Συνεντεύξεις

Το νομοθετικό πλαίσιο για την εργασία στο σεξ ωθεί στην παρανομία

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Η παρανομία είναι λίγο σαν τη Λερναία Ύδρα στην εργασία του σεξ. Ακουμπάει σχεδόν σε κάθε θέμα που αφορά τη κοινωνία. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υγεία, την ασφάλεια, την οικονομία, αναφέρει στο liberal.gr η Άννα Κουρουπού, εργαζόμενη στο σεξ και διευθύντρια του Red Umbrella Athens. Συνέντευξη στην Ευφροσύνη Παυλακούδη.
Το νομοθετικό πλαίσιο για την εργασία στο σεξ ωθεί στην παρανομία

Πάνος Τσακλόγλου: Να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για το κράτος που χρειαζόμαστε

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να συζητήσουμε σοβαρά για το τι είδος κράτους θέλουμε, στέλνει μέσω του liberal.gr ο Πάνος Τσακλόγλου, προσθέτοντας ότι για να μειωθούν τα φορολογικά βάρη, μόνος τρόπος είναι η μείωση των δημοσίων δαπανών. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για το κράτος που χρειαζόμαστε

Πέτρος Τατσόπουλος: «Επιβιώνουμε σε ένα μολυσμένο επικοινωνιακό περιβάλλον»

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Για την τοξική παρεμβολή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και το γεγονός ότι καλούμαστε να επιβιώσουμε σε ένα μολυσμένο επικοινωνιακό περιβάλλον κάνει λόγο ο Π. Τατσόπουλος στο libreal.gr, καθώς ο ίδιος μεγαλώνει μαζί μας με τη ζωή του ανοιχτό βιβλίο. Ακόμα την πιο επικίνδυνη ώρα... Συνέντευξη στην Ελένη Γκίκα.
«Επιβιώνουμε σε ένα μολυσμένο επικοινωνιακό περιβάλλον»

Κωνσταντίνος Βήτα: «Το βίωμα του Ρίτσου δίνει φως»

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Ταξίδεψε στη Μονεμβασιά του ποιητή και τα βράδια όπως λέει, χάζευε απ? την αυλή τη θάλασσα ίσαμε εκεί που σμίγει με τ΄ αστέρια. Ο Κωνσταντίνος Βήτα περπάτησε στα βήματα του Γιάννη Ρίτσου, επισκέφθηκε τη γενέτειρά του και θέλησε να γευτεί όσα έζησε από παιδί ο ποιητής. Και τώρα, σε μια στιγμή ωριμότητας όπως λέει, τον ξαναφέρνει ανάμεσά μας, τριάντα χρόνια αφότου έφυγε, μέσα σε ήχους ηλεκτρονικούς. Συνέντευξη στον Γιώργο Μυλωνά.
Κωνσταντίνος Βήτα: «Το βίωμα του Ρίτσου δίνει φως»

Γιατί η Γερμανία «χαιδεύει» την Τουρκία;

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Στις διακρατικές σχέσεις, τα συμφέροντα μιας χώρας - μέλους της ΕΈ, όπως οι πολύ στενοί οικονομικοί δεσμοί του Βερολίνου με την Άγκυρα, δεν μπορεί να μπαίνουν πάνω από το συλλογικό συμφέρον, δηλώνει στο liberal.gr ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης, εξηγώντας ότι η Αν. Μέρκελ έχει μεγάλη ανάγκη τον Τ. Ερντογάν, μετά και το λάθος της παραχώρησης της μεταναστευτικής πολιτικής στην Τουρκία. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Γιατί η Γερμανία «χαιδεύει» την Τουρκία;

Μαίρη Μπόση: «Αύξηση γυναικών και εύπορων νέων στις οργανώσεις βίας»

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Είναι εντυπωσιακό πόσο εύκολη έχει γίνει η στρατολόγηση νέων παιδιών από εύπορες οικογένειες αλλά και γυναικών στις τάξεις των διαφόρων οργανώσεων βίας, δηλώνει στο Liberal.gr η καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Μαίρη Μπόση, κάνοντας λόγο για ομάδες που κάτω από την ομπρέλα της αναρχίας καλύπτουν κάθε μορφής παραβατικότητα. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
«Αύξηση γυναικών και εύπορων νέων στις οργανώσεις βίας»

Κώστας Υφαντής: Ο Ερντογάν θα κλιμακώσει την ένταση σε Ελλάδα και Κύπρο

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το μήνυμα των ΗΠΑ, μέσω της επιστολής Πομπέο, είναι σαφές ως προς το ότι αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες της Ελλάδας για την ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο, τονίζει στο liberal o Κώστας Υφαντής, τονίζοντας ταυτόχρονα όμως ότι ο Τ. Ερντογάν δεν θα κάνει πίσω ως προς την εφαρμογή της αναθεωρητικής του πολιτικής και την έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου.
Ο Ερντογάν θα κλιμακώσει την ένταση σε Ελλάδα και Κύπρο

Κωνσταντίνος Φίλης: Εύθραυστη εκεχειρία στη Λιβύη, βασικός «παίκτης» ο Ερντογάν

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 23:34
Η συμφωνία του Βερολίνου συνεπάγεται μια εύθραυστη εκεχειρία στη Λιβύη, της οποίας η τήρηση εναπόκειται προς το παρόν στην καλή πίστη των Χαφτάρ και Σάρατζ, δηλώνει στο Liberal ο Κωσταντίνος Φίλης, προσθέτοντας ότι η Γερμανία έκανε φάουλ στην Ελλάδα, βάζοντας «πρώτο τραπέζι πίστα» τον Ερντογάν. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Εύθραυστη εκεχειρία στη Λιβύη, βασικός «παίκτης» ο Ερντογάν

Κώστας Ζαχαριάδης: Αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε μια κομπλεξική αντιπολίτευση

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 00:02
«Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι δεν είμαστε μια κομπλεξική αντιπολίτευση» δηλώνει στο liberal.gr o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης με αφορμή την απόφαση να στηριχθεί η υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Συνέντευξη στον Γιάννη Σιδέρη.
Αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε μια κομπλεξική αντιπολίτευση

«Εξαγνισμός και κάθαρση είναι γνωρίσματα της πληγωμένης συνείδησης»

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Από ένα τραύμα, τελικά, βγαίνουμε «άγιοι, γιατί ο εξαγνισμός και η κάθαρση είναι γνωρίσματα της πληγωμένης συνείδησης. Το δήλωσε και ο Ουγκώ στους “Αθλίους”». Υποστηρίζει ο Νίκος Ξένιος και μας χαρίζει ένα από τα πιο δυνατά κι αποκαλυπτικά μυθιστορήματα για τον ανθρώπινο ψυχισμό.
«Εξαγνισμός και κάθαρση είναι γνωρίσματα της πληγωμένης συνείδησης»

Άγγελος Συρίγος: Ο Ερντογάν «παίζει» με θερμό επεισόδιο σε Κύπρο και Αν. Μεσόγειο

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, 00:01
Ανατολική Μεσόγειος και Κύπρος είναι οι πιο επικίνδυνες αυτή τη στιγμή περιοχές για πρόκληση επεισοδίου από τη Τουρκία, δηλώνει στο liberal.gr ο Ά. Συρίγος, με αφορμή την νέα κίνηση της Άγκυρας να αποστείλει γεωτρύπανο στο τεμάχιο 8 που έχει παραχωρηθεί στην κοινοπραξία TOTAL-ENI. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Άγγελος Συρίγος: Ο Ερντογάν «παίζει» με θερμό επεισόδιο σε Κύπρο και Αν. Μεσόγειο

Αποκαλυπτική συνέντευξη: Ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει για όλα στον Σαββατιάτικο Φιλελεύθερο 

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, 15:30
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τα χαρτιά του στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο 18 Ιανουαρίου σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που θα συζητηθεί. Μιλά για την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δίνει απαντήσεις για τους «λύκους» και τις «Κοκκινοσκουφίτσες» στη ΝΔ και αναλύει τις θέσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την Χάγη, αλλά και για το μεταναστευτικό-προσφυγικό. 
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει για όλα στον Σαββατιάτικο Φιλελεύθερο 

Κώστας Λάβδας: «Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ναυαγεί στα ανοικτά της Λιβύης»

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Κώστας Λάβδας την κίνηση του Βερολίνου να μην προσκαλέσει την Ελλάδα στη Σύνοδο της Κυριακής για τη Λιβύη, εξηγώντας ότι το επιχείρημα πως δεν θα τεθούν ζητήματα θαλασσίων ζωνών, δεν αξίζει να συζητηθεί σοβαρά, ειδικά μετά την υπογραφή του αυθαίρετου μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ναυαγεί στα ανοικτά της Λιβύης»

Νικόλαος Μπακατσέλος: Δυο αμερικανικά funds έτοιμα να επενδύσουν πάνω από 1 δισ. δολάρια

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Δύο αμερικανικά private equity funds θέλουν να επενδύσουν στην ελληνική αγορά τουρισμού, κεφάλαια άνω του 1 δισ. δολαρίων, όπως αποκαλύπτει στο liberal.gr ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανο Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικ. Μπακατσέλος.  Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Δυο αμερικανικά funds έτοιμα να επενδύσουν πάνω από 1 δισ. δολάρια

Αφεντούλης Λαγγίδης: Δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω ο Ερντογάν

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Ακόμη και στο υποθετικό σενάριο, όπου ο Αμερικανός Πρόεδρος καταδίκαζε τη τουρκική συμπεριφορά, δεν νομίζω ότι αυτό θα απασχολούσε τη τουρκική ηγεσία δηλώνει στο liberal.gr o Διδάκτωρ του Πάντειου Πανεπιστήμιου Αφεντούλης Λαγγίδης. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Αφεντούλης Λαγγίδης: Δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω ο Ερντογάν

Το Ίντερνετ θα μετασχηματιστεί σε δίκτυο ανταλλαγής χρηματικών αξιών

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Ως την επόμενη φάση του Internet, που θα μετασχηματιστεί σε ένα δίκτυο ανταλλαγής χρηματικών αξιών, από δίκτυο ανταλλαγής πληροφορίας, χαρακτηρίζει ο Γιώργος Γιαγλής την τεχνολογία του Blockchain. O Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου για το Μέλλον (Institute for the Future, IFF) στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει τόσο στη συγκεκριμένη τεχνολογία όσο και στις αλλαγές που έρχονται αντί να τις βλέπει αρνητικά, από άγνοια ή φόβο.
Το Ίντερνετ θα μετασχηματιστεί σε δίκτυο ανταλλαγής χρηματικών αξιών

Συνέντευξη Γιώργου Παγουλάτου: Απρόβλεπτες οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η ένταση θα κλιμακωθεί

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το προσεχές διάστημα η ένταση στη Μέση Ανατολή θα κλιμακωθεί, ενώ είναι σαφές ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης θα επιταχυνθεί, τονίζει στο liberal.gr ο γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ Γιώργος Παγουλάτος. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Απρόβλεπτες οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η ένταση θα κλιμακωθεί

Συνέντευξη Θάνου Ασκητή: «Η Πολιτεία πρέπει να καθιερώσει τη σεξουαλική αγωγή ως μάθημα»

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, 00:02
«Η σεξουαλική αγωγή είναι ένα τρίγωνο. Για την Ελλάδα αυτό λοιπόν το τρίγωνο, πρέπει να ξεκινάει από τη α' δημοτικού», αναφέρει στο liberal.gr ο Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Ασκητής. Συνέντευξη στην Ευφροσύνη Παυλακούδη.
«Η Πολιτεία πρέπει να καθιερώσει τη σεξουαλική αγωγή ως μάθημα»

Κώστας Υφαντής : Γενικευμένη η σύρραξη στην Μέση Ανατολή αν δεν υπάρξει αυτοσυγκράτηση

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Ο κίνδυνος μιας γενικευμένης σύρραξης στην Μέση Ανατολή αν δεν υπάρξει αυτοσυγκράτηση είναι πλέον κάτι περισσότερο από ορατός μετά το χτύπημα των ΗΠΑ και τον θάνατο του Σουλεϊμανί, δηλώνει στο liberal.gr o Κώστας Υφαντής, ο οποίος επισημαίνει ότι το Ιράν θα αντιδράσει με “ασύμμετρα” χτυπήματα κατά αμερικανικών στόχων. Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Διαμάντη.
Γενικευμένη η σύρραξη στην Μέση Ανατολή αν δεν υπάρξει αυτοσυγκράτηση

Κωνσταντίνος Φίλης: «Η Τουρκία θα αντιδράσει ίσως και με ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης»

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Οι εξελίξεις μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για τον αγωγό EastMed, αντίκεινται στους στόχους του Τ. Ερντογάν, αναφέρει ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης στο liberal.gr, επισημαίνοντας πως η Τουρκία αναμένεται να αντιδράσει σε μια προσπάθεια να πείσει ότι έχει λόγο στα τεκταινόμενα στην περιοχή. Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Διαμάντη.
«Η Τουρκία θα αντιδράσει ίσως και με ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης»

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα