Συνεντεύξεις

Εθνική Τράπεζα: Ανεβάζει ταχύτητα στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, 00:02
Για τη μεγάλη ψηφιακή αλλαγή που συντελείται στον τραπεζικό κλάδο σε ό,τι αφορά την προσαρμογή στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η κρίση του κορονοϊού, μιλάει στο Liberal.gr, ο κ. Στράτος Μολυβιάτης, NBG Group CIO. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Εθνική Τράπεζα: Ανεβάζει ταχύτητα στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Κυριάκος Πιερρακάκης: Η κρίση έγινε επιταχυντής της ψηφιακής μετάβασης

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, 00:02
«Στην περίπτωση της Ελλάδας η ψηφιακή εκκρεμότητα έγινε αναγκαιότητα, είναι, όμως, πιο ακριβές να πούμε ότι η πανδημία επιτάχυνε την εφαρμογή της πολιτικής μας», επισημαίνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και προαναγγέλλει ότι η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου -και όχι μόνο- θα συνεχιστεί με τα ίδια γοργά βήματα. Συνέντευξη στον Αιμίλιο Περδικάρη.
Κυριάκος Πιερρακάκης: Η κρίση έγινε επιταχυντής της ψηφιακής μετάβασης

Γκίκας Μαγιορκίνης: Άρση μέτρων μόνο με μηδενισμό των κρουσμάτων

Κυριακή 12 Απριλίου 2020, 00:02
Άρση των περιοριστικών μέτρων μόνο στην περίπτωση που τα κρούσματα της νόσου από τον κορονοϊό είναι μηδενικά, προτείνει ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, κλινικός ιολόγος, Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στο liberal.gr. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη.
Άρση μέτρων μόνο με μηδενισμό των κρουσμάτων

Δημήτρης Τάρλοου: «Να ανοίξουμε το κρυφό μήνυμα στο μπουκάλι»

Κυριακή 12 Απριλίου 2020, 00:02
Πρέπει να ανοίξουμε το κρυφό μήνυμα στο μπουκάλι και να το διαβάσουμε, ο καθένας για τον εαυτό του, καμία ηγεσία δεν θα το κάνει αυτό για εμάς. Αυτό αναφέρει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρη Τάρλοου μιλώντας liberal.gr, και τονίζει ότι πρέπει να βρούμε το καλό σε αυτή την συμφορά. Συνέντευξη στον Γιώργο Μυλωνά.
Δημήτρης Τάρλοου: «Να ανοίξουμε το κρυφό μήνυμα στο μπουκάλι»

Ζολτ Ντάρβας: Μπροστά σε νέα κρίση χρέους - Η Ευρώπη κέρδισε λίγο χρόνο 

Σάββατο 11 Απριλίου 2020, 00:01
Βαθιά κρίση χρέους έρχεται στην Ευρώπη καθώς όταν οι αγορές συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ύφεσης και την αδυναμία της Ιταλίας και της Ισπανίας να αντεπεξέλθουν στο χρέος τους, τα επιτόκια θα εκτιναχθούν και οι πόρτες τους θα κλείσουν, προβλέπει ο αναλυτής του Bruegel Ζολτ Ντάρβας. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Μπροστά σε νέα κρίση χρέους - Η Ευρώπη κέρδισε λίγο χρόνο 

Συνέντευξη Αλέξη Σταμάτη: «Ο κορονοϊός θα αλλάξει για πάντα την κοινωνική μας ζωή»

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, 00:03
Ο τρόπος που διασκεδάζουμε, ο τρόπος που περπατάμε στο δρόμο, που βλέπουμε σινεμά και θέατρο, όλα θα αλλάξουν. Ο κορονοϊός θα επηρεάσει σημαντικά την κοινωνική μας ζωή και κάποιες αλλαγές θα είναι βάρβαρες και απότομες, σημειώνει στο liberal.gr ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης μιλώντας για την επόμενη μέρα: στην οικονομία και την κοινωνία, στον εκδοτικό και συγγραφικό κόσμο, στη ζωή μας. Συνέντευξη στην Ελένη Γκίκα.
«Ο κορονοϊός θα αλλάξει για πάντα την κοινωνική μας ζωή»

Αριστείδης Πατρινός: Σε έξι μήνες το φάρμακο για τον κορονοϊό, σε έναν χρόνο το εμβόλιο

Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 00:02
Αισιόδοξος ότι η παγκόσμια επιστημονική κινητοποίηση θα αποδώσει το φάρμακο για τον κορονοϊό μέσα σε έξι μήνες και το αντίστοιχο εμβόλιο σε δώδεκα, δηλώνει στο liberal.gr o επιστήμονας Aριστείδης Πατρινός. Παράλληλα, δίνει τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για την έγκαιρη λήψη των μέτρων κατά της πανδημίας. Συνέντευξη στον Γιάννη Παλιούρη.
Αριστείδης Πατρινός: Σε έξι μήνες το φάρμακο για τον κορονοϊό, σε έναν χρόνο το εμβόλιο

Ταξίδι στην Ύδρα με το ΙΑΜΥ

Κυριακή 5 Απριλίου 2020, 00:03
Το μουσείο της Ύδρας, στο έμπα του λιμανιού, κλυδωνίζεται από την πανδημία όπως όλη η χώρα. Όμως, οι άνθρωποί του είναι εκεί και εργάζονται για την επόμενη ημέρα. Η δραστήρια επικεφαλής του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, δεν έχει να αντιπαλέψει μόνο το κλείσιμο του ιδρύματος, αλλά και την αβεβαιότητα για το φετινό καλοκαίρι. Συνέντευξη στον Γιώργο Μυλωνά.
Ταξίδι στην Ύδρα με το ΙΑΜΥ

Γιώργος Νταλάρας: Φοβάμαι την ανέχεια της επόμενης ημέρας

Σάββατο 4 Απριλίου 2020, 00:01
Την αγωνία και τον φόβο του για την επόμενη ημέρα της πανδημίας του κορονοιού, εκφράζει σε συνέντευξή του στο liberal.gr o Γιώργος Νταλάρας. «Φοβάμαι την πόλωση, τον διχασμό, τον λαϊκισμό, την ψυχολογία του όχλου, που θα φέρει η ανέχεια και το κοινωνικό αδιέξοδο», όπως λέει και στέλνει το μήνυμα ότι «πρέπει να σταθούμε δυνατοί, ο ένας δίπλα στον άλλον, μέχρι το τέλος». Συνέντευξη στην Αγγελική Κώττη.
Γιώργος Νταλάρας: Φοβάμαι την ανέχεια της επόμενης ημέρας

Έλληνας καθηγητής Ιατρικής στη Νέα Υόρκη: «Δεν έχουμε φάρμακα!»

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, 00:02
«Δεν έχουμε φάρμακα, ξεμένουμε από εξοπλισμό, ούτε προστατευτικές μάσκες έχουμε, μας δίνουν μια κάθε 5 ημέρες», δηλώνει στο liberal.gr o γιατρός Μανώλης Αρμενάκας που υπηρετεί σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, αναδεικνύοντας τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της πόλης. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη.
Έλληνας καθηγητής Ιατρικής στη Νέα Υόρκη: «Δεν έχουμε φάρμακα!»

Πέτρος Τατσόπουλος: «Η βλακεία κοστίζει ζωές»

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, 00:02
«Η πανδημία είναι η χαρά του συνωμοσιολόγου. Εάν κατορθώνουν να διαδίδουν τα παρανοϊκά τους φούμαρα όταν… δεν συμβαίνει τίποτε, αναλογιστείτε πόσο πιο άκοπα μπορούν να τα διαδίδουν όταν ο εχθρός είναι παγκόσμιος, αόρατος, εν πολλοίς ασυμπτωματικός», σημειώνει ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλώντας στο Liberal για την επόμενη ημέρα της πανδημίας. Συνέντευξη στην Ελένη Γκίκα.
Πέτρος Τατσόπουλος: «Η βλακεία κοστίζει ζωές»

Παναγιώτης Ιωακειμίδης: Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα κλονιστεί, εάν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020, 00:02
Στην καθυστερημένη και εν πολλοίς σπασμωδική αντίδραση της Ευρώπης μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού αναφέρεται ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης μιλώντας στο liberal.gr με αφορμή τη στάση κρατών μελών της ως προς την αλληλεγγύη έναντι όσων υφίστανται το μεγαλύτερο πλήγμα στη δημόσια υγεία. Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου.
Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα κλονιστεί, εάν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση

Αλέξανδρος Κρητικός: Γιατί η Γερμανία δεν θα κάνει πίσω με το ευρωομόλογο

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, 00:02
Η Γερμανία θα επιμείνει μέχρι τέλους στην άρνησή της να δεχθεί «κορονο-ομόλογο». Φοβάται ότι αν αποδεχθεί το αίτημα των εννέα ευρωπαίων ηγετών, αυτό θα αποτελέσει προηγούμενο πάνω στο οποίο θα πατήσουν μετά το τέλος της κρίσης οι χώρες του Νότου, ζητώντας έκδοση και νέων ευρωομολόγων μαζί με χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, εξηγεί στο liberal.gr o διευθυντής ερευνών του Γερμανικού Ινστιτούτου DIW Αλέξανδρος Κρητικός. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Γιατί η Γερμανία δεν θα κάνει πίσω με το ευρωομόλογο

Γιώργος Κόκοτος: Συνεργασία με Γερμανούς ερευνητές για στοχευμένο φάρμακο στον κορονοϊό

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, 00:02
Ο καθηγητής Χημείας Γιώργος Κόκοτος, μιλώντας στο Liberal.gr, σημειώνει ότι ξεκίνησε συνεργασία με μια γερμανική ομάδα επιστημόνων για το σχεδιασμό ειδικού φαρμάκου που στοχεύει στον νέο κορονοϊό. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη.
Συνεργασία με Γερμανούς ερευνητές για στοχευμένο φάρμακο στον κορονοϊό

Δημήτρης Κατσίκας: Τουλάχιστον 10% του ΑΕΠ ο λογαριασμός για την οικονομία

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, 00:02
Ο λογαριασμός για την στήριξη της οικονομίας θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, πιθανώς και να ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ, τονίζει στο liberal.gr ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου του ΕΛΙΑΜΕΠ για την κρίση Δ.Κατσίκας, προσθέτοντας ότι οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας δεν είναι απεριόριστες. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Τουλάχιστον 10% του ΑΕΠ ο λογαριασμός για την οικονομία

Πάνος Καναβός: Κίνδυνος για δεύτερο κύμα επιδημίας αν χαλαρώσουν τα μέτρα

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, 00:02
«Η Ευρώπη άργησε σε σχέση με την Κίνα, στην Ελλάδα τα πράγματα είναι καλύτερα από τις περισσότερες άλλες χώρες, αλλά τα κρούσματα είναι δεκαπλάσια αυτών που επιβεβαιώνονται», τονίζει σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Υγείας του London School of Economics. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη.
Πάνος Καναβός: Κίνδυνος για δεύτερο κύμα επιδημίας αν χαλαρώσουν τα μέτρα

Aθανάσιος Πρεκατές: Το οξυγόνο, κριτήριο για την νοσηλεία λόγω κορονοϊού

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, 00:02
Καθοριστικό στοιχείο για να εξακριβωθεί η ανάγκη νοσηλείας ενός ασθενή με συμπτώματα κορονοϊού είναι η μέτρηση του οξυγόνου στον οργανισμό του, τονίζει στο liberal.gr o διευθυντής της ΜΕΘ του Τζανείου Νοσοκομείου, Αθανάσιος Πρεκατές. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη.
Το οξυγόνο, κριτήριο για την νοσηλεία λόγω κορονοϊού

Έλληνας γιατρός στη Ν. Υόρκη: «Διασωληνώνουμε μόνο όσους έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης»

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, 00:02
Αποφεύγουμε να διασωληνώνουμε τους μεγαλύτερους ηλικίας ασθενείς ή όσους έχουν υποκείμενα προβλήματα υγείας, προκειμένου τα κρεβάτια των ΜΕΘ να δέχονται τους νεότερους και όσους έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης, λέει στο liberal.gr ο Έλληνας γιατρός Λεωνίδας Παλαιοδήμος που εργάζεται στο νοσοκομείο Montefiore Medical Center. Συνέντευξη στην Μαρία Μουρελάτου.
«Διασωληνώνουμε μόνο όσους έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης»

Κώστας Λάβδας: «Η κρίση αποδομεί την Ευρώπη»

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, 00:02
Ο κορονοϊός απειλεί να αποδομήσει την Ευρώπη τονίζει στο liberal.gr ο Κώστας Λάβδας, που στον απόηχο του γερμανικού «όχι» για το ευρωομόλογο, βλέπει τον κίνδυνο οι «χαμένες» χώρες του Νότου είτε να υποβαθμίζονται περαιτέρω είτε σταδιακά να στρέφονται σε άλλες στρατηγικές έξω από την ενιαία ευρωπαϊκή σφαίρα. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Κώστας Λάβδας: «Η κρίση αποδομεί την Ευρώπη»