Συνεντεύξεις

Σταύρος Κωνσταντινιδης: «Οι συγκοινωνίες χρειάζονται τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα»

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης είναι ένας από τους γνωστότερους Συγκοινωνιολόγους της χώρας, με παρουσία σε πλήθος αναπτυξιακών και τεχνικών έργων. Πάντα ως μηχανικός της αγοράς, αλλά και ως σύμβουλος ή εκπρόσωπος του δημοσίου τομέα. Συνέντευξη στον Βασίλη Γεώργα.
«Οι συγκοινωνίες χρειάζονται τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα»

Ραφαήλ Μωυσής: Πως «άλλαξαν τα φώτα» στη ΔΕΗ...

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Από την ίδρυση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ επί χούντας και το ρόλο που έπαιξαν οι συνδικαλιστές την περίοδο που ο Ανδρέας Παπανδρέου επιχειρούσε να ρίξει την κυβέρνηση Ράλλη μέχρι τα κάθε λογής επιδόματα και τις παρεμβάσεις από όλες τις κυβερνήσεις που ακολούθησαν, ο Ραφαήλ Μωυσής επιχειρεί να προσδιορίσει ποιοι και πως «άλλαξαν τα φώτα» στον Οργανισμό... Συνέντευξη στον Γιώργο Μυλωνά.
Ραφαήλ Μωυσής: Πως «άλλαξαν τα φώτα» στη ΔΕΗ...

Πάνος Χριστοδούλου: «Χρειαζόμαστε εθνικό σχέδιο προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού»

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
«Ενώ υπάρχει ως επί το πλείστον επαρκές νομικό πλαίσιο, πολύ συχνά ο νόμος δεν τηρείται με αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν απροστάτευτα» τονίζει στο liberal.gr ο Πάνος Χριστοδούλου, Διευθυντής του Δικτύου για τα δικαιώματα του Παιδιού. Συνέντευξη στην Ευφροσύνη Παυλακούδη.
«Χρειαζόμαστε εθνικό σχέδιο προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού»

Αφεντούλης Λαγγίδης: Tι σημαίνει η στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Η απόφαση της Γαλλίας να ενισχύσει την παρουσία της στην Αν.Μεσόγειο, η δημόσια στήριξη προς Ελλάδα και Κύπρο, μαζί με την κατηγορηματική καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων δίνουν το στίγμα των επόμενων κινήσεων που θα ακολουθήσει το Παρίσι, δηλώνει στο liberal.gr ο Αφεντούλης Λαγγίδης, αποτιμώντας την συνάντηση Μακρόν-Μητσοτάκη. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Αφεντούλης Λαγγίδης: Tι σημαίνει η στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα

Χειρότερη από την οικονομική η ιδεολογική απαξίωση της τέχνης

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Ο γνωστός τεχνοκριτικός μας βγάζει από τις ψευδαισθήσεις: επιστροφή στις παλιές καλές μέρες της τέχνης δεν πρόκειται να ζήσουμε. Ο Χάρης Καμπουρίδης μιλά ανοιχτά για τους Έλληνες καλλιτέχνες, τους μεγαλοσυλλέκτες, αλλά και για τις γκαλερί, δείχνοντας πώς περίπου πρόκειται να κινηθεί η εγχώρια αγορά της τέχνης τα επόμενα χρόνια. Απολαυστικός, με πολλά διδάγματα ή σημεία που επιδέχονται συζήτηση, ο Καμπουρίδης επισημαίνει την απώλεια του ειδικού βάρους που είχε κάποτε στον τόπο ο καλλιτέχνης.
Χειρότερη από την οικονομική η ιδεολογική απαξίωση της τέχνης

Δημήτρης Κατσίκας: Αυτή η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν σώζει το Συνταξιοδοτικό

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το ερώτημα κατά πόσο σώζεται το Ασφαλιστικό με την μεταρρύθμιση που ανακοινώθηκε, δεν έχει απαντηθεί αποτελεσματικά, δηλώνει στο liberal ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου για την Κρίση του ΕΛΙΑΜΕΠ, προσθέτοντας ότι χρειάζονται μέτρα διαρθρωτικού τύπου. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Αυτή η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν σώζει το Συνταξιοδοτικό

Η στρατηγική συμμαχία δυνάμεων στην Αν. Μεσόγειο θα φρενάρει τον Ερντογάν

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον Φιλελεύθερο ο Ακαδημαϊκός και πρώην αναπληρωτής σύμβουλος ασφαλείας του Μπ. Νετανιάχου, Εράν Λέρμαν, μιλά για τη συνεργασία του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο, το ρόλο της Αιγύπτου και τη συμμαχία των χωρών της Α. Μεσογείου και επισημαίνει ότι αν αλλάξει η Τουρκία έχει θέση σε αυτή. Τι λέει για το Μνημόνιο Τουρκίας - Σαράτζ και τον Ερντογάν. Συνέντευξη στον Γαβριήλ Χ. Σερέτη.
Η στρατηγική συμμαχία δυνάμεων στην Αν. Μεσόγειο θα φρενάρει τον Ερντογάν

Το νομοθετικό πλαίσιο για την εργασία στο σεξ ωθεί στην παρανομία

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Η παρανομία είναι λίγο σαν τη Λερναία Ύδρα στην εργασία του σεξ. Ακουμπάει σχεδόν σε κάθε θέμα που αφορά τη κοινωνία. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υγεία, την ασφάλεια, την οικονομία, αναφέρει στο liberal.gr η Άννα Κουρουπού, εργαζόμενη στο σεξ και διευθύντρια του Red Umbrella Athens. Συνέντευξη στην Ευφροσύνη Παυλακούδη.
Το νομοθετικό πλαίσιο για την εργασία στο σεξ ωθεί στην παρανομία

Πάνος Τσακλόγλου: Να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για το κράτος που χρειαζόμαστε

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να συζητήσουμε σοβαρά για το τι είδος κράτους θέλουμε, στέλνει μέσω του liberal.gr ο Πάνος Τσακλόγλου, προσθέτοντας ότι για να μειωθούν τα φορολογικά βάρη, μόνος τρόπος είναι η μείωση των δημοσίων δαπανών. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για το κράτος που χρειαζόμαστε

Πέτρος Τατσόπουλος: «Επιβιώνουμε σε ένα μολυσμένο επικοινωνιακό περιβάλλον»

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Για την τοξική παρεμβολή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και το γεγονός ότι καλούμαστε να επιβιώσουμε σε ένα μολυσμένο επικοινωνιακό περιβάλλον κάνει λόγο ο Π. Τατσόπουλος στο libreal.gr, καθώς ο ίδιος μεγαλώνει μαζί μας με τη ζωή του ανοιχτό βιβλίο. Ακόμα την πιο επικίνδυνη ώρα... Συνέντευξη στην Ελένη Γκίκα.
«Επιβιώνουμε σε ένα μολυσμένο επικοινωνιακό περιβάλλον»

Κωνσταντίνος Βήτα: «Το βίωμα του Ρίτσου δίνει φως»

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Ταξίδεψε στη Μονεμβασιά του ποιητή και τα βράδια όπως λέει, χάζευε απ? την αυλή τη θάλασσα ίσαμε εκεί που σμίγει με τ΄ αστέρια. Ο Κωνσταντίνος Βήτα περπάτησε στα βήματα του Γιάννη Ρίτσου, επισκέφθηκε τη γενέτειρά του και θέλησε να γευτεί όσα έζησε από παιδί ο ποιητής. Και τώρα, σε μια στιγμή ωριμότητας όπως λέει, τον ξαναφέρνει ανάμεσά μας, τριάντα χρόνια αφότου έφυγε, μέσα σε ήχους ηλεκτρονικούς. Συνέντευξη στον Γιώργο Μυλωνά.
Κωνσταντίνος Βήτα: «Το βίωμα του Ρίτσου δίνει φως»

Γιατί η Γερμανία «χαιδεύει» την Τουρκία;

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Στις διακρατικές σχέσεις, τα συμφέροντα μιας χώρας - μέλους της ΕΈ, όπως οι πολύ στενοί οικονομικοί δεσμοί του Βερολίνου με την Άγκυρα, δεν μπορεί να μπαίνουν πάνω από το συλλογικό συμφέρον, δηλώνει στο liberal.gr ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης, εξηγώντας ότι η Αν. Μέρκελ έχει μεγάλη ανάγκη τον Τ. Ερντογάν, μετά και το λάθος της παραχώρησης της μεταναστευτικής πολιτικής στην Τουρκία. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Γιατί η Γερμανία «χαιδεύει» την Τουρκία;

Μαίρη Μπόση: «Αύξηση γυναικών και εύπορων νέων στις οργανώσεις βίας»

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Είναι εντυπωσιακό πόσο εύκολη έχει γίνει η στρατολόγηση νέων παιδιών από εύπορες οικογένειες αλλά και γυναικών στις τάξεις των διαφόρων οργανώσεων βίας, δηλώνει στο Liberal.gr η καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Μαίρη Μπόση, κάνοντας λόγο για ομάδες που κάτω από την ομπρέλα της αναρχίας καλύπτουν κάθε μορφής παραβατικότητα. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
«Αύξηση γυναικών και εύπορων νέων στις οργανώσεις βίας»

Κώστας Υφαντής: Ο Ερντογάν θα κλιμακώσει την ένταση σε Ελλάδα και Κύπρο

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το μήνυμα των ΗΠΑ, μέσω της επιστολής Πομπέο, είναι σαφές ως προς το ότι αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες της Ελλάδας για την ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο, τονίζει στο liberal o Κώστας Υφαντής, τονίζοντας ταυτόχρονα όμως ότι ο Τ. Ερντογάν δεν θα κάνει πίσω ως προς την εφαρμογή της αναθεωρητικής του πολιτικής και την έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου.
Ο Ερντογάν θα κλιμακώσει την ένταση σε Ελλάδα και Κύπρο

Κωνσταντίνος Φίλης: Εύθραυστη εκεχειρία στη Λιβύη, βασικός «παίκτης» ο Ερντογάν

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 23:34
Η συμφωνία του Βερολίνου συνεπάγεται μια εύθραυστη εκεχειρία στη Λιβύη, της οποίας η τήρηση εναπόκειται προς το παρόν στην καλή πίστη των Χαφτάρ και Σάρατζ, δηλώνει στο Liberal ο Κωσταντίνος Φίλης, προσθέτοντας ότι η Γερμανία έκανε φάουλ στην Ελλάδα, βάζοντας «πρώτο τραπέζι πίστα» τον Ερντογάν. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Εύθραυστη εκεχειρία στη Λιβύη, βασικός «παίκτης» ο Ερντογάν

Κώστας Ζαχαριάδης: Αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε μια κομπλεξική αντιπολίτευση

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 00:02
«Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι δεν είμαστε μια κομπλεξική αντιπολίτευση» δηλώνει στο liberal.gr o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης με αφορμή την απόφαση να στηριχθεί η υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Συνέντευξη στον Γιάννη Σιδέρη.
Αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε μια κομπλεξική αντιπολίτευση

«Εξαγνισμός και κάθαρση είναι γνωρίσματα της πληγωμένης συνείδησης»

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Από ένα τραύμα, τελικά, βγαίνουμε «άγιοι, γιατί ο εξαγνισμός και η κάθαρση είναι γνωρίσματα της πληγωμένης συνείδησης. Το δήλωσε και ο Ουγκώ στους “Αθλίους”». Υποστηρίζει ο Νίκος Ξένιος και μας χαρίζει ένα από τα πιο δυνατά κι αποκαλυπτικά μυθιστορήματα για τον ανθρώπινο ψυχισμό.
«Εξαγνισμός και κάθαρση είναι γνωρίσματα της πληγωμένης συνείδησης»

Άγγελος Συρίγος: Ο Ερντογάν «παίζει» με θερμό επεισόδιο σε Κύπρο και Αν. Μεσόγειο

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Ανατολική Μεσόγειος και Κύπρος είναι οι πιο επικίνδυνες αυτή τη στιγμή περιοχές για πρόκληση επεισοδίου από τη Τουρκία, δηλώνει στο liberal.gr ο Ά. Συρίγος, με αφορμή την νέα κίνηση της Άγκυρας να αποστείλει γεωτρύπανο στο τεμάχιο 8 που έχει παραχωρηθεί στην κοινοπραξία TOTAL-ENI. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Άγγελος Συρίγος: Ο Ερντογάν «παίζει» με θερμό επεισόδιο σε Κύπρο και Αν. Μεσόγειο

Αποκαλυπτική συνέντευξη: Ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει για όλα στον Σαββατιάτικο Φιλελεύθερο 

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, 15:30
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τα χαρτιά του στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο 18 Ιανουαρίου σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που θα συζητηθεί. Μιλά για την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δίνει απαντήσεις για τους «λύκους» και τις «Κοκκινοσκουφίτσες» στη ΝΔ και αναλύει τις θέσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την Χάγη, αλλά και για το μεταναστευτικό-προσφυγικό. 
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει για όλα στον Σαββατιάτικο Φιλελεύθερο 

Κώστας Λάβδας: «Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ναυαγεί στα ανοικτά της Λιβύης»

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Κώστας Λάβδας την κίνηση του Βερολίνου να μην προσκαλέσει την Ελλάδα στη Σύνοδο της Κυριακής για τη Λιβύη, εξηγώντας ότι το επιχείρημα πως δεν θα τεθούν ζητήματα θαλασσίων ζωνών, δεν αξίζει να συζητηθεί σοβαρά, ειδικά μετά την υπογραφή του αυθαίρετου μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ναυαγεί στα ανοικτά της Λιβύης»
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα