Πρέπει να φύγουν!

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, 00:02 - Τελευταία ενημέρωση: 00:08
-A +A

Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Οι επικείμενες προκλήσεις έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα στο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να αναζητεί διέξοδο στη στρατηγική του. Ωστόσο, η πραγματικότητα δεν του το επιτρέπει, καθώς αυξάνονται συνεχώς, τα προβλήματα.

Η αλαζονεία του ίδιου και των στελεχών του, είναι ακόμα, τέτοια που νομίζουν ότι η υποκρισία τους θα θριαμβεύσει, στοχεύοντας στην αφέλεια των ψηφοφόρων τους. Τυφλωμένοι όμως από την κομματική κουτοπονηριά τους δεν κατανοούν ότι δεν υπάρχει πια κανένα ηθικό έρεισμα στο ακροατήριό τους, παρά μόνο το πελατειακό όφελος των δημοσίων υπαλλήλων και όσο σιτίζονται από τον κρατισμό.

Έρχονται εν τω μεταξύ, κι άλλα. Το μέτωπο Καμμένου παραμένει ανοιχτό και οι προκλήσεις του Προσφυγικού είναι πιθανόν ότι θα τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα. Δεν είναι τόσο απλά τα ζητήματα που πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει. Και μάλιστα, μετά το σάλο που προκάλεσε το δημοσίευμα του Φιλελεύθερου ξεσηκώνοντας συνειδήσεις, μέσα και έξω από τη χώρα. Εκτός των άλλων, κανείς από τους δανειστές δεν φαίνεται έτοιμος να "συνεννοηθεί" με το πρωθυπουργό για την αναθεώρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

Μόνο μια διέξοδος υπάρχει για τον Αλέξη Τσίπρα για να μην βρεθεί κάτω από το καθεστώς πανικού: να προκηρύξει εκλογές το συντομότερο και να παραδώσει την εξουσία. Όχι βέβαια για να σώσει κάποια χαμένη παρτίδα αλλά για να πιαστεί πλέον από τα μαλλιά του, τη στιγμή που τα κύματα φουσκώνουν γύρω του δραματικά. Εν ολίγοις, ήρθε η ώρα να αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης που για 3,5 χρόνια τώρα, κρύβεται πίσω από δήθεν "σοσιαλδημοκρατικές" εξάρσεις και προσαρμογές στην αστική δημοκρατία που τόσο σιχαίνεται. Ας βρει ένα πρόσχημα, μια αιτία. Για να μην δημιουργήσει νέα και καταστροφικά αδιέξοδα.

Δεν νομίζω ότι έχει πια νόημα η συνέχεια της απάτης. Ούτε για μας ούτε και για τους ξένους που βλέπουν πια το παιχνίδι
να χάνεται για τον "αγαπημένο" τους πειθήνιο πρωθυπουργό.

Η χώρα πρέπει επιτέλους να κυβερνηθεί και δεν είναι δυνατόν αυτό να συμβεί με την οικονομία και την κοινωνία στην εντατική. Με μικροκομματικές μεθοδεύσεις, με πελατειακές εκστρατείες και με "ανταλλάγματα" εξωτερικής πολιτικής. Με απλήρωτους λογαριασμούς για να δημιουργήσουν πλεόνασμα. Δεν κάνουν έτσι στις άλλες αστικές δημοκρατίες. Δεν ξεπουλούν την δημοκρατία και την δημοσιονομική λειτουργία του κράτους για να επιβιώσουν πολιτικά.

Κατά συνέπεια, η μόνη λύση για τη χώρα είναι να φύγουν το συντομότερο. Όχι μόνο γιατί συνεχίζουν να συμπεριφέρονται τυχοδιωκτικά στον ελληνικό λαό με καιροσκοπικές απάτες αλλά γιατί ταυτόχρονα, αρπάζουν περιουσίες και προετοιμάζουν την διαχρονική φτωχοποίησή του.

Το βέβαιο είναι ότι ασθμαίνουν μπροστά στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου τον οποίο χρησιμοποιούν για να διαιωνίζουν τις παθολογικές αντιφάσεις τους. Γιατί δεν μπορούν να δουν τη χώρα στο μέλλον αλλά προσπαθούν να την απομυζήσουν, προς όφελος των μηχανισμών τους.

Κανείς τους δεν έχει την παραμικρή διάθεση να αποδεχθεί τους όρους προόδου μιας φιλελεύθερης κοινωνίας. Όπως δόθηκε ως παρακαταθήκη από τον Διαφωτισμό και απ΄τους αγώνες της δημοκρατίας μέσα στο χρόνο. Γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι ημιμαθείς και ανίδεοι σχετικά με τις σοσιαλιστικές ή τις μαρξιστικές ιδέες που επικαλούνται.

Τίποτε δεν θα είναι ίδιο στην Ευρώπη, μετά τις Ευρωεκλογές. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα και δεν θα έχει χρόνο να λύσει ένα ακόμα ελληνικό ζήτημα. Παραμένουμε έκθετοι και αδύναμοι μπροστά στην ανευθυνότητα και στην εσωστρέφειά μας.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα