Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, 00:02
-A +A

Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Μόλις πριν από μία εβδομάδα γράφαμε γι' αυτούς που τσιμπάνε ό,τι δόλωμα με τη μορφή fake news ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές ότι με αυτά τα τεχνάσματα κανείς δεν κερδίζει ψήφους. Το μόνο που καταφέρνει είναι να δίνει υλικό στους φανατικούς οπαδούς του για να βγάλουν τη μέρα μέσα σ’ενα πολύ εχθρικό για εκείνους τοπίο όπου όλοι καταφέρονται εναντίον τους δημιουργώντας τους την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να αναστρέψουν το ρεύμα. Δεν μπορούν.

Από την άλλη πλευρά, η τακτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να διαστρεβλώνουν συστηματικά τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κι ένα καλό: δίνουν την ευκαιρία στους οπαδούς και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχουν στη συζήτηση στα σόσιαλ μήντια, τις παρέες τους και τα καφενεία κάθε γειτονιάς εξηγώντας κάποια πράγματα και θυμίζοντας όσα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ελπίζουν να έχουν ξεχαστεί. Κι αυτή είναι μια ενεργός συμμετοχή στον αγώνα που δίνει η αντιπολίτευση.

Ήταν λοιπόν καλή ευκαιρία να συζητήσουμε τους όρους της εργασίας στη χώρα μας, να εξηγήσουμε ότι όπως σε όλο τον πλανήτη έτσι κι εδώ μπορούμε να καταφέρουμε να εργαζόμαστε λιγότερο σε καλές δουλειές και να αμοιβόμαστε καλύτερα, ήταν ευκαιρία να θυμίσουμε ότι σε πολλές δουλειές ισχύει η επταήμερη εργασία ενώ αρκετοί μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες βρήκαν την ευκαιρία να επισημάνουν  σε όλους ότι το πρόβλημα δεν το έχουν οι μεγάλες εταιρείες αλλά οι δικές τους.

Την καλύτερη «πάσα» όμως της προεκλογικής περιόδου ο ΣΥΡΙΖΑ την έδωσε στη ΝΔ διαστρέφοντας όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις δουλειές του σπιτιού και τις νοικοκυρές.

Πρέπει να καταλάβουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι για γενιές κανονικών Ελλήνων οι λέξεις «νοικοκυριό», «νοικοκύρης» και «νοικοκυρά» είναι κομπλιμέντο και όχι προσβολή. Άλλωστε όταν το ζητούμενο είναι να νοικοκυρευτεί η χώρα η αναφορά στη «νοικοκυρά» μόνον υποτιμητική δεν είναι.

Αλλά το σημαντικότερο εν προκειμένω είναι άλλο. Ας θυμίσουμε στις κυρίες και τους κύριους του ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση του Βενεζουελάνου πρέσβη και τις καταγγελίες των εργαζόμενων στην πρεσβεία της Βενεζουέλας για σεξουαλική παρενόχληση την οποία επιχείρησε να «θάψει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσώπως. Για την αδιανόητη αυτή η ιστορία οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν πει κουβέντα οπότε είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μιλάνε για σεξισμό και ζητήματα ισότητας. Μετά από τέσσερα χρόνια διαψεύσεων και κατάρρευσης κάθε ηθικού πλεονεκτήματος δεν μιλάμε πλέον για υποκρισία αλλά για καθαρή γελοιότητα.

Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε λαϊκές παροιμίες στα άρθρα μας αλλά υπάρχει μία που περιγράφει την πολιτεία του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα και ως κυβέρνηση ακριβέστερα απ’ οτιδήποτε: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Ας το χωνέψουν.

 

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα