Συνεντεύξεις

Γρηγόρης Κατσογιάννης (Forthnet): Επικοινωνία και ψυχαγωγία για όλους

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020, 00:02
Η συμβολή των τηλεπικοινωνιών και της συνδρομητικής τηλεόρασης στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν καθοριστική σύμφωνα με τον Corporate Affairs & Communication Director της Forthnet, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η κίνηση στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της εταιρείας έχει αυξηθεί έως και 50%. Συνέντευξη στον Απόστολο Σκουμπούρη.
Επικοινωνία και ψυχαγωγία για όλους

Αντώνης Μαΐλλης: Το στρες της καραντίνας κυοφορεί καρδιαγγειακά νοσήματα

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020, 00:02
Τις σοβαρές ψυχολογικές επιβαρύνσεις που φέρνουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού, επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Liberal, ο ομ. αν. καθηγητής Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Μαΐλλης, τονίζοντας ότι τα δυσάρεστα συναισθήματα προκαλούν καρδιαγγειακά επεισόδια και «ρίχνουν» το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη
Το στρες της καραντίνας κυοφορεί καρδιαγγειακά νοσήματα

«Τετ α τετ» με έναν πλαστογράφο: Τα «βαποράκια» του Κολωνακίου και το... μεγάλο πάρτι

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020, 00:02
Όλη η αλήθεια για το δίκτυο με τους γόνους καλών οικογενειών, η τεράστια ζήτηση για Μόραλη, οι «ευκαιρίες» στο Μοναστηράκι, ο ρόλος των ιστορικών Τέχνης, αλλά και το μέλλον του «επαγγέλματος» μετά την πανδημία. Συνέντευξη στον Γιώργο Μυλωνά.
Τα «βαποράκια» του Κολωνακίου και το... μεγάλο πάρτι

Κώστας Γιαννόπουλος: Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό

Κυριακή 19 Απριλίου 2020, 00:03
Έχει ζήσει σεισμούς, φωτιές και άλλα έκτακτα περιστατικά. Αλλά για την κρίση του κορονοϊού ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος δηλώνει σε συνέντευξή του στο liberal.gr πως είναι ένας πόλεμος με αόρατο εχθρό και στέκεται στις παράπλευρες απώλειες, τις βραδυφλεγείς βόμβες όπως λέει που ετοιμάζονται να σκάσουν.
Κώστας Γιαννόπουλος: Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό

Άγγελος Συρίγος: Η Τουρκία θα κλιμακώσει μόλις τελειώσει η πανδημία

Σάββατο 18 Απριλίου 2020, 00:02
Η Τουρκία θέλγεται από την ένταση και «εμφορείται από μεγαλοϊδεατικά αν και ανεδαφικά οράματα» δηλώνει στο liberal.gr o Άγγελος Συρίγος σημειώνοντας πως μετά την κρίση του κορονοϊού ο Ερντογάν θα επανέλθει με φουλ προκλήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο όπως προκύπτει και από τις συνεχείς παραβιάσεις που ουσιαστικά συντηρούν την ένταση. Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου.
Άγγελος Συρίγος: Η Τουρκία θα κλιμακώσει μόλις τελειώσει η πανδημία

Β. Γιαννίσης: «Η καραντίνα δεν είναι διακοπές, θα αφήσει απίστευτα σημάδια»

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020, 00:03
«Φοβούνται. Οι περισσότεροι φίλοι μου στη Σουηδία είναι εκπαιδευτικοί. Πηγαίνουν κανονικά στις δουλειές τους και απλά ελπίζουν να μη γίνει καμία στραβή», αναφέρει ο συγγραφέας Βαγγέλης Γιαννίσης ο οποίος μιλά στο Liberal για την πανδημία και την επόμενη μέρα.
Β. Γιαννίσης: «Η καραντίνα δεν είναι διακοπές, θα αφήσει απίστευτα σημάδια»

Κώστας Λάβδας: Τραυματισμένος αλλά επικίνδυνος ο Ερντογάν κλιμακώνει την ένταση

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020, 00:02
Το καθεστώς Ερντογάν αισθάνεται απειλούμενο, μέσα από την διπλή κρίση της οικονομίας και της πανδημίας και αυτό οδηγεί την Τουρκία στην κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα δηλώνει στο liberal.gr o Κώστας Λάβδας, τονίζοντας πως οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό εξαρτώνται από αυτές στη Συρία αλλά και την κρίση στο Ιράν. Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου.
Τραυματισμένος αλλά επικίνδυνος ο Ερντογάν κλιμακώνει την ένταση

Μιχάλης Γκλεζάκος: Μπροστά σε μια νέα γενιά επιχειρήσεων-«ζόμπι»

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, 00:02
Αντιμέτωπη με μια νέα γενιά επιχειρήσεων- «ζόμπι» που θα προσπαθήσουν να κρατηθούν στην ζωή, απομυζώντας πόρους από τα πακέτα στήριξης, θα βρεθεί σύντομα η παγκόσμια οικονομία, όπως και η ελληνική, εκτιμά ο Μιχάλης Γκλεζάκος. Αυτές θα έρθουν να προστεθούν σε όλες εκείνες που δεν χρεοκόπησαν από την κρίση του 2008. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Μιχάλης Γκλεζάκος: Μπροστά σε μια νέα γενιά επιχειρήσεων-«ζόμπι»

Μαρία Συρεγγέλα: Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει σιωπή στην ενδοοικογενειακή βία

Τρίτη 14 Απριλίου 2020, 00:38
Το μήνυμα ότι η παραμονή στο σπίτι, δεν σημαίνει ανοχή και σιωπή στα περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, στέλνει μέσω του liberal.gr η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα. Συνέντευξη στην Βίβιαν Ευθυμιοπούλου.
Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει σιωπή στην ενδοοικογενειακή βία

Ιουστίνη Φραγκούλη- Αργύρη: «Ας σκεφτούμε ποιοι είμαστε και πού οδεύουμε»

Τρίτη 14 Απριλίου 2020, 00:03
Χρειαζόμασταν αυτό το ταρακούνημα, αυτό το χαστούκι ως κοινωνία για να ξαναδούμε το αξιακό μας καθεστώς από την αρχή. Ζούμε μια ιστορική στιγμή για να σκεφθούμε ποιοι είμαστε και πού οδεύουμε, σημειώνει στο liberal.gr η συγγραφέας και δημοσιογράφος Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη που περιγράφει από τον Καναδά το πως βιώνει η ίδια την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία του ζει πολλά χρόνια στον Καναδά.
Ιουστίνη Φραγκούλη- Αργύρη: «Ας σκεφτούμε ποιοι είμαστε και πού οδεύουμε»

Φίλιππος Σαχινίδης: Ο εφιάλτης της τρόικας τρομάζει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, 00:02
Οι μνήμες της τρόικας τρομάζουν τις ευρωπαικές κυβερνήσεις, γι' αυτό και θα διστάσουν να προσφύγουν στον Eυρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας, εκτιμά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, αναφορικά με την στάση των χωρών μετά το Eurogroup. Τα κράτη-μέλη, δύσκολα θα δεχθούν να αξιοποιήσουν την νέα πιστοληπτική γραμμή για τις δαπάνες υγείας, φοβούμενα το “στίγμα” που θα αφήσει η προσφυγή στο ESM, επισημαίνει.Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Ο εφιάλτης της τρόικας τρομάζει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

Εθνική Τράπεζα: Ανεβάζει ταχύτητα στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, 00:02
Για τη μεγάλη ψηφιακή αλλαγή που συντελείται στον τραπεζικό κλάδο σε ό,τι αφορά την προσαρμογή στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η κρίση του κορονοϊού, μιλάει στο Liberal.gr, ο κ. Στράτος Μολυβιάτης, NBG Group CIO. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Εθνική Τράπεζα: Ανεβάζει ταχύτητα στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Κυριάκος Πιερρακάκης: Η κρίση έγινε επιταχυντής της ψηφιακής μετάβασης

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, 00:02
«Στην περίπτωση της Ελλάδας η ψηφιακή εκκρεμότητα έγινε αναγκαιότητα, είναι, όμως, πιο ακριβές να πούμε ότι η πανδημία επιτάχυνε την εφαρμογή της πολιτικής μας», επισημαίνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και προαναγγέλλει ότι η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου -και όχι μόνο- θα συνεχιστεί με τα ίδια γοργά βήματα. Συνέντευξη στον Αιμίλιο Περδικάρη.
Κυριάκος Πιερρακάκης: Η κρίση έγινε επιταχυντής της ψηφιακής μετάβασης

Γκίκας Μαγιορκίνης: Άρση μέτρων μόνο με μηδενισμό των κρουσμάτων

Κυριακή 12 Απριλίου 2020, 00:02
Άρση των περιοριστικών μέτρων μόνο στην περίπτωση που τα κρούσματα της νόσου από τον κορονοϊό είναι μηδενικά, προτείνει ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, κλινικός ιολόγος, Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στο liberal.gr. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη.
Άρση μέτρων μόνο με μηδενισμό των κρουσμάτων

Δημήτρης Τάρλοου: «Να ανοίξουμε το κρυφό μήνυμα στο μπουκάλι»

Κυριακή 12 Απριλίου 2020, 00:02
Πρέπει να ανοίξουμε το κρυφό μήνυμα στο μπουκάλι και να το διαβάσουμε, ο καθένας για τον εαυτό του, καμία ηγεσία δεν θα το κάνει αυτό για εμάς. Αυτό αναφέρει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρη Τάρλοου μιλώντας liberal.gr, και τονίζει ότι πρέπει να βρούμε το καλό σε αυτή την συμφορά. Συνέντευξη στον Γιώργο Μυλωνά.
Δημήτρης Τάρλοου: «Να ανοίξουμε το κρυφό μήνυμα στο μπουκάλι»

Ζολτ Ντάρβας: Μπροστά σε νέα κρίση χρέους - Η Ευρώπη κέρδισε λίγο χρόνο 

Σάββατο 11 Απριλίου 2020, 00:01
Βαθιά κρίση χρέους έρχεται στην Ευρώπη καθώς όταν οι αγορές συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ύφεσης και την αδυναμία της Ιταλίας και της Ισπανίας να αντεπεξέλθουν στο χρέος τους, τα επιτόκια θα εκτιναχθούν και οι πόρτες τους θα κλείσουν, προβλέπει ο αναλυτής του Bruegel Ζολτ Ντάρβας. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Μπροστά σε νέα κρίση χρέους - Η Ευρώπη κέρδισε λίγο χρόνο 

Συνέντευξη Αλέξη Σταμάτη: «Ο κορονοϊός θα αλλάξει για πάντα την κοινωνική μας ζωή»

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, 00:03
Ο τρόπος που διασκεδάζουμε, ο τρόπος που περπατάμε στο δρόμο, που βλέπουμε σινεμά και θέατρο, όλα θα αλλάξουν. Ο κορονοϊός θα επηρεάσει σημαντικά την κοινωνική μας ζωή και κάποιες αλλαγές θα είναι βάρβαρες και απότομες, σημειώνει στο liberal.gr ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης μιλώντας για την επόμενη μέρα: στην οικονομία και την κοινωνία, στον εκδοτικό και συγγραφικό κόσμο, στη ζωή μας. Συνέντευξη στην Ελένη Γκίκα.
«Ο κορονοϊός θα αλλάξει για πάντα την κοινωνική μας ζωή»

Αριστείδης Πατρινός: Σε έξι μήνες το φάρμακο για τον κορονοϊό, σε έναν χρόνο το εμβόλιο

Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 00:02
Αισιόδοξος ότι η παγκόσμια επιστημονική κινητοποίηση θα αποδώσει το φάρμακο για τον κορονοϊό μέσα σε έξι μήνες και το αντίστοιχο εμβόλιο σε δώδεκα, δηλώνει στο liberal.gr o επιστήμονας Aριστείδης Πατρινός. Παράλληλα, δίνει τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για την έγκαιρη λήψη των μέτρων κατά της πανδημίας. Συνέντευξη στον Γιάννη Παλιούρη.
Αριστείδης Πατρινός: Σε έξι μήνες το φάρμακο για τον κορονοϊό, σε έναν χρόνο το εμβόλιο

Ταξίδι στην Ύδρα με το ΙΑΜΥ

Κυριακή 5 Απριλίου 2020, 00:03
Το μουσείο της Ύδρας, στο έμπα του λιμανιού, κλυδωνίζεται από την πανδημία όπως όλη η χώρα. Όμως, οι άνθρωποί του είναι εκεί και εργάζονται για την επόμενη ημέρα. Η δραστήρια επικεφαλής του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, δεν έχει να αντιπαλέψει μόνο το κλείσιμο του ιδρύματος, αλλά και την αβεβαιότητα για το φετινό καλοκαίρι. Συνέντευξη στον Γιώργο Μυλωνά.
Ταξίδι στην Ύδρα με το ΙΑΜΥ