Συνεντεύξεις

Εδουάρδος Σακαγιάν: «Εμείς» σε ένα πορτρέτο

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, 00:03
Μετά την αναδρομική που του αφιέρωσαν οι Γάλλοι στις Βερσαλίες, ο Εδουάρδος Σακαγιάν συστήνει τους «θεατές» του στην γκαλερί Καλφαγιάν της Αθήνας. Και μετά από 10 χρόνια συνειδητής αποχής από τον ελληνικό Τύπο, ο ζωγράφος σπάει τη σιωπή του στο liberal.gr. Συνέντευξη στον Γιώργο Μυλωνά.
Εδουάρδος Σακαγιάν: «Εμείς» σε ένα πορτρέτο

Συνέντευξη: Γιώργος Βέης: «Είμαστε όλοι μας φορείς πολιτισμών»

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, 00:03
Ο Γιώργος Βέης, ποιητής, αλλά και διπλωμάτης στη ζωή, με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο «Εκεί», μίλησε στο Liberal.gr για τη δική του διαδρομή. «Το ταξίδι είναι το ανοικτό Σχολείο, είμαστε όλοι μας φορείς πολιτισμών», θα μας πει.  Συνέντευξη στην Ελένη Γκίκα.
Γιώργος Βέης: «Είμαστε όλοι μας φορείς πολιτισμών»

Μαζί με τους πρώτους μετανάστες ήρθαν και οι «ορδές» των ΜΚΟ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Έχοντας βρεθεί από την πρώτη στιγμή, το 2015, μπροστά στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, ο πρώην ταξίαρχος της ΕΛΑΣ και νυν δημοτικός σύμβουλος Λέσβου, Π. Βάλεσης, μιλάει στο liberal.gr και τονίζει ότι μέλη ΜΚΟ «καθοδηγούσαν» τον κόσμο που έφτανε. Γράφει η Νικολέττα Μουτούση.
Μαζί με τους πρώτους μετανάστες ήρθαν και οι «ορδές» των ΜΚΟ

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν είναι βάρδια»

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Την πεποίθηση ότι η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής δεν αφορά βάρδια αλλά στοίχημα πραγματικής ευθύνης διατυπώνει στο liberal.gr ο γ.γ Πολιτικής Προστασίας. Tαυτόχρονα εντοπίζει έλλειμμα ηγεσίας κατά τα προηγούμενα έτη. Συνέντευξη στην Μαρία Μουρελάτου.
«Η προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν είναι βάρδια»

Παναγιώτης Πετράκης: «Κέρδος έως 1% του ΑΕΠ θα φέρει η μείωση των πλεονασμάτων»

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Επιπλέον ανάπτυξη από 0,5% έως 1% θα προσθέσει στην οικονομία ένας εξορθολογισμός της μείωσης των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% του ΑΕΠ στο 2,2% - 2,3%, τονίζει στο liberal.gr ο καθηγητής Οικονομικών, Παναγιώτης Πετράκης. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
«Κέρδος έως 1% του ΑΕΠ θα φέρει η μείωση των πλεονασμάτων»

Άγγελος Συρίγος: Η Τουρκία πιο μόνη από ποτέ στην Αν. Μεσόγειο 

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Αυτή την στιγμή η Τουρκία έχει δημιουργήσει εναντίον της ένα μέτωπο που ξεκινά από την Τυνησία και την Λιβύη συνεχίζει στην Αίγυπτο και στο Ισραήλ και τελειώνει στην Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τονίζει στο liberal.gr ο βουλευτής της ΝΔ Αγγελος Συρίγος, προσθέτοντας ότι όλοι αυτοί είναι ενοχλημένοι με τον Ερντογάν. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Άγγελος Συρίγος: Η Τουρκία πιο μόνη από ποτέ στην Αν. Μεσόγειο 

Νίκος Βέττας: Δανειζόμαστε ρυθμούς ανάπτυξης από τις επόμενες γενεές

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Στο βαθμό που η παγκόσμια ανάπτυξη στηρίζεται στο πολύ χαμηλό κόστος χρήματος και στον υπερβολικό δανεισμό, χωρίς τις κατάλληλες επενδύσεις, είναι σαν «να δανειζόμαστε ρυθμούς ανάπτυξης από τις επόμενες γενεές», τονίζει στο Liberal ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Δανειζόμαστε ρυθμούς ανάπτυξης από τις επόμενες γενεές

Δημήτρης Σωτάκης: «Ο σύγχρονος άνθρωπος θέλει να είναι κρυμμένος, να απέχει»

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, 00:03
Ο Δημήτρης Σωτάκης είναι ο συγγραφέας της επόμενης μέρας, αναμφισβήτητα της νέας εποχής. Βραβευμένος, μεταφρασμένος σε περισσότερες από δέκα γλώσσες, ακτινογραφεί την παθολογία του ανθρώπου σε μια δυνάμει εικονική εποχή. Συνέντευξη στην Ελένη Γκίκα.
«Ο σύγχρονος άνθρωπος θέλει να είναι κρυμμένος, να απέχει»

Κωνσταντίνος Φίλης: «Στόχος των Τούρκων να μας παρασύρουν στην πρώτη κίνηση»

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Δοκιμάζοντας μας η Τουρκία, ενδεχομένως θέλει να υποχρεώσει την Ελλάδα να κάνει εκείνη την πρώτη κίνηση, η οποία θα της δώσει «νομιμοποιητικό» μανδύα για να απαντήσει τονίζει στο liberal.gr ο Κωνσταντίνος Φίλης, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
«Στόχος των Τούρκων να μας παρασύρουν στην πρώτη κίνηση»

Σπύρος Λιώλης: O Έλληνας της Amazon μάς μιλά για το μέλλον

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Ο Σπύρος Λιώλης είναι ένας Έλληνας που έχει πολλά να πει για το μέλλον. Senior Business Development Manager στον τομέα των Management & Automation Technologies, στην Amazon Web Services (AWS), θυγατρικής της γνωστής σε όλους Amazon, μιλά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής των πολιτών στη δεκαετία που μόλις μπήκαμε. Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Χαροκόπο.
Σπύρος Λιώλης: O Έλληνας της Amazon μάς μιλά για το μέλλον

Πέτρος Σαπουντζάκης: «Χτίζουμε τοξικές αρρενωπότητες, με άγνοια και προκαταλήψεις»

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Ενέργειες όπως αυτή της διανομής φυλλαδίων σε σχολεία που χαρακτηρίζουν τους ομοφυλόφιλους χειρότερους από τους δολοφόνους τραυματίζουν όλα τα άτομα, γιατί όλοι έχουν ΛΟΑΤΚΙ+ συγγενείς ή φίλους», αναφέρει στο liberal.gr ο Πέτρος Σαπουντζάκης. Συνέντευξη στην Ευφροσύνη Παυλακούδη.
«Χτίζουμε τοξικές αρρενωπότητες, με άγνοια και προκαταλήψεις»

Σταύρος Κωνσταντινιδης: «Οι συγκοινωνίες χρειάζονται τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα»

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης είναι ένας από τους γνωστότερους Συγκοινωνιολόγους της χώρας, με παρουσία σε πλήθος αναπτυξιακών και τεχνικών έργων. Πάντα ως μηχανικός της αγοράς, αλλά και ως σύμβουλος ή εκπρόσωπος του δημοσίου τομέα. Συνέντευξη στον Βασίλη Γεώργα.
«Οι συγκοινωνίες χρειάζονται τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα»

Ραφαήλ Μωυσής: Πως «άλλαξαν τα φώτα» στη ΔΕΗ...

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Από την ίδρυση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ επί χούντας και το ρόλο που έπαιξαν οι συνδικαλιστές την περίοδο που ο Ανδρέας Παπανδρέου επιχειρούσε να ρίξει την κυβέρνηση Ράλλη μέχρι τα κάθε λογής επιδόματα και τις παρεμβάσεις από όλες τις κυβερνήσεις που ακολούθησαν, ο Ραφαήλ Μωυσής επιχειρεί να προσδιορίσει ποιοι και πως «άλλαξαν τα φώτα» στον Οργανισμό... Συνέντευξη στον Γιώργο Μυλωνά.
Ραφαήλ Μωυσής: Πως «άλλαξαν τα φώτα» στη ΔΕΗ...

Πάνος Χριστοδούλου: «Χρειαζόμαστε εθνικό σχέδιο προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού»

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
«Ενώ υπάρχει ως επί το πλείστον επαρκές νομικό πλαίσιο, πολύ συχνά ο νόμος δεν τηρείται με αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν απροστάτευτα» τονίζει στο liberal.gr ο Πάνος Χριστοδούλου, Διευθυντής του Δικτύου για τα δικαιώματα του Παιδιού. Συνέντευξη στην Ευφροσύνη Παυλακούδη.
«Χρειαζόμαστε εθνικό σχέδιο προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού»

Αφεντούλης Λαγγίδης: Tι σημαίνει η στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Η απόφαση της Γαλλίας να ενισχύσει την παρουσία της στην Αν.Μεσόγειο, η δημόσια στήριξη προς Ελλάδα και Κύπρο, μαζί με την κατηγορηματική καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων δίνουν το στίγμα των επόμενων κινήσεων που θα ακολουθήσει το Παρίσι, δηλώνει στο liberal.gr ο Αφεντούλης Λαγγίδης, αποτιμώντας την συνάντηση Μακρόν-Μητσοτάκη. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Αφεντούλης Λαγγίδης: Tι σημαίνει η στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα

Χειρότερη από την οικονομική η ιδεολογική απαξίωση της τέχνης

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Ο γνωστός τεχνοκριτικός μας βγάζει από τις ψευδαισθήσεις: επιστροφή στις παλιές καλές μέρες της τέχνης δεν πρόκειται να ζήσουμε. Ο Χάρης Καμπουρίδης μιλά ανοιχτά για τους Έλληνες καλλιτέχνες, τους μεγαλοσυλλέκτες, αλλά και για τις γκαλερί, δείχνοντας πώς περίπου πρόκειται να κινηθεί η εγχώρια αγορά της τέχνης τα επόμενα χρόνια. Απολαυστικός, με πολλά διδάγματα ή σημεία που επιδέχονται συζήτηση, ο Καμπουρίδης επισημαίνει την απώλεια του ειδικού βάρους που είχε κάποτε στον τόπο ο καλλιτέχνης.
Χειρότερη από την οικονομική η ιδεολογική απαξίωση της τέχνης

Δημήτρης Κατσίκας: Αυτή η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν σώζει το Συνταξιοδοτικό

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το ερώτημα κατά πόσο σώζεται το Ασφαλιστικό με την μεταρρύθμιση που ανακοινώθηκε, δεν έχει απαντηθεί αποτελεσματικά, δηλώνει στο liberal ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου για την Κρίση του ΕΛΙΑΜΕΠ, προσθέτοντας ότι χρειάζονται μέτρα διαρθρωτικού τύπου. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Αυτή η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν σώζει το Συνταξιοδοτικό

Η στρατηγική συμμαχία δυνάμεων στην Αν. Μεσόγειο θα φρενάρει τον Ερντογάν

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον Φιλελεύθερο ο Ακαδημαϊκός και πρώην αναπληρωτής σύμβουλος ασφαλείας του Μπ. Νετανιάχου, Εράν Λέρμαν, μιλά για τη συνεργασία του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο, το ρόλο της Αιγύπτου και τη συμμαχία των χωρών της Α. Μεσογείου και επισημαίνει ότι αν αλλάξει η Τουρκία έχει θέση σε αυτή. Τι λέει για το Μνημόνιο Τουρκίας - Σαράτζ και τον Ερντογάν. Συνέντευξη στον Γαβριήλ Χ. Σερέτη.
Η στρατηγική συμμαχία δυνάμεων στην Αν. Μεσόγειο θα φρενάρει τον Ερντογάν

Το νομοθετικό πλαίσιο για την εργασία στο σεξ ωθεί στην παρανομία

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Η παρανομία είναι λίγο σαν τη Λερναία Ύδρα στην εργασία του σεξ. Ακουμπάει σχεδόν σε κάθε θέμα που αφορά τη κοινωνία. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υγεία, την ασφάλεια, την οικονομία, αναφέρει στο liberal.gr η Άννα Κουρουπού, εργαζόμενη στο σεξ και διευθύντρια του Red Umbrella Athens. Συνέντευξη στην Ευφροσύνη Παυλακούδη.
Το νομοθετικό πλαίσιο για την εργασία στο σεξ ωθεί στην παρανομία

Πάνος Τσακλόγλου: Να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για το κράτος που χρειαζόμαστε

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να συζητήσουμε σοβαρά για το τι είδος κράτους θέλουμε, στέλνει μέσω του liberal.gr ο Πάνος Τσακλόγλου, προσθέτοντας ότι για να μειωθούν τα φορολογικά βάρη, μόνος τρόπος είναι η μείωση των δημοσίων δαπανών. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για το κράτος που χρειαζόμαστε

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα