Συνεντεύξεις

Π. Πετράκης: Τα οργανωμένα συμφέροντα θα πολεμήσουν την κάθε αλλαγή

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, 00:02
Η συγκυρία είναι μοναδική αλλά τα οργανωμένα συμφέροντα που κινδυνεύουν να μην έχουν ρόλο στο μέλλον θα πολεμήσουν με απίστευτους και παμπόνηρους τρόπους την κάθε αλλαγή. Αξίζει τον κόπο να κάνουμε, κάποια στιγμή, μία συζήτηση για τις δυνάμεις αυτές και πως πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε, σημειώνει στο liberal.gr ο Παναγιώτης Πετράκης. Συνέντευξη στον Βασίλη Γεώργα.
Π. Πετράκης: Τα οργανωμένα συμφέροντα θα πολεμήσουν την κάθε αλλαγή

Φ. Σαχινίδης : «Αν δεν γυρίσουμε το παιχνίδι, τότε…»

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020, 00:02
Αν αποτύχει ο έλεγχος της πανδημίας τότε θα είναι πολύ δύσκολο να «γυρίσουμε» το παιχνίδι. Αμεριμνησία, χαλαρότητα, μη τήρηση των αναγκαίων προφυλάξεων, θα έχουν ολέθριες συνέπειες στην υγεία των πολιτών και επομένως στην οικονομία, η οποία δεν αντέχει δεύτερο lockdown, σημειώνει στο liberal.gr ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη κατάρτισης ενός γενναίου και μεταρρυθμιστικού εθνικού σχεδίου ανάκαμψης. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Φ. Σαχινίδης : «Αν δεν γυρίσουμε το παιχνίδι, τότε…»

Συνέντευξη Ι. Μπουραζοπούλου: «Το κυνηγάω από τόμο σε τόμο, υπενθυμίζοντας ότι είμαι η δημιουργός του»

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020, 00:03
«Τώρα βρίσκομαι στον τρίτο και τελευταίο τόμο της τριλογίας του «Δράκου της Πρέσπας». Κοντεύω να κλείσω μια δεκαετία συντροφιά με αυτό το ανεκδιήγητο τέρας. Το κυνηγάω από τόμο σε τόμο, υπενθυμίζοντας ότι είμαι η δημιουργός του, αλλά υποψιάζομαι ότι δεν θα το εξημερώσω ποτέ», επισημαίνει στο Liberal η Ιωάννα Μπουραζοπούλου. Συνέντευξη στην Ελένη Γκίκα.
«Το κυνηγάω από τόμο σε τόμο, υπενθυμίζοντας ότι είμαι η δημιουργός του»

Γκίκας Μαγιορκίνης: Μετά τα σημερινά προβλήματα πιο κοντά στο 2ο κύμα

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020, 00:02
Στις εκτιμήσεις του για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στο Liberal, όπου επισήμανε ότι ο βασικός αστάθμητος παράγοντας είναι τα σημεία συγχρωτισμού, γιατί εκεί είναι που συμβαίνουν τα γεγονότα υπερμετάδοσης. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη
Γκίκας Μαγιορκίνης: Μετά τα σημερινά προβλήματα πιο κοντά στο 2ο κύμα

Θ. Πελαγίδης για παγκόσμια οικονομία: Ζούμε ιστορικές στιγμές, πριν από μεγάλες ανατροπές

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, 00:02
Αυτό που συμβαίνει δεν είναι μια απλή ζημιά. Είναι μια ιστορική στροφή του συστήματος, προς πολύ πιο αποδοτικές οικονομικές δραστηριότητες. Λιγότεροι εργαζόμενοι, λιγότερα γραφεία, λιγότερα αυτοκίνητα, λιγότερο πετρέλαιο. «Είναι σαν σου λέει το σύστημα “το ήξερα πως δεν σε χρειάζομαι, αλλά τώρα μπορώ να κάνω και χωρίς εσένα”», σημειώνει στο liberal.gr ο Θοδωρής Πελαγίδης, καθώς η πανδημία κακοφόρμισε μια ήδη υπάρχουσα μετά το 2008 πληγή. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Ζούμε ιστορικές στιγμές, πριν από μεγάλες ανατροπές

Κ. Φίλης: Ούτε Ερντογανοφοβικοί, ούτε Ερντογανολάγνοι

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, 00:02
Ορισμένοι είναι είτε Ερντογανοφοβικοί, είτε Ερντογανολάγνοι. Είτε φοβούνται τον Ερντογάν θεωρώντας ότι μπορεί να επικρατήσει σε βάρος της Ελλάδας, είτε τον “θαυμάζουν” πιστεύοντας ότι οτιδήποτε κάνει, αποτελεί μέρος ενός τέλειου σχεδίου. Δεν ισχύει, ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Ούτε η Τουρκία είναι παντοδύναμη, ούτε η Ελλάδα είναι ανίκανη, σημειώνει στο liberal.gr ο Κωσταντίνος Φίλης, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη
Κ. Φίλης: Ούτε Ερντογανοφοβικοί, ούτε Ερντογανολάγνοι

Μίνα Γκάγκα για κορονοϊό: Με φοβίζει η χαλαρότητά μας

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, 00:02
Εφόσον η χαλάρωση οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων τώρα όπου βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους, με ανησυχεί για το τι θα συμβεί το φθινόπωρο, όταν θα αναγκαστούμε να κλειστούμε περισσότεροι άνθρωποι σε εσωτερικούς χώρους, όπως αναφέρει στο liberal.gr η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία. Συνέντευξη στον Βασίλη Γεώργα.
Μίνα Γκάγκα για κορονοϊό: Με φοβίζει η χαλαρότητά μας

Γιάννης Ρέτσος: Χρηματιστηριακές οι τιμές των ξενοδοχείων

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, 00:02
Όλοι πλέον οι ξενοδόχοι λειτουργούν με πλάνα επτά ή δέκα ημερών. Αυτό είναι το μεσοδιάστημα μεταξύ ημερομηνίας κράτησης και ημερομηνίας άφιξης, με αποτέλεσμα οι τιμές των δωματίων να έχουν γίνει χρηματιστηριακές, όπως σημειώνει στο liberal.gr ο Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του ΣΕΤΕ. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Γιάννης Ρέτσος: Χρηματιστηριακές οι τιμές των ξενοδοχείων

Γκ. Χαρδούβελης: Δάνεια σε βιώσιμες επιχειρήσεις, όχι στα ζόμπι

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, 00:02
Ούτε δάνεια προς μη βιώσιμες επιχειρήσεις στη μετα-κορονοϊό εποχή, διότι θα βρουν το πρόβλημα μπροστά τους, αλλά ούτε και δάνεια προς τις υγιείς που απλώς κτίζουν μαξιλάρια φτηνής ρευστότητας. Αυτός πρέπει να είναι σήμερα ο στόχος για τις τράπεζες, σημειώνει στο liberal.gr ο Γκίκας Χαρδούβελης, ανώτατο ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Γκ. Χαρδούβελης: Δάνεια σε βιώσιμες επιχειρήσεις, όχι στα ζόμπι

Π. Πετράκης: Μια ευκαιρία που δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη φορά

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, 00:02
Τέτοια ευκαιρία δεν θα ξαναυπάρξει. Εν μέσω κρίσης, μιας συνεχούς γεωπολιτικής αβεβαιότητας, ενόψει ενός δεύτερου κύματος πανδημίας, έχει ανοίξει για την Ελλάδα ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας, όπως αναγνωρίζουν και οι ξένοι οίκοι, σημειώνει στο liberal.gr ο Παναγιώτης Πετράκης. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Π. Πετράκης: Μια ευκαιρία που δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη φορά

Συνέντευξη Μάνου Κοντολέων: «Ο έρωτας και η ταυτότητα είναι για μένα οι βασικότερες εμμονές»

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020, 00:03
«Από ένα σημείο και μετά, θα έλεγα πως όλους μας ένα, δυο, άντε τρία θέματα μας απασχολούν. Που τα γράφουμε με διαφορετικούς τρόπους, διαφορετικές τεχνικές. Ο έρωτας και η ταυτότητα είναι για μένα οι βασικότερες εμμονές», παραδέχεται στο Liberal ο Μάνος Κοντολέων. Συνέντευξη στην Ελένη Γκίκα.
«Ο έρωτας και η ταυτότητα είναι για μένα οι βασικότερες εμμονές»

Κ. Υφαντής: Το μήνυμα Μακρόν ξαφνιάζει ως προς την καθαρότητα και την ένταση

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, 00:02
Δεν μπορεί πλέον κανείς να αμφιβάλει ότι στη σκληρή γεωπολιτική πραγματικότητα της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής η Γαλλία είναι ο βασικός παίκτης. Ικανή να διαμορφώσει ευνοϊκές ισορροπίες τόσο προληπτικά μιας ελληνοτουρκικής κρίσης, όσο και την στιγμή της έντασης, όπως σημειώνει στο liberal.gr ο Κώστας Υφαντής. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη
Κ. Υφαντής: Το μήνυμα Μακρόν ξαφνιάζει ως προς την καθαρότητα και την ένταση

Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Να ανασταλεί η λειτουργία των αμερικανικών βάσεων αν...»

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, 00:02
Να ενημερώσουμε την Ουάσινγκτον στο ανώτατο επίπεδο, ότι αν η Τουρκία προχωρήσει σε επιθετική ενέργεια σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να αναστείλει την λειτουργία όλων των αμερικανικών βάσεων στο ελληνικό έδαφος για όσο χρόνο εμείς κρίνουμε σκόπιμο, προτείνει μέσω του liberal.gr ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
«Να ανασταλεί η λειτουργία των αμερικανικών βάσεων αν...»

Αλ. Κρητικός: Πόσο μοιάζουν τα 750 δισ. της ΕΕ με το Σχέδιο Μάρσαλ

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, 00:02
Ομοιότητες ως προς την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις που όπως και πριν από 70 χρόνια, έτσι και σήμερα παραμένει μεγάλη, έχει το Ταμείο Ανάκαμψης με το Σχέδιο Μάρσαλ, σημειώνει στο liberal.gr ο διευθυντής ερευνών του γερμανικού ισντιτούτου DIW Berlin Aλέξανδρος Κρητικός. Τηρουμένων φυσικά των ιστορικών αναλογιών, εντούτοις το στοίχημα τότε και τώρα παραμένει το ίδιο για την οικονομία. Να αλλάξει παραγωγικό μοντέλο. Συνέντευξη στον Βασίλη Γεώργα.
Αλ. Κρητικός: Πόσο μοιάζουν τα 750 δισ. της ΕΕ με το Σχέδιο Μάρσαλ

Κ. Λάβδας: Να είμαστε έτοιμοι και για το χειρότερο σενάριο

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, 00:02
Να ξεπεράσουμε τα φοβικά σύνδρομα σχετικά με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία και να δείξουμε ήρεμη αποφασιστικότητα, δηλώνει στο liberal.gr ο Κώστας Λάβδας με αφορμή την προαναγγελία ερευνών τονίζοντας παράλληλα πως ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα σε όλα τα μέτωπα. Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου.
Κ. Λάβδας: Να είμαστε έτοιμοι και για το χειρότερο σενάριο

Ζ. Ντάρβας: Αποκλειστικά στο χέρι της Ελλάδας να μην πάει χαμένη η ευκαιρία

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, 00:02
Είναι στα χέρια της Ελλάδας να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, όπως συνέβη με τα πακέτα προηγούμενων δεκαετιών. Ένα καλό εθνικό πλάνο απαιτείται και να χρησιμοποιήσει σωστά την ελευθερία κινήσεων που της παρέχει η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, τονίζει μιλώντας στο liberal.gr ο οικονομικός αναλυτής του ινστιτούτου Bruegel, Ζολτ Ντάρβας. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Αποκλειστικά στο χέρι της Ελλάδας να μην πάει χαμένη η ευκαιρία

Ντάνιελ Γκρος: Πώς κέρδισε ο Μητσοτάκης τον σεβασμό στις Βρυξέλλες

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, 00:02
Η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τηρήσει χαμηλούς τόνους στην Σύνοδο Κορυφής και να μην είναι επιθετικός, όπως ο ιταλός ομόλογός του Τζουζέπε Κόντε ήταν πολύ ωφέλιμη για τον ίδιο, βοήθησε την εικόνα του, όπως και της Ελλάδας, σημειώνει στο liberal.gr ο γνωστός γερμανός οικονομολόγος Ντάνιελ Γκρος. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Πώς κέρδισε ο Μητσοτάκης τον σεβασμό στις Βρυξέλλες

Ιφιγένεια Θεοδώρου: «Κάθε καλός χαρακτήρας κρύβει έναν κακό εαυτό μέσα του»

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020, 00:03
Η συγγραφέας Ιφιγένεια Θεοδώρου γράφει… περιπλανώμενα βιβλία. Ως γυναίκα διπλωμάτη χρειάζεται να αλλάζει συχνά πατρίδα. Οι ιστορίες της, όμως, και οι ήρωές της, οι συγγραφικές εμμονές της παντού την ακολουθούν. Στο liberal αποκαλύπτει τα πάντα. Συνέντευξη στην Ελένη Γκίκα.
«Κάθε καλός χαρακτήρας κρύβει έναν κακό εαυτό μέσα του»

Μελίνα Δασκαλάκη: Nα αρχίσουμε να λέμε αλήθειες για το μεταναστευτικό

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, 00:02
Κρύβουμε το μεταναστευτικό κάτω από το χαλί, κάνουμε σαν να πρόκειται για επιδημία που θα περάσει, δεν έχουμε ακόμη ένα οργανωμένο σχέδιο ένταξης των ανθρώπων αυτών στην κοινωνία επειδή φοβόμαστε το πολιτικό κόστος. Ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες, όπως λέει στο liberal η Μελίνα Δασκαλάκη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων και υπεύθυνη για το μεταναστευτικό, να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει πρωθυπουργός που με ένα μαγικό τρόπο θα εξαφανίσει τους μετανάστες. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Nα αρχίσουμε να λέμε αλήθειες για το μεταναστευτικό

Αθ. Βαμβακίδης: Ένα δεύτερο κύμα πανδημίας θα αλλάξει τα πάντα

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, 00:02
Ανακατατάξεις πρωτόγνωρες στην παγκόσμια οικονομία, μαζί με ριζικές αλλαγές στις ακολουθούμενες πολιτικές θα επιφέρει ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, σύμφωνα με τον αναλυτή της Bank of America Merrill Lynch, Αθανάσιο Βαμβακίδη. Συνέντευξη στους Κωνσταντίνο Μαριόλη, Γιώργο Φιντικάκη.
Αθ. Βαμβακίδης: Ένα δεύτερο κύμα πανδημίας θα αλλάξει τα πάντα