Συνεντεύξεις

Ζολτ Ντάρβας: Ο κορονοϊός θα μολύνει την παγκόσμια οικονομία το 2020 και το 2021

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, 00:02
Κίνδυνο ύφεσης πάνω από 10% στην Ελλάδα λόγω της μεγάλης της εξάρτησης από τον τουρισμό, προβλέπει για φέτος ο Ζολτ Ντάρβας, κορυφαίος αναλυτής του Bruegel και δεν αποκλείει κρατικοποιήσεις σε διάφορες χώρες και άλμα στην χρηματοδότηση από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες, προκειμένου να μείνουν ανοικτές οι επιχειρήσεις. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Ο κορονοϊός θα μολύνει την παγκόσμια οικονομία το 2020 και το 2021

Νίκος Σύψας: Ελπίδες για αντι - ιικό στα τέλη Απριλίου

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, 00:02
Τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών για το φάρμακο κατά του Ebola, που διαπιστώθηκε ότι έχει τη δυνατότητα να «πιάνει» τους κορονοϊούς, αναμένει η επιστημονική κοινότητα, όπως λέει στο liberal.gr ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σύψας. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη.
Νίκος Σύψας: Ελπίδες για αντι - ιικό στα τέλη Απριλίου

«Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη τους πνευματικούς ανθρώπους»

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, 00:03
Τι σχέση μπορεί να είχε ο Γκάτσος με τον Ντίλαν; Ο «πολύς» Αλέξανδρος Ξύδης γνώρισε ποτέ τη συγκίνηση επάνω στη μηχανή; Άραγε υποψιάστηκε τι οδήγησε τον Μυταρά να ζωγραφίζει μοτοσυκλετιστές; Ιστορίες φαινομενικά ασύνδετες που στην αφήγηση του Γιώργου Σταθόπουλου, βρίσκουν μια ροή απολύτως φυσική, διασκεδαστική σε σημεία, αλλά πάντως σημαντική για την εποχή που κλείνουν.
«Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη τους πνευματικούς ανθρώπους»

Δημήτρης Παπαδημητρίου: «Ευχάριστη έκπληξη η Ελλάδα στη διαχείριση της κρίσης»

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, 00:02
Άριστα στην Ελλάδα για τη μέχρι τώρα διαχείριση της κρίσης βάζει ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Δημήτρης Παπαδημητρίου κάνοντας ειδική μνεία, μιλώντας στο Liberal.gr, στη μέχρι τώρα στάση της ελληνικής πολιτείας, ενώ χαρακτηρίζει ευχάριστη έκπληξη την έγκαιρη αντίδραση και λήψη μέτρων. Συνέντευξη στη Μαρία Μουρελάτου.
«Ευχάριστη έκπληξη η Ελλάδα στη διαχείριση της κρίσης»

Ναπολέων Μαραβέγιας: «Να μην ξαναγεννηθεί νέα γενιά οφειλετών και κίνημα Δεν Πληρώνω»

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, 00:02
Ο νούμερο ένα κίνδυνος είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς οφειλετών οι οποίοι, άλλοι για πραγματικούς λόγους και άλλοι προσχηματικά θα σταματήσουν να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους, τονίζει στο liberal.gr ο Ναπολέων Μαραβέγιας, εκφράζοντας τον φόβο ότι πλάι σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, θα αναβιώσει ένα νέο κίνημα «Δεν πληρώνω». Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
«Να μην ξαναγεννηθεί νέα γενιά οφειλετών και κίνημα Δεν Πληρώνω»

Στέφανος Κολοκούρης - Αρχηγός ΠΣ: «Οι νεκροί στην Ιταλία πρέπει να μας παραδειγματίσουν»

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, 00:02
«Ζούμε μία κατάσταση άνευ προηγουμένου», εξομολογείται ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης στο liberal.gr ενώ αναφέρει σχετικά με την αύξηση των νεκρών στη γειτονική Ιταλία ότι θα έπρεπε ως γεγονός να μας συνετίσει ώστε να τηρήσουμε τα μέτρα των ειδικών. Συνέντευξη στη Μαρία Μουρελάτου.
«Οι νεκροί στην Ιταλία πρέπει να μας παραδειγματίσουν»

Αθ. Δεβλιώτης: «Φοβάμαι για ελλείψεις υγειονομικού υλικού»

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, 00:03
Έκκληση προς την κυβέρνηση για δέσμευση υγειονομικού υλικού - μάσκες, αντισηπτικά και απολυμαντικά- για το δημόσιο συμφέρον που είναι η οδοντιατρική περίθαλψη των πολιτών απευθύνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Δεβλιώτης μέσω του Liberal, ενώ καταγγέλλει φαινόμενα αισχροκέρδειας. Συνέντευξη στη Μαρία Μουρελάτου.
Αθ. Δεβλιώτης: «Φοβάμαι για ελλείψεις υγειονομικού υλικού»

Ντάνιελ Γκρος: «Η Ελλάδα να ετοιμάζεται για 1 χρόνο ύφεση»

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, 00:02
Δυστυχώς η ύφεση για την Ελλάδα θα έχει διάρκεια 1 χρόνου, αντί για 6 μήνες, όπως θα συμβεί στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, λόγω της πολύ μεγάλης εξάρτησης της χώρας από τον εποχικό τουρισμό, εκτιμά μιλώντας στο liberal.gr ο Γερμανός οικονομολόγος Ντάνιελ Γκρος, επισημαίνοντας πως η φετινή τουριστική σεζόν θα πρέπει να θεωρείται τελείως χαμένη, καθώς οι τουρίστες θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, αλλά από την ερχόμενη σεζόν. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Ντάνιελ Γκρος: «Η Ελλάδα να ετοιμάζεται για 1 χρόνο ύφεση»

Παύλος Σακκάς: «Ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικό ζώο - Θα το ξεπεράσουμε»

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, 00:02
Την αισιόδοξη πλευρά της κρίσης από τον κορονοϊό και της επιβεβλημένης απομόνωσης που επιβάλλει, αναδεικνύει ο καθηγητής Ψυχιατρικής Παύλος Σακκάς, ο οποίος χωρίς να παραγνωρίζει τα ενδεχόμενα συμπτώματα άγχους, εκτιμάει πως μέσα από την αναταραχή θα δούμε τις νέες ευκαιρίες. Συνέντευξη στη Νικολέττα Μουτούση.
«Ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικό ζώο - Θα το ξεπεράσουμε»

Μάνθος Ντελής: Ήρθε η ώρα να τυπωθεί νέο χρήμα

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, 00:02
Έχει έρθει η ώρα να παρέμβουν τα κράτη και οι κεντρικές τράπεζες και να ρίξουν στην οικονομία «χρήματα από το ελικόπτερο», δηλώνει στο liberal.gr ο καθηγητής του Montpellier Business School, Μάνθος Ντελής, τονίζοντας ότι χρειάζονται παρεμβάσεις που δεν έχουμε ξαναδεί όπως να τυπωθεί νέο χρήμα. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Μάνθος Ντελής: Ήρθε η ώρα να τυπωθεί νέο χρήμα

Κωνσταντίνος Τσολάκας: Ρίσκο και αβεβαιότητα στην κρίση του Covid-19

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, 00:02
O Κωνσταντίνος Τσολάκας, ο οποίος εξειδικεύεται στην αξιολόγηση και στον υπoλογισμό του ρίσκου, μιλάει στο liberal για την πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία που μια κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση, αυτή του κορονοϊού Covid-19, οδηγεί σε μια χρηματοοικονομική κρίση, που με την σειρά της θα οδηγήσει σε ύφεση. Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Χαροκόπο.
Κωνσταντίνος Τσολάκας: Ρίσκο και αβεβαιότητα στην κρίση του Covid-19

Αλέξανδρος Βρης (Βρετανία): Από την «ανοσία αγέλης» σε έκτακτα μέτρα

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, 00:02
Στη λήψη έκτακτων μέτρων στην Βρετανία τις τελευταίες ώρες αναφέρεται στο Liberal ο ορθοπεδικός χειρούργος του Royal London Hospital, Αλέξανδρος Βρης, επισημαίνοντας πως η καθυστέρηση στηρίχθηκε στο δόγμα της «ανοσίας αγέλης» που είχε εφαρμοστεί σε άλλες ασθένειες στο παρελθόν. Συνένεντευξη στη Νικολέττα Μουτούση.
Από την «ανοσία αγέλης» σε έκτακτα μέτρα

«Η μη τήρηση των μέτρων θα οδηγήσει σε αυστηρότερα»

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020, 00:03
«Γνωρίζω ότι όποιο μέτρο χρειαστεί να ληφθεί από εδώ και πέρα θα ληφθεί», απαντά ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, σε συνέντευξή του στο Liberal, σχετικά με την πιθανή επιβολή περιορισμού στις μετακινήσεις και την κυκλοφορία στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα. Συνέντευξη στη Μαρία Μουρελάτου.
«Η μη τήρηση των μέτρων θα οδηγήσει σε αυστηρότερα»

Π. Λιαργκόβας: Μπορεί να δούμε κρατικοποιήσεις σε επιχειρήσεις και τράπεζες

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020, 00:02
Είναι πιθανό να δούμε κρατικοποιήσεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε τράπεζες. Εφόσον θέλουμε οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα να μην εξαφανιστούν, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να παρέμβει το κράτος, προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν, υπό άλλη ιδιοκτησία, τονίζει στο Liberal ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας, επικεφαλής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Μπορεί να δούμε κρατικοποιήσεις σε επιχειρήσεις και τράπεζες

Βάσω Αντωνίου: Φόβος και απομόνωση - Οι παρενέργειες και πώς αντιμετωπίζονται

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020, 00:02
Τα έντονα και πρωτόγνωρα συναισθήματα που προκαλεί στους ανθρώπους η νέα πραγματικότητα της πανδημίας του κορονοϊού και της κοινωνικής απομόνωσης που επιβάλλεται αναλύει η οργανωσιακή ψυχολόγος Βάσω Αντωνίου. Φυσιολογικός ο φόβος απαραίτητη η διατήρηση της επικοινωνίας και της ρουτίνας του σπιτιού. Συνέντευξη στην Μαρία Μουρελάτου
Φόβος και απομόνωση - Οι παρενέργειες και πώς αντιμετωπίζονται

Παναγιώτης Πετράκης: Ο κορονοιός καταργεί τα πλεονάσματα!

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, 00:02
Από τις πλέον ευνοημένες των μέτρων που έλαβε χθες το Eurogroup είναι η Ελλάδα, αναφέρει στο liberal.gr ο Παναγιώτης Πετράκης για την απόφαση που οδηγεί σε κατάργηση για φέτος του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη
Παναγιώτης Πετράκης: Ο κορονοιός καταργεί τα πλεονάσματα!

Σπ. Σκαφιδάς, γιατρός στη Β. Ιταλία: «Είναι συγκλονιστική η τελευταία επαφή ασθενή και γιατρού»

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, 00:02
Με φόντο τη ραγδαία αύξηση των θανάτων από τον κορονοϊό ο αθλητίατρος του Πανεπιστημίου της Βερόνα, Σπύρος Σκαφιδάς, περιγράφει με ψυχραιμία στο Liberal τις πρωτόγνωρες εξελίξεις και εκτιμά ότι στην Ελλάδα είμαστε μόνο μερικές ημέρες μακριά από την δική τους κατάσταση. Συνέντευξη στη Μαρία Μουρελάτου.
«Είναι συγκλονιστική η τελευταία επαφή ασθενή και γιατρού»

Γιωργος Παγουλάτος: Τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα πριν γίνουν καλύτερα

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, 00:02
Εχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας μεχρι την κορύφωση της οικονομικής ζημιάς, τονίζει στο liberal.gr, ο καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος, μιλώντας για την δραματικότητα μιας κρίσης που ξεπερνά οτιδήποτε έχουμε γνωρίσει στο δυτικό κόσμο στο πρόσφατο παρελθόν. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα πριν γίνουν καλύτερα

Ανδρέας Πολυδώρου: «Να πάρει τώρα μέτρα Ιταλίας η κυβέρνηση»

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, 00:02
Στρατιωτική πειθαρχία στις οδηγίες των ειδικών για την αντιμετώπιση ενός «πολέμου με αόρατο εχθρό», ζητεί ο Καθηγητής Χειρουργικής στο Παν/μιο Αθηνών, Ανδρέας Πολυδώρου. Κάνει λόγο για «πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση» και προτείνει στην κυβέρνηση να πάρει τώρα μέτρα Ιταλίας. Συνέντευξη στη Μαρία Μουρελάτου.
Ανδρέας Πολυδώρου: «Να πάρει τώρα μέτρα Ιταλίας η κυβέρνηση»

Χριστίνα Σακελλαρίδη: Τι σημαίνει για τις ελληνικές εξαγωγές και την οικονομία το λουκέτο στην Ιταλία

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, 00:02
Ανυπολόγιστη θα είναι η ζημιά για τους Έλληνες εξαγωγείς και την ελληνική οικονομία, εφόσον χαθεί φέτος η αγορά της Ιταλίας, του νούμερο ένα πελάτη για τα ελληνικά προϊόντα με πωλήσεις πέρυσι 3,6 δισ. ευρώ, τονίζει στο liberal.gr η Χριστίνα Σακελλαρίδη, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Τι σημαίνει για τις ελληνικές εξαγωγές και την οικονομία το λουκέτο στην Ιταλία

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα