Θ. Μαυρίδης

Stop στις ανεύθυνες δημοσιεύσεις περί «γιδοραγιάδων»

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, 00:01
«Στο εξετασθέν υλικό δεν ανιχνεύθηκε RNA του ιού SARS – COV – 2». Είναι η στιγμή που πέφτεις πίσω στην πολυθρόνα σου και παίρνεις συνειδητά μερικές βαθιές ανάσες. Όπως όταν ήμουν καπνιστής, που δοκίμαζα να νιώσω τον καπνό μέχρι το τελευταίο κύτταρο του σώματός μου. Είμαστε ακόμη ζωντανοί! Άλλοι άνθρωποι δεν ήταν το ίδιο τυχεροί. Θα έχετε ακούσει πολλά κοινότυπα του τύπου «ζούμε ένα πόλεμο με αόρατο εχθρό». Δυστυχώς είναι αλήθεια…
Stop στις ανεύθυνες δημοσιεύσεις περί «γιδοραγιάδων»

Οι νεοφιλελεύθεροι, η δολοφονία Κένεντι και οι εξωγήινοι…

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, 00:01
Πέρασε καιρός για να καταλάβω ότι πίσω από το «νεοφιλελεύθερο σκουλήκι» βρισκότανε μόνο το σκουλήκι. Το «νεοφιλελεύθερος» ήταν μόνο το περιτύλιγμα. Τι να έλεγε; Τιποτένιο; Ποταπό; Με το «νεοφιλελεύθερος» «καθάριζε». Ήταν κάτι κακό και απροσδιόριστο, άρα τρομαχτικό. Οι νεοφιλελεύθεροι φταίνε, ως γνωστό, για την κλιματική αλλαγή, για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων και την δολοφονία του Κένεντι. Τι ακριβώς είναι; Κάτι σαν τους εξωγήινους. Όλοι μιλάνε γι αυτούς αλλά δεν τους έχει δει κάποιος!
Οι νεοφιλελεύθεροι, η δολοφονία Κένεντι και οι εξωγήινοι…

Ο μικρός Στάλιν που κρύβω μέσα μου κατεβάζει καντήλια για το κράτος τους…

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020, 00:01
Στις 8 Φεβρουαρίου του 2020 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει δωρεά ύψους 3,5 εκατ. ευρώ της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για την δημιουργία του πρώτου «πράσινου αεροδρομίου» στην 115 πτέρυγα μάχης. Εννέα ολόκληρους μήνες μετά, το ελληνικό δημόσιο καταφέρνει -κυριολεκτικώς- να τελειώσει τις προκαταρκτικές εργασίες για να… αποδεχτεί την δωρεά. Υπό αυτές τις συνθήκες, σύντροφοι, περιμένουμε να γίνει κάτι σε αυτή την χώρα; Ούτε μία στο εκατομμύριο…
Ο μικρός Στάλιν που κρύβω μέσα μου κατεβάζει καντήλια για το κράτος τους…

Δέκα μικροί Μήτσοι κρυμμένοι στην αυλή της Γιάννας

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, 00:01
Το 2021 θα εορτάσουμε τα 200 χρόνια από την αρχή της ελληνικής επανάστασης. Ψηλά ελληνόπουλα και λυγερές ελληνοπούλες θα φορέσουν τις στολές τις παραδοσιακές και θα στείλουν στα πέρατα της Οικουμένης το μήνυμα περί εθνικής ενότητας και τα λοιπά και τα λοιπά. Υπό αυτό και μόνο το πρίσμα η στήλη δηλώνει την σφοδρή της αντίδραση στο κόψιμο του καλλιτέχνη Λάκη από τον ρόλο του Καραϊσκάκη. Κανονικά θα έπρεπε να κοπούν οι ίδιες οι εκδηλώσεις.
Δέκα μικροί Μήτσοι κρυμμένοι στην αυλή της Γιάννας

Tο ΚΚΕ είναι η ιερή αγελάδα του πολιτικού συστήματος

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, 00:01
Κορυφαίοι κεντροδεξιοί πολιτικοί έχουν εκφράσει δημόσια τον απεριόριστο σεβασμό τους στους αγώνες του ΚΚΕ, δηλαδή στην «ένοπλη πάλη» του κόμματος για την ανατροπή της αστικής δημοκρατίας. Μάλλον είναι ευκολότερο αυτό από το να αντιμετωπίσουν τα σμήνη θυμωμένων και αποφασισμένων Κνιτών που θα τους αποκαλούν «ακροδεξιούς» και «αντικομμουνιστές». Ίσως οι πολιτικοί αυτοί να είχαν μία άλλη στάση αν είχαν διαβάσει το καταστατικό του κόμματος πριν δηλώσουν οτιδήποτε.
Tο ΚΚΕ είναι η ιερή αγελάδα του πολιτικού συστήματος

Οικουμενική κυβέρνηση, ένα σχετικά πρόσφατο γερμανικό σχέδιο…

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, 00:01
Είναι αστείο να συζητά κανείς σήμερα για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όταν αυτή δεν έγινε ούτε καν το καλοκαίρι του 2015, όταν η χώρα δοκιμάστηκε σκληρά από τους τυχοδιωκτισμούς Τσίπρα – Βαρουφάκη. Ωστόσο, η συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας δεν είναι ένα καινούργιο σχέδιο. Προωθήθηκε στα χρόνια των μνημονίων από τους Γερμανούς. Γι αυτό άλλωστε εγκαταλείφθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά. Για να μπει στο κάδρο και ο ΣΥΡΙΖΑ!
Οικουμενική κυβέρνηση, ένα σχετικά πρόσφατο γερμανικό σχέδιο…

Και κλειστές εκκλησίες και οι δρόμοι χωρίς πορείες!

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, 00:01
Αν τα «παιδιά» αντισταθούν στην … «χούντα του Κυριάκου» και συμμετέχουν στην πορεία της 17ης Νοέμβρη, το γεγονός αυτό από μόνο του μπορεί και να αποτελέσει την αφετηρία ενός νέου κύκλου εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού. Μία παράπλευρη απώλεια, καθώς θα έχουν εξασφαλίσει το νέο αφήγημα για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Κι αν εξαπλωθεί ο ιός και γεμίσουν οι ΜΕΘ; Θα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν πήρε τα σωστά μέτρα! Συνταγές δοκιμασμένες από την εποχή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Και κλειστές εκκλησίες και οι δρόμοι χωρίς πορείες!

Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. κεφάλαιο β' το ανάγνωσμα

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, 00:01
Την σημερινή ημέρα και αφού χτες απολαύσαμε τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή, συνεχίζουμε το ψυχογράφημα «που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ» μετά από την συντριπτική ήττα του Ιουλίου του 2019. Που κρύβεται, δηλαδή, ο κρατισμός. Κι εδώ είναι το πρόβλημα! Δεν κρύβεται. Σουλατσάρει πάνω - κάτω βγάζοντας μας γλώσσα. Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π κεφάλαιο β' το ανάγνωσμα.
Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. κεφάλαιο β' το ανάγνωσμα

Δικαίως ανησυχεί ο Ταγίπ

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, 00:01
Χρυσός με τη Βενεζουέλα, πετρέλαιο με το Ιράν, μπίζνες με τον ISIS. Η Τουρκία στα χρόνια του Ερντογάν μοιάζει να έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο «πλυντήριο». Κάτι τέτοιο δεν έχει υπάρξει άλλη φορά στο παρελθόν. Κι ήταν η στενή «φιλία» του προέδρου της Τουρκίας με τον Πρόεδρο Τραμπ που επέτρεψε να συμβούν όλα αυτά. Η εκλογή Μπάιντεν έχει ήδη επιπτώσεις. Ο γαμπρός του Ερντογάν παραιτήθηκε. Για κάποιους στην Αμερική δεν είναι όλα δουλειές!  
Δικαίως ανησυχεί ο Ταγίπ

Κυριάκο παραιτήσου…

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, 00:01
Έπεσε το σύστημα της Cisco σε  πολλές ευρωπαϊκές χώρες και χάθηκαν δύο εκπαιδευτικές ώρες στην τηλεκπαίδευση. Οι Συριζαίοι βρήκαν την λύση: «Κυριάκο παραιτήσου». Προχτές ήταν  κάποιος «άσχετος» Κορρές που έβαλε, λέει, τσιμέντο στην Ακρόπολη. Η συντρόφισσα Πόπη ήξερε καλύτερα: Κυριάκο παραιτήσου. Ο Κορονοϊός σαρώνει σε όλο τον κόσμο. Ο μέσος Συριζαίος έχει και εδώ την λύση: Κυριάκο παραιτήσου. Μάλλον ο Αλέξης ρίχνει τις τελευταίες του τουφεκιές. 
Κυριάκο παραιτήσου…

Κομμουνιστές και φιλελεύθεροι έβλεπαν τα τραίνα να περνούν…

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, 00:01
Η χώρα βρίσκεται εδώ και δέκα χρόνια σε κρίση και θα περίμενε κανείς ότι αυτό θα είχε επηρεάσει σε έναν βαθμό τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών. Ότι η πτώση της ζήτησης θα είχε προκαλέσει και αντίστοιχη μείωση στις τιμές. Αλλά αυτό δεν συνέβη. Ποια καλύτερη απόδειξη θα μπορούσε να υπάρξει για την ολιγοπωλιακή - μονοπωλιακή διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας; Κομμουνιστές, δεξιοί και φιλελεύθεροι έβλεπαν τα τραίνα να περνούν… 
Κομμουνιστές και φιλελεύθεροι έβλεπαν τα τραίνα να περνούν…

H ανήθικη αντιπολίτευση, η στάση της Φώφης και τα σενάρια της απλής αναλογικής

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, 00:01
Υπάρχει μία εντυπωσιακή επανεκκίνηση της αντιπολιτευτικής μηχανής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο απελπισμένος και παραδομένος μέχρι χτες στην μοίρα Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει και μετατρέπεται σε μία πολιτική μηχανή θανάτου. Κάτι σαν τον παλιό «καλό» Τσίπρα. Τι είναι αυτό άραγε που ξύπνησε από την χειμερία νάρκη το «τέρας»; Τι κρύβει αυτή η νέα μετάλλαξη του αεικίνητου Αλέξη; Από τα άκρα της Αριστεράς στο… δημοκρατικό κέντρο των ισαποστάκηδων και τώρα και πάλι στην πρώτη γραμμή του λαϊκισμού!
H ανήθικη αντιπολίτευση, η στάση της Φώφης και τα σενάρια της απλής αναλογικής

Βάστα Κορονοϊέ, λένε οι … άχαστοι!

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, 00:01
Την Άνοιξη δεν ήταν τα μέτρα της κυβέρνησης που σταμάτησαν τον Κορονοϊό, αλλά ο… ιοκτόνος αέρας των Βαλκανίων. Το καλοκαίρι έφταιγε ο υπερβολικός Χρυσοχοΐδης που μάζευε τους νέους από τις πλατείες. Τώρα, όμως, φταίει και πάλι η κυβέρνηση, επειδή τα κρούσματα έχουν ξεφύγει. Μονά κερδίζει η σχολή Πολάκη, ζυγά χάνουν οι αντίπαλοι του Καρανίκα. Βάστα Ρόμελ λέγανε οι μαυραγορίτες στην Κατοχή. Βάστα Κορονοϊέ λένε σήμερα οι… άχαστοι!
Βάστα Κορονοϊέ, λένε οι … άχαστοι!

Αμερικανοί γυρίστε πίσω!

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, 00:01
Προς μεγάλη μας λύπη «δικαιώθηκε» το παλαιό κομμουνιστικό σύνθημα «Ελλάδα – Κύπρος – Παλαιστίνη Αμερικάνος δεν θα μείνει». Δεν τους έδιωξε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Τραμπ έκανε στροφή προς τον απομονωτισμό και άφησε την γειτονιά μας λάφυρο στον συνέταιρό του Ερντογάν και υπό την εποπτεία των… τουρκόφιλων Γερμανών. Μπορεί να μην έχουμε άποψη για το τι συμφέρει τον δάσκαλο στο Ντιτρόιτ, αλλά ξέρουμε τι συμφέρει την χώρα μας: Αμερικανοί γυρίστε πίσω!
Αμερικανοί γυρίστε πίσω!

Γιατί οι επιστήμονες δεν βγάζουν το εμβόλιο; Τι μας κρύβουν;

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, 00:01
Όταν ένας βουλευτής του Κυριάκου Μητσοτάκη αναρωτιέται αν οι επιστήμονες έχουν δίκιο ή όχι για την πανδημία, ή έχει βρεθεί στο λάθος δωμάτιο ή είναι ένας κλασικός νάρκισσος που προσπαθεί να ξεχωρίσει από το πλήθος των άλλων βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση σε αυτή την δύσκολη περίσταση. Σε κάθε περίπτωση η δήλωση Κυρανάκη για την πανδημία χρήζει μελέτης. Ναι, ο Τραμπ έχει πολιτική έκφραση στην Ελλάδα.
Γιατί οι επιστήμονες δεν βγάζουν το εμβόλιο; Τι μας κρύβουν;

Ένα δεύτερο κίνημα αγανακτισμένων γεννιέται

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, 00:01
Χιλιάδες κόσμου που εργάζεται σε εστίαση και ψυχαγωγία είναι σε απόγνωση. Το νέο lockdown είναι η χαριστική βολή σε μια βιομηχανία που έπνεε ήδη τα λοίσθια από τον «ξαφνικό θάνατο» που προκάλεσε το πρώτο κύμα του COVID-19. Να μην κοροϊδεύομαστε. Οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις που κλείνουν τώρα δεν θα ανοίξουν άλλη φορά. Μιλάμε για  ολοκληρωτική καταστροφή. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει πρόταση για την επόμενη ημέρα. 
Ένα δεύτερο κίνημα αγανακτισμένων γεννιέται

Να απαντήσει η Αριστερά: Με τον Νόμο ή με τους τραμπούκους;

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020, 00:01
Η πανεπιστημιακή αστυνομία και η κάρτα εισόδου στα πανεπιστήμια πρέπει να είναι τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης, εφόσον θέλει να υπερασπιστεί την ελευθερία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Η Αριστερά καλείται να απαντήσει ξεκάθαρα. Ταυτίζεται με τον Νόμο ή με τους τραμπούκους; Θέλει την μόρφωση για τα παιδιά των μικρών και μεσαίων εισοδηματικών τάξεων ως μέσο για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου ή της αρκούν αγράμματοι στρατιώτες στον κομματικό της στρατό;
Να απαντήσει η Αριστερά: Με τον Νόμο ή με τους τραμπούκους;

Μεταξύ ισλαμοφασιστών και ισλαμοφάγων

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, 00:01
Πως ξεχωρίζει κανείς έναν καλό μουσουλμάνο από έναν εξτρεμιστή ισλαμιστή; Φανταζόμαστε ότι οι αρχές δεν έχουν πιθανότητα να ανακαλύψουν τους εξτρεμιστές ρωτώντας τους σχετικά στα σύνορα! Μπροστά στο αδιέξοδο κάποιοι θέλουν να ποινικοποιηθεί το να είναι κανείς μουσουλμάνος. Θεός φυλάξει! Το πρόβλημα είναι διπλό και πολύ δύσκολο στην λύση του: Από την μία η μετανάστευση και από την άλλη ο σεβασμός στις αρχές της Φιλελεύθερης Δημοκρατίας.
Μεταξύ ισλαμοφασιστών και ισλαμοφάγων

Ο Φιλελεύθερος κλείνει. Συνεχίζουμε!

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, 00:01
Το Σάββατο θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».  Σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι αναζητούν τα αίτια της αποτυχίας. Είναι βαθιά ανθρώπινο να ρίχνουν το φταίξιμο δεξιά και αριστερά. Ας ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, ότι δεν μας φταίει κάτι. Απλά δεν «πήγε». Προσπαθήσαμε σκληρά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το καλό είναι ότι δεν αφήνουμε πίσω μας υποχρεώσεις σε εργαζόμενους, σε ασφαλιστικά ταμεία, στο δημόσιο και προμηθευτές. Δεν επενδύσαμε σε… βοσκοτόπια και δεν ρουφήξαμε το… αίμα Λιβανέζων ή Ιρανών επενδυτών.
Ο Φιλελεύθερος κλείνει. Συνεχίζουμε!

Αν δεν ευημερήσουν οι αριθμοί δεν θα σωθούν οι άνθρωποι

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, 00:01
Και να που τα πράγματα δεν ήταν όπως μας τα λέγανε. Δηλαδή, αυτοί καλά τα έλεγαν όπως τα έλεγαν, αλλά κι εμείς καλά τους λέγαμε ότι επρόκειτο για μαγική εικόνα. Ο λόγος για την ανάπτυξη επί ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε το ΑΕΠ, λόγω αναθεώρησης του τρόπου υπολογισμού. Τι να σου κάνει μία απώλεια ή ένα κέρδος 2 κόμμα κάτι τοις εκατό; Εδώ χρειάζεται κοσμογονία!
Αν δεν ευημερήσουν οι αριθμοί δεν θα σωθούν οι άνθρωποι