Συνεντεύξεις

Κώστας Υφαντής: Ο Ερντογάν θα κλιμακώσει την ένταση σε Ελλάδα και Κύπρο

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το μήνυμα των ΗΠΑ, μέσω της επιστολής Πομπέο, είναι σαφές ως προς το ότι αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες της Ελλάδας για την ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο, τονίζει στο liberal o Κώστας Υφαντής, τονίζοντας ταυτόχρονα όμως ότι ο Τ. Ερντογάν δεν θα κάνει πίσω ως προς την εφαρμογή της αναθεωρητικής του πολιτικής και την έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου.
Ο Ερντογάν θα κλιμακώσει την ένταση σε Ελλάδα και Κύπρο

Κωνσταντίνος Φίλης: Εύθραυστη εκεχειρία στη Λιβύη, βασικός «παίκτης» ο Ερντογάν

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 23:34
Η συμφωνία του Βερολίνου συνεπάγεται μια εύθραυστη εκεχειρία στη Λιβύη, της οποίας η τήρηση εναπόκειται προς το παρόν στην καλή πίστη των Χαφτάρ και Σάρατζ, δηλώνει στο Liberal ο Κωσταντίνος Φίλης, προσθέτοντας ότι η Γερμανία έκανε φάουλ στην Ελλάδα, βάζοντας «πρώτο τραπέζι πίστα» τον Ερντογάν. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Εύθραυστη εκεχειρία στη Λιβύη, βασικός «παίκτης» ο Ερντογάν

Κώστας Ζαχαριάδης: Αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε μια κομπλεξική αντιπολίτευση

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 00:02
«Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι δεν είμαστε μια κομπλεξική αντιπολίτευση» δηλώνει στο liberal.gr o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης με αφορμή την απόφαση να στηριχθεί η υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Συνέντευξη στον Γιάννη Σιδέρη.
Αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε μια κομπλεξική αντιπολίτευση

«Εξαγνισμός και κάθαρση είναι γνωρίσματα της πληγωμένης συνείδησης»

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Από ένα τραύμα, τελικά, βγαίνουμε «άγιοι, γιατί ο εξαγνισμός και η κάθαρση είναι γνωρίσματα της πληγωμένης συνείδησης. Το δήλωσε και ο Ουγκώ στους “Αθλίους”». Υποστηρίζει ο Νίκος Ξένιος και μας χαρίζει ένα από τα πιο δυνατά κι αποκαλυπτικά μυθιστορήματα για τον ανθρώπινο ψυχισμό.
«Εξαγνισμός και κάθαρση είναι γνωρίσματα της πληγωμένης συνείδησης»

Άγγελος Συρίγος: Ο Ερντογάν «παίζει» με θερμό επεισόδιο σε Κύπρο και Αν. Μεσόγειο

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Ανατολική Μεσόγειος και Κύπρος είναι οι πιο επικίνδυνες αυτή τη στιγμή περιοχές για πρόκληση επεισοδίου από τη Τουρκία, δηλώνει στο liberal.gr ο Ά. Συρίγος, με αφορμή την νέα κίνηση της Άγκυρας να αποστείλει γεωτρύπανο στο τεμάχιο 8 που έχει παραχωρηθεί στην κοινοπραξία TOTAL-ENI. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Άγγελος Συρίγος: Ο Ερντογάν «παίζει» με θερμό επεισόδιο σε Κύπρο και Αν. Μεσόγειο

Αποκαλυπτική συνέντευξη: Ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει για όλα στον Σαββατιάτικο Φιλελεύθερο 

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, 15:30
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τα χαρτιά του στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο 18 Ιανουαρίου σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που θα συζητηθεί. Μιλά για την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δίνει απαντήσεις για τους «λύκους» και τις «Κοκκινοσκουφίτσες» στη ΝΔ και αναλύει τις θέσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την Χάγη, αλλά και για το μεταναστευτικό-προσφυγικό. 
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει για όλα στον Σαββατιάτικο Φιλελεύθερο 

Κώστας Λάβδας: «Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ναυαγεί στα ανοικτά της Λιβύης»

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Κώστας Λάβδας την κίνηση του Βερολίνου να μην προσκαλέσει την Ελλάδα στη Σύνοδο της Κυριακής για τη Λιβύη, εξηγώντας ότι το επιχείρημα πως δεν θα τεθούν ζητήματα θαλασσίων ζωνών, δεν αξίζει να συζητηθεί σοβαρά, ειδικά μετά την υπογραφή του αυθαίρετου μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ναυαγεί στα ανοικτά της Λιβύης»

Νικόλαος Μπακατσέλος: Δυο αμερικανικά funds έτοιμα να επενδύσουν πάνω από 1 δισ. δολάρια

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Δύο αμερικανικά private equity funds θέλουν να επενδύσουν στην ελληνική αγορά τουρισμού, κεφάλαια άνω του 1 δισ. δολαρίων, όπως αποκαλύπτει στο liberal.gr ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανο Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικ. Μπακατσέλος.  Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Δυο αμερικανικά funds έτοιμα να επενδύσουν πάνω από 1 δισ. δολάρια

Αφεντούλης Λαγγίδης: Δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω ο Ερντογάν

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Ακόμη και στο υποθετικό σενάριο, όπου ο Αμερικανός Πρόεδρος καταδίκαζε τη τουρκική συμπεριφορά, δεν νομίζω ότι αυτό θα απασχολούσε τη τουρκική ηγεσία δηλώνει στο liberal.gr o Διδάκτωρ του Πάντειου Πανεπιστήμιου Αφεντούλης Λαγγίδης. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Αφεντούλης Λαγγίδης: Δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω ο Ερντογάν

Το Ίντερνετ θα μετασχηματιστεί σε δίκτυο ανταλλαγής χρηματικών αξιών

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Ως την επόμενη φάση του Internet, που θα μετασχηματιστεί σε ένα δίκτυο ανταλλαγής χρηματικών αξιών, από δίκτυο ανταλλαγής πληροφορίας, χαρακτηρίζει ο Γιώργος Γιαγλής την τεχνολογία του Blockchain. O Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου για το Μέλλον (Institute for the Future, IFF) στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει τόσο στη συγκεκριμένη τεχνολογία όσο και στις αλλαγές που έρχονται αντί να τις βλέπει αρνητικά, από άγνοια ή φόβο.
Το Ίντερνετ θα μετασχηματιστεί σε δίκτυο ανταλλαγής χρηματικών αξιών

Συνέντευξη Γιώργου Παγουλάτου: Απρόβλεπτες οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η ένταση θα κλιμακωθεί

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το προσεχές διάστημα η ένταση στη Μέση Ανατολή θα κλιμακωθεί, ενώ είναι σαφές ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης θα επιταχυνθεί, τονίζει στο liberal.gr ο γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ Γιώργος Παγουλάτος. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Απρόβλεπτες οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η ένταση θα κλιμακωθεί

Συνέντευξη Θάνου Ασκητή: «Η Πολιτεία πρέπει να καθιερώσει τη σεξουαλική αγωγή ως μάθημα»

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, 00:02
«Η σεξουαλική αγωγή είναι ένα τρίγωνο. Για την Ελλάδα αυτό λοιπόν το τρίγωνο, πρέπει να ξεκινάει από τη α' δημοτικού», αναφέρει στο liberal.gr ο Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Ασκητής. Συνέντευξη στην Ευφροσύνη Παυλακούδη.
«Η Πολιτεία πρέπει να καθιερώσει τη σεξουαλική αγωγή ως μάθημα»

Κώστας Υφαντής : Γενικευμένη η σύρραξη στην Μέση Ανατολή αν δεν υπάρξει αυτοσυγκράτηση

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Ο κίνδυνος μιας γενικευμένης σύρραξης στην Μέση Ανατολή αν δεν υπάρξει αυτοσυγκράτηση είναι πλέον κάτι περισσότερο από ορατός μετά το χτύπημα των ΗΠΑ και τον θάνατο του Σουλεϊμανί, δηλώνει στο liberal.gr o Κώστας Υφαντής, ο οποίος επισημαίνει ότι το Ιράν θα αντιδράσει με “ασύμμετρα” χτυπήματα κατά αμερικανικών στόχων. Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Διαμάντη.
Γενικευμένη η σύρραξη στην Μέση Ανατολή αν δεν υπάρξει αυτοσυγκράτηση

Κωνσταντίνος Φίλης: «Η Τουρκία θα αντιδράσει ίσως και με ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης»

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Οι εξελίξεις μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για τον αγωγό EastMed, αντίκεινται στους στόχους του Τ. Ερντογάν, αναφέρει ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης στο liberal.gr, επισημαίνοντας πως η Τουρκία αναμένεται να αντιδράσει σε μια προσπάθεια να πείσει ότι έχει λόγο στα τεκταινόμενα στην περιοχή. Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Διαμάντη.
«Η Τουρκία θα αντιδράσει ίσως και με ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης»

Μωυσής Ελισάφ: Ο αντισημιτισμός δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Το γεγονός ότι με την εκλογή του οι πολίτες έδωσαν ένα σημαντικό μήνυμα κατά του αντισημιτισμού αναφέρει χαρακτηριστικά στο liberal.gr ο Μωυσής Ελισάφ, δήμαρχος Ιωαννίνων τονίζοντας ότι έχουν γίνει αξιοσημείωτα βήματα προόδου από την Πολιτεία στο να διαμορφωθεί ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα στη χώρα μας. Συνέντευξη στην Ευφροσύνη Παυλακούδη.
Μωυσής Ελισάφ: Ο αντισημιτισμός δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται

Πόλεμος ή ειρήνη;

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, 20:33
Η Τουρκία, κύριε Πρόεδρε, δεν πρόκειται να πάει σε διαπραγματεύσεις που θα έχει πιθανότητα να πάρει κάτι λιγότερο από εκείνο που διεκδικεί σήμερα: Δηλαδή, τα πάντα όλα! Κακώς πιστεύουν κάποιοι στην Αθήνα ότι θα κάνουμε δύο βήματα πίσω και ότι έτσι θα κερδίσουμε άλλη μια δεκαετία ηρεμίας. Εχουν κάθε δικαίωμα να συνεχίσουν ατάραχοι να απολαμβάνουν το εσπρέσο τους στο Κολωνάκι, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά. Πάμε πόλεμο; Μπορεί να χρειαστεί και να πάμε! Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Πόλεμος ή ειρήνη;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ: «Ο αντισημιτισμός είναι σύμπτωμα μιας κοινωνίας που νοσεί»

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
«Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα, παρά τη σημαντική καθολική καταδίκη του από τους φορείς της πολιτείας, είναι βαθιά ριζωμένος στην ελληνική κοινωνία και αγκιστρωμένος επάνω στην άγνοια», σημειώνει ο Δαυίδ Σαλτιέλ, πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, επισημαίνοντας πως η αναβίωση του αντισημιτισμού παγκοσμίως εντάσσεται στο πλαίσιο των εξάρσεων του φανατισμού. Συνέντευξη στην Ευφροσύνη Παυλακούδη.
«Ο αντισημιτισμός είναι σύμπτωμα μιας κοινωνίας που νοσεί»

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ: Απόβαση στη Λιβύη θα είναι η «Σικελική Εκστρατεία» του Ερντογάν

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Αν ο Ερντογάν κάνει πράξη τις απειλές του και αποστείλει πράγματι στρατεύματα στη Λιβύη, θα βιώσει τη δική του Σικελική Εκστρατεία, δηλώνει στο Liberal.gr ο Αγγελος Συρίγος, εξηγώντας ότι η Λιβύη δεν είναι Συρία. Παράλληλα όμως σημειώνει ότι ο τούρκος πρόεδρος δεν θα εγκαταλείψει εύκολα τον Σαράτζ προκειμένου να αποφύγει την ακύρωση του μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες στο οποίο στηρίζει την πολιτική του στην Ανατ. Μεσόγειο. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Απόβαση στη Λιβύη θα είναι η «Σικελική Εκστρατεία» του Ερντογάν

Μείωση του κόστους δανεισμού στον ιδιωτικό τομέα θα φέρει το 2020

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Ταχύτερη μείωση του κόστους δανεισμού και πολλαπλασιασμό των επενδύσεων, θα δούμε το 2020, εφόσον η κυβέρνηση παραμείνει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις, στον φιλοεπιχειρηματικό προσανατολισμό, στην αναβάθμιση της παιδείας και στη μείωση της γραφειοκρατίας, δηλώνει στο liberal.gr, ο Γιώργος Οικονομίδης, μιλώντας για συνταγή-μονόδρομο. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Μείωση του κόστους δανεισμού στον ιδιωτικό τομέα θα φέρει το 2020

Τα στοιχήματα και οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία το 2020

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Το μεγάλο στοίχημα του 2020 είναι η αύξηση των επενδύσεων και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, δηλώνει στο liberal.gr ο καθηγητής Πάνος Τσακλόγλου, προσθέτοντας ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις από τους θιγόμενους, αλλά χρέος της κυβέρνησης είναι να παραμείνει στο μονοπάτι των διαρθρωτικών αλλαγών. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Τα στοιχήματα και οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία το 2020

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα