Σύντροφοι, φίλοι και κολλητοί εναντίον κοινωνίας

Σύντροφοι, φίλοι και κολλητοί εναντίον κοινωνίας

Της Ζωής Ράπτη*

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απομακρύνει κάποιος τους πολίτες από τις δημοκρατικές διαδικασίες και να απαξιώσει τους θεσμούς στις συνειδήσεις τους. Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να δίνει το κακό παράδειγμα. Η προσωπική στάση απέναντι στα πράγματα είναι το ισχυρότερο «επικοινωνιακό» μέσο κομμάτων και πολιτικών.

Ζωή ΡάπτηΟ ΣΥΡΙΖΑ και η κομματική κουρελού που τον στήριξε μέχρι τέλους προσέφεραν κάκιστες υπηρεσίες στην πατρίδα. Έδειξαν ότι η ουσία των επιδιώξεών τους δεν ήταν η υπηρέτηση του κοινού συμφέροντος αλλά το βόλεμα θυγατέρων, πρώην συζύγων, φίλων, συντρόφων και κομματικών συναναστροφών στο Δημόσιο με έξοδα του πενόμενου ελληνικού λαού.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, ήταν πεπεισμένη ότι το πείραμα του μιθριδατισμού είχε στεφθεί με επιτυχία. Ένιωθε σίγουρη ότι οι πολίτες θα είχαν συνηθίσει πια, έπειτα από μια θλιβερή τετραετία ψεμάτων και διχαστικής προπαγάνδας, την αθλιότητα και δεν θα τους ενοχλούσε. Με το σύνηθες προκλητικό –και πλήρως ανάρμοστο για το υψηλό αξίωμά της- ύφος είπε για τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή: «Προφανώς, με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή, ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα, ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά… Δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της κι η Βουλή βγήκε και φώναζε “έλα εδώ!”».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου διεψεύσθη. Ο λαός μας δεν έχει συνηθίσει να δέχεται, να ανέχεται, να ενθαρρύνει και να επιβραβεύει την απροκάλυπτη αναξιοκρατία, την επίδειξη ισχύος ενός πολιτικού που ομολογεί χαμογελώντας την ανάλγητη προσέγγισή του στο ρόλο του και την κατάχρηση της εξουσίας που του δόθηκε.

Ως ήταν αναμενόμενο ξέσπασε σάλος και η αντιπρόεδρος της Βουλής αναγκάστηκε να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να πολιτευτεί, προσθέτοντας στη δήλωσή της κάτι που έδωσε το στίγμα της τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ. Σε παρέμβασή της σε εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε: «Θέλω μόνο να αξιοποιήσω την ευκαιρία που μου δίνετε και να ζητήσω συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους μου που τους στενοχώρησα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να επανορθώσω με διαφορετικό τρόπο, παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ, να μην συμμετέχω ως υποψήφια στις εθνικές εκλογές».

Για εκείνην, όπως και για την κυβερνητική νομενκλατούρα που υπηρετούσε, δεν υπάρχουν άνεργοι, ξενιτεμένοι, άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας, επιχειρηματίες που χρεοκόπησαν, χαμηλοσυνταξιούχοι. Δεν υπάρχουν φορολογούμενοι πολίτες που αγωνιούν για την Ελλάδα, ταλαντούχοι νέοι που επιθυμούν αλλά και ΑΞΙΖΟΥΝ να εργαστούν στο Κοινοβούλιο.

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι φίλοι, οι σύντροφοι και η κυβέρνηση υπάρχουν και για την κ. Χριστοδουλοπούλου και για τον πρόεδρο της Βουλής τον κ. Βούτση (η πρώην σύζυγος του οποίου πήρε μετάταξη για τη Βουλή) και για όλους όσοι βόλεψαν δικούς τους με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.

Αντί να σταθούν στο πλευρό των πολιτών επέλεξαν να μείνουν με φίλους, συντρόφους και κυβερνητικούς κολλητούς. Το πόσο λίγοι είναι οι προαναφερθέντες θα το δούμε όλοι στις επόμενες εκλογές.

*Η κα Ζωή Ράπτη είναι υποψήφια βουλευτής Β' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία