μιζέρια…

Η Τουρκία θα μπορούσε να είναι σύμμαχος…

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Ο δρόμος που έχει επιλέξει η Τουρκία του Ερντογάν, να ηγηθεί του ισλαμικού κόσμου, την φέρνουν αυτόματα απέναντι από το Ισραήλ και την Ελλάδα. Κι ενώ η Τουρκία είναι στην πραγματικότητα ένας φυσικός σύμμαχος στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, τόσο για την Ελλάδα όσο και για το Ισραήλ, αλλά και για την Αίγυπτο. Αλλά όχι αυτή η Τουρκία. Όχι η Τουρκία των αδελφών μουσουλμάνων.
Η Τουρκία θα μπορούσε να είναι σύμμαχος…

Ένας κοινός θνητός συναντά τον Αυτοκράτορα Τραμπ!

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Η ώρα που ο πρωθυπουργός μιας μικρής χώρας, όπως η Ελλάδα, συναντά τον αυτοκράτορα της σύγχρονης Ρώμης, είναι σημαντική. Από μόνη της. Δεν συναντά ένας κοινός θνητός τον αυτοκράτορα κάθε μέρα. Αν η συνάντηση θα είναι και αποτελεσματική, είναι ένα άλλο θέμα. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης μετά από αυτή την συνάντηση θα έχει εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα, αφού θα ξέρει τι έχει πάρει… 
Ένας κοινός θνητός συναντά τον Αυτοκράτορα Τραμπ!

Έτος ακινήτων το 2020

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Η εικόνα ενός σπιτιού στην Σαντορίνη με θέα την Καλντέρα είναι ένας σοβαρός λόγος για να επενδύσει κανείς χρήματα στην Ελλάδα. Είναι αυτό που μπορούμε να του «πουλήσουμε» εύκολα και γρήγορα. Το 2020 θα είναι το έτος των ακινήτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες της για την αναβίωση και την στήριξη της βιομηχανίας. Κάθε άλλο! 
Έτος ακινήτων το 2020

Η Ελλάδα, η Τουρκία και οι… άλλοι! 

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Το 2020 κάνει ποδαρικό με την υπογραφή μιας σημαντικής σύμβασης στην Αθήνα, από τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Μπένιαμιν Νετανιάχου και Νίκο Αναστασιάδη. Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος συμφωνούν και προχωρούν τον αγωγό EastMed, οικοδομώντας από κοινού μία νέα πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία δεν είναι κατ? ανάγκη εχθρός. Αλλά δική της είναι η επιλογή σε ποια πλευρά του τραπεζιού θα καθίσει. 
Η Ελλάδα, η Τουρκία και οι… άλλοι! 

Ένας Κυριάκος φέρνει την Άνοιξη;

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, 00:01
Το 2019 σημαδεύτηκε από την ευρεία εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η χώρα θέλησε να αλλάξει σελίδα και αποφάσισε να αφήσει πίσω της τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτό το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών του φίλων. Ωστόσο, η πραγματικότητα παραμένει αδυσώπητη. Οι μηχανές της Οικονομίας χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια για να πάρουν μπροστά.
Ένας Κυριάκος φέρνει την Άνοιξη;

Γιατί «αγαπάμε» Γιάννη Στουρνάρα!

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, 00:01
Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική Οικονομία ήταν ο έλεγχος του τραπεζικού συστήματος από την Φρανκφούρτη. Μπορεί αυτό να μοιάζει «κάπως», αλλά είναι μία από τις πικρές αλήθειες που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν έχει αποδειχτεί ώριμο να διαχειριστεί με δικαιοσύνη στο παρελθόν τις μεγάλες αναδιανομές πλούτου που έγιναν.
Γιατί «αγαπάμε» Γιάννη Στουρνάρα!

Μια απίστευτη «χριστουγεννιάτικη ιστορία»

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, 00:01
Τις άγιες αυτές ημέρες οι άνθρωποι συνηθίζουν να λένε όμορφες «χριστιανικές ιστορίες». Λες και ειδικά αυτές τις λίγες ημέρες των Χριστουγέννων αποφασίζουμε να γίνουμε καλοί άνθρωποι, επιλέγοντας να είμαστε οι γνωστοί εγωπαθείς και καταστροφικοί τύποι για τις υπόλοιπες 355 μέρες του χρόνου! Εγώ θα σας το χαλάσω. Και θα σας πω μία ιστορία που δικαιώνει πλήρως τον Σκρουτζ!
Μια απίστευτη «χριστουγεννιάτικη ιστορία»

Δεν επιτρέπονται άλλα λάθη σε αυτή την σχέση

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, 00:01
Θυμάμαι πιτσιρικάς την Αθήνα να βρίσκεται εν βρασμώ περιμένοντας τον Βαλερί. Τρέχαμε να βρούμε γαλλικές σημαίες για να φωνάξουμε «Ελλάς – Γαλλία συμμαχία». Κι ύστερα αγαπήσαμε τον Μουαμάρ με τις αμαζόνες του κι έπειτα τον Αραφάτ. Εσχάτως τον Βλαδίμηρο! Μας φταίει που νομίζουμε ότι είμαστε ο εξυπνότερος λαός της Οικουμένης. Αυτή την φορά, όμως, τα ψέματα τελείωσαν. Είμαστε αντιμέτωποι με την αλήθεια!
Δεν επιτρέπονται άλλα λάθη σε αυτή την σχέση

Το μεγάλο, το άρρητο μυστικό!

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, 00:01
Στην Ελλάδα όλα λειτουργούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο: Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ιδιωτικές εταιρείες, τα πολιτιστικά σωματεία και φυσικά οι κυβερνήσεις! Είναι το λογικό. Αν τα πάντα κινούνται προς μία κατεύθυνση, θα είχαμε αντιληφθεί αν υπήρχαν... αιρετικοί, όπως θεωρούν κάποιοι ότι συμβαίνει με την Εκκλησία ή τον στρατό. Είναι άλλο θέμα ότι έχουμε ιερά τοτέμ και άλλο η επαφή με την πραγματικότητα.
Το μεγάλο, το άρρητο μυστικό!

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα