Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Γιώργου Γλυκοφρύδη: «Ναι ένας γρίφος υπάρχει στα γραπτά μου: Αν το

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, 00:03
«Όλα μου τα μυθιστορήματα αλλά και οι νουβέλες, με μόνη εξαίρεση ίσως τα διηγήματα, είναι ερωτικές ιστορίες. Που επάνω τους ράβονται αδιανόητες περιπέτειες, Ιστορικές διαδρομές, παθιασμένες πράξεις και ταξίδια ακόμη και σε άλλους χρόνους, και οτιδήποτε πέραν της όποιας καθημερινότητας. Ο Γιώργος Γλυκοφρύδης, που μπήκε σαν «Επιβάτης» στη ζωή μας, έγραψε για μοιραίους έρωτες και για ιστορικές καμπές στην Ιστορία και τώρα συνεχίζει να μας γράφει απ? το Παρίσι, μιλώντας στο Liberal για ήρωες, ιστορίες, βιβλία κι εμμονές.
«Ναι ένας γρίφος υπάρχει στα γραπτά μου: Αν το

Π. Ξενοκώστας: Big Deal με Αμερικανούς για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, 00:02
Ναυπήγηση ακόμη και φρεγατών, project για το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής από αμερικανικές εταιρίες, συγκαταλέγεται στους σχεδιασμούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας, όπως αποκαλύπτει στο liberal.gr ο επικεφαλής του ομίλου Onex, Παναγιώτης Ξενοκώστας. Εκτιμά ότι αρχές του 2021 το ναυπηγείο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί εμπορικά πλοία για επισκευές, ενώ ειδική μνεία κάνει στον ρόλο που διαδραμάτισε ο υπ. Ανάπτυξης Αδ.Γεωργιάδης για να επιτευχθεί η τελική συμφωνία. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Π. Ξενοκώστας: Big Deal με Αμερικανούς για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Παναγιώτης Λιαργκόβας: «Οι μεταρρυθμίσεις θέλουν και μεταρρυθμιστές υπουργούς»

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, 00:02
Η Επιτροπή Πισσαρίδη θα κάνει καλά τη δουλειά της. Το μετά είναι το δύσκολο. Οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν μόνο εάν πιστεύουν σε αυτές εκείνοι που καλούνται να τις εφαρμόσουν. Μόνο δηλαδή εάν οι ίδιοι οι υπουργοί είναι ιδεολόγοι μεταρρυθμιστές. Δεν είμαι τόσο σίγουρος για όλους, σημειώνει στο liberal.gr ο Παναγιώτης Λιαργκόβας. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
«Οι μεταρρυθμίσεις θέλουν και μεταρρυθμιστές υπουργούς»

Μ. Λαμπαδαρίδου - Πόθου: «Σε όλα μας τα μυθιστορήματα, ένα μυθιστόρημα γράφουμε με διαφορετικές όψεις»

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, 00:03
«Εκείνο που εγώ ζητώ από τα πρόσωπα μου είναι: Να έχουν μέσα τους το Καλό». Η Μαρία Λαμπαδαρίδου με την μυητική της γραφή και τα μεγάλα Ιστορικά και υπαρξιακά μεγάλα μυθιστορήματά της, ανοίγει τα χαρτιά της στο Liberal. Συνέντευξη στην Ελένη Γκίκα.
«Σε όλα μας τα μυθιστορήματα, ένα μυθιστόρημα γράφουμε με διαφορετικές όψεις»

Θοδωρής Πελαγίδης: Να μην ποντάρει ο Τσίπρας στη ψηφοθηρία των κατεστραμμένων οικογενειών

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, 00:02
Η ζημιά από την πανδημία δεν αφορά την κυβέρνηση, αφορά την χώρα, αφορά νοικοκυριά και οικογένειες, αλλά και μικρές και ατομικές επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να καταστραφούν μια και καλή, υποστηρίζει ο Θοδωρής Πελαγίδης και ζητά να πάψει να ποντάρει η αντιπολίτευση στην ψηφοθηρία των κατεστραμμένων οικογενειών.  Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Να μην ποντάρει ο Τσίπρας στη ψηφοθηρία των κατεστραμμένων οικογενειών

Πάνος Τσακλόγλου: Σε vertigo ακόμη η παγκόσμια οικονομία

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, 00:02
Παρ' ότι οι οικονομίες γυρνούν το κλειδί της μηχανής, τα τοπικά lockdowns αλλά και ο φόβος για δεύτερος κύμα πανδημίας κάνουν τους διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΔΝΤ να αναθεωρούν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους δηλώνει στο liberal.gr o Πάνος Τσακλόγλου. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Πάνος Τσακλόγλου: Σε vertigo ακόμη η παγκόσμια οικονομία

Μιχάλης Γκλεζάκος: Πως αλλάζουν οι καταναλωτικές μας συνήθειες

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, 00:01
Κάποτε η πανδημία θα τελειώσει, αλλά η καταναλωτική μας συμπεριφορά θα έχει ήδη αλλάξει. Καθώς ο φθηνότερος τρόπος ζωής μας γίνεται συνήθεια, κόβουμε συνήθειες που συνδέονται με το «ευ ζην», και τις μετατρέπουμε σε αποταμιεύσεις, σημειώνει στο liberal.gr ο Μιχάλης Γκλεζάκος. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Πως αλλάζουν οι καταναλωτικές μας συνήθειες

Συνέντευξη Δημήτρη Σωτάκη: «Πρέπει όλο το βιβλίο να έχει γραφτεί πρώτα στο κεφάλι μου»

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, 00:03
«Το μάταιο κυνήγι της ευτυχίας, οι εμμονές, είναι τα θέματα με τα οποία ασχολούμαι ιδιαιτέρως στα τελευταία μου βιβλία, θέματα στα οποία επανέρχομαι ξανά και ξανά με διαφορετικές προσεγγίσεις», θα πει στο Liberal o Δημήτρης Σωτάκης, ο πιο πολυμεταφρασμένος σύγχρονος έλληνας συγγραφέας.
«Πρέπει όλο το βιβλίο να έχει γραφτεί πρώτα στο κεφάλι μου»

Φίλιππος Σαχινίδης: Ιστορική η πρόκληση για το Κίνημα Αλλαγής

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, 00:02
Ιστορική χαρακτηρίζει την πρόκληση για το Κίνημα Αλλαγής να αναλάβει την εκπροσώπηση του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου και να ενισχύσει τη δυναμική του, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και στέλεχος του κόμματος Φ. Σαχινίδης. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Φίλιππος Σαχινίδης: Ιστορική η πρόκληση για το Κίνημα Αλλαγής

Συνέντευξη Χρήστου Χωμενίδη: «Ο έρωτας δεν είναι ψευδαίσθηση σε αναγεννά»

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, 00:03
«Εχω ίσως φτάσει στην ηλικία που αναμετράται κανείς με τους ιδρυτικούς μύθους της ανθρωπότητας. Με τα θεμελιώδη ερωτήματα…» αναγνωρίζει ο Χρήστος Χωμενίδης κι αυτό κάνει γράφοντας τα τελευταία χρόνια. Μετά τον μυθιστορηματικό του Σικελιανό, στον «Βασιλιά της» που κυκλοφόρησε πρόσφατα τολμά να γράψει τη δική του Ιλιάδα.
«Ο έρωτας δεν είναι ψευδαίσθηση σε αναγεννά»

Κώστας Λάβδας: Πού το πάει η Τουρκία

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, 00:02
Παγίωση των τετελεσμένων που επιχειρεί να δημιουργήσει σε Κύπρο, Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο, επιδιώκει με την χρήση διπλωματικών μέσων η Τουρκία, δηλαδή με τα ανοίγματα που κάνει τα τελευταία 24ωρα προς την Αθήνα για διάλογο, σημειώνει ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Παντείου Κώστας Λάβδας. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Κώστας Λάβδας: Πού το πάει η Τουρκία

Συνέντευξη Εύας Στάμου: «Οι ήρωές μου κινούνται στη ζώνη του γκρίζου»

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, 00:03
«Κάθε βιβλίο μου λοιπόν έχει γραφτεί σε διαφορετικό χώρο, ή ακόμα και σε διαφορετική πόλη, όπως το Μάντσεστερ, το Λονδίνο, η Κοπεγχάγη, η Μασσαλία, το Εδιμβούργο, η Βοστόνη, η Αθήνα», αναγνωρίζει στο Liberal η συγγραφέας και δρ Ψυχολογίας Εύα Στάμου, και μας αποκαλύπτει τα μυστικά της γραφής της.
«Οι ήρωές μου κινούνται στη ζώνη του γκρίζου»

Παναγιώτης Λιαργκόβας: Θα πάρει ρίσκα η επιχειρηματική τάξη;

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, 00:02
«Η διατηρήσιμη ανάπτυξη είναι όπως το τανγκό, θέλει δύο παρτενέρ, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όσα προγράμματα ψηφιακής διακυβέρνησης και να κάνει η πολιτεία εάν δεν συμμετάσχει ο ιδιωτικός τομέας η χώρα δεν θα πάει μακριά», σημειώνει στο liberal.gr ο επικεφαλής του ΚΕΠΕ Παναγιώτης Λιαργκόβας. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Παναγιώτης Λιαργκόβας: Θα πάρει ρίσκα η επιχειρηματική τάξη;

Κωνσταντίνος Φίλης: Κεντρικός στόχος η -έστω και- μερική οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, 00:02
Ιδιαιτέρως σημαντική χαρακτηρίζει την έστω και τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο ο Κωνσταντίνος Φίλης, σημειώνοντας πάντως ότι δεν αναμένονται άμεσες εξελίξεις. Ταυτόχρονα σημειώνει πως η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Ισραήλ εδραιώνει την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία σε τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία και η κυβερνοασφάλεια.Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου.
Κεντρικός στόχος η -έστω και- μερική οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο

Φωτεινή Τσαλίκογλου: «Αναζητώ κάτι που συνεχώς μου διαφεύγει»

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020, 00:03
«Η ανησυχία, η περιέργεια για τα άγνωστα πράγματα γύρω μου και μέσα μου με έσπρωχναν από παλιά να γράφω ιστορίες για να εξημερώνω το άγνωστο». Αυτό αποκαλύπτει στο liberal.gr η συγγραφέας, ψυχολόγος και πανεπιστημιακός Φωτεινή Τσαλίκογλου.
Φωτεινή Τσαλίκογλου: «Αναζητώ κάτι που συνεχώς μου διαφεύγει»

Ντάνιελ Γκρος: Οι οχτώ «αντιρρησίες» θα κάνουν τελικά πίσω

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, 00:02
Η Γερμανία που τόσο καιρό κατηγορούνταν ότι εμποδίζει την συμφωνία για την στήριξη της Ευρώπης έκανε το καθήκον της. «Η μπάλα τώρα βρίσκεται στο γήπεδο των αντιρρησιών, οι οποίοι δεν θα τολμήσουν να θέσουν σε κίνδυνο την συμφωνία γιατί θέλουν και εκείνοι να πάρουν χρήματα και τελικά θα κάνουν πίσω», εκτιμά στο liberal.gr ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος Ντάνιελ Γκρος. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Ντάνιελ Γκρος: Οι οχτώ «αντιρρησίες» θα κάνουν τελικά πίσω

Παναγιώτης Λιαργκόβας: Οι επενδυτές «αγοράζουν» Ελλάδα και «πουλάνε» Τουρκία

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, 00:02
Στον κόσμο των αγορών η εμπιστοσύνη είναι το άλφα και το ωμέγα. Είναι σημαντικό ότι οι ξένοι επενδυτές δανείζουν για πρώτη φορά με τόσο χαμηλό επιτόκιο την Ελλάδα και μάλιστα στις σημερινές συνθήκες όπου αυτή απειλείται από την επιθετικότητα της Τουρκίας, δηλαδή σε μια περίοδο όξυνσης των γεωπολιτικών εντάσεων, σημειώνει στο liberal.gr ο επικεφαλής του ΚΕΠΕ Παναγιώτης Λιαργκόβας. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Οι επενδυτές «αγοράζουν» Ελλάδα και «πουλάνε» Τουρκία

Αλέξανδρος Κρητικός: Γιατί ο Χάικο Μάας «φοβίζει» τους Γερμανούς τουρίστες

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, 00:01
«Οι Γερμανοί θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, όμως φοβούνται ότι αν νοσήσουν δεν θα μπορούν να επιστρέψουν πίσω», σημειώνει στο liberal.gr o διευθυντής ερευνών του βερολινέζικου ινστιτούτου DIW, Αλέξανδρος Κρητικός. Φόβο που συντηρεί ο υπ. Εξωτερικών Χ. Μάας με δηλώσεις ότι αν ξανακλείσουν τα σύνορα, η κυβέρνηση δεν θα αποστείλει αεροπλάνα για να τους φέρει πίσω. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Αλέξανδρος Κρητικός: Γιατί ο Χάικο Μάας «φοβίζει» τους Γερμανούς τουρίστες

Κώστας Υφαντής: Η Τουρκία θέλει να ακρωτηριάσει την ελληνική κυριαρχία

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020, 00:01
Η Τουρκία προκαλεί να πέσουμε στην παγίδα της κλιμάκωσης, προβάλλοντας πλέον τη δική της κυριαρχία πέραν των 6 ναυτικών μιλίων. Αυτό τονίζει στο liberal.gr ο Κώστας Υφαντής σημειώνοντας πως αυτή η στάση «έχει μέσα της σπέρματα μείζονος κρίσης». Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου.
Η Τουρκία θέλει να ακρωτηριάσει την ελληνική κυριαρχία

Συνέντευξη Αλέξη Σταμάτη: «Ως γνωστόν η τέχνη, όπως και η ζωή, δουλεύει μυστηριωδώς»

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020, 00:03
Ο Αλέξης Σταμάτης υποστηρίζει «ότι η γραφή είναι από μόνη της μια τελετουργία». Ωστόσο «ένα βιβλίο δεν είναι ένα σπίτι με τέσσερις τοίχους και μια οροφή. Είναι ένα κινούμενο σύννεφο, που ταξιδεύει από το ένα μέρος στο άλλο». Κατά συνέπεια «η τέχνη, όπως και η ζωή, δουλεύει μυστηριωδώς». Συνέντευξη στην Ελένη Γκίκα.
«Ως γνωστόν η τέχνη, όπως και η ζωή, δουλεύει μυστηριωδώς»