Τα τουιτ των πολιτικών αρχηγών για τον αγώνα Μπαρτσελόνα-ΠΣΖ. ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΔΩ

Του Θανάση Χειμωνά

Τετάρτη 8 Μαρτίου, 23:40.

«Γκοοοοοοοοολ!»
Οι φωνές του, υπευθύνου επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ, Ντίνου «Τσε» Βολεμένου, για το έκτο τέρμα της Μπαρτσελόνα σε βάρος της Παρί Σεν Ζερμαίν ξεσήκωσαν όλα τα Εξάρχεια. Στην πραγματικότητα βέβαια το διαμπερές ρετιρέ (με θέα στον Λυκαβηττό) του Βολεμένου (γνωστός στο Twitter και ως «Αδιάβλητος», «Γεροτσιφούτης» και «Johnny No Servietam») βρισκόταν στην Οδό Σκουφά, ο ίδιος όμως επέμενε πως ζει στα Εξάρχεια.
Ενθουσιασμένος από τον θρίαμβο της αγαπημένης του Μπάρτσα ο «Τσε» τηλεφώνησε στην συντρόφισσα και συνάδελφό του Εμμανουέλλα Κρατικού-Διαίτου (aka Παναραίτη Κατακουζηνού, Κλειώ Κλάσεμου και Μαριάνα Ζαβουέλ):
«Έλα συντρόφισσα! Είδες το ματς; Τους ξεσκίσαμε! Η ομάδα του διεθνούς κομμουνισμού και των Ποδέμος ταπείνωσε τους Γάλλους ευρωλιγούρηδες»!
Η Εμμανουέλλα δεν είχε διάθεση για πολλά πολλά. Η επομένη ήταν εκείνη η (μοναδική) μέρα του μήνα όπου θα έπρεπε να πάει στην ΕΡΤ και να καθίσει δύο ολόκληρες ώρες ώστε να δικαιολογήσει τον μισθό των 6897 ευρώ που λάμβανε ως υπεύθυνη για την μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2056.
«Μπράβο σύντροφε. Συγχαρητήρια», απάντησε βαριεστημένα.
«Θρίαμβος! Θρίαμβος σου λέω! Τον ήπιε και ο Κούλης που μας έλεγε πως η Παρί θα έπαιρνε το Τσάμπιονς Λιγκ, χα χα χα!»
Η Εμμανουέλλα έφαγε φλασιά.
«Έγραψε τέτοιο πράγμα ο Μητσοτάκης;», ρώτησε.
«Ναι παιδί μου! Στο Twitter!»
«Μα χαζός είσαι αγόρι μου! Τράβα αμέσως και τρόλαρέ τον με τον λογαριασμό της Αυτού Μεγαλειότητας του Προέδρου μας! Δεν χάνονται τέτοιες ευκαιρίες! «
«Ωχ, δίκιο έχεις», απάντησε ο «Τσε». «Θα γράψω κάτι αμέσως».
«Άντε μπράβο! Και που' σαι. Από τον λογαριασμό του Προέδρου έτσι; Μην ξαναμπερδευτείς και τουιτάρεις ως The Roof Is On Fire”. Και πρόσεχε τα ορθογραφικά…»

Tετάρτη 8 Μαρτίου, 23:58.

Ο Αμβρόσιος Δεληγιάπης, υπεύθυνος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ετοιμαζόταν να πέσει για ύπνο. Είχε περάσει μια ιδιαιτέρως κουραστική μέρα καθώς είχε συντάξει ένα άρθρο 8000 λέξεων για την επιχειρηματικότητα το οποίο και θα δημοσιευόταν στον επόμενο «Νεοδημοκράτη». Είχε μόλις φορέσει τον σκούφο της πιτζάμας του και ήταν έτοιμος να κλείσει το φως του όταν χτύπησε το τηλέφωνο.
«Εμπρός;» απάντησε με αγωνία. Κανείς δεν του τηλεφωνούσε ποτέ τόσο αργά.
«Καλησπέρα κύριε Δεληγιάπη. Εδώ Σοφοκλής Κυριλόπουλος από τον Τομέα Συντονισμού του κόμματος».
«Συμβαίνει τίποτα;», απόρησε ο Δεληγιάπης».
«Έχει σχέση με το αποψινό ματς».
«Ματς; Τι ματς; Είχε σήμερα ματς;»
«Ναι κύριε Δεληγιάπη. Παίζανε κάτι ξένες ομάδες- ούτε εγώ τα παρακολουθώ αυτά. Το θέμα είναι πως ο Τσίπρας έγραψε κάτι εναντίον του Προέδρου και πρέπει να υπάρξει απάντηση».
Ο Δεληγιάπης άνοιξε βιαστικά το λάπτοπ του και μπήκε στο Twitter.
«Ώστε έτσι μας τα λέει το κουμμούνι ε; Τώρα θα δει: “Καλά, μια λάθος πρόβλεψη για το Champions League έκανα, δεν έχασα και τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ”. Και… Χοπ! Το μπουμπούνισα!»
«Μπράβο! Επ… περιμένετε… Κι εμείς εναντίον της ΕΛΣΤΑΤ δεν είμαστε;»
«Ωχ…»

Πέμπτη 9 Μαΐου 00:34

Το ringtone με την Carmina Burana δόνησε την οικία του Μιστόκλη Αυριανοτομπρίδη, υπευθύνου επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.
«Εμπρός;»
«Καλησπέρα σύντροφε. Εδώ Σώτος από την Κλαδική παιχτών μπουζουκιού Καματερού. Την είδες τη ματσάρα;»
«Καλησπέρα κολλητέ. Όχι ρε γμτ. Ξενύχτησα χθες στη Disco και έχω φλιπάρει. Σήμερα πέρασα όλη τη μέρα αραχτός και light βλέποντας ταινίες στο βίντεο. Top Gun, Footloose, The Κόπανοι… Αφασία δικέ μου!»
«Έχασες, απίστευτο ματς. Καράφλιασα σου λέω. Να σου πω και το πιο κουφό; Τσίπρας και Μητσοτάκης σκοτώνονται στο Twitter. Εσύ που έχεις αυτά τα ιντερνέτια, πως τα λένε, πρέπει να βάλεις την Πρόεδρο να πει κάτι».
«Καλά, έχουν σαλτάρει αυτοί δικέ μου. Άκου, δεν μπορώ να τηλεφωνήσω στην Έτσι τέτοια ώρα. Πρέπει να ξυπνήσει νωρίς αύριο για να πάει στα GR80's. Θα σακουλευτώ κάτι όμορφο και θα τουιτάρω. Θα βάλω και Εθνική Ελλάδος μέσα γιατί είμαστε πατριώτες».

Σας φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά; Και όμως, πιστέψτε με, κάπως έτσι διεξήχθη η μάχη των πολιτικών αρχηγών στο Twitter για το ματς Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμαίν. Και πιθανότατα οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί δεν είχαν ιδέα. Φυσικά, όλα αυτά αποτελούν μια ακόμη εξήγηση γιατί βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε…