Συνεντεύξεις

Θάνος Δημόπουλος: Το πιο αποτελεσματικό μέτρο κατά του ιού τα ατομικά μέτρα προστασίας

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος μιλά στο Liberal για τα μέτρα που προβλέπει η ΠΝΠ και τον τρόπο διαχείρισης του νέου κορονοϊού, τη σημασία των προσωπικών μέτρων προστασίας, και την Ιταλία που βρίσκεται στο όριο πανδημίας. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη.
Το πιο αποτελεσματικό μέτρο κατά του ιού τα ατομικά μέτρα προστασίας

Μάνθος Ντελής για κορονοϊό: Τι σημαίνει για την οικονομία η «μόλυνση» του τουρισμού

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Είναι τόσο μεγάλη η εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από το τουριστικό προϊόν, ώστε ακόμη και μια σχετικά μικρή μείωση στο προερχόμενο από τον τουρισμό ΑΕΠ κατά 5%, σημαίνει μια μείωση στο συνολικό ΑΕΠ κατά περίπου 1%, τονίζει στο liberal.gr ο Μάνθος Ντελής. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Τι σημαίνει για την οικονομία η «μόλυνση» του τουρισμού

Μιχάλης Γκλεζάκος: Ο κορονοιός ξεσκεπάζει τις ανισορροπίες της παγκόσμιας οικονομίας

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Αν ο ιός εξαπλωθεί υπέρμετρα, είναι δυνατό να λειτουργήσει ως πυροκροτητής που θα ενεργοποιήσει τις σωρευμένες ανισορροπίες στην παγκόσμια οικονομία, τονίζει στο liberal.gr, ο Μιχάλης Γκλεζάκος. Εξηγεί ότι η απειλή δεν είναι ο ιός αλλά η πυροδότηση των προβλημάτων που απορρέουν από τις πολλές στρεβλώσεις της διεθνούς οικονομίας. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Ο κορονοιός ξεσκεπάζει τις ανισορροπίες της παγκόσμιας οικονομίας

Ηλ. Μόσιαλος: Ο πανικός μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο σύστημα Υγείας

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος, μιλάει στο Liberal για 11 αποτελεσματικά μέτρα που θα διασφαλίσουν την καλή προετοιμασία της χώρας, εάν υπάρξει κρούσμα κορονοϊού. Επισημαίνει την ανάγκη σωστής ενημέρωσης του πληθυσμού και την προστασία των νοσηλευομένων. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη.
Ηλ. Μόσιαλος: Ο πανικός μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο σύστημα Υγείας

Γεράσιμος Θωμάς: Έρχεται φρέσκο ξένο χρήμα άνω των 2 δισ. στις ΑΠΕ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, 15:45
«Βλέπω κάθε εβδομάδα δύο με τρία μεγάλα funds από τον χώρο των ΑΠΕ, που με χαρτοφυλάκια δισεκατομμυρίων είναι έτοιμα να τοποθετήσουν φρέσκο χρήμα στην πράσινη ελληνική αγορά», τονίζει χαρακτηριστικά στον «Φιλελεύθερο» ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, αναδεικνύοντας τη δυναμική που έχει πλέον ο χώρος. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Γεράσιμος Θωμάς: Έρχεται φρέσκο ξένο χρήμα άνω των 2 δισ. στις ΑΠΕ

Αλέξανδρος Κρητικός: Η εξάπλωση του ιού φουντώνει τα σενάρια για παγκόσμια ύφεση

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία συνιστά μια σοβαρή απειλή για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ευρώπης και δίνει τροφή στα πιο αρνητικά σενάρια για τον οικονομικό αντίκτυπο από την εξάπλωση του ιού, τονίζει στο liberal.gr o διευθυντής ερευνών του γερμανικού Ινστιτούτου DIW, Αλέξανδρος Κρητικός. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Η εξάπλωση του ιού φουντώνει τα σενάρια για παγκόσμια ύφεση

Σοφία Ζαχαράκη: «Απαντάμε στο bullying με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης»

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Με την επανασύσταση του Παρατηρητηρίου κατά της Σχολικής βίας, τη θεσμοθέτηση του Εκπαιδευτικού Εμπιστοσύνης, τη διαρκή επιμόρφωση εκπαιδευτικών και σειρά άλλων μέτρων το υπουργείο Παιδείας μπαίνει στη μάχη κατά του σχολικού εκφοβισμού, όπως τονίζει στο liberal.gr η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη. Συνέντευξη στην Μαρία Μουρελάτου.
«Απαντάμε στο bullying με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης»

Γεράσιμος Θωμάς: Έρχεται φρέσκο ξένο χρήμα άνω των 2 δισ. στις ΑΠΕ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, 14:20
«Βλέπω κάθε εβδομάδα δύο με τρία μεγάλα funds από τον χώρο των ΑΠΕ, που με χαρτοφυλάκια δισεκατομμυρίων είναι έτοιμα να τοποθετήσουν φρέσκο χρήμα στην πράσινη ελληνική αγορά», τονίζει χαρακτηριστικά στον «Φιλελεύθερο» ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, αναδεικνύοντας τη δυναμική που έχει πλέον ο χώρος. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Γεράσιμος Θωμάς: Έρχεται φρέσκο ξένο χρήμα άνω των 2 δισ. στις ΑΠΕ

Ευ. Βενιζέλος για προστατευόμενους μάρτυρες:«Μια ιστορία μεταξύ Κάφκα και Ιονέσκο»

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, 12:15
«Γκροτέσκα» χαρακτήρισε την υπόθεση με τους «προστατευόμενους μάρτυρες» ο Ευάγγελος Βενιζέλος με συνέντευξη του στο Φιλελεύθερο και στέλνει μήνυμα σε όσους τους προσφέρουν «παράνομη κάλυψη», κάνοντας λόγο για αλλοίωση των θεσμών. Συνέντευξη στην Κατερίνα Γαλανού.
Ευ. Βενιζέλος για προστατευόμενους μάρτυρες:«Μια ιστορία μεταξύ Κάφκα και Ιονέσκο»

Κώστας Λάβδας: Το μεγάλο παζάρι για πόλεμο και ειρήνη στη Συρία

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, 00:01
Παρά τον σκληρό ανταγωνισμό Ρωσίας-Τουρκίας για τον έλεγχο της Συρίας, ο Ερντογάν επιθυμεί η Μόσχα να παραμείνει ισχυρός παίκτης στην περιοχή, για να ελέγχει τον Άσαντ, και να διατηρεί τις ρωγμές στο ΝΑΤΟ, τονίζει στο liberal.gr ο Κώστας Λάβδας. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Κώστας Λάβδας: Το μεγάλο παζάρι για πόλεμο και ειρήνη στη Συρία

Θάνος Πλεύρης: «Πρέπει να μάθουμε αν μπήκαν νόμιμα στο καθεστώς προστασίας»

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Τα επόμενα βήματα της προανακριτικής περιγράφει στο liberal.gr ο Θάνος Πλεύρης τονίζοντας πως πρέπει να επιβεβαιωθεί πως ορθώς έλαβαν καθεστώς προστασίας οι μάρτυρες. Επίσης σημειώνει ότι έχει σταλεί αίτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για διεύρυνση του κατηγορητηρίου. Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Διαμάντη.
«Πρέπει να μάθουμε αν μπήκαν νόμιμα στο καθεστώς προστασίας»

Κωνσταντίνος Φίλης: O Ερντογάν σηκώνει τους τόνους με Ελλάδα λόγω εξελίξεων σε Συρία, Λιβύη

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Ως «αντίδοτο» στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε Συρία και Λιβύη χρησιμοποιεί ο Ερντογάν την κλιμάκωση της ρητορικής στα ελληνοτουρκικά, τονίζει στο liberal.gr ο Κωνσταντίνος Φίλης, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
O Ερντογάν σηκώνει τους τόνους με Ελλάδα λόγω εξελίξεων σε Συρία, Λιβύη

Παναγιώτης Λιαργκόβας: «Ζήτημα μηνών να δούμε αρνητικά επιτόκια στο 5ετές ομόλογο»

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Τα μικρότερης διάρκειας ελληνικά ομόλογα, δηλαδή τα 5ετή, θα είναι τα πρώτα στα οποία θα δούμε αρνητικές αποδόσεις και μάλιστα μέσα στους επόμενους μήνες, όπως τονίζει στο liberal.gr ο Παναγιώτης Λιαργκόβας. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
«Ζήτημα μηνών να δούμε αρνητικά επιτόκια στο 5ετές ομόλογο»

Ο μύθος του καλλιτέχνη και η πραγματικότητά του

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Έρευνα που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Μουσείο Αλεξ. Μυλωνά της Αθήνας, ανοίγει τη συζήτηση για την ποιότητα ζωής και τις συνθήκες εργασίας των Ελλήνων καλλιτεχνών. Μιλάνε στο liberal.gr o Γιώργος Χουλιαράς, ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος και η Γιάννα Γραμματοπούλου.
Ο μύθος του καλλιτέχνη και η πραγματικότητά του

Πάνος Τσακλόγλου: Οι αγορές επιβραβεύουν την Ελλάδα, «παγίδα» τα αρνητικά επιτόκια

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Το μήνυμα ότι η ραγδαία αποκλιμάκωση του ελληνικού κόστους δανεισμού που έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα του 1%, κυρίως όμως των spreads, αντανακλούν την υγεία της οικονομίας, στέλνει μέσω του liberal.gr ο Πάνος Τσακλόγλου, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για το διεθνές περιβάλλον των αρνητικών επιτοκίων. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Οι αγορές επιβραβεύουν την Ελλάδα, «παγίδα» τα αρνητικά επιτόκια

Τα παιδιά χρειάζονται και τους δυο γονείς

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, 00:03
Σύμφωνα με αρκετούς επιστημονικούς και νομικούς φορείς η αποκλειστική ανάθεση επιμέλειας τέκνου δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στην πρακτική του αποκλεισμού του ενός γονέα από τη ζωή του παιδιού. Γράφει η Ευφροσύνη Παυλακούδη.
Τα παιδιά χρειάζονται και τους δυο γονείς

Αθ. Βαμβακίδης (BofA): Τα συστατικά της επόμενης παγκόσμιας κρίσης είναι εδώ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες το έχουν παρακάνει και εθίζοντας τις αγορές στην πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης, έχουν δημιουργήσει τα στοιχεία της επόμενης κρίσης, τονίζει στο liberal.gr ο Αθανάσιος Βαμβακίδης, επικεφαλής επενδύσεων στις αγορές συναλλάγματος του G10 της Bank of America Merrill Lynch. Ερωτηθείς πότε εκτιμά ότι θα δούμε μια διόρθωση των αγορών, απαντά ότι δεν είναι σαφές αν αυτό θα συμβεί φέτος ή τα επόμενα χρόνια, ωστόσο δεν βλέπει εύκολο δρόμο διεξόδου. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Τα συστατικά της επόμενης παγκόσμιας κρίσης είναι εδώ

Η διαστημική βιομηχανία Made in Greece, πυρήνας της αμυντικής

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, 00:03
Πυρήνα της αμυντικής βιομηχανίας θα αποτελέσουν οι ελληνικές εταιρείες με αντικείμενο το διάστημα, τονίζει στο liberal.gr ο πρόεδρος των Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας. Ο Θανάσης Πότσης σημειώνει ότι στην αγορά του διαστήματος συντελείται επανάσταση και η Ελλάδα δεν πρέπει να απουσιάζει. Συνέντευξη στον Γιάννη Παλιούρη.
Η διαστημική βιομηχανία Made in Greece, πυρήνας της αμυντικής

Εδουάρδος Σακαγιάν: «Εμείς» σε ένα πορτρέτο

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, 00:03
Μετά την αναδρομική που του αφιέρωσαν οι Γάλλοι στις Βερσαλίες, ο Εδουάρδος Σακαγιάν συστήνει τους «θεατές» του στην γκαλερί Καλφαγιάν της Αθήνας. Και μετά από 10 χρόνια συνειδητής αποχής από τον ελληνικό Τύπο, ο ζωγράφος σπάει τη σιωπή του στο liberal.gr. Συνέντευξη στον Γιώργο Μυλωνά.
Εδουάρδος Σακαγιάν: «Εμείς» σε ένα πορτρέτο

Συνέντευξη: Γιώργος Βέης: «Είμαστε όλοι μας φορείς πολιτισμών»

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, 00:03
Ο Γιώργος Βέης, ποιητής, αλλά και διπλωμάτης στη ζωή, με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο «Εκεί», μίλησε στο Liberal.gr για τη δική του διαδρομή. «Το ταξίδι είναι το ανοικτό Σχολείο, είμαστε όλοι μας φορείς πολιτισμών», θα μας πει.  Συνέντευξη στην Ελένη Γκίκα.
Γιώργος Βέης: «Είμαστε όλοι μας φορείς πολιτισμών»

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα