Συνεντεύξεις

Γκίκας Μαγιορκίνης: Επόμενο στοίχημα η αποτροπή 2ου κύματος από τους ταξιδιώτες

Σάββατο 30 Μαΐου 2020, 00:02
Βλέποντας με αισιοδοξία τις επόμενες μέρες, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, μίλησε στο Liberal.gr για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, αλλά και για τις ανησυχίες του, που έρχονται μαζί με το καλοκαίρι και το άνοιγμα του τουρισμού. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη.
Επόμενο στοίχημα η αποτροπή 2ου κύματος από τους ταξιδιώτες

Θ. Πελαγίδης: Τώρα πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς η κυβερνητική μηχανή

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, 00:02
Τώρα είναι η ώρα να δουλέψει όλη η κυβερνητική μηχανή για να δείξει τα προσόντα και τις ικανότητες των ανθρώπων της, σημειώνει στο liberal.gr ο Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Θοδωρής Πελαγίδης, στον απόηχο της εξαιρετικά θετικής πρότασης για την Ελλάδα αναφορικά με τα ευρωπαϊκά κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, προσθέτοντας ότι από μόνος τους ένας καλός πρωθυπουργός δεν αρκεί. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Τώρα πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς η κυβερνητική μηχανή

Παναγιώτης Λιαργκόβας: Το μεγάλο στοίχημα του Μητσοτάκη

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 00:02
Aν προσθέσουμε τα 32 δισ. που μας αναλογούν από το ευρωπαϊκό πακέτο στα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκύπτει ένα ποσό μεγαλύτερο των 50 δισ. ευρώ για την επόμενη 5ετία, αναφέρει στο liberal.gr ο πρόεδρος του ΚΕΠΕ. Μια χρυσή ευκαιρία - πρόκληση, όπως λέει, για την κυβέρνηση ώστε να μετασχηματίσει το ελληνικό αναπτυξιακό μοντέλο. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Παναγιώτης Λιαργκόβας: Το μεγάλο στοίχημα του Μητσοτάκη

Φ. Σαχινίδης: Να πάρουν το ρίσκο τους και οι επιχειρηματίες

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:02
Το ζήτημα δεν είναι αν αρκούν ή όχι τα κρατικά χρήματα, αλλά αν και οι επιχειρηματίες θα πάρουν ρίσκα, τα οποία είναι και συνώνυμα με το επιχειρείν, σημειώνει στο liberal.gr ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αναφορικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει για το πως θα επανεκκινήσει η ελληνική οικονομία. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Φ. Σαχινίδης: Να πάρουν το ρίσκο τους και οι επιχειρηματίες

Δημήτρης Βαγιανός: Έτσι θα αλλάξει σελίδα η Ελλάδα

Τρίτη 26 Μαΐου 2020, 00:02
Κίνητρα σε όσες επιχειρήσεις θα δημιουργούν θέσεις πλήρους απασχόλησης, κούρεμα οφειλών που έχουν επιχειρήσεις προς το κράτος, οριστική μείωση του ενεργειακού κόστους στην μεταποίηση, σύνδεση της παραγωγής με τα πανεπιστήμια, πρέπει μεταξύ άλλων να περιλαμβάνει το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, σύμφωνα με τον καθηγητή του LSE Δημήτρη Βαγιανό, ώστε να βγει πραγματικά η χώρα από την στενωπό. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Δημήτρης Βαγιανός: Έτσι θα αλλάξει σελίδα η Ελλάδα

Μάνθος Ντελής: Mε κοπή χρήματος από ΕΚΤ θα αποφύγουμε τη βαθιά ύφεση

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, 00:02
Κοπή νέου χρήματος από την ΕΚΤ είναι η λύση προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα της Κομισιόν και να αποφύγει η Ευρωζώνη τη βαθιά ύφεση. Eίναι ο μόνος τρόπος, σύμφωνα με τον οικονομολόγο Μάνθο Ντελή, προκειμένου με αυτή την ρευστότητα να διαγραφεί ιδιωτικό χρέος κυρίως μικρομεσαίων, αλλά και μεγάλων, επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Mε κοπή χρήματος από ΕΚΤ θα αποφύγουμε τη βαθιά ύφεση

Συνέντευξη Έλενας Μαρούτσου : «Συχνά η πένα των συγγραφέων βουτάει στο μαύρο μελάνι του τραύματος»

Κυριακή 24 Μαΐου 2020, 00:03
Η Έλενα Μαρούσκου είναι τολμηρή συγγραφέας και εφευρετική. Συνομιλώντας με τις φωτογραφίες της Λάουρα Μακαμπρέσκου και με κείμενα συγγραφέων, ενώνει στους «Θηριόμορφους» που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Πόλις σε ένα εξαιρετικό βιβλίο, τα χίλια κομματάκια του κάθε ανθρώπου με της ποίησης και τέχνης γενικότερα τη χρυσή κλωστή, και τολμά να «φωτογραφίσει» το θηρίο μέσα μας.
«Συχνά η πένα των συγγραφέων βουτάει στο μαύρο μελάνι του τραύματος»

Μιχάλης Γκλεζάκος: Η παγκοσμιοποίηση της επόμενης ημέρας

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 00:02
Δεν είναι ζητούμενο η μαζική μεταφορά της παραγωγής προϊόντων από την Ασία στη Δύση, απαντά ο οικονομολόγος Μιχάλης Γκλεζάκος στους πολέμιους της παγκοσμιοποίησης που θεωρούν ότι η πανδημία φέρνει το τέλος της. Ζητούμενο είναι οι μεγάλες αλλαγές της επόμενης ημέρας να διευθετηθούν μέσα από πολιτικές αποφάσεις. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Μιχάλης Γκλεζάκος: Η παγκοσμιοποίηση της επόμενης ημέρας

Μανώλης Μητσιάς: Η πιο επικίνδυνη φυλακή

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 00:03
Ο Μανώλης Μητσιάς, με την αφορμή της κυκλοφορίας του νέου δίσκου του, μιλά για την πιο επικίνδυνη «φυλακή» που ζούμε σήμερα, την πολιτική εκμετάλλευση της πανδημίας, το μέλλον του τραγουδιού στην ψηφιακή εποχή και το μεγάλο του απωθημένο.
Μανώλης Μητσιάς: Η πιο επικίνδυνη φυλακή

Νίκος Βέττας: Αρκούν τα μέτρα;

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 00:02
Κεντρικά μέτρα οικονομικής πολιτικής που όχι μόνο θα ανακουφίζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αλλά θα ανοίξουν και δρόμους για μια ισχυρή ανάπτυξη μετά από το φθινόπωρο, είναι από εδώ και πέρα το ζητούμενο, όπως σημειώνει στο liberal.gr ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας. Το χθεσινό πακέτο μέτρων ασφαλώς και θα μειώσει τη ζημιά, ωστόσο η επιτυχία στην οικονομία θα έρθει μόνο όταν πατήσουμε το κουμπί των μεταρρυθμίσεων. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Νίκος Βέττας: Αρκούν τα μέτρα;

Πάνος Τσακλόγλου: Πολύ κακό για το τίποτα

Σάββατο 16 Μαΐου 2020, 00:01
Καμία ουσιαστική πρόοδος δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ως προς την απάντηση της ΕΕ απέναντι στην κρίση, ούτε ως προς το περίφημο πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι διαδικασίες στο Eurogroup είναι σχεδόν πάντα αργές, επιταχύνονται μόνο αν έχουμε ήδη φτάσει στο «παρά πέντε», αναφέρει με νόημα στο liberal.gr ο οικονομολόγος Πάνος Τσακλόγλου, σχολιάζοντας τις αποφάσεις που έλαβαν χθες οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Πάνος Τσακλόγλου: Πολύ κακό για το τίποτα

Φωτεινή Ναούμ: «Εδώ δεν πεθάναμε από έρωτα, θα πεθάνουμε από κορονοϊό;»

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, 00:03
Μια μαμά που όταν διάβαζε μπορεί και να τους άφηνε νηστικούς, μια φοβερή βιβλιοπώλης ακριβώς απέναντι από το σπίτι της και η αχαλίνωτη φαντασία της, ήταν αρκετά για να γεννηθεί τον Απρίλιο του 1978 στην Κομοτηνή, η συγγραφέας Φωτεινή Ναούμ. Γρήγορη, τολμηρή, ένας χείμαρρος, έχει ήδη έξι βιβλία υπογράψει.
Φωτεινή Ναούμ: «Εδώ δεν πεθάναμε από έρωτα, θα πεθάνουμε από κορονοϊό;»

Άγγελος Συρίγος: Η Τουρκία θα κλιμακώσει

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, 00:02
Κλιμάκωση από Τουρκία μόλις τελειώσει η κρίση με τον κορονοιό και μάλιστα ταυτόχρονα, σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο, μεταναστευτικό, βλέπει ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος. Εκτιμά ότι ο Ερντογάν θα επιχειρήσει εκ νέου προσπάθεια εισβολής μεταναστών-προσφύγων στην Ελλάδα, ενώ για τις έρευνες στην Αν.Μεσόγειο θεωρεί ότι θα ξεδιπλωθούν νοτιοανατολικά του Καστελόριζου. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Άγγελος Συρίγος: Η Τουρκία θα κλιμακώσει

Γιάννης Ρέτσος: Καλύτερα τα πράγματα στον τουρισμό απ' ό,τι περιμέναμε

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, 00:02
Διατρέχαμε σοβαρό κίνδυνο να μιλάμε φέτος για παντελή απώλεια της τουριστικής σεζόν, ευτυχώς όμως στην Κομισιόν επικράτησε η θετική τάση, αυτή της ελεύθερης μετακίνησης εντός ΕΕ, δηλώνει στο liberal.gr ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος. Απαντά ότι μια πρώτη εικόνα για τους τουρίστες που μπορεί να προσελκύσει η Ελλάδα θα υπάρξει από τον Ιούνιο, ενώ ανάμεσα στις πιθανότερες χώρες προέλευσης κατονομάζει τις Γερμανία, Αυστρία, Ισραήλ, Κύπρο, Πολωνία και τις βαλκανικές. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Καλύτερα τα πράγματα στον τουρισμό απ' ό,τι περιμέναμε

Κωνσταντίνα Σβύνου: Κανείς ξενοδόχος δεν θα ανοίξει φέτος για κέρδος, στόχος η βιωσιμότητα

Τρίτη 12 Μαΐου 2020, 10:17
Κανένα ξενοδοχείο δεν πρόκειται να ανοίξει φέτος με στόχο το κέρδος, παρά με μοναδικό γνώμονα την βιωσιμότητα, ποντάροντας στην τουριστική σεζόν της επόμενης χρονιάς, επισημαίνει σε συνέντευξή της στο Liberal.gr η Kωνσταντίνα Σβύνου, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω. Συνέντευξη στον Απόστολο Σκουμπούρη.
Κανείς ξενοδόχος δεν θα ανοίξει φέτος για κέρδος, στόχος η βιωσιμότητα

Πλάτων Τήνιος: Μετά το μικρό, έρχεται το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα

Τρίτη 12 Μαΐου 2020, 00:02
Το χτύπημα σε υπηρεσίες εστίασης και τουρισμό αφορά το άμεσο και μικρό ξεσκαρτάρισμα που έχει να κάνει με τις αντοχές των επιχειρήσεων, το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα στην ελληνική οικονομία θα έρθει μετά την πανδημία, σημειώνει στο liberal.gr ο οικονομολόγος Πλάτωνας Τήνιος. Τότε θα γίνει το μεγάλο restart με την μεταφορά ανθρώπινου δυναμικού από τον ένα κλάδο στον άλλο, καθώς και περιουσιακών στοιχείων, μια γενική επανεκκίνηση που θα συνοδευτεί και από μεγάλες ευκαιρίες, ένα είδος «δημιουργικής καταστροφής». Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Πλάτων Τήνιος: Μετά το μικρό, έρχεται το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα

Θοδωρής Πελαγίδης: Θα αλλάξει η ζωή μας

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, 00:02
Η πανδημία θα ξεπεραστεί κάποια στιγμή, ωστόσο η μόνιμη αβεβαιότητα θα φωλιάσει για τα καλά στις ζωές των ανθρώπων, αλλάζοντας την καταναλωτική τους συμπεριφορά. Μια νέα, μη-κανονικότητα μπαίνει στο μεδούλι μας, σημειώνει στο liberal.gr ο καθηγητής οικονομικής ανάλυσης Θοδωρής Πελαγίδης. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Θοδωρής Πελαγίδης: Θα αλλάξει η ζωή μας

Θεοφάνης Τάσης: Από την πανδημία μπορεί να αναδυθεί η κινεζική παγκοσμιοποίηση

Κυριακή 10 Μαΐου 2020, 00:02
Το ενδεχόμενο η πανδημία να σηματοδοτήσει την ανάδυση ενός νέου κόσμου υπό την μορφή μιας κινεζικής παγκοσμιοποίησης, αφήνει ανοιχτό ο Θεοφάνης Τάσης, Λέκτωρ Σύγχρονης Φιλοσοφίας στο Alpen-Adria Universität. Συνέντευξη στον Γιάννη Παλιούρη.
Από την πανδημία μπορεί να αναδυθεί η κινεζική παγκοσμιοποίηση

Μιχάλης Σάλλας: Μπορούμε να τα καταφέρουμε

Σάββατο 9 Μαΐου 2020, 00:01
Είναι η ώρα των τραπεζών και των επιχειρήσεων, δεν μπορούμε να περιμένουμε όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται να επιλύονται δια μέσω του κρατικού κορβανά, επισημαίνει στο Liberal.gr ο έμπειρος τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας. «Τώρα χρειάζεται να αναλάβουν τα ηνία οι παραγωγικές δυνάμεις, οι φορείς και τα πιστωτικά ιδρύματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Lyktos Group. Συνέντευξη στον Θανάση Μαυρίδη.
Μιχάλης Σάλλας: Μπορούμε να τα καταφέρουμε

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα