Στοιχηματίζω στην επιτυχία της χώρας!

Στοιχηματίζω στην επιτυχία της χώρας!

Θα δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Η ζήτηση θα φέρει πίσω στην Ελλάδα τους Έλληνες του εξωτερικού. Η εισροή χρήματος θα προκαλέσει ευκαιρίες για ακόμη περισσότερες δουλειές, δίνοντας διέξοδο σε καινοτόμες προτάσεις νέων ανθρώπων. Η επενδυτική άνοιξη θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση για κατοικίες. Αλήθεια! Που θέλετε να ποντάρετε; Στην μιζέρια του Αλέξη ή σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον;

Η μεγάλη δυσκολία είναι να πιστέψουμε ότι υπάρχει πράγματι ελπίδα. Το ίδιο είχε υποσχεθεί και ο Αλέξης Τσίπρας και αποδείχτηκε ότι ήταν ένας μεγάλος ψεύτης. Αλλά ο Αλέξης τελείωσε. Ο κόσμος το έχει πάρει απόφαση ότι αφήνει πίσω του την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτός ο κόσμος έχει ανάγκη να δει την ζωή του, την καθημερινότητά του να βελτιώνεται. Δεν θέλει άλλες χαμένες ευκαιρίες. Και κυρίως δεν ενδιαφέρεται για την ρητορική της σκληρής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. ''Ο,τι ήταν να ειπωθεί έχει ειπωθεί και οι αποφάσεις έχουν ληφθεί.

«Στοιχηματίζω στην επιτυχία της χώρας»! Θα μπορούσε να είναι προεκλογικό σύνθημα. Στην πραγματικότητα είναι η μόνη επιλογή που έχει αυτή η χώρα. Να πιστέψει ο λαός της στις αντικειμενικές του δυνατότητες και να προσπαθήσει να κάνει πράξη την ανάπτυξη και την ευημερία. Είναι η μοναδική απάντηση στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και στις ανάγκες της ίδιας της χώρας.

Όταν θα αρχίσει η Οικονομία να παίρνει μπροστά, τότε θα συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι δεν χρειαζότανε όλη αυτή η ταλαιπωρία για να αρχίσουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα. Η Οικονομία είναι κυρίως κλίμα και το κλίμα βελτιώνεται με απλές αποφάσεις που επηρεάζουν θετικά την ζωή των ανθρώπων. Αν ξεκινούσε το έργο του Ελληνικού, για παράδειγμα, θα έβρισκαν εργασία 50.000 άνθρωποι. Αυτή είναι μία απόφαση που θα μπορούσε να πάρει και η σημερινή κυβέρνηση. Δεν μιλάμε για υψηλή φιλοσοφία!

Μία Οικονομία, επίσης, στηρίζεται στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αν η κυβέρνηση ήθελε θα μπορούσε να πάρει μέτρα για να βοηθήσει τους μικρούς επιχειρηματίες να σταθούν καλύτερα στα πόδια τους. Απλά, δεν θέλησε να το κάνει! Μπορούσε, αλλά δεν θέλησε. Το αντίθετο, η κυβέρνηση αυτή ακολούθησε συνειδητά την οδό της υπερφορολόγησης, επειδή ήθελε να δημιουργήσει έναν στρατό εξαρτώμενων επιδοματιούχων.

Η επόμενη κυβέρνηση θα μπορέσει να κάνει μια καλή αρχή, αρκεί να κάνει τα πράγματα με έναν κανονικό τρόπο και όχι όπως τα κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Αυτό είναι αρκετό για μία καλή εκκίνηση. Δεν αρκεί για την συνέχεια, αλλά θα είναι σε κάθε περίπτωση ένα καλό δείγμα γραφής. Αν τελικά ήταν σε κάτι χρήσιμη αυτή η τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στο γεγονός ότι μας βοήθησε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που δεν θέλουμε, που δεν χρειαζόμαστε. Τι είναι εκείνο που θέλουμε; Μια καλύτερη ζωή, το δικαίωμα στην ελπίδα. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, στοιχηματίζοντας στην επιτυχία της χώρας!

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]