ΣΥΡΙΖΑ: Εξοφλούνται πολιτικά γραμμάτια με δόσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Εξοφλούνται πολιτικά γραμμάτια με δόσεις

Του Χάρη Κάτανα*

Από την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να χάνει το έδαφος κάτω από τις καρέκλες της, λόγω των κατά συρροή αποκαλύψεων για τα ψέματά της, της συνεχιζόμενης πολιτικής απραξίας της, των αντιλαϊκών οικονομικών αποφάσεών της, λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς στελεχών της και τελευταία -ιδίως- λόγω της απαράδεκτης Συμφωνίας των Πρεσπών με την οποία διαφωνεί το 70% του ελληνικού λαού, ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες τους, άρχισαν να επιδίδονται σε μια συνεχή προσπάθεια οριακής πολιτικής επιβίωσης, που θα μπορούσε να έχει και τον τίτλο “εξοφλούνται πολιτικά γραμμάτια με δόσεις”.

Αναφέρομαι στους πρόθυμους που από την πρώτη στιγμή της κυβερνητικής κατάρρευσης έσπευσαν να προσφέρουν δεκανίκι στήριξης και σιγά- σιγά, ένας- ένας, μία- μία αποζημιώνονται μέσω των πολιτικών γραμματίων που έλαβαν ως αντίτιμο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τα εισπράττουν με δώσεις.

Η αρχή βέβαια έγινε με τους εναπομείναντες του Πάνου Καμμένο και τον ίδιο προσωπικά που αγνόησαν τους Έλληνες και έσπευσαν να εξοφλήσουν γραμμάτια που είχαν λάβει από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιτρέποντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στις διαδικασίες για τη κακή Συμφωνία των Πρεσπών, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να δηλώνει τότε και δημοσίως ότι “έχει απόλυτη εμπιστοσύνη” στον επικεφαλής της απαράδεκτης διαπραγμάτευσης Νίκο Κοτζιά.

Ακολούθησαν οι γνωστές και γνωστοί πρόθυμοι που στήριξαν στη Συμφωνία και την παραπαίουσα κυβέρνηση Τσίπρα, με όλα τα μετέπειτα πραξικοπηματικά του κοινοβουλίου άλλα και τα γνωστά θεατρινίστικα της παράστασης “παραιτούμαι από βουλευτής αλλά θα μείνω λίγο ακόμη” ή το άλλο με το... “στη Βουλή είμαι ΣΥΡΙΖΑ αλλά για κόμμα είμαι ΑΝΕΛ”.

Τελευταία πράξη της κυβερνητικής ιλαροτραγωδίας ήταν ο μίνι ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε πρόσφατα, όπου στελέχη του ΚΙΝΑΛ, μόλις είδαν ότι εκεί δεν υπάρχει πλέον καμία προκοπή, επέλεξαν να αναζητήσουν την πολιτική τύχη τους, σε ένα κόμμα το οποίο μέχρι πρόσφατα κατηγορούσαν και να ενταχθούν σε μια κυβέρνηση όπου θα συμπράττουν πλέον με πρόσωπα που μέχρι σήμερα λοιδορούσαν και κατακεραύνωναν (με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα).

Αυτά τα δεκανίκια της κυβέρνησης Τσίπρα εκχωρούν εν λευκώ την πολιτική συνείδησή τους, δηλώνουν εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ευτελίζουν θεσμούς βάζοντας πάνω απ' όλα την πολιτική επιβίωσή τους, χωρίς καμία πολιτική ηθική, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και παρέχουν στήριξη σε μια κυβέρνηση- κουρελού, κυβέρνηση μειοψηφίας και κυβέρνηση που συνεχώς λειτουργεί σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έθεσαν ήδη άπαντες προ των ευθυνών τους. Προφανώς το ίδιο θα κάνει και ο κόσμος στη μεγάλη πλειοψηφία του. Σύντομα μάλιστα...

* Ο κ. Κάτανας Χάρης είναι οπτομέτρης-οπτικός και πρώην βουλευτής Νομού Κοζάνης