Στο Κολαστήριο των Εξαρχείων ο Πάνος αγκαλιάζει τους Ζακ του κόσμου

Στο Κολαστήριο των Εξαρχείων ο Πάνος αγκαλιάζει τους Ζακ του κόσμου

Ο δικηγόρος του κ. Καμμένου έκανε τον κόπο να φτάσει μέχρι το Α.Τ Εξαρχείων για να καταθέσει την μήνυση κατά των δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου. Ίσως ο χριστιανός να έχει συνηθίσει σε αυτά που εμείς είδαμε ως κρατούμενοι εκεί. Ίσως και να μην τα είπε στον Πάνο, για να μην τον στεναχωρήσει. Διότι ο Πάνος είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος, του μεσαίου χώρου, βεβαίως – βεβαίως.

Ο Πάνος Καμμένος πρέπει να αγαπάει την Ελευθεροτυπία, τους μετανάστες και τους άρρωστους ανθρώπους που αναζητούν την δόση τους καθημερινά με κάθε κόστος. Γι'' αυτό τον υιοθέτησε ο Τσίπρας. Τέτοιους είχε προχτές το βράδυ εκεί στα Εξάρχεια. Δημοσιογράφους και ναρκομανείς. Δημοσιογράφους δεν πρέπει να έχει άλλα βράδια, οπότε οι λιγοστοί αστυνομικοί του τμήματος θα υποθέσουμε ότι συμβιώνουν με ναρκομανείς και άλλους απόκληρους αυτής της κοινωνίας.

Δεν ξέρω αν σας το είπα αλλά το Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων έχει περί τους 80 αστυνομικούς, όταν πριν από λίγο καιρό, όταν δεν είχαν ακόμη αναλάβει την εξουσία οι ανθρωπιστές του ΣΥΡΙΖΑ, το τμήμα είχε περισσότερους από 400 εργαζόμενους. Ογδόντα άνθρωποι καλούνται να αντιμετωπίσουν με υπεράνθρωπες προσπάθειες μία μεγάλη περιοχή, με υψηλά ποσοστά παραβατικότητας. Εκεί που κάποτε ζούσαν φιλήσυχοι πολίτες, σήμερα γίνεται κάθε Σάββατο ένα μεγαλοπρεπές πάρτι με μολότοφ και ουσίες. Ουσίες και οινοπνεύματα.

Το ίδιο αστυνομικό τμήμα αντιμετώπισε και την περίπτωση του άτυχου Ζακ. Κι εμείς είδαμε κι άλλους Ζακ σε αυτό το τμήμα. Νέα παιδιά που χρειάζονται επειγόντως βοήθεια, αλλά η φιλεύσπλαχνη κοινωνία μας τους έχει αφήσει στα χέρια του «νόμου». Κι η ανθρωπιστική κυβέρνηση της Αριστεράς θα κάνει κάτι, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της, σε μία μελλοντική ζωή. Όταν τα στελέχη της θα μπορούν. Διότι τώρα ζουν… ζωάρα τους και δεν έχουν χρόνο γι αυτά.

Δεν μπορεί όλα αυτά να μην τα είδε ο δικηγόρος του κ. Καμμένου! Στο ίδιο τμήμα βρεθήκαμε. Απλά σε διαφορετικές ώρες. Και δεν μπορεί ο αγνός αυτός πολιτικός του μεσαίου χώρου, ο Πάνος Καμμένος, να έπεσε να κοιμηθεί σαν να μην συνέβη τίποτα. Να μην κούνησε ούτε το φρύδι του. Κι αν δεν του το είπε ο δικηγόρος του, θα το είδε – σίγουρα – στις ειδήσεις.

Ο Θανάσης Μαυρίδης, ο Παναγιώτης Λάμψιας και η Κατερίνα Γαλανού είμαστε τρεις δημοσιογράφοι που οφείλουμε στον κ. Καμμένο. Αν δεν ήταν ο Πάνος, δεν θα είχαμε ζήσει αυτό το παράλληλο σύμπαν που υπάρχει στην ίδια πόλη με την δική μας. Έχουμε ακούσει σχετικά, έχουμε διαβάσει. Αλλά είναι άλλο πράγμα να το διαβάζει κανείς και άλλο να το ζει. Να αναπνέει τον ίδιον αέρα με τους απόκληρους, να κοιμάται στα ίδια κελιά, να κοιτάζει ο ένας τον άλλον στα μάτια.

Ίσως θα ήταν χρήσιμο στην επόμενη μήνυση ο Πάνος να μην στείλει τον δικηγόρο του. Αλλά να πάει ο ίδιος στο ΑΤ Εξαρχείων. Να μπει μέσα, να το περπατήσει. Και γιατί όχι, να μείνει και μία ημέρα μέσα. Κι ίσως τότε ζητούσε προσωπικά από τον Αλέξη να αυξηθεί το προσωπικό. Και να αποκτήσει και εξειδικευμένους ανθρώπους, όπως ψυχολόγους. Για να σωθεί ο επόμενος Ζακ.

Και τέλος για να βγάλει από πάνω του αυτή την ρετσινιά του ακροδεξιού που του κόλλησε ο Γιούνκερ. Εκτός και αν είναι πράγματι ακροδεξιός και γι'' αυτό διώκει τον Τύπο. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εμείς οι φιλελεύθεροι σεβόμαστε τους άλλους. Ακόμη κι αν είναι οι θύτες μας.

Να μην το ξεχάσω! Είπε κάτι ο υπουργός της Δικαιοσύνης, ο νέος υπουργός, αυτός που είχε ασχοληθεί και με «παιδιά» από τον χώρο της άκρας – άκρας αριστεράς, ότι στην περίπτωση των δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου (σε σχέση με την σύλληψή μας) εφαρμόζεται ο νόμος. Φανταζόμαστε όπως συμβαίνει και με τον Ρουβίκωνα. Έτσι υπουργέ μας; Και τις επόμενες ημέρες εμείς οι Φιλελεύθεροι ας οργανώσουμε μία εκδήλωση για την Ελευθεροτυπία και την Ελευθερία γενικότερα. Για μία πόλη που θα μπορεί κανείς να αναπνέει, να εκφράζεται και να κινείται ελεύθερα. Χωρίς την απειλή της βίας των τραμπούκων.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]

ΥΓ: Τριάντα δρομολόγια την ημέρα χρειάζεται να κάνουν τα βυτιοφόρα για να αδειάσουν τον βόθρο της Μόριας. Δύο αυτοκίνητα πηγαινοέρχονται 15 φορές την ημέρα. Σκεφτείτε να γίνει κάτι και να μην αδειάσει για μια μέρα ο βόθρος. Κανένα πρόβλημα! Μία νέα απευθείας ανάθεση θα βγει από το συρτάρι για να μην μείνουν τα βοθρολύματα στον δρόμο. Δεν κάνει, αλλιώς θα προσβληθεί ο… πολιτισμός μας.