Συνεντεύξεις

Έλληνας καθηγητής Ιατρικής στη Νέα Υόρκη: «Δεν έχουμε φάρμακα!»

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, 00:02
«Δεν έχουμε φάρμακα, ξεμένουμε από εξοπλισμό, ούτε προστατευτικές μάσκες έχουμε, μας δίνουν μια κάθε 5 ημέρες», δηλώνει στο liberal.gr o γιατρός Μανώλης Αρμενάκας που υπηρετεί σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, αναδεικνύοντας τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της πόλης. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη.
Έλληνας καθηγητής Ιατρικής στη Νέα Υόρκη: «Δεν έχουμε φάρμακα!»

Πέτρος Τατσόπουλος: «Η βλακεία κοστίζει ζωές»

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, 00:02
«Η πανδημία είναι η χαρά του συνωμοσιολόγου. Εάν κατορθώνουν να διαδίδουν τα παρανοϊκά τους φούμαρα όταν… δεν συμβαίνει τίποτε, αναλογιστείτε πόσο πιο άκοπα μπορούν να τα διαδίδουν όταν ο εχθρός είναι παγκόσμιος, αόρατος, εν πολλοίς ασυμπτωματικός», σημειώνει ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλώντας στο Liberal για την επόμενη ημέρα της πανδημίας. Συνέντευξη στην Ελένη Γκίκα.
Πέτρος Τατσόπουλος: «Η βλακεία κοστίζει ζωές»

Παναγιώτης Ιωακειμίδης: Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα κλονιστεί, εάν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020, 00:02
Στην καθυστερημένη και εν πολλοίς σπασμωδική αντίδραση της Ευρώπης μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού αναφέρεται ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης μιλώντας στο liberal.gr με αφορμή τη στάση κρατών μελών της ως προς την αλληλεγγύη έναντι όσων υφίστανται το μεγαλύτερο πλήγμα στη δημόσια υγεία. Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου.
Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα κλονιστεί, εάν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση

Αλέξανδρος Κρητικός: Γιατί η Γερμανία δεν θα κάνει πίσω με το ευρωομόλογο

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, 00:02
Η Γερμανία θα επιμείνει μέχρι τέλους στην άρνησή της να δεχθεί «κορονο-ομόλογο». Φοβάται ότι αν αποδεχθεί το αίτημα των εννέα ευρωπαίων ηγετών, αυτό θα αποτελέσει προηγούμενο πάνω στο οποίο θα πατήσουν μετά το τέλος της κρίσης οι χώρες του Νότου, ζητώντας έκδοση και νέων ευρωομολόγων μαζί με χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, εξηγεί στο liberal.gr o διευθυντής ερευνών του Γερμανικού Ινστιτούτου DIW Αλέξανδρος Κρητικός. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Γιατί η Γερμανία δεν θα κάνει πίσω με το ευρωομόλογο

Γιώργος Κόκοτος: Συνεργασία με Γερμανούς ερευνητές για στοχευμένο φάρμακο στον κορονοϊό

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, 00:02
Ο καθηγητής Χημείας Γιώργος Κόκοτος, μιλώντας στο Liberal.gr, σημειώνει ότι ξεκίνησε συνεργασία με μια γερμανική ομάδα επιστημόνων για το σχεδιασμό ειδικού φαρμάκου που στοχεύει στον νέο κορονοϊό. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη.
Συνεργασία με Γερμανούς ερευνητές για στοχευμένο φάρμακο στον κορονοϊό

Δημήτρης Κατσίκας: Τουλάχιστον 10% του ΑΕΠ ο λογαριασμός για την οικονομία

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, 00:02
Ο λογαριασμός για την στήριξη της οικονομίας θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, πιθανώς και να ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ, τονίζει στο liberal.gr ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου του ΕΛΙΑΜΕΠ για την κρίση Δ.Κατσίκας, προσθέτοντας ότι οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας δεν είναι απεριόριστες. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Τουλάχιστον 10% του ΑΕΠ ο λογαριασμός για την οικονομία

Πάνος Καναβός: Κίνδυνος για δεύτερο κύμα επιδημίας αν χαλαρώσουν τα μέτρα

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, 00:02
«Η Ευρώπη άργησε σε σχέση με την Κίνα, στην Ελλάδα τα πράγματα είναι καλύτερα από τις περισσότερες άλλες χώρες, αλλά τα κρούσματα είναι δεκαπλάσια αυτών που επιβεβαιώνονται», τονίζει σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Υγείας του London School of Economics. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη.
Πάνος Καναβός: Κίνδυνος για δεύτερο κύμα επιδημίας αν χαλαρώσουν τα μέτρα

Aθανάσιος Πρεκατές: Το οξυγόνο, κριτήριο για την νοσηλεία λόγω κορονοϊού

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, 00:02
Καθοριστικό στοιχείο για να εξακριβωθεί η ανάγκη νοσηλείας ενός ασθενή με συμπτώματα κορονοϊού είναι η μέτρηση του οξυγόνου στον οργανισμό του, τονίζει στο liberal.gr o διευθυντής της ΜΕΘ του Τζανείου Νοσοκομείου, Αθανάσιος Πρεκατές. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη.
Το οξυγόνο, κριτήριο για την νοσηλεία λόγω κορονοϊού

Έλληνας γιατρός στη Ν. Υόρκη: «Διασωληνώνουμε μόνο όσους έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης»

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, 00:02
Αποφεύγουμε να διασωληνώνουμε τους μεγαλύτερους ηλικίας ασθενείς ή όσους έχουν υποκείμενα προβλήματα υγείας, προκειμένου τα κρεβάτια των ΜΕΘ να δέχονται τους νεότερους και όσους έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης, λέει στο liberal.gr ο Έλληνας γιατρός Λεωνίδας Παλαιοδήμος που εργάζεται στο νοσοκομείο Montefiore Medical Center. Συνέντευξη στην Μαρία Μουρελάτου.
«Διασωληνώνουμε μόνο όσους έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης»

Κώστας Λάβδας: «Η κρίση αποδομεί την Ευρώπη»

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, 00:02
Ο κορονοϊός απειλεί να αποδομήσει την Ευρώπη τονίζει στο liberal.gr ο Κώστας Λάβδας, που στον απόηχο του γερμανικού «όχι» για το ευρωομόλογο, βλέπει τον κίνδυνο οι «χαμένες» χώρες του Νότου είτε να υποβαθμίζονται περαιτέρω είτε σταδιακά να στρέφονται σε άλλες στρατηγικές έξω από την ενιαία ευρωπαϊκή σφαίρα. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Κώστας Λάβδας: «Η κρίση αποδομεί την Ευρώπη»

Μιχάλης Γκλεζάκος: «Ο κορονοϊός φέρνει κρατικοποίηση των τραπεζών»

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, 00:02
Δεν αποκλείεται πολλές από τις τράπεζες να ζητήσουν την βοήθεια του κράτους για να επιβιώσουν, τονίζει στο Liberal.gr ο Μιχάλης Γκλεζάκος, περιγράφοντας ένα εκρηκτικό συνδυασμό. Από τη μία πλευρά τα έσοδα των τραπεζών περιορίζονται σημαντικά λόγω της συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας και από την άλλη βλέπουν τα δάνεια που έδωσαν σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά να κοκκινίζουν. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
«Ο κορονοϊός φέρνει κρατικοποίηση των τραπεζών»

Ευάγγελος Φιλόπουλος : «Βόμβα για καρκινοπαθείς ο κορονοϊός στα νοσοκομεία»

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, 00:02
Εκρηκτικός μπορεί να είναι για τους καρκινοπαθείς, ο συνδυασμός του κορονοϊού με το αδύναμο ανοσοποιητικό τους το οποίο έχει υποστεί καταστολή στο πλαίσιο της θεραπείας τους, τονίζει στο liberal.gr o πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Ευάγγελος Φιλόπουλος. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη.
«Βόμβα για καρκινοπαθείς ο κορονοϊός στα νοσοκομεία»

Γιώργος Παγουλάτος: Η Ευρώπη παίζει το μέλλον της!

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 00:02
Η αντιμετώπιση της κρίσης είναι καθοριστική για την επόμενη ημέρα της Ευρώπης σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, τονίζει στο liberal.gr ο γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ. Eξηγεί ότι το δίλημμα για αύριο της Ευρώπης είναι κατά πόσο ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης θα είναι τέτοιος, ώστε θα της επιτρέψει να γίνει ένας παγκόσμιος παίκτης. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Γιώργος Παγουλάτος: Η Ευρώπη παίζει το μέλλον της!

Μίνα Γκάγκα: Και οι γιατροί φοβόμαστε, αλλά δίνουμε την μάχη

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 00:02
Και οι γιατροί είμαστε τρομαγμένοι, όπως και το νοσηλευτικό προσωπικό, βλέπετε ότι στην Ιταλία όπως και αλλού, πολλοί γιατροί έχουν χάσει την ζωή τους, ωστόσο δίνουμε την μάχη γιατί αυτή είναι η δουλειά μας, τονίζει στο liberal.gr η διευθύντρια της έβδομης πνευμονολογικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.
Μίνα Γκάγκα: Και οι γιατροί φοβόμαστε, αλλά δίνουμε την μάχη

Μιχάλης Σταματογιάννης: Η ζημιά της Βρετανίας θα είναι μεγαλύτερη από το 2008

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 00:02
Η ζημιά στην Βρετανία όπως και σε άλλες οικονομίες, θα είναι μεγαλύτερες απ? ότι στην κρίση του 2008, εκτιμά ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, προσθέτοντας ότι η εικόνα της κυβέρνησης Τζόνσον πλήττεται τις ημέρες αυτές για την καθυστέρηση με την οποία αποφάσισε την λήψη μέτρων. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Η ζημιά της Βρετανίας θα είναι μεγαλύτερη από το 2008

Σαρλ Γουίπλοζ: Να τυπωθεί πολύ χρήμα, διαφορετικά θα χαθούν εκατομμύρια δουλειές

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, 00:02
Οι τράπεζες θα χρειαστεί να τυπώσουν πάρα πολύ χρήμα για να μην χρεοκοπήσουν χιλιάδες επιχειρήσεις, να μην χαθούν εκατομμύρια δουλειές και να μην πεινάσουν άνθρωποι, τονίζει στο liberal.gr ο γνωστός Γάλλος οικονομολόγος Σαρλ Γουίπλοζ. Σε δραματικούς τόνους προβλέπει ότι μας περιμένουν δύσκολες ημέρες και εξηγεί ότι αυτό που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί είναι κατά την διάρκεια του άγνωστης διάρκειας lockdown, οι επιχειρήσεις να μην χρεοκοπήσουν και οι άνθρωποι να μην μείνουν χωρίς εισόδημα.Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Να τυπωθεί πολύ χρήμα, διαφορετικά θα χαθούν εκατομμύρια δουλειές

Γιώργος Μαθιόπουλος: Αν νοσήσουν οι νησιώτες δεν θα μπορεί να τους βοηθήσει κανένας

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, 00:02
Εφόσον νοσήσουν οι νησιώτες δυστυχώς δεν θα μπορεί να τους βοηθήσει κανένας, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να αφεθούν στην τύχη τους, τονίζει στο liberal.gr ο πρόεδρος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος, εξηγώντας πως πολύ σωστά απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις όσων δεν διαμένουν στα νησιά. Συνέντευξη στην Μαρία Μουρελάτου.
Αν νοσήσουν οι νησιώτες δεν θα μπορεί να τους βοηθήσει κανένας

Ζολτ Ντάρβας: Ο κορονοϊός θα μολύνει την παγκόσμια οικονομία το 2020 και το 2021

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, 00:02
Κίνδυνο ύφεσης πάνω από 10% στην Ελλάδα λόγω της μεγάλης της εξάρτησης από τον τουρισμό, προβλέπει για φέτος ο Ζολτ Ντάρβας, κορυφαίος αναλυτής του Bruegel και δεν αποκλείει κρατικοποιήσεις σε διάφορες χώρες και άλμα στην χρηματοδότηση από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες, προκειμένου να μείνουν ανοικτές οι επιχειρήσεις. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Ο κορονοϊός θα μολύνει την παγκόσμια οικονομία το 2020 και το 2021

Νίκος Σύψας: Ελπίδες για αντι - ιικό στα τέλη Απριλίου

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, 00:02
Τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών για το φάρμακο κατά του Ebola, που διαπιστώθηκε ότι έχει τη δυνατότητα να «πιάνει» τους κορονοϊούς, αναμένει η επιστημονική κοινότητα, όπως λέει στο liberal.gr ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σύψας. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη.
Νίκος Σύψας: Ελπίδες για αντι - ιικό στα τέλη Απριλίου

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα